Акита
Публикувано: 01 September 2012 - 09:37 AM
dimy, в 31 August 2012 - 05:59 PM, написа:
което е редно да е така
Да, оценките са задължителни за да бъде допуснато кучето до разплод, но те могът да бъдат направени и от клуба с който се членува, не само на изложби! Тъй като акитите, маламутите и незнам още кои породи са още към "Северни кучета", а правълника не е променян изследванията за наследствени заболявания са само "препоръчителни"

Дими, куче с наследствени заболявания може да си купиш и от голям развъдник за съжаление. В "хъсешките" среди се знае за куче с обратна захапка и без тестиси например, закупено от голям развъдник!
Аз съм голям педант в това отношение - на Кирей направих изследвания за дисплазия, скоро ми предстои да направя и на Казуми....Вярвам, че всичко ще е наред, но знам ли някъде в предците дали не е имал някой с проблеми - мога ли да бъда сигурна в това?!?!?! Сигурна съм, че когато тези изследвания са желателни или "препоръчителни" масово развъдчиците не ги правят.....
Това е самата истина! Закупуването на добро куче е въпрос и на доза късмет....
Лили, стига впряга вече Хачимантай! Проучих доста добре работата на много развъдници и мога да направя за себе си заключения....Това е пазар - и те са в своя си пазар! Има много други работещи добре развъдници, които също внасят кучета от Япония....Не съм сигурна, че в БГ се признават само кучета от Хачимантай както пишеш, просто няма български акити по изложбите. Това е така, защото хората, които обичат и искат да се занимават с породата трябва да им се даде шанс и добро отношение - не това което получих тук от хора занимаващите се с кинология....Единят вариант е да не пишеш и да не се бъркаш както прави другият български развъдник и още познати хора, а другия е да се изправиш сам и да поемеш гръма върху себе си както направих аз.......Дали ще бъдеш роб и слуга на някой или ще извървиш сам пътя си с отговорнотите и грешките си дори - заставайки с истинското си име не само тук във форума е право на личен избор

А относно представянето ни на изложбите имаме отлични оцени, като Казуми по правилата на БРФК е "Млад шампион на България", Кирей има отлични оценки със забележка за лошо държание на ринга и липса на ринг дресура

Лили, ще има и други добри акити по изложбите и не само мой - знаеш, че държа на думата си

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 01 September 2012 - 08:19 PM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 01 September 2012 - 09:06 PM

След това на международната в зала Христо Ботев се запознах с Гери и Иво , не съм имал никакви проблеми от към отношение , държаха се много приятелски и помагаха със съвети . Иво даже изведе Алекс на втория кръг с изложбения му повод за което съм му много благодарен .
Все пак това са неща дето не се учат за един ден има си тънкости . И мисля , че трябва да се слушат по -опитните , всеки сам си преценява.
Относно кучета от Добрич , да хубави са ма аз не го вземам за развъждане и да целя печалба и парите ми идват много за домашен любимец който струва колкото мотора ми

Ако се занимавах с развъдна дейност нямаше да се поколебая да взема куче от там или да взема друго скъпо куче .
п.с. Това с оценките от клуба не го знаех иначе нямаше да се разправям с изложби

Но аз и без това не членувам там / принципно не членувам в какъвто и да е клуб /

Публикувано: 02 September 2012 - 11:06 AM

Когато започнах не съм мислила, че в един момент ще ми хрумне да се да правя развъдник - всичко ми дойде много спонтанно

Относно изложбите, като изключим страса на кучетата съм доволна, заради контакта със съдийте. До сега са ни съдели трама различни съдий, две от които са рускини. Имената не им помня, трябва да ровя в оценителните листове....а българина е Хлебаров. В кръга на шегата тестисите на Кирей бяха много трудни за опипване

В предишен пост ви споменах, че гладах клип от изложба в Япония и начините им на оценка. Който е имал възможност да гледа или да присъства знае, че там зъбите и тестисите се проверяват от 3-ма човека и движенията на кучето не се оценяват! Много е различно и интересно...
Поздрави от нас!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 September 2012 - 12:01 PM
кученцата са в продажба - 600 евро
Публикувано: 02 September 2012 - 07:05 PM

Надявам се, че Dimy ще намери своето куче, независимо в кой развъдник отиде. И то ще е най-доброто!!! Естествено!

Между другото - файлът, който пращаш за пътуване с любимци е тотално НЕВАЛИДЕН по отношение на средните и едрите породи. Въпреки че акитата се води "шпиц" , ама от едрите, тя влиза в среден клас, който среден клас при височина от 73 см и тегло 40 кг, не е "средна" порода. Водят я от едрите. И никъде по нашето черноморие не приемат такива любимци, освен ако не наемеш туристическа агенция, за да ти търси специално. Прозвънила съм повечето от телефоните по интернет и всички се опъват, когато кажеш, че кучето е голямо.

И сега дойде време за сарказма: Брях, ти да видиш Петя Пешева се появи...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 02 September 2012 - 08:01 PM

И понеже никой не ми съчувства за изкълчения пръст...аз сама си съчувствам...ама нали е куче - ше му мине. Хич барем спрях да се впрягам. Впрягах се, впрягах се и изгубих 10 кила собствено тегло. Е, оттук насетне - край!!! Куче е...това е...да си знае мястото! Страшно много го обичам!!! Но никога няма да му позволя да ме надмогне, натовари и т.н. Българска Гордост и Простащина...туйто...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 02 September 2012 - 08:22 PM
А относно кучето не му се притеснявай толкова , и моя почти след всеки излет по камъни куца
кога изкълчил нещо кога нарязал възглавничките ма до 2-3 дена му минава. Най големия цирк беше като си игра с един ридж бег и нещо изкълчи предната лапа и изскимтя силни и взе да куца и да я държи вдигната , тогава се уплаших , ма я държа 3-4 мин и след това удари пак един спринт и продължаха играта и като се прибрахме нищо му нямаше .

Публикувано: 02 September 2012 - 08:55 PM
Относно пръста - ходи си нормално, рие нормално, но като река да го пипна - ела да видиш кво става - никога не ми е правил таквиз физиономии, пък аз съм му водач, познавам му всяко дихание и размятане...и бърчи, ама бърчи носа та знае ли се. Даже напада хапейки, ама предупредително...

Публикувано: 03 September 2012 - 08:41 AM
dimy, в 02 September 2012 - 05:26 PM, написа:
Не разбрах за кой развъдник става въпрос - за Sunimoto ли??!?!?!

Миналата година аз им бях "на къдем" като първи клиент

lilianas, в 02 September 2012 - 05:05 PM, написа:
И сега дойде време за сарказма: Брях, ти да видиш Петя Пешева се появи...

Да.....това го очаквах...... Всеки сам определя държанието си и начина си на работа. Дори и да си мислеш, че си "над тези неща" които се случват във форума в едни момент опираш пак до хората тук. Има и още нещо от чисто търговска гледна точка - много е грозно да влезнеш тук само да напишеш, че продаваш кученца на еди каква си цена и толкава - само толкава.......Тук не е сайт за безплатни обяви! Хората наистина искат да знаят повече за теб и кучетата ти, искат да знаят опита и грашките ти дори.........Тъй като Петя Пешева не е собственик на развъдника, а само мъжкият е баща на бебетата, да предположим, че тя не пише тук, просто защото няма какво да каже.....
Като изключим "безплатната обава" за продажба тук, искам да ви кажа, че развъдник Sunimoto наистина полага големи грижи за кучетата си и ги отглежда с голяма любов.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 03 September 2012 - 05:22 PM
Петя Кръстева, в 03 September 2012 - 06:41 AM, написа:
dimy, в 02 September 2012 - 05:26 PM, написа:
Не разбрах за кой развъдник става въпрос - за Sunimoto ли??!?!?!

да
голяма красавица е със здраве да си я гледате и много радости да ви носи

Публикувано: 04 September 2012 - 01:11 PM
А тази снимка е уникална - смяла съм се от сърце

А относно сълзенето на очите, може да е някакъв вид алергия....добре е, ако продължава периодично да сълзи да направиш консултация с очен лекар.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 September 2012 - 01:33 PM

Как сте? Почивните дни толкова бързо отминаха...........
Ето малко снимки от тези дни

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 September 2012 - 02:53 PM

Васко, Джаро е ЖЕСТОК!!! Страхотен и уникален!!! Относно сълзенето на очите - да, чаят от лайка го препоръчват всички, но моят доктор ми забърква една смеска, дето за 1 ден спира сълзенето. Стига да се капе 2 пъти дневно, естествено. Само, дето не съм наясно каква е смеската, естествено...

Забелязвате ли, че акитите са като котките??? Свиват лапи и се ближат....Брях това свиване на лапи... Джаро е все едно гледам моя Хачи - едно към едно - лежи като Маца...и се ближе...

А нашия пръст не е счупен!!! Нокътят ни е счупен в основата. Имам си ядове сега с него - водих го на БП и казаха - някакъв антибиотичен крем - мажа отвсякъде, не трябва да ближе, частта от отчупения нокът ще падне сама. Но той едва стъпва на крака си, гледа го постоянно, това му пречи. Обух му чорап. Защото от утре няма кой да го дебне да не се ближе, а близането води до инфекция!!! Най-мръсната част на кучето е УСТАТА!!! Там са всякакви бацили. Когато за първи път му промих пишката с риванол и с антибиотик на спринцовки, ми казаха, че оттук нататък кучето не трябва да я ближе. Спазих съвета. В момента Хачи няма бели (гнойни) изблици по члена. Сега трябва да сътворя това и за нокътя. Щот кат първата овца го оставих 3 дни да се ближе и сега има начална инфекция на пръста. Добре че в кремчето има Гентамицин. То, това всъщност е идеята....

А, всъщност БП е Бърза Помощ - Това е клиниката на Овча Купел в София- 101 любимци. Там отивам когато моят доктор не е на работа. Работят доста добри ветеринари (младежи). И съм доволна, що-годе. Въпреки че, след последния кучи грип, му останаха хематоми от инжекциите...

Публикувано: 11 September 2012 - 09:36 AM
Публикувано: 11 September 2012 - 11:27 AM
Васил Василев, в 11 September 2012 - 07:36 AM, написа:
Много добри отзиви към чувала за Acana и определено съм решила да видя как ще се отрази на моите сладури

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева