:) Ох....много сложно :D Аз бях всъщност в Осака, а прехвърлянето ми към Париж беше от Токио. Въобще беше много сложна процедура като цяло.
Иначе за Япония - това, което мога да кажа е, че е невероятна страна! Хората не се интересуват кой си и откъде си, всички те поздравяват, всички са страшно мили. В парка като видят кучетата и винаги им се радват - нито един човек не се дръпна от страх от тях. Имат и доста грууминг салони, което ме учуди, дори в околностите на Осака имаше много. Това показва, че хората определено се грижат много за кучетата си! Като цяло няма много кучета по улиците на разходка, защото повечето хора ако живеят в къща, тогава си взимат куче. Там, където бях отседнала само имаше 2 акити в дворовете на близките къщи. И естествено повечето японци знаят породата.
Да не говорим колко мило се отнесоха с нас навсякъде по летищата в Япония, и едва ли не бяхме първите да се чекираме, за да може кучетата да не седят около хората, позволиха ни да останем с тях до последния момент, в който трябваше да ги товарят и естествено пристигнахме в Париж и те веднага започнаха да се заяждат защо кучетата били с японски документи. И как да му обясниш, че след като кучето идва от Япония няма как да е с друг вид документи....Нищо де оправихме се навсякъде, милите кучета не знам как издържаха, но и четирите не се напишкаха или изакаха нито веднъж в клетките си.
Те вече са си в развъдника в Пленимир и свикват с новата обстановка тук, да се надяваме да не им е прекалено топло през лятото, така както е тръгнало с дъждовете :D Иначе за породата няма какво да кажа много. Страхотни са като характери винаги съм ги харесвала много!
Първият път в който груумирах кучетата на развъдника Hachimantai, те бяха довели мъжко и женско в нас. След като ги груумирах и извеждам на разходка беше късно вечерта. Кучетата не позволиха на никой да се доближи на по-малко от 5 метра от мен, това наистина ме изненада, след като аз ги виждам за пръв път. И те като Япония имат различен характер от всички останали!
Ето и малко снимки от пътуването в Япония!!!

- Ранмару

- Ранмару

- Кокоа

- Кокоа

- един бриндъл, който вече е някъде в Италия :)