Акита
Публикувано: 17 March 2007 - 03:01 PM
Аз лично страшно много съм разочарован от организацията на клуба и федерацията просто тази бюрокрация който е обвзела цялата ни скапана държава се шири и там . Не мога да си обясня как е едно родословие се вади с такива мъки а как в продължение на месеци всеки някого обвинява
Да за първи път имам куче но за сметка на това имам и дже деца които за радост си имат актове за раждане ..... и да се яви дъщерями на МИНИ МИС БЪЛГАРИЯ през 2000 година когато беше на 6 години не сани искали никажо "РОДОСЛОВИЕ" оставям размишлението на ВАС .....
Поздрави от цялото ни 5 членно семейство
УСПЕХ НА ВСИЧКИ АКИТИ
Публикувано: 19 March 2007 - 11:22 AM
Публикувано: 19 March 2007 - 12:31 PM
аз не съм се включвала скоро във форума,но съобщението на dvasilev ме активира да напиша и аз нещо по въпроса с родословията...
От 6м. се опитвам да извадя дубликат на родословието на моето куче, което е внесено отСърбия,непрекъснато се обаждам и пиша ,но резултата е един и същ...единият развъдник ме праща до клуб ..Северни кучета",които трябвало да се свържат с БРФК,които пък от своя страна да изпратят запитване до сръбската организация и при положителен отговор да се почне процедурата,така това мотане ми омръзна съвсем,а и определено не мисля ,че членуването в който и да е клуб помага на собствениците за разрешаване на такива проблеми или поне да предлагат някакво разяснение. a) Аз наистина незная как да процедирам от тук нататък,последния съвет от клуба беше, да се свържа със сръбската организация и те да ми разяснят има ли такова куче в техният регистър или не .Писах три пъти с пълни данни по паспорт и номер на родословие и 3 месеца след това -нищо.
Поздрви на Дени и Тайра
Мира

Мира
Публикувано: 21 March 2007 - 11:28 AM
Напълно те подкрепям, но не трябва да се предаваш, защото на определени хора не им изнася в България да има Акити Ину!!! Страх ги е от конкуренция, но не смятам да ги оставим да спечелят!!!
Продължавай да звънш във федерацията и в клуба и ако не ти обърнат внимание ти пак ги тормози до дупка!!!
Надявам се скоро да имаш успех!!!
Тайричка ви поздравява всички !!!
Публикувано: 24 March 2007 - 11:52 PM
Прикачени файлове
-
PICT6914.jpg (66.69K)
Брой сваляния: 150
Публикувано: 24 March 2007 - 11:54 PM
Прикачени файлове
-
PICT6922.jpg (63.83K)
Брой сваляния: 148
Публикувано: 25 March 2007 - 12:07 AM
"Колеги "като отговорник по развъдна дейност на клуб Северни кучета искам да Ви дам малко разяснение относно недоразуменията по Вашите случаи въпреки че вместо да пишете по форума по лесно е да ми си обадите по телефона както Ващ колега и да получите точно разяснения и да не пишете глупости от рода че клуба няма интерес от развитието на породата акита ину в България!!!
Василев относно Вашия случай- 1.За да се издадат родословия на кученцата е необходимо собственика на женското куче освен да е член на клуба но и да има регистрирано Запазено име /развъдник/.Регистрацията не зависи само от клуба и БРФК а и от ФЦИ където процедурата се бави понякога повече от 2 месеца.2.Родителите трябва да имат експорт педигре,за целта е необходимо оргиналните родословия да бъдат изпратени обратно в Сръбската федерация за издаване на експорт педигре.След получаването на експорт педигри то се заверява в БРФК и така кучетата могат да участват на изложби и на тяхните деца да се издават родословия.
Оргиналните родословия на родителите на Вашето куче получих във вторник вечер(13.03) заедно с таксата за експорт.В петък(16.03) рано сутрин мой близък сърбин председател на дружество ги взе и замина в събота за Сърбия.В понеделник на обяд родословията са били в Белград в канцеларията на Сръбската федерация.Но както се сещате и там има някакъв ред и след като ме уведомиха че са ги приели ме помолиха любезно да изчакам ред за регистрация и печат.Подробности днес Ви разясних предполагам на Вас.
"Мирс"За Вашия случяй не съм уведомена.Но действително ако сте писали до Сръбската федерация да ви се издаде дубликат малко вероятно е да нямате никакъв отговор.По вероятно е ако кучето е купено от магазин въобще да няма родословие и именно за това да не получавате отговор.Ако сте от София и имате възможност заповядайте в четвъртък 19.30 на ул.Дунав 7 кафе Ибис да ми разяснете подробности и ако мога да ви помогна.Познавам се лично с председателката на Северни кучета-Сърбия и 2-ма водещите развъдчици за акита ину.Може да ми пишете и на емайл-ndavidovska@yahoo.fr
Nikolina Davidovska -
p.s Днес вашите кучета като за първо представяне на клубна изложба се представиха много добре.Жалко че едното куче си тръгна и не останахте за конкурсите развъдна група и дете с куче.

Golden Nicol kennel
Публикувано: 29 March 2007 - 03:36 PM
Страхтно сте се представили на клубната изложба - просто нямате равни!!!
Желая много успех на всички в Пловдив и се надявам да оберете всичките награди в 5 - та група и цялото състезание!!!
Ние с Тайра ще ви подкрепяме от вкъщи, но скоро ще се видим отново!!!
Специални поздрави на Ачико / Пловдив/, Ваши / любимото приятелче / и на Ачико!!!
bravoS b) 1super super best victoryVVV
Публикувано: 04 April 2007 - 03:56 PM
харесвам тази порода кучета но поради финансови причини нямам вазможност
да се здобия с такава дaи инф дали кучето е още там собственост ли е на някои
Благодаря предварително!!!
Публикувано: 05 April 2007 - 12:36 PM
Цитат
харесвам тази порода кучета но поради финансови причини нямам вазможност
да се здобия с такава дaи инф дали кучето е още там собственост ли е на някои
Благодаря предварително!!!
Ами кучето си обикаля по ул.Пирин и е собстеност на някакъв полицай, но той го е пуснал сам да се оправя.
Много е готин, но е много възрастен тоя Батур!!!
Публикувано: 10 April 2007 - 03:19 PM
А дали някои от колегите ти или хората в обркражението на кучето ще има нещо против да му се осигури нов по добър живот ...
По принцип тази порода какво количество храна консумират дневно трявбва ли да се хранят сас нещо по специално в смисал не стандартните кучешки храни
А дали ще се намери вазможност да го направиме баща и да си взема едно малко
Разбира се смятам да го ваксинирам да му издрам паспорт и всички грижи полагащи се на този сладур ;) Благодаря предварително.