xael: Явно американките са ти фаворити...

Аз, като собственик на японка, малко ги недолюбвам. Не, че не ги харесвам, напротив...но прави впечатление, че всеобщото мнение като кажеш "акита" е да се отъждестви точно с американската, а не с японската. Което, естествено ме дразни.

Във втория клип, в който е япончето, ясно си личи своенравността и младостта на животното: ходи си по следа, изобщо не го интересува, че шейна му е вързана на торса...

Направо уникално!!! Как заби шейната в пряспата, само щото там му хареса да души...
Пете, не знам Артур ли е, Ланселот ли е...знам, че ни взеха телефоните и моя, и на другия Хачи (брат му), а
никой не ни се обади. Другото, което знам от моя лекар (като боравил най-много с породата) е, че богаташите, които взимат акитите, ги взимат само за да се надуват с породата, която притежават, а кучетата живеят в мизерни условия и никой не полага необходимите за тях грижи както си трябва. И специално за тази женска бяла акита е имало множество проблеми.
Васко сигурно е абсолютното изключение от правилото!!! И се радвам, че е така, защото наистина е сътворил обителта на Джаро с много любов, говори за него по този начин, и това означава, че не го е взел само за имиджа!
Браво на него!!!
Между другото, не знам споменавала съм май, че и Кали (певицата) има женска акита. Но и тя я гледа с много любов!
Когато взехме Хачико и трябваше (задължително) да минем през ветеринаря, той ни посрещна с думите: "Охоо, взели сте си милионерско куче"! А аз му отвърнах: "Докторе, все отнякъде трябва да започнем."

И до ден днешен ходя при този човек с удоволствие, няма сбъркана диагноза, няма хематом при инжекция, няма грешка!!!! Шапка му свалям и съм щастлива, че го познавам!