Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1741 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2011 - 05:38 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 27 June 2011 - 12:30 AM, написа:

А по-горните УНИКАТИ, може ли линк тук или на ЛС за развъдника :flagbg:

eskimo river kennel
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1742 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 08:25 PM

:db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1743 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 11:39 AM

Петя , страхотни снимки. Я сподели, Химера започна ли да се проявява като пазач. Всички знаем че Хъскито не става за пазач, но Акита е нещо по друго. Макар че дъщерята ми разказа за един интересен случай. При разходка с Хъскито в гората я срещнало някакво друго куче, което проявило агресия към дъщерята. В това време Тара / хъскито/ била някъде по настрани / в гората я оставяме да си тича свободна/ и само като чула че другото куче ръмжи срещу дъщерята се стрелнала и застанала между нея и ръмжащото куче. Започнала да се зъби зверски докато другото куче не си тръгнало. Иначе обикновено е дружелюбна и иска да си играе с всеки и всичко около нея. Само я пазим от пасящи животинки че много ги налита.
User's Signature

Качена снимка

#1744 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 01:04 PM

Показване на мнениетоpiron45, в 28 June 2011 - 09:39 AM, написа:

Петя , страхотни снимки. Я сподели, Химера започна ли да се проявява като пазач. Всички знаем че Хъскито не става за пазач, но Акита е нещо по друго. Макар че дъщерята ми разказа за един интересен случай. При разходка с Хъскито в гората я срещнало някакво друго куче, което проявило агресия към дъщерята. В това време Тара / хъскито/ била някъде по настрани / в гората я оставяме да си тича свободна/ и само като чула че другото куче ръмжи срещу дъщерята се стрелнала и застанала между нея и ръмжащото куче. Започнала да се зъби зверски докато другото куче не си тръгнало. Иначе обикновено е дружелюбна и иска да си играе с всеки и всичко около нея. Само я пазим от пасящи животинки че много ги налита.

Здравейте !
Химера си е пазач на територията /апартамента/ от много малка, съседите не ми говорят напоследък :tb_195:Иначе е много дружелюбна с други кучета засега, с хора е в избирателна позиция - тя преценява кой да подуши, на кой да се погали, а на други директно ги лае.......Страхотни кучета са - спор няма! Много спокойни и интелигентни същества :wub: И най-важното за сега с Норта са приятелки, дори се чувства несигурна, когато е без нея. Доста ме бяха наплашили в началото, че няма да могът да съжителстват заедно.
През уикенда бяхме в провинцията да берем вишни в двора на градината ни. Трима сме се качили на вишната и берем, а кучето на майка ми най-нахално яде вишни от кофата, а по земята има колкото искаш...... Изгоних я на два пъти, а тя продължава да си ги вади от кофата....тогава Химера застана до кофите и не и позволи да се доближи повече до тях :ea_103: .........Останахме изумени ! Беше много сладка - нямаше как да я снимам......
Ах, тези кучета не престават да ме изненадват ?!?!? Та и постъпката на вашата Тара не е нищо ново. В темата на "аляски маламут" скоро четох за маламут ухапал клошар, който е нападнал стопанката ......! Иначе и Норта напада животни, имаме много жертви - котки, гущери, гълаби, плъхове, мишки, цяло агне - в неделя се опита със зъби да счупи черубката на костенурката, която си намери в двора ?!?Химера не проявява никава агресия към животни, а само любопитство. Затова ми е чудно как навремето са ги използвали за лов ?!?!
Норта никога не мога да я контролирам напълно, но от първичността и дивотията и може да се очаква и неочакваното. Например при земетресение винаги се опитва да ни изкара навън. Ех, ако можеха да говорят ?!?!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1745 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 01:38 PM

Хъскито и до ден днешен се използва за лов!
User's Signature

Качена снимка

#1746 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 02:27 PM

Показване на мнениетоДизел, в 28 June 2011 - 11:38 AM, написа:

Хъскито и до ден днешен се използва за лов!

Не разбирам от лов, но акита според мен няма ловния инстинкт на хъскито. Това е мое лично мнение и наблюдение върху породите - дори един потребител в друг форум е решил да си купи акита, която да използва за лов ?!?! За мен акита ину е добър придружител и приятел ! Дано се регистрира по-късно тук и да сподели наблюденията си за породата като ловна. :smile: Но в миналото са използвани за лов - ето малко история :

Предците на акита ину са били т. нар. матаги ину. Това куче се е срещало в планината Одате от 8-ми век и се е използвало за лов на мечки и глигани. Историята на акита всъщност започва от времето на Едо (17 век), когато ловните забави са прекратени и се появила необходимостта от служебно стражево куче.

Така през 18 век акита ину от селските колиби се заселил в дворците на японските велможи. Тази промяна в класовата принадлежност станала благодарение на закона на върховния главнокомандващ генерал Цунайоши, според който човек, който убие или даже удари акита, е подлежал на строго наказание. Очевидно това допринесло много за развитието на породата. Освен това акита се е считал за символ на щастие и процъфтяване на семейството. Това съответствало на религиозните порядки на тогавашното време.

По-късно, когато в епохата Мейхи (1868-1912) на мода били кучешките боеве, започнали да кръстосват акита отначало с шикоку ину, бойна порода, от която впоследствие произлязла тоза ину. Едновременно протичало дейно преливане на кръв от молосоидни кучета – санбернари, английски мастифи, немски догове, чийто внос от Европа станал все по-усилен. Така новият акита се е различавал от предците си с по-мощното телосложение и характерното наклонено поставяне на ушите.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1747 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 06:06 PM

Хечи вече е на море.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1748 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 07:55 PM

Здравейте,вчера си взех едно куче акита но несъм сигурен нали е чистокръвно!То е на месец и 12 дена с подвита опашка но с клепнали уши.Искам да попитам в кой месец си вдигат ушите и има ли шанс да останат така

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1749 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 07:03 AM

Здравейте,ето още една снимка на кученцето :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1750 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2011 - 08:38 AM

Здравейте и добре дошли в отбора на акитите,разкажете ни малко повече за кученцето,то имали дукоменти?Относно ушичките до колкото си спомням изправят ги към 4/5 месец. Eто и една снимка на малки бебенца от тази порода

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1751 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:36 AM

Показване на мнениетоPetq Pesheva, в 29 June 2011 - 08:38 AM, написа:

Здравейте и добре дошли в отбора на акитите,разкажете ни малко повече за кученцето,то имали дукоменти?Относно ушичките до колкото си спомням изправят ги към 4/5 месец. Eто и една снимка на малки бебенца от тази порода

Здравейте,кученцето няма документи все още, водих го на лекар каза че като направи 46-47 дена тоест към понеделник да му се бие ваксина и тогава ще му се направят и документи,но искам да попитам как мога да разбера нали е чиста породата,защото ушите са му прекалено клепнали сега? :)
User's Signature

Качена снимка

#1752 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:46 AM

Показване на мнениетоtacheto, в 28 June 2011 - 05:55 PM, написа:

Здравейте,вчера си взех едно куче акита но несъм сигурен нали е чистокръвно!То е на месец и 12 дена с подвита опашка но с клепнали уши.Искам да попитам в кой месец си вдигат ушите и има ли шанс да останат така

Дали едно куче е "чистокръвно" се удостоверява единствено с родословие! Дали е акита или не във вашият случай няма никакво значение, защото малкият сладур е вече ваш! Така, че обичайте го и се грижете добре за него!
От къде го купихте ?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1753 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 10:18 AM

Прикачена снимка

Все още се търсят Много-ентусиазирани желаещи да имат Американска Акита и разполагащи с нужните условия.

#1754 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 29 June 2011 - 09:46 AM, написа:

Показване на мнениетоtacheto, в 28 June 2011 - 05:55 PM, написа:

Дали едно куче е "чистокръвно" се удостоверява единствено с родословие! Дали е акита или не във вашият случай няма никакво значение, защото малкият сладур е вече ваш! Така, че обичайте го и се грижете добре за него!
От къде го купихте ?

Не сме го купували един приятел от моя клас ми го даде,но ми се иска да стане като истинска акита като порасне
User's Signature

Качена снимка

#1755 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:04 AM

Привет на всички! Чета ви с удоволствие и ви се радвам!

tacheto - а този твой приятел, който ти го е дал откъде го е взел? Или са му се родили? Или просто го е намерил? Извинявай, че така те питам, но подаваш доста оскъдна информация, а да се оприличи куче на 1 месец по снимка с някоя от породите е предизвикателство дори за велики познавачи, камо ли за нас - любители и стопани. Въпреки че притежаваме една порода кучета, ако разгледаш всички снимки из темата, ще забележиш че се различават и по ръст, и по цвят, и по нрав. :md_064:

Петя - относно ловния характер. Както многократно казах - това е до нрава на самото куче. Породата като цяло е произлязла от Моногатари, които са били древни кучета за лов на дивеч, включително Черна Азиатска мечка, лосове и т.н. Моят Хачи си е ловна трътка :ab_041: - души кокошки, гони гълъби, бесува по кучетата, а за котки - тази дума пред него не се изговаря :ab_041: , почва да се върти като обезумял, да души и да се оглежда... Но това не означава, че всички акити са такива. Твоята Химера, а доколкото разбирам и красавеца Кай са изключително кротки и социализирани, така че просто - нрав на кучето, който се оформя и от стопанина...

The Dogs friend - божеее, завиждам му! Къде сте?! Страшно добре изглежда, още повече на празен плаж сигурно полудява от игра... къпе ли се с удоволствие?! Защото моя Хачо е като котка - хич недолюбва водата... :ab_041:
Охооо, гледам и вие сте със строг нашийник (шипове). Моя иначе няма удържане...ама много му скапва козината около врата...
Пази го да не си заравя много главата в пясъка, че правят конюктивит! Изчипкайте се и заради нас!!!

korbac - Тези тримцата ли останаха? Малии, не ти завиждам, да ти кажа, породата е слабо разпространена, а и забелязвам че хората май в последно време изобщо не желаят да се ангажират, та камо ли с кучета...пиши обяви в нета, питай агенции или зоо-магазини. Дано намериш по-скоро, че ако се привържат - не те виждам....
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1756 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:10 AM

На този мой приятел му се родиха тези кученца и ми ги даде,и на това опашката му е подвита като на акитите и това ме кара да мисля че има нещо общо с тях но не знам
User's Signature

Качена снимка

#1757 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:42 AM

Показване на мнениетоtacheto, в 29 June 2011 - 11:10 AM, написа:

На този мой приятел му се родиха тези кученца и ми ги даде,и на това опашката му е подвита като на акитите и това ме кара да мисля че има нещо общо с тях но не знам

А на този твой приятел родителите на кученцата каква порода са?! Силно завитата опашка е белег на акитата, да. По това се различава основно от изключително приличащата на нея Лайка. Аз лично съм срещала в парка ни лайка, която първоначално обърках, защото беше 1:1 с моичкия, но после видях опашката - права. За твоето кутре е много рано да се каже още каквото и да било. Ушите ще се изправят към 4 месец, но може да клепнат пак от силен стрес. Цветът му е тъмничък, като го гледам ми мяза да е с маска, като американските акити, но това е лично мнение и не е определящо, защото както казах - не съм разбирач и професионалист.
Каквото и да е кученцето ти - то е прекрасно, сладко и е вече е твой любимец! Гледай го с любов, грижи се за него, бъди отговорен/на, защото те миличките нищо не могат да правят самички - трябва да им сложиш ядене, да ги изведеш на разходка, да ги изкъпеш, да ги нарешиш...и най-важното - много да ги обичаш!!! Можеш да си сигурен/на, че ще отвърне със стократно по-голяма любов!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1758 Потребителят е офлайн   tacheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 11:56 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 29 June 2011 - 11:42 AM, написа:

Показване на мнениетоtacheto, в 29 June 2011 - 11:10 AM, написа:

А на този твой приятел родителите на кученцата каква порода са?! Силно завитата опашка е белег на акитата, да. По това се различава основно от изключително приличащата на нея Лайка. Аз лично съм срещала в парка ни лайка, която първоначално обърках, защото беше 1:1 с моичкия, но после видях опашката - права. За твоето кутре е много рано да се каже още каквото и да било. Ушите ще се изправят към 4 месец, но може да клепнат пак от силен стрес. Цветът му е тъмничък, като го гледам ми мяза да е с маска, като американските акити, но това е лично мнение и не е определящо, защото както казах - не съм разбирач и професионалист.
Каквото и да е кученцето ти - то е прекрасно, сладко и е вече е твой любимец! Гледай го с любов, грижи се за него, бъди отговорен/на, защото те миличките нищо не могат да правят самички - трябва да им сложиш ядене, да ги изведеш на разходка, да ги изкъпеш, да ги нарешиш...и най-важното - много да ги обичаш!!! Можеш да си сигурен/на, че ще отвърне със стократно по-голяма любов!!!

Каквото и да е аз ще си го гледам,защото за мен е много сладичко,малко ме притеснява това,че е доста топчесто и е 4 кг а е само на 1 месец но ще се оправи :)
User's Signature

Качена снимка

#1759 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 12:15 PM

Показване на мнениетоkorbac, в 29 June 2011 - 10:18 AM, написа:

Прикачен файл P1050355 (Large).JPG

Все още се търсят Много-ентусиазирани желаещи да имат Американска Акита и разполагащи с нужните условия.

Прекрасни са! Знаеш ли как ми липсват дългите разходки вечер... Има ли шанс да се запозная с тия диваци на някоя вечерна разходка или ти не ги извеждаш всичките заедно? Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1760 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 05:15 PM

Показване на мнениетоLG9, в 29 June 2011 - 12:15 PM, написа:

Показване на мнениетоkorbac, в 29 June 2011 - 10:18 AM, написа:

Прикачен файл P1050355 (Large).JPG

Прекрасни са! Знаеш ли как ми липсват дългите разходки вечер... Има ли шанс да се запозная с тия диваци на някоя вечерна разходка или ти не ги извеждаш всичките заедно? Качена снимка

LG9 времето не лекува, прав/а си! Вземи един от тези страхотни кучовци (на korbac) - това ще те излекува, повярвай ми! Съседите ми приспаха тяхната (която беше улична-превъзходна, но на 17 години) В деня в който отидоха да смекчат мъките й, в лечебницата имало кучило с лабрадори, които не били обгрижвани както трябва. На момента те взимат новият ми съсед - прекрасен бял лабрадор - Арес - страхотен сладур!!! И се радват, както и ние на безкрайната му грижовност и себеотдайност! След смъртта на любимата си болонка на 10 години, моя баща каза, че друго куче няма да пристъпи прага на къщата. В момента Хачи е най-голямата му слабост! Не че имаше избор... :md_064: - Хачи беше подарък за рождения ден на сина ми, но той превъзмогна и преодоля загубата със заместител. Та единият начин е да забраниш на сърцето си да обича повече...а другият - да допуснеш друго всеотдайно същество да те завладее отново... :wub:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема