Акита
Публикувано: 29 June 2011 - 07:42 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 29 June 2011 - 08:54 PM

А всичко това е благодарение на Вас !

Не е необходимо породата да става много популярна, но поне да има родословни екземпляри родени в България!
И да споделя - днес бяхме с хъскито ми Норта на оценка за допускане до разплод, заведох и Химера.- много я харесаха.......

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 29 June 2011 - 10:55 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 30 June 2011 - 07:16 AM

Забелязвам, че има някои които са по-тъмни от други. Като пораснат ще бъдат ли с различен цвят? Аз си мислех, че Хера е същия цвят като Арис, но просто от слънцето е изсветляла. Както е примерно с Джек, който по принцип е тъмно кафяв, но от слънцето почервенява и изсветлява доста. Но сега като се замисля и като гледам бебетата, може би Хера си е по-светла от Арис по принцип и затова има някои бебета, които от сега са по-светлички. Права ли съм в разсъжденията си?
Публикувано: 30 June 2011 - 07:57 AM
xael, в 30 June 2011 - 05:16 AM, написа:

Забелязвам, че има някои които са по-тъмни от други. Като пораснат ще бъдат ли с различен цвят? Аз си мислех, че Хера е същия цвят като Арис, но просто от слънцето е изсветляла. Както е примерно с Джек, който по принцип е тъмно кафяв, но от слънцето почервенява и изсветлява доста. Но сега като се замисля и като гледам бебетата, може би Хера си е по-светла от Арис по принцип и затова има някои бебета, които от сега са по-светлички. Права ли съм в разсъжденията си?
Ами, Хера съм я виждала на живо и е доста по-светра от Арис. Както и на снимките ми изглежда различно - на живо е много по-красива

Да са живи и здрави!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 30 June 2011 - 12:16 PM
На Обзор сме, тук приемат много нормално това, че си с куче и на плажа и в заведенията няма никакъв проблем.
От морето още го е страх, ще се опитам да го вкарам последния ден. Без строгия нашийник много дърпа - всичко му е интересно и трябва да се подуши, а с него марширува като войник.
Публикувано: 30 June 2011 - 12:22 PM
Публикувано: 30 June 2011 - 12:50 PM
tacheto възпитанието на кучето започва от момента когато го поемеш в ръцете си. Но вие сте от дни заедно така, че тепърва ще се опознавате взаимно! Разгледай много добре форума в темата Възпитание, обечение, спорт има много полезна информация, и не само това виж и Ветеринарен кабинет, темите за ваксини, обезпаритяване.........Храненето, също е много важно за подрастващите кучета - имаш много за четене.........

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 30 June 2011 - 01:38 PM
Публикувано: 01 July 2011 - 12:12 PM
Както по-горе Петя ти е писала, разходи се из форума, и попрочети всичко, което те интересува. Виждаме, че си нетърпелив/а да научиш всичко чрез въпроси, но най-добре е да се информираш надлежно в съответните теми с четене! Трябва да си добре информиран/а, за да избегнеш рисковите фактори. Засега не давай домашна храна - това е мой съвет. И задължително разпитай подробно ветеринаря за допълнителна доза калций (някои гранули съдържат достатъчно и не е необходимо да се дава).
Възпитанието на кучето може да започне от 3-4 месеца, а може и на 9-10, важното е да се прави професионално и упорито. Защото особено акитите НЕ забравят обучението - просто минават метър, ако им позволиш...

Публикувано: 01 July 2011 - 12:31 PM
lilianas, в 01 July 2011 - 12:12 PM, написа:
Както по-горе Петя ти е писала, разходи се из форума, и попрочети всичко, което те интересува. Виждаме, че си нетърпелив/а да научиш всичко чрез въпроси, но най-добре е да се информираш надлежно в съответните теми с четене! Трябва да си добре информиран/а, за да избегнеш рисковите фактори. Засега не давай домашна храна - това е мой съвет. И задължително разпитай подробно ветеринаря за допълнителна доза калций (някои гранули съдържат достатъчно и не е необходимо да се дава).
Възпитанието на кучето може да започне от 3-4 месеца, а може и на 9-10, важното е да се прави професионално и упорито. Защото особено акитите НЕ забравят обучението - просто минават метър, ако им позволиш...

Мерси за съветите,ще гледам да не давам домашна храна но си мисля че ако е само с гранули може и на кучето да му втръсне да яде.Не знам ще видим какво ще стане с кученцето като порасне дано се окаже че е истинска акита! :)
Публикувано: 01 July 2011 - 02:07 PM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 July 2011 - 04:22 PM

Хайде, The Dogs friend , кога ще се видим в София?! Доколкото съм прочела през ноември, надявам се!

Публикувано: 02 July 2011 - 04:49 PM
lilianas - те звънят разни, но са все ненадеждни - ловджии, синдираджии, виладжии, хора с много кучета развъждащи за пари и така нататък. пък аз им търся стопани които да ги обичат и гледат като приятел и член на семейство. та затова е толкова трудно.
Публикувано: 03 July 2011 - 03:42 PM

Днес намерих електронна везна и измерих Химера!
На 7 месеца е тежи 29,5кг. с височина при холката 59 см. Не знам дали расте в нормалните граници!
Поздрави от нас!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева