Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2491 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2012 - 05:50 AM

Прикачена снимка

Честит Рожден Ден на Казуми и всички бебета от развъдник Sunimoto!

Казумка, бъди ми жива и здрава и все така голям чешит :md_064: Пожелавам ти щастлив кучешки живот и много положителни емоций - обичам те! :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2492 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 02:20 PM

Честит рожден ден на Казуми!!! Да е много здрава и все така да те радва, Пете!!! Бенико е разкошна!!! И тя ли е при теб?

BAYO, нашият е същият страхливец. И все дупето си пази... :ab_041: Подскача при такива шумове, но съм го забелязала, все навън. Като си е в къщи е като "жива стомана" :ab_041: - нищо не може да го трогне. Но гръмотевиците са изключение - направо психясва...търси място, където не се чуват, което при всички случаи е просто невъзможно... :r_181:
А за къпането - аз моя го къпя когато ми скимне, че е вече много мръсен (което често ми се вижда така, а не е :md_064: ) - просто се съобразявай с времето за да не настине и да не се продрищи...Нищо че са "северни кучета", никое от тях не е и помирисвало такъв тип "северен" климат. Всички са отгледани в умерените ширини, и съответно са податливи на настинки, особено ако продължително време лежат на цимент, плочки, камъни и такива подобни "изсмукващи топлината" настилки. Хачи редовно ми прави тези номера, когато го оставя по-дълго на балкона. После киха, кашля, и през 15 минути - навън...

Иначе сме добре, като изключим, че и снощи му извадих един кърлеж от ухото... :eg_033: , тазгодишната ни каишка май не е много читава, макар че я купих от същото място и е същата марка - на Байер. Плюс това допълнително преди 15 дни го накапах и с ампула... Не знам, мутират ли тия изверги, не им ли действат вече препаратите...
Продължаваме да се космим като за световно, но всяка вечер го изресвам жестоко, та сега понамаля косопада ни.Днес ще ходя за добавките и храна, че миналата седмица имах неприятни изживявания в семейството и не смогнах. Комшийката нещо ми се кани с жалба - уж на майтап - ама знам ли я, кат превърти може и да се оплаче...притеснявам се да не го приберат някъде...ако го прибират, поне да го приспят, а не да го държат, защото той без нас ще полудее и съвсем ще освирепее... :dh_188:
Това е от нас засега.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2493 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 04:10 PM

Да, lilianas, мутирали са. Лично ми го каза нашия вет, който каза, че страшно много клиенти се оплаквали, че тазгодишните диванета /кърлежи/ не се трогват от каишки и ампули. Естествено, че ампулите са същите от миналата година, това че не пазят добре си има друга причина.
Ние ще се къпем скоро, определено виждам, че има нужда, само че за съжаление не намирам времето, което ми е нужно да го обработя както си искам аз :> Ето какво правим с Кили, когато не съм на работа :) На клипа по някое време се появява и баба ми :) Хаха ...

http://youtu.be/VkCfvg61k24?hd=1
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2494 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2012 - 05:26 PM

Какво ха-ха, бреее! То,жувотното си има афинитет...Виж как върти опашка, ясно е, че през портата ша влезе някой МНОО СВОЙ ЧОВЕК...
Онзи ден докато бяхме на разходка и се прибирахме, срещаме най-добрия си приятел Касъл (сибирското хъски, пускала съм им мутуал снимки), но бяхме на автобусна спирка. Накефиха се кучовците и изведнъж наш Хачи скача към някого (въртейки опашка). Аз изтръпнах...оказа се синът на мойта приятелка - собственик на Касъл. Направо изтрещях, щот една тъпа телефонна кабина ми пречеше да видя кой е...но мъж ми вика: аз видях, че завъртя опашка....Значи в случая с акитите - щом завърти опашката е на добре... :ab_041: Иначе - кат мойта комшийка...хръс, и не дай боже да чуеш звука на строшени кости... :eg_033:
BAYO, като го гледам, все едно гледам нашия, толкова си приличат!!! Ти живееш в къща и това е АБСОЛЮТНО ПРЕДИМСТВО!!! Ние в апартамента, настаняваме тоз леген в банята (щот там е най-хладно) и той там лочи, ама не си играе, щот няма кой да го подюри... :smile:

Невероятен е!!! Да ти е жив и здрав! Да ти се радва много, и ти много да се грижиш за него!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2495 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 03:59 PM

Здравейте! Направих си редистрация тук по съвет на Петя Кръстева :) Имам си американска акита - казва се Чарли и е при мен от 2 седмици вече. От Сърбия е и има родословие до прапрародителите (според което се казва Самурай, и и на това име не отговаря, колкото и на другото...) На 4 месеца е, роден е на 07.02.2012г. ииии не знам какво повече да кажа за сега, освен да кача негови снимки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 04:05 PM

Здравейте приятели!
Радвам се, че сте добре в тези жеги :wacko: На кучета хич не им е лесно, моите лежат под сянката на дървета по цял ден. Добре, че там където им заградих има три дървета....Пуснах им течаща вода, но само малките хъскита се къпят редовно - акитите не! Кърлежи не съм и намирала, тъй като третирах тревата с препарат, но затова пък Химера беше ухапана от някаква муха на ухото. На реката още не сме ходили, защото рибари ми казаха, че тази година е пълно с водни змий, които дори падали от върбите....Ужас!!! Единствените животни от които ме е страх.....

За Benito - освен, че съм и кръщелница тя е 4-тата акита която внасям в БГ покрай моите акити. Много хора ми звънят и ме търсят по всякакви въпроси. Benito е собственост на моя приятелка и е закупена от развъдника на Кирей - предци са и тигровите акити в по-горният пост. Имат кръвна връзка с Кирей! Другите три акити живеят в София, но собствениците и не желаят да ходят по изложби или да пишат тук! Разбирам ги..... Всички живеят в къщи с големи дворове. Белият мъжкар в кв.Бояна стана страхотен, но е още малък....

Преди време ви писах за един полски развъдник, в който бях капарирала акита. Тъй като женската не зачена се насочих към друг много по-добър развъдник. Моето бебе е вече родено, но трябва да изчакам да стане на четири месеца за да може да се изнесе. Радвам се, че в БГ ще има "нова кръв" не само внесена от мен, но и от другият Български развъдник.
Моето кучешко лято още не е започнало :ab_041:

Поздрави от мен!
Ето още една снимка на Benito

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2497 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 04:11 PM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 24 June 2012 - 01:59 PM, написа:

Здравейте! Направих си редистрация тук по съвет на Петя Кръстева :) Имам си американска акита - казва се Чарли и е при мен от 2 седмици вече. От Сърбия е и има родословие до прапрародителите (според което се казва Самурай, и и на това име не отговаря, колкото и на другото...) На 4 месеца е, роден е на 07.02.2012г. ииии не знам какво повече да кажа за сега, освен да кача негови снимки :)

Добре дошла! :af_089:

Ако имаш каквито и да било въпроси относно твоето прекрасно бебе :dog: не се притеснявай да пишеш, ще ти отговорят и други потребители :smile:

Поздрави от мен още веднъж!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2498 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 07:25 AM

Браво и честито ти бебе. Да си го гледаш със здраве и много да те радва!
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2499 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 08:14 AM

Може някой път да ви запозная в парка с Чарли :) и без това се учим да се возим в кола, така че ще му е полезно :ab_041:

#2500 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 02:56 PM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 25 June 2012 - 06:14 AM, написа:

Може някой път да ви запозная в парка с Чарли :) и без това се учим да се возим в кола, така че ще му е полезно :ab_041:

С удоволствие - от къде сте? :af_089: Чарли изглежда доста едър. Колко килограма е в момента?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2501 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 June 2012 - 12:44 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 25 June 2012 - 02:56 PM, написа:

С удоволствие - от къде сте? :af_089: Чарли изглежда доста едър. Колко килограма е в момента?

В София сме под Драгалевци. Иначе ветринаря го определи на око на около 35-40 кг, но не сме го мерили. А той в развъдника принципно е бил оставен за разплод, но аз хванах, че се обадих и казах, че го искам :af_089:

#2502 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2012 - 02:03 PM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 26 June 2012 - 10:44 AM, написа:

В София сме под Драгалевци. Иначе ветринаря го определи на око на около 35-40 кг, но не сме го мерили. А той в развъдника принципно е бил оставен за разплод, но аз хванах, че се обадих и казах, че го искам :af_089:

Привет отново :dog:
Супер! Имаш късмет :smile: щом е бил оставен за разплод сигурно е бил най-добрия в кучилото :af_089: Ако родословието ти е EXPORT PEDIGREE трябва да го регистрираш в БРФК. Добре е да отидеш и на изложби, родословните американци в БГ са много малко.
Във фейбука ми писа, че му даваш хляб - моят съвет е да го храниш само с качествена гланула и варено месо два пъти седмично, хляба не се отразява добре на кучетата, особено на подрастващите.
Поздрави и доскоро!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2503 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2012 - 06:22 AM

Честито х`американче!! И аз се надявам да го виждаме и по ринговете. Нашите американци не са толкова малко, но за жалост са в алтернативната федерация :dh_188:
Иначе Чоко бой и неговите синове и дъщери са доста хубави. Чоко особено....беше първата американска акита, която видях и направо се разтопих по тая мечешка физиономия. :wub:

Ето малко снимки на другото любимо мече-крава Нерина.
Чарли сигурно ще бъде значително по-едър и висок от нея. Тя в момента е някъде около 45-50кг според мен и е около десетина см по-висока от пораснало мъжко хъски.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2504 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 June 2012 - 08:50 AM

Малко..малко..колко да са малко в дружба си имаме 2 броя ....2 дъщери на чоко бой
User's Signature

Качена снимка

#2505 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 27 June 2012 - 06:50 AM, написа:

Малко..малко..колко да са малко в дружба си имаме 2 броя ....2 дъщери на чоко бой

Познаваме се :smile: Скоро не сме ходили на разходка към езерото в "Дружба", но скоро ще подновим летните си разходки там :smile:

Още нещо се сетих - при разговор с Пламен Митрев разбрах, че е блокиран във форума! Моля да бъде отблокиран! Вече толкова години се занимава с акити и е грехота да не споделя опита си тук....А в коя федерация ще членува си е негов личен избор!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2506 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 June 2012 - 11:06 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 June 2012 - 02:03 PM, написа:

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 26 June 2012 - 10:44 AM, написа:

Привет отново :dog:
Супер! Имаш късмет :smile: щом е бил оставен за разплод сигурно е бил най-добрия в кучилото :af_089: Ако родословието ти е EXPORT PEDIGREE трябва да го регистрираш в БРФК. Добре е да отидеш и на изложби, родословните американци в БГ са много малко.
Във фейбука ми писа, че му даваш хляб - моят съвет е да го храниш само с качествена гланула и варено месо два пъти седмично, хляба не се отразява добре на кучетата, особено на подрастващите.
Поздрави и доскоро!

проблемът е, че е адски каприцен за кучешка храна... и се ядосвам, че му харесва тази с по-ниското качество, а не искам много да му давам от нея, а тази с по-високо качество не я отразява много много. а иначе предполагам, че заради цвета може също да са го оставили, защото ми казаха че трудно се получава... и наистина трябва да го регистрирам на доста места, включително и в общината, но искам да си мине пържо контролния преглед след 10 дена калций при ветринаря иии имаше нещо като рана на козинката над опашката, но го мазах с лекарство и вече е наред и от събота докторът ми каза да започвам да му давам витамини за косъма.

#2507 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2012 - 09:08 AM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 28 June 2012 - 09:06 PM, написа:

проблемът е, че е адски каприцен за кучешка храна... и се ядосвам, че му харесва тази с по-ниското качество, а не искам много да му давам от нея, а тази с по-високо качество не я отразява много много.

с моето прасенце имах същия проблем.. минахме на josera и сега похапва с апетит.. може да пробвате... цена/качество е много добра, а и прасчо я харесва...
User's Signature

Качена снимка

#2508 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 June 2012 - 10:10 AM

защо му позволявате да се глези? оставете го 3 дни на 1 храна и то сваляте купата в определения час за хранене седи 30мин дигате я...ако ще да яде бе...се ще огладнее някога и ще яде каквото му дадете
User's Signature

Качена снимка

#2509 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 10:13 AM

BlueCoconut, това че предпочта по-нисък клас храна ме изненадва - моите в това отношение са много капризни :ab_041: но най-обичат месо.......Чакаме с нетъпрение нови снимки на красавеца :wub:

Поздрави и приятни почивни дни с вашите любимци :dog:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2510 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 11:21 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 29 June 2012 - 10:13 AM, написа:

BlueCoconut, това че предпочта по-нисък клас храна ме изненадва - моите в това отношение са много капризни :ab_041: но най-обичат месо.......Чакаме с нетъпрение нови снимки на красавеца :wub:

Поздрави и приятни почивни дни с вашите любимци :dog:

И аз съм учудена... След немска овчарка, коли, кавказка овчарка, каракачанка и улична превъзходна това е пурвото куче, което обожава хляб... Вярно, че колито ядеше и домати и краставици, но хляб не пипваше... А аз не знам какво месо да му давам и само месо ли да е, защото малко ме обърква... И ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И ТУК :db_046:

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни