Малии, големи перипетии с тоз Кили, бре!

Душинката златна... Не се храни от жегата, от това е и отслабнал, не се притеснявай!
Но от мен да знаете - акита не е дворно куче-пазач. Той е "придружител" - на тях им трябва човешка компания почти непрекъснато.
При нас възникна същия проблем, когато изведнъж всички в къщи се оказахме на работа и училище. Пред входната врата в антрето имам балатум - за събуване на обувките. В момента смених 3-ти.

Последния го изяде преди 2-3 месеца. Въпреки, че вече сме "уж големи", в момента в който излязат любимците му, той полудява, започва да копае под вратата, и понеже не може да изкопае мозайката - яде балатума, плаче, вие и т.н.
Но свиква. Така че - това с любимата миризма е ефективно, и впоследствие Кили ще се научи, че не може да е все неговата.
А ние продължаваме да берем ядове с командата "Ела тук"

. Толкова инатливо същество не съм виждала!!!

Со кротце, со благо с акитите, приятели...това го разбрах вече...когато подхождате меко - ефектът е поразителен. Но под "меко" не разбирайте "глезено", защото с разглезване става мазилооо!!! И това го разбрах!

Хачи е 35 кг. Питах ветеринаря при последното мерене - той каза, че кучето изглежда страхотно и не мисли, че му има нещо. Но нашият също е отслабнал и изобщо не качва повече. Пробвах с различни храни - същата работа. Вече не знам какво да мисля, освен че действително липсата на движение му коства загуба на реална мускулна маса...

Ама да не се правя на специалист, щот не съм...
Поздрави от нас! След малко - едно клипче.