Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2641 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 August 2012 - 07:15 AM

Показване на мнениетоВасил Василев, в 20 August 2012 - 10:19 PM, написа:

Джаро е огън (на 4 месеца и половина) :ed_142: , започна да се храни само с гранули след седмица чупене на стойки и мръщене.Храня го с Orijen и нямам намерение да сменям храната с която и да е било...много съм доволен от нея.Добре че е този форум за да науча това онова и да открадна малко опит от потърпевшите :af_089:

Ориджена е наистина страхотна храна и мисля, че за цената си е едно от най-добрите, което може да се намери на нашия скромен пазар.
А Джаро е пораснал много и става страхотен!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2642 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 August 2012 - 07:56 AM

Здравей те, понеже от доста време съм се запалил по Акитата но имам мъжки маламут и в последствие се спрях на женска акита , колкото и да ми се искаше мъжки ?Та проучвам от къде и колко , какво можете да ми кажете за Сръбските , Румънските и Полските развъдници . За Сръбските чувам доста противоречиви мнения ?!

пратих запитване до тези 2 в Сърбия и цените им са почти еднакви
http://www.hasakiteam.com/
http://www.sugayakitainu.com/
User's Signature

Качена снимка

#2643 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 10:34 AM

Показване на мнениетоВасил Василев, в 20 August 2012 - 08:19 PM, написа:

Джаро е огън (на 4 месеца и половина) :ed_142: , започна да се храни само с гранули след седмица чупене на стойки и мръщене.Храня го с Orijen и нямам намерение да сменям храната с която и да е било...много съм доволен от нея.Добре че е този форум за да науча това онова и да открадна малко опит от потърпевшите :af_089:

:ud_009: Джаро е като гъба :ud_009: много е порастнало момчето :wub: Нали продължаваш да ми даваш калций по схема, защото вече е в акитивен разтеж ? :smile:

Показване на мнениетоdimy, в 21 August 2012 - 05:56 AM, написа:

Здравей те, понеже от доста време съм се запалил по Акитата но имам мъжки маламут и в последствие се спрях на женска акита , колкото и да ми се искаше мъжки ?Та проучвам от къде и колко , какво можете да ми кажете за Сръбските , Румънските и Полските развъдници . За Сръбските чувам доста противоречиви мнения ?!

пратих запитване до тези 2 в Сърбия и цените им са почти еднакви
http://www.hasakiteam.com/
http://www.sugayakitainu.com/

dimy, избора е само и единствено твой! Като всичко е и голяма доза късмет :smile: От голям развъдник можеш да си купиш куче с недостатъци /виждала съм не едно/ и от по-малък развъдник на по-достъпна цена може да имаш късмет да си вземеш много добро куче :smile: Ако кучето ти е за домашен любимец спокойно можеш да се довериш на развъдник SUNIMOTO. В момента имат налични бебета. Пък и е важно да се стимулира българското производство :smile: Освен това е факт, че от тази връзка на Хера и Арис излизат много добри кучета. Казуми е тяхно бебе и стана прекрасно куче, пропорцийте на главата, поставянето на ушите, теглото ...всичко и е както трябва!
Относно развъдниците извън страната - да има добри кучета, при това на средна цена! Препоръчвам ти Полша и Чехия! Аз на 14.09.2012г. заминавам за няколко дена в Полша и ще посетя както топ развъдника в страната, така и два други по-малки. А декември съм във Франция по същия повод, така, че ако имаш нужда от помощ пиши на лични!
Поздрави!

P.S. Почти всички акити в БГ са от Сърбия /с малки изключения/ и не случайно навън ни се подиграват, че нямаме добри представители на породата :smile: С тази цел и създадох групата във фейсбук Akita inu Bulgaria да има повече информация и нов внос на добри кучета! Друга не по-важна причина, освен липсата на развъдиници в БГ е и ниският ни социален статус - беден народ сме! Въпреки това, някои хора внесоха акити не от Сърбия с развъдна цел, така че много скоро ще има поне още два развъдника за акита ину :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2644 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 01:15 PM

Калций не се ли дава само след направени изследвания и откриване на недостиг в организма ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2645 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 01:42 PM

Здравейте, приятели!!!

Следва много тежка и топла седмица за Софето, според прогнозите. Но ние сме си тук. Свърши ремонта и моя Хачи си е пак при мама!!! :wub:

dimy:
НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ОТКЪДЕ ЩЕ СИ ВЗЕМЕШ КУЧЕТО!!! Ако това е твоето желание, ако това е твоята порода, ако това са твоите условия: какъв е проблема дали е сръбско, чешко, полско, унгарско, словашко, виетнамско, щатско и така нататък???? ТОВА ЩЕ БЪДЕ ТВОЕТО КУЧЕ!!! Твоето съкровище, твоят ПЪРВОКЛАСЕН любимец. Важното в случая (предполагам)е да има родословие, нали така? Или ако цената е по-важна: търсиш и ще намериш. Но считам, че разликата между международните развъдници не е баснословна по отношение на цена. Разликата е само и единствено във времето на получаване и сроковете. Тоест - от Сръбско ще си го получиш най-бързо. Иначе с нищо няма да бъде по-неродословно. :rc_036:

desi79
: Повечето наши лекари предписват калций допълнително. Да не говорим, че никой не прави изследвания на кучетата специално по този въпрос. Всичко опира до лекаря и до храната. Когато аз взех Хачи ми назначиха доктор (на който и до ден днешен шапка му свалям) и той ми даде стартовата храна за кучето. Тогава ми каза, че не е необходимо ИЗОБЩО да му давам НИЩО допълнително. Така че, всичко опира до печалбарство и до любов към професията. Моят лекар е стартирал като любител на кучета и е завършил като ветеринар с развъдник за немски овчарки. Но любовта му към животните говори сама за себе си постоянно. Просто е качествен Вет!!! Слава богу!!! Така оплютата тук агенция Нети ми го е препоръчала.

Хайде, Васко, пускай снимки на Джаро, нямам търпение да го видя тоя сладур!!! :re_037:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2646 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 August 2012 - 02:11 PM

lilianas-
тези кучета страдат от доста наследствени болест , и не искам да рискувам .Това е мъчение и за кучето и за собственика.
Относно развъдника според мен е важно репутацията му! Акитите не са евтини за да стане човек жертва на измамници.
то си има една тема във форума '' как да купиш трабант на цената на мерцедес''
за това първо набирам информация и не бързам с покупката
User's Signature

Качена снимка

#2647 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 02:22 PM

Калций препоръчват за почти всички породи.Но пък в ерата на интернет достатъчно е да се потърси и информация има .При висок клас храна няма необходимост от допълнително калций просто така.Добре е на 6м да се пуска кръвна картина.Предозирането на калций е дори по-опасно от липсата му.Важи за всички породи.Ако клиент поиска кръвна картина на кучето си няма причина ветеринарят да откаже.Така че всичко зависи до колко стопанинът иска да се информира.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2648 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 04:04 PM

Показване на мнениетоdimy, в 21 August 2012 - 02:11 PM, написа:

lilianas-
тези кучета страдат от доста наследствени болест , и не искам да рискувам .Това е мъчение и за кучето и за собственика.
Относно развъдника според мен е важно репутацията му! Акитите не са евтини за да стане човек жертва на измамници.

Всяко куче страда от наследствени болести!!! Но АКИТАТА специално има други изисквания!! Тази порода НЕ Е ТЕРИЕР, НЕ Е САМОЕД, НЕ Е ХЪСКИ И НЕ Е РЕТРИВЪР!!!
Наследствена е и Агресията. Може би е важна репутацията, сигурно си прав. Когато аз си купувах куче, не съм следяла репутация, развъдници и генна зависимост. Недей да бързаш.Скоро ще имаш качествена акита от развъдника на Петя! Която няма да е прекалено агресивна, и която няма до покрива никое от по-горе изброениге кофти качества. Тя/той ще е перфектната акита за размножаване! Стига това да ти е на идея, разбира се...

Относно калция: Считам че казах мнението си. Когато кучето се храни с КАЧЕСТВЕНА храна, не му е необходимо в добавка нито калций, нито мазнини,нито омега-3-5 и незнамкакви си добавки. А че всички те обичат нашата манджа - спор няма- И няма проблем да им я дадеш... :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2649 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 04:27 PM

Лили, добре дошла! Появи се и форума живна :smile: Но за първи път щях да не съм съгласна с теб, но като гледам ти пишеш по-бързо от мен :smile: Много е важно от кой селекционер си вземаш кучето и дали той е склонен заради парите да прави компромиси. Морала тук е много важен! Акита с родословие е скъпо куче и е грехота да се лъжат хората.... Много обичам кучетата си - породни, гледам и две безпородни, с или без недостатъци. Отделям им всяка свободна минута, но....това няма нищо общо с кинологията! Развъждането не е шега работа...Да произведеш по-добро куче от това,което си купил е страхотна емоция....

Показване на мнениетоdimy, в 21 August 2012 - 12:11 PM, написа:

lilianas-

Да, така е - много си прав! Ако, родителите имат изследвания за наследствени заболявания, то не знаеш предците им дали не са проявили някой недостатък. При тези два развъдника няма как да се проследят! Вече имам доста наблюдения за да го твърдя. Въпреки това има развъдници, при които донякъде това може да се проследи...Вече има регистри, където ако си внимателен може да получиш повече информация :smile:

Относно калция, забравяте нещо много важно, че усвояването му е различно при всеки един организъм, не зависимо с каква храна се храни кучето. Джаро не беше захранен както трябва в развъдника, а сега израстна много бързо под "крилото" на Васко :smile: Има си схема на прием и лекари за това - той Васко вече има достатъчно опит :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2650 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 04:39 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 21 August 2012 - 03:27 PM, написа:

Относно калция, забравяте нещо много важно, че усвояването му е различно при всеки един организъм, не зависимо с каква храна се храни кучето. Джаро не беше захранен както трябва в развъдника, а сега израстна много бързо под "крилото" на Васко :smile: Има си схема на прием и лекари за това - той Васко вече има достатъчно опит :smile:

Именно :ba_025: За това и споменах изследванията.Явно съм пропуснала за установена липса на калций при Джаро.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2651 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 05:31 PM

xael благодаря :)

lili качил съм снимки на Джаро на предишната страница :wb_052:

То човек да не го похвали за гранулите...днес ми направи пак номер и не яде сутринта и на обяд.следобед малко хапна и сега ще му слагам чак довечера.Това означава,че няма гаранция че утре ще го направи пак .Явно ще излезе голям инат и с една седмица няма да стане номера а с малко повече :eg_033: . Само ми е притеснено това с активният растеж ,че съвпада с отвикването му от смесването на гранулите...

П.С.

Изчетох отдел "Хранене" и достигнах до извода че това след 20-сет минути вдигам купата(колкото ял..ял) както правих до сега е най-успешният вариант за минаване на гранули

#2652 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 August 2012 - 09:03 PM

Ей тези черните били много красиви http://akita.ch/eimai- :ae_085: ма направо ме е страх да питам за цената в тоя развъдник :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2653 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 09:55 PM

Показване на мнениетоdimy, в 21 August 2012 - 07:03 PM, написа:

Ей тези черните били много красиви http://akita.ch/eimai- :ae_085: ма направо ме е страх да питам за цената в тоя развъдник :ab_041:

Цената не е по-висока от цената на други развъдници :smile: Има обаче много по-големи черни красавци от Eimai :smile: В световен мащаб brindle като цвят са най-търсени и много често печелят първи места. Много редки са и синята тигра - не знам дали си попадал на нея....В Чехия има такъв мъжкар импорт Германия от японски родители, който си предава цвета на поколенията.
Ето и един мой любимец :bf_087: Няма да се примиря докато не внеса такъв клас куче в БГ :smile: но нямам намерение това да става на 5-тата или 10-тата година от развъдната ми дейност :ab_041: Живот и здраве да е само!
Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2654 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 August 2012 - 10:23 PM

Утре ще звъна на братовчедка ми в Швейцария да го види тоя развъдник но като им знам стандарта на живот ще е скъпо , тя за една грозна котка даде 2500франка .
Иначе тигровите не ми харесват толкова много предпочитам да са 2 цвята или като тази швейцарската само леко да се личат райетата.
А за изложбите не съм им много фен, че си губя 2 дена с една . най много да заведа кучето 2-3 пъти да има някакви оценки :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2655 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 11:53 PM

Доста ми харесва породата и се разрових за малко информация ,което пък поражда някои въпроси в мен ..
И така ако има някой търпение и желание да ми обясни :)
Според стандарта по характер са спокойни,покорни и възприемчиви. Как така всички твърдят,че са силно агресивни ?На какво се дължи това разминаване ?
Мерси предварително :)
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2656 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2012 - 09:33 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 21 August 2012 - 09:53 PM, написа:

Доста ми харесва породата и се разрових за малко информация ,което пък поражда някои въпроси в мен ..
И така ако има някой търпение и желание да ми обясни :)
Според стандарта по характер са спокойни,покорни и възприемчиви. Как така всички твърдят,че са силно агресивни ?На какво се дължи това разминаване ?
Мерси предварително :)

Да, като характер са много спокойни и умни кучета. Бях много изненадана при отглеждането на Химера в апартамент, че не ми направи една пакост в къщи. Много са мили и дружелюбни към всички членове на семейството, но с непознати хора са недоверчиви и трудно ги харесват и допускат до себе си. Писала съм и в други постове, че са много особени и различни като характер от всички кучета, с които съм имала допир през живота си.
Моят Кирей е много мил, гальовен мъжкар, които позволява на бебета хъски да му се качват по главата, да му дърпат ушите, да му бъркат в устата....но тава само в къщи и с кучета от глутницата! Извън двора му нямам никакво доверие - напада други кучета и съм сугурна, че е способен да ги убие за да докаже мъжкарското в себе си. Лидерското му чувство е много развито. Моите живеят всички заедно и са ми много интересни как общуват помежду си. Всеки един се знае купата с храна и Киро проверява стриктно дали случайно някой не си е разменил мястото :ab_041: това важи най-вече за лакомата Ариа /сибирско хъски/. Тук има ред и дисциплина, но....това не важи, когато имат десерт телешки кокал :ab_041: Въпреки, че раздавам на всички по един, Киро само с едно изръмжаване и обикаляне в кръг ги принуждава да му ги остават. Само след минути гледаш как всички доброволно ги оставят пред него, а те горките само го гледат жално, облизвайки се отстрани :ab_041:
Ето ти един елементарен пример за доминтност. Това е така, защото предци на акита ину се считат кучетата "магати ину", които са били използвани за лов на мечки и глигани. По-късно /1868-1912/ на мода идват кучешките боеве и акита се кръстосва с "шикоку" - бойна порода кучета, което води до появата на породата "тоса ину". Същевременно към кръстоската се добавят и европейски кучета като санбернар, английски мастиф, немски дог, които по това време интензивно се внасят в Япония. Новата акита вече се различава доста от предшествениците си със силното си телосложение и наклонените уши.
Въпреки всичко смятам, че с работа върху кучето още от малко тези "недостатъци на порадата" могът да бъдат туширани :smile:

dimy, ето една рядко срещана светло синя тигра от Италия :smile:

Прикачена снимка

И една впечатляваща "чернилка" :smile: произведена от Топ селекционера Silvia Exposito Shun you Kensha

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2657 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2012 - 12:57 PM

Beniko със своя млад стопанин :smile:

"Щастлива съм в Българияяяяя....!"

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2658 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2012 - 12:02 PM

Снимките на Бенико са винаги размазващи.

Петя, на мен ми попадна в ютуб ето този мъжки, мисля че също живее в Чехия и много ми хареса.

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2659 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2012 - 02:01 PM

Показване на мнениетоxael, в 23 August 2012 - 10:02 AM, написа:

Снимките на Бенико са винаги размазващи.

Петя, на мен ми попадна в ютуб ето този мъжки, мисля че също живее в Чехия и много ми хареса.

Гери, много обичаш да се правиш на "утрепана лисица" :smile: Знаеш много добре на кой е баща Unshou :smile: Кучето е импорт Япония. И само да допълня, че освен бебето в София, негово бяло мъжко бебе има и във Варна собственост на мой познат :smile: Бях в Чехия и видях кучетата на живо, интересен е и другият мъжки на развъдника сината тигра, който дава страхотно поколение! Unshou е много хубав, но ще видим как ще се развият бебетата :smile: Имам уговорка за заплождане на Казуми с един от двата мъжкаря, но още не съм решила с кой точно.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2660 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2012 - 02:10 PM

desi79: Аз първо гледах филма, ей така - отникъде, по препоръка от приятел. Много плакахме всички. Естествено, гледахме щатския, после (след като вече имах Хачи) си направих труда да сваля и Японския оригинал. Там, на едно-единствено място се загатва за нрава на животното (където се прибира от плажа на гарата и е с разкъсан нагръдник, преди това има озвучаване от кучешки лай и вой с абсолютно акцентиране на кучешка битка). После, като теб, влязох да получа информация, и установих че по Международната класификация тази порода е тип "придружител" :ab_041: Ех, викам си...това е МОЕТО куче!!! :wub: Толкова вярно, толкова мило, че и придружител като лабрадора и голдън-ретривъра. И хайдеее - юруш на маслините.... :ab_041: И тъй като детето искаше "голямо" куче (каза ми, че ако взема УестХайленд Уайт Териер, аз ще си го гледам) веднага се грабнах и намерих животно. Мдааа....това с какво е кръстосвана породата през годините, в случая няма абсолютно никакво значение, защото тази порода е оформена още в средата на 20 век във вида, в който е в момента. Не е нормално в класификатора и стандарта на Международната Киноложка организация В МОМЕНТА, това животно да се определя като "придружител".
Кучетата определено СА АГРЕСИВНИ към други животни, определено са АГРЕСИВНИ и към чужди хора. Изключително доминантни, пазачи, както на дома, така и на семейството. Това са те. А иначе - спокойни, даже в дадени моменти мудни, изключително умни и изключително големи инати!!! Това е моето мнение, не само от моето съкровище, но и от брат му, както и от други източници... :ae_085: Много е важно каква ръка води акитата. Тя трябва да е стабилна, спокойна и показваща му мястото ръка! Но е изключително важно с постоянство да му се покаже къде му е мястото в семейството и кой е водачът на глутницата. Ако кучето не го възприеме...няма тренировки, няма чудеса, не очаквайте нещо вълшебно! Той/тя ще си бъде водачът и нищо не е в състояние да го/я пречупи!

Васко, това с вдигането на храната е факт. И не забравяй, че на тези жеги самите животни си показват колко са гладни. То на нас не ни се яде, а на тях с тая безумна двойна козина - съвсем... :md_064:

Това е от мен засега. Поздрави от нас, морим се в жегата, защото вече сме си в София. Ето и няколко от последните ни снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема