Акита
Публикувано: 29 September 2012 - 02:24 PM
Лили,трябва ти помощ.Дано си готова да я потърсиш.За този инструктор Венци Дачевски макар и да съм далече съм чувала добри отзиви.Струва си да опиташ.
координати от нета
http://champion-bg.com/
Ако някой може да даде координати на други опитни треньори разбиращи от работата си и поведение на кучето да се включи,за останалото има и други теми.Не е нужно едно и също нещо да се пише във всяка тема.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 September 2012 - 02:30 PM
Кои породи кучета са примитивни? Моля, пояснете, за такива неинформирани като мен.
В квартала имам позната, собственичка на мъжко постоянно агресивно/доминантно само към мъжки кучета чао-чао, която ходи с тояга в ръка да отстранява, удряйки със замах околните бездомни кучета, които си пазят територията и облайват нейното всеки път. В същото време женицата и дъщеря й има навика да си пуска кучето в училищния двор и няма проблем, докато не се появи някой мъжки екземпляр, върху който това куче връхлита да се бие. Все други хора ги разтърваваме, а те стоят "нито лук яли, нито лук помирисали". След като й го доведем кучето се успокоява вместо да се респектира със строг тон или команда. Отказват треньор - скъпо им е, отказват да четат и търсят съвети поне от опитни хора като тези тук, в форума по порода, а наранявания и лечения все са за сметка на жертвите. Все потенциалните жертви трябва да внимават и да си плащат, че са нормални... Това не е единичен случай (но времето и мястото са ограничени), и не е задължително кучетата, които са доведени до агресия или са такива по нрав и природа, да са чистопородни, от развъдник или породопородни. Ето, вчера минавахме през квартални улици вечерта, тъмно, 20.00 часа, и на улицата ни изскочи несоциализиран булмастиф, пазач от един двор налускава къща с басейн и английска поляна, но с една проста телена оградка, която той беше подкопал и изскочи за "здрвей - здрасти, я, каква апетитна мръвка се разхожда пред нас":))) То, кученцето, искало да си поиграе просто, а аз не съм разбрала какво е добричко.
Публикувано: 29 September 2012 - 02:38 PM
Fibsi, в 29 September 2012 - 02:16 PM, написа:
И, ако не си забелязала, сериозните хора призоваваме към купуване на родословни животни и осиновяване на животни в нужда.
Мисля, че съм го забелязала отдавна и съм писала и преди, че съм изключително благодарна именно на такива хора. Което обаче не променя реалността.
Уважение към тази дейност - развъждане на родословни кучета - мога да проявя едва тогава, когато няма проблем с бездомни кучета. По-скоро ще съм неутрална по въпроса.
Я погледнете в цял свят как е? Защо в иначе развити страни има нужда от организации, които да спасяват от евтаназия кучета в общински приюти? Какво говори това? Дори и в страни с ред и законност на по-високо ниво от нашето, проблем, макар и осезаемо по-малък от нашия, има.
Ако съвестните кинолози са мнозинство, защо не се преборят с порочните практики? Защо не лобират в парламенти, защо не изискват спазване на закони? Защо не изискват забрана на зоомагазини, високи такси за развъждане? Защото не могат.
Fibsi, игнорирането ми е все тая. Целия свят дори да ме игнорира, това няма да промени положението на бездомните кучета

Публикувано: 29 September 2012 - 02:42 PM
Невъзпитани кучета дребни породи също ги има. Най-много обичам някой мелез между чехъл и четка да се впие в корема на кучето ми, докато стопанина се усмихва благостно:
- несе бойте, той е дребен.
Нищо че после песа ми куца от хематома или получава алергия към дребните породи.
Да не разводняваме темата.
Говорим за млада акита, която вече има шанс да бъде осиновена от грамотен стопанин с твърда ръка. Нека се обяви животното чрез Богров за осиновяване - мъртво куче не се връща... Но живо младо животно подлежи на корекция. Не казвам че ще е лесно. Но е възможно.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 29 September 2012 - 02:45 PM

Евала на Фурия-като се дава съвет се прави точно така ! Ясно,конкретно и на място!
Какво значи намерете специалист? Еми като всички сте много начетени има лични пишете й там и готово.Явно,че е търсен такъв. Тука всички говорят в сферата нан някакви "На мой приятел,приятелът му има зълвин син дето е голяма работа".Никой конкретно
Публикувано: 29 September 2012 - 02:57 PM
Fibsi, в 29 September 2012 - 12:52 PM, написа:
Аз съм твърдо ЗА Руми Кънева, обучава стопаните, за да обучават те кучетата си. И е работила с петта група, самоеди, чау, разбира от спецификата им, и е работила с нашата група с кучета-водачи. Обсъждах с нея курса УГК към нашия клуб, много земен и сърцат преподавател.

Публикувано: 29 September 2012 - 03:03 PM
Furia_S, в 29 September 2012 - 02:57 PM, написа:
Аз съм твърдо ЗА Руми Кънева, обучава стопаните, за да обучават те кучетата си. И е работила с петта група, самоеди, чау, разбира от спецификата им, и е работила с нашата група с кучета-водачи. Обсъждах с нея курса УГК към нашия клуб, много земен и сърцат преподавател.
Неслучайно сме си я "взели" в нашата развъдна комисия! ;)

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 29 September 2012 - 03:09 PM
Fibsi, в 29 September 2012 - 01:03 PM, написа:
Furia_S, в 29 September 2012 - 02:57 PM, написа:
Неслучайно сме си я "взели" в нашата развъдна комисия! ;)
Има си хас! Когато е станал инциндента с моето чау, казах й как съпругът ми е побеснял в афекта си "ще го евтанизирам тоя пес" и Руми като й предадох думите му се уплаши, все едно повярва:-)))) допада ми тази адекватна реакция. пък какво рамо е ударила на училището на водачите със снимков материал (мен с Енджъл ме е снимала, умрях от притеснение) - обичам я тази жена.

Публикувано: 29 September 2012 - 03:25 PM
lilianas, в 28 April 2010 - 03:39 PM, написа:
Ние вече имаме родословие. Милион пъти съжалявам, че не знаех как се е казвал Хачико. А той си имал име и се казвал Кимомото. Честно казано, ако го бяха вписали в паспорта, щях да си го оставя с това име. Ама нейсе...
За протокола.
Публикувано: 29 September 2012 - 03:49 PM
Furia_S, в 29 September 2012 - 03:09 PM, написа:
+ 1! :)
wind, в 29 September 2012 - 03:25 PM, написа:
wind, ще откриваме топлата вода как се "вадят родословия", ли? Написано е черно на бяло, че е взето от агенция. А после някой си поиграл на принтера и взел още пари.
Ти говориш постоянно за развъдчици, а визираш някакви търговци и търгаши. И може да пропуснеш редовното- "за мен са едно и също". Благодаря, няма нужда.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 29 September 2012 - 04:44 PM
marinov, в 29 September 2012 - 02:11 PM, написа:

marinov , явно си фен на Лили и искаш да я предизвикаш да пише

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 29 September 2012 - 04:51 PM
Никой не трябва "да се плюе". Не е нужно, а и няма смисъл. Все по-често се среща точно отбиване на номера "Видяхме по плазмите - хареса ни - купихме на детето". А като се оказа че породата е сериозна - бам в приюта или под инжекция.
В ситуации, като тази, хората правят свой човешки избор. Някои избират да хвърлят труд и усилия, защото осъзнават че сме отговорни за тези, които сме опитомили. Други пък тръгват по най-лесния начин: приют, натирване, изхвърляне, евтаназия. И скептиците, дето не вярват че здраво младо животно не може да го евтанизират явно не са наясно: има ветеринари, които ще теглят инжекция на здраво младо животно, стига стопанина да плати, уви, достатъчно е да кажеш че то е агресивно. Има такива случаи, не се самозалъгвайте...
Отчайващо е всичко това, когато хората след зяпане на кино отиват и пазаруват сериозна порода, а после "оле-мале".
Не, не става дума кой трябва да се оплюва... За много по-страшни неща иде реч...

Публикувано: 29 September 2012 - 06:05 PM

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 29 September 2012 - 06:35 PM

Furia_S, Хачи и Кили са от един развъдник. Недейте моля ви да преекпонирате - Лили няма да си "шитне" току-така кучето! Цялото семейство дълго се бореше с проблема. Хачи винаги е бил обичано куче....Познавам Хачи от 6-7 месечен, от когато всъщност започна да се проявява агресията.
Ето едно приятелство, което не крия ме изненада много

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева