Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2861 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 October 2012 - 01:20 PM

И тя продължава и продължава да пише.... :ab_041: Хората са си го казали, само вселената и човешката глупост са безкрайни! :tb_195:

#2862 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 October 2012 - 01:21 PM

Извинявайте, ама търсене и първоиначални консултации не са нищо, процеса къде е? Преди 9 години и аз търсих, и на мен 2003-та ми казаха че чау не се подават на дресура и са тъпи щото в Китай ги яли.

На Руми Кънева обадила ли се е? Н а площадка отишла ли е? Режима в ежедневието преразгледала ли го е? Хранителен и двигателен режим преразгледала ли е и дали го е приложила?

Изумявате ме на моменти - като ви мързи , така кажете. Корекция на нежелателно поведение на примитивните породи отнема месеци. Месеци!
Като не ви се бачка - дайте го за осиновяване. Ама не се улисвайте в собственото страдание - помислете за кучето.
Пфууууууууу, аман.....

Маринче, откажи се.
Тука сме в клона на бг.мама.
И за мен децата ми са най-великото нещо, но да се откажа от кучето си, щото съм го разглезила и самата аз станах причината за нежелателното поведение?.................. да бе.........
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2863 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:26 PM

След лудостта е време за реалността :af_089:

Хубав и успешен ден на всички - беше ми много приятно да се забавлявам :ab_041: Но.....проблема на Лили трябва тя да си го реши! Очаквам включване от нея скоро :smile:

Поздрави на всички! :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2864 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:28 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 11:20 AM, написа:

И тя продължава и продължава да пише.... :ab_041: Хората са си го казали, само вселената и човешката глупост са безкрайни! :tb_195:

Ма ти май продължаваш да пишеш?!?!? Аз не веднъж съм го казвала - "простотията ходи по хората!"

До скоро! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2865 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:33 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 11:21 AM, написа:

Маринче, откажи се.

Не в dog.bg сме - различният DOG.BG :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2866 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 October 2012 - 01:49 PM

Петя Кръстева
Поне вие бъдете разумна: в кучешкия форум не може да обсипва всеки потребител с утешения относно това че приятелката ви трябва да евтанизира кучето, понеже едно младо животно проявява агресия при неправилен и неграмотно изграден контакт в семейството което се проявавя в ухапване.

Задачата на всяко едно ухапване спрямо детето от страната на стопанина е в това, че той да си седне на четири букви-ето от ника си, и да анализира ситуацията с конфликта. Например, едно дете току що прохождащо, бръкна в паницата с храната на хранещето се куче. Животното (НОК) се обърна и инстинктивно удари с кучешките си зъби в лицето на детето.

Кой е виновен?
- Родителите, които са оставили детето да джапа до паницата на хранещето се куче.
- Стопаните, които са решили да нахранят кучето си в присъствие на куп гости и джапащи свободно деца.
- ЛИПСА НА АКЪЛ. защото цялата ситуация приключи за бебето с шевове по бузата и с бой по кучето.

Проумейте го - кучето не е плюшена играчка. И ако без никакъв опит купувате куче за детето си покрай Коледа или Рожден ден, то най-често всичко приключва с ухапвание и искрена изненада "Ма как така, ма аз се стараех, ма на рекламите и филмите така готино изглежда".

ПС. Не съм бясна от решението на вашата подзащитна. Непрекъснато задомяваме по някой нещастник породоподабен в района. Но изпитвам презрение без никакво съчуствие към хората, които не умеят да поемат последствията към собствените си грешки.
За това сме отговорни, когото сме опитомили: Сбъркал си породата и на можеш да се справиш? Ами бъди честен и оправи живота на кучето, без шикалкавене - евтаназии и т.н.
User's Signature

#2867 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:54 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 01:21 PM, написа:

Маринче, откажи се.
И за мен децата ми са най-великото нещо, но да се откажа от кучето си, щото съм го разглезила и самата аз станах причината за нежелателното поведение?.................. да бе.........

Абсолютно съм съгласна. Ако насреща има разумни хора, с които може да се проведе нормален разговор и да се обсъдят всички варианти е едно, но в случая е изгубена кауза...Ти подходи изключително добронамерено и обясни как си се справила с подобна ситуация, но отсреща хората ни приемат ни предават...Не признават грешката си,а гледат да хвърлят обвинения върху породата..Жалко за кучетата!!!

#2868 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2012 - 02:18 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 10:58 AM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 10:19 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 11:49 AM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 08:57 AM, написа:

Като гледам само "парашутистите" дават адекватни предложения. Останалите сякаш подкрепяте това поведение. Предполагам, че сте свикнали с тези емоционални изблици, нямам друго обяснение.

Тя жената си споделя неволите, но си ги споделя пред н на брой хора, така че рискува да чете и неприятни за нея коментари. А те са неприятни, защото съдържат истина. Вие "непарашустите" правите лоша услуга и на нея и на кучето. Не виждам да предлагате решение. Всичко е сведено до ниво махленски разговори.

wind, поздравления за самообладанието, което показвате след крайно некултирните изказвания и обръщения на lilianas. Предложенията ви са наистина хубави, дано бъдат поне обмислени въпреки че силно се съмнявам.

Иди се гръмни - без извинение!

Като не си в час с проблема, не се намесвай.....Ти разумно решение на проблема даде ли?

Нали вие сте специалистите? Двете с Лиляна, Лилия или там както се казва май имате сериозни проблеми и нищо чудно, че си се подкрепяте и харесвате. Друг трудно да ви разбере словоизлиянията. Никой не бил пишел тук - ами напълно разбираемо. То това вашето граничи с лудост. Особено при едната положението е много тежко.

Въпросната Лиляна не търси помощ и съвети. Според нея няма друг вариант освен инжекция..щото разбираш ли кучето не може да сменя стопаните. По-голяма глупост не съм чувала. Ако кучето бъде поверено на разумен, опитен, уравновесен човек, проблемът ще се разреши. Но неее...по-добре да го убием вместо да му търсим нов дом.

Пиша само, защото ме интересува съдбата на кучето. В противен случай не бих си правила труда да отговарям на подобни елементарни изказвания.

Пак се изказваш неподготвен/а!!! Това, което пишете тук не е нещо ново - не откривате "топлата вода"! Има го в няколко теми, коментирали сме ги всички варианти в лични разговори - за какви се мислите! Лили никога няма да си убие кучето, но няма и да го подари на случаен човек!!!!!!!! РАЗБЕРЕТЕ ГО........Как ще постъпи само тя си знае засега....А това за "сериозните проблеми" и "граниченето с лудост" предлагам да го обсъдим на личен разговор за да видя какъв/а "ербап" си Качена снимка Чакам среща с теб - и то непремнно!!! Лудостта е нещо много хубаво ..... Качена снимка Качена снимка Качена снимка Чакам те..........(тези думи ги очакват толкова много хора от мен - хайде ти си късметлията..... ) Качена снимка

Петя, как така няма да си умъртви кучето? Та нали с тази цел е ходила по клиниките. Ако някъде се бяха съгласили, какво?! Нямаше да го направи? Ходи просто и си пита, ей тъй, профилактично?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2869 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 October 2012 - 02:27 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 28 September 2012 - 11:58 PM, написа:

Какво ми костваше да обикалям половин ден по ветеринари и да питам някой ще приспи ли аджеба това красиво животно, няма да обяснявам, и няма да разказвам, а и на НИКОГО НЕ ПОЖЕЛАВАМ ДА ГО ПОЧУВСТВА!!!
Какво разбрах в крайна сметка, обаче: Нашите ветеринари (поне в нашия квартал) са изключително хуманни, изключително НЕ ПОЗНАВАТ породата, или просто за изключителни шубета. И разбрах нещо, което на никого не пожелавам да разбере - да се изправиш пред ИЗБОР, който е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖЕН!

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 01:58 PM, написа:

Лили никога няма да си убие кучето, но няма и да го подари на случаен човек!!!!!!!! РАЗБЕРЕТЕ ГО........

Трудно е да се разбере, че няма да го приспи - на кого да вярваме - на нея самата или на хора, които не се знае дали изобщо я познават.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2870 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2012 - 02:56 PM

Кой подкрепя Лили за умъртвяване на кучето ? Аз такова нещо не видях. В един от постовете си казва,че отива да си прибере кучето.Това какво ще рече?Кой я гали по главата ? Кой е говорил с нея ? Вие забелязахте ли че от няколко страници не пише? От споменатите назад в темата двама треньори е работила с един-с кой от двамата ако реши сама ще сподели.Кой казва ,че се е справила добре с възпитанието на кучето ? Нали се сещате ,че ако наистина е искала кучето да е евтаназирано сега нямаше да даваме съвети ,а щяхме да плюем по нея (и с право) ,че не е дала шанс на кучето.Какво повече дъвчем не разбрах.
Тук пишем по желание.Както ние така и тя.Ясно е ,че не са успяли да се справят до сега.Но това не значи ,че няма да опитат пак.
Въобще не я защитавам относно въпросният пост ,на мен лично не ми го побира главата след пет години да решиш такова нещо.Отдавам го на шока от случката,неадекватна реакция и се радвам,че не се е осъществила евтаназия (дали тя е размислила или никой не се е навил мога само да гадая).
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2871 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 03:09 PM

Може да бъркам, но ми се струва, че кучето беше по-младо, около две години и нещо, не пет.
От нейния личен пост си правя извода, че ако някой ветеринар се беше съгласил, кучето сега вече щеше да е в друг свят, по-добър.
Моето мнение, на което продължавам да държа е, че тази жена и семейството й са положили всички усилия, на които са били способни (това са трима треньори, никой не отрича, че са опитали), но очевидно не се справят.
За да няма в бъдеще повече инциденти (виждаме, че в историята назад има такива, виждаме, че са опитвали да преодолеят проблемите, виждаме, че не са успели), най-разумно е да не се губи време и да се започне търсенето на ОПИТНИ стопани. Намирането на такива не е нито лесен, нито бърз процес.

Иначе, остане ли при тях, ще е лошо за всички, инцидент не е изобщо изключено отново да има. А ако такъв се случи, аз лично не се съмнявам, че кучето със сигурност ще бъде умъртвено. Да не говорим, че едно следващо ухапване може да е дори фатално за някой човек.

Така мисля, дано не съм права, но бих предпочела да не се стига до ДОКАЗАТЕЛСТВО, че съм била права. Било то след месеци или години. Да не се залага на: ще успеят/няма да успеят. Защото залогът е твърде голям за всички страни.

ПП. Това, че потребителката не пише, най-вероятно се дължи на факта, че не чете. Когато прочете, ще последва поредна емоционална серия :)

ППП. Намерих.

Показване на мнениетоlilianas, в 29 September 2012 - 11:22 AM, написа:

wind - преди 2 години и 7 месеца, когато си взех кучето

User's Signature

#2872 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 03:54 PM

"И разбрах нещо, което на никого не пожелавам да разбере - да се изправиш пред ИЗБОР, който е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖЕН!"

"Невъзможен избор!" - Избираш нещо, а всъщност си наясно, че никога не би го направил....На вас не ви ли се е случвало подобно нещо?!?!

Letty, ако ще и 5 дена да ходи по клиниките Лили - пак нямаше да го направи! А други, които не пишат и не споделят го правят....при това се занимават с развъджане, дали регламентирано или не е друга тема! Направихте от мухата слон - нали не мислите, че живея само в двора си и милвам по цял ден кучетата си......По дяволите нещата не са хич толкова прости....."Всеки светец има минало и всеки грешник бъдеще!" Много е лесно да смажеш някой, който има проблеми, а толкова ли е трудно да помогнеш ?!?! Как помагате в случая? Никак!!!
Обявявате я за "психически нестабилна" и "луда" за това, че споделя и търси помощ, затова, че иска да намери решение на проблема....Забравих, че и аз съм "луда", защото заставам на нейна страна.....Много в грешна посока сте, защото Лили ще вземе правилно решение в това съм 100% сигурна, докато други изхвърлят на улицата кучета, които вече не им трябват.......
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2873 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 04:05 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 03 October 2012 - 11:51 PM, написа:

Кое точно не разбра? Да, способна съм не да ЕВТАНАЗИРАМ, а да УМЪРТВЯ здраво куче, ЗАЩОТО ДЕТЕТО МИ Е ПО-ВАЖНО ОТ КУЧЕТО. Не го връзвам за негово добро, а не го разплождам заради доброто на другите. И за каква "евтаназия" иде реч??? Няма евтаназия тука. Това мойто, както и да се погледне си е чисто убийство. Но за детето си и на това съм способна. ... ТА, КАКТО КАЗАХ И ПРЕДИ - ТОВА Е ПРОСТО КУЧЕ! Не е играчка - да, НО Е ПРОСТО КУЧЕ. Не може да хапе наляво-надясно, все едно е цар, господ или тям-подобни изветрелици. НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ!!!

Ще го направи и още как. Сама си пише, че за детето си ВСИЧКО ще направи.
Освен това никаква помощ не търси. От самото начало е контрирала всички алтернативи - за треньори и за други стопани. И е писала, че не я интересува кой какво мисли, да не ровя сега да цитирам. Единственото, което иска, е да убеди сама себе си, че е права в решението си (тя си го е взела отдавна вече, но все още има пречки, които я възспират - "иска, но не й стиска"). Като й се съчувства и й се говори меко, точно това се постига - убеждава се в собствената си правота и при следващия инцидент емоцията ще заличи тотално разума, няма да има грам съмнение и пречки за евтаназия.
Добре поне, че ветеринарите не са й дали избор.

Пак повтарям, започнах да пиша едва след като се разбра, че НАИСТИНА е разпитвала ветеринари за евтаназия и кучето е живо, защото са й отказали. От тук нататък единствения вариант е ДРУГ СТОПАНИН. Поне хората край нея се вразумете, че и нея вразумете, тя сама само ще тушира за определен период нещата и след време ще има същите, че и възможно по-лоши проблеми. При ухапването на приятелката й пак е говорила за евтаназия, това й е фикс-идея, проумейте го, тя отсега още не дава никакви шансове за друго, лошото е, че ще трябва да се случи нов инцидент.
User's Signature

#2874 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 04:14 PM

Чета и винаги съм казвал. Ей това жените са голяма сила. Май се повтарям , ама си е вярно. И Фурийка и Петя и маринчето и Уинд и всички които са писали по темата , вк. и приятеля на кучето. Абе хора - дори ида искате да плюете Лилито , няма как да стане това. Вашите майчински сърца се показват пред хората и показват пред тях, че не сте способни на такива неща, има само загриженост и о. малко злобност и отегченост, че не са ги послушали в съветите им. Иначе всички са супер и ви обичам.Хей Петинка , абе душицо , ама как си удари дупето в тавана , като канеше маринчето на среща , как само го каза- много такива чакат за среща , ти си късметлийката. Брей . :db_046: да ти се не види човек.Пък приятеля на кучето да си гледа доброто и страхотно семйство и да не се меси във войните на хората т.е. на жените. Признавам , че налях масло в огъня за да видя какво ще стане , обаче се снишавам в окопа и само ще чета. :r_181:

#2875 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 04:28 PM

Ами "сеир да става", както се казва.
Някои благодарят, че този инцидент раздвижил темата, други наливат масло в огъня, трети изпускат парата, четвърти мислят, че помагат, пети си търсят работа ... пъстър свят.
Загриженост точно най-малко се усеща :)
Не, че я няма, просто не се разбира :)

С една дума - форум.
User's Signature

#2876 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 04:40 PM

Браво, маринов взел си мъдро решение.

#2877 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2012 - 04:50 PM

Я да видим тогава колко теми във форума има "оставено за евтаназия" ?Тя не можеше ли да го остави за евтаназия,а пък милозливите и изключително загрижени за живота на кучето ветеринари да потърсят помощ от организациите или частни лица както е ставало много,много пъти поне според това ,което се е публикувало тук във форума ? И понеже тук всички си представяме бясната Лили обикаляйки от клиника на клиника умолявайки да умъртвят кучето ,което е нахапало детето и',аз ще представя следният сценарий- шокираната Лили е разговаряла евентуално с ветеринарят ,който ползва от както има Хачи ,той си я познава колко е импулсивна и какви работи говори от време на време (справка -темата АКИТА) я е пратил в къщи и тя в състояние на афект от инцидента пуска Онзи пост,а Хачи отива на село за наказание,защото в този момент тя не е готова да се изправи пред проблема си :ab_041: .
Моят сценарии на мен ми е по-приемлив :beer: и аз се водя по него.Ако не съм права така или иначе нищо не мога да направя.Даже не и знам точният адрес да я докладвам на властите ,че иска да убие здраво куче.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2878 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 05:07 PM

desi79

Деси, подобно поведение спрямо конфликтно куче - което станало такова в следствие на неправилно гледане и неправилен подход от към страната на стопаните не е нещо ново.
Тази конкретна жена не ме интересува. Това, което декларира тя, е синдром на консуматорското ни общество и много често нещата въобще не опират до огласка. Стига се включително до манипулации понякога "Ако не го дам някъде - ще го евтанизирам".
Аз не мога да защитавам-разбирам-подкрепям подобна позиция, поради простичка причина че през първите седем години ми бе набивано в главата че сме отговорни за тези, които сме опитомили. Ако не се справяш - отговорност е да го дадеш животното на друг, по-подходящ стопанин от теб самия. Но и дори в гнева си не бива да ти минава през ум дори сянка на мисъл за евтаназия като се оправдаваш с децата. Да, децата са по-важни от кучето, но тогава или отиваш да бачкаш с животното - което ще отнеме месеци - или не се оправдавай с породата и го дай за осиновяване.

Жал ми е и за детето, получило кучето за подарък и със сигурност обичащо животното. Сигурна съм че детето е простило на кучето ухапването и на него сега му е сто пъти по-тъжно и тежко от всички нас. Аз не бих причинила дори на детето си подобно нещо - за това се борих с туширане на агресивно поведение след ухапвания в нашето семейство. Защото най-малко като ме пита детето "Къде е кучето ми?" не исках да му отговоря "Разкарах го за твое добро" понеже децата ми нямаше да ме разберат. И надали щеше да ми простят. Е, дори и да ми простят щяха да запомнят за цял живот... Честно, аз бях в такава ситуация и си задържах кучето и работих здраво с него, но ако на човек не му се занимава (което няма лошо) - няма защо да се фръцка, търсейки съчуствие. Не изпитвам съчуствие към хората, лекомислено избрали породата, лекомислено я закупили, лекомислено я разкарали след първите конфликти.

Животното е само на 2 години и 9 месеца. Подлежи на корекция ако стопаните упорито работят за това. Причината и разковничето е в стопаните. Ако не им се работи с кучето 24/7 да го дадат на някой който знае какво прави. Истерии не ми се слушат, сори.

Кучето не е виновно за нищо. И заслужава повече съчуствие задето не е случило на стопани, отколкото двукраките същества с техните трагедии - те не ме интересуват ама хич.
Много тъжна история.
User's Signature

#2879 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 05:25 PM

Извинете, че се намесвам във вашата тема. Харесвам породата и когато имам време хвърлям поглед на вашата тема.
Интересно е да следи човек как се развива породата в България.....

Лили, искам да се обърна към Вас лично, защото съм Ви виждал при една от ветеринарните клиники в София на която умишлено няма да споменавам името. Виждал съм и на живо Вашето прекрасно куче. Хачи наистина е един изключително красив и горд мъжкар. Доминантен. Разменяли сме си няколко приказки със Вас и искам да споделя,че само който не Ви познава лично може да говори тези глупости за Вас които се изписаха по темата. Съжалявам наистина. Бих искал да Ви посъветвам ако нямате намерение да развъждате кучето си, нямате намерение да посещавате киноложки изложби - защо не го кастрирате?!? Мисля,че това е добро решение. Започнете от начало .... кастрирайте кучето и работете с него. Мисля,че това ще успокои бурният му характер. Също мисля,че след 5-тата година мъжкарите малко или много улягат въпреки,че е строго индивидуално. Имайте търпение ... Сигурен съм,че ще се справите с проблема колкото и време да Ви е нужно.

Петя Кръстева , моите поздравления! Чета вашите мнения с интерес. Личи си,че обичате кучетата си, много съм далеч от вашата порода, но това не пречи да Ви поздравя за успешната работа и да Ви пожелая успех и за напред!
User's Signature

FCI Kennel For Chihuahua "Russian Roulette"
Качена снимка

#2880 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 05:26 PM

Показване на мнениетоwind, в 04 October 2012 - 02:05 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 03 October 2012 - 11:51 PM, написа:

Кое точно не разбра? Да, способна съм не да ЕВТАНАЗИРАМ, а да УМЪРТВЯ здраво куче, ЗАЩОТО ДЕТЕТО МИ Е ПО-ВАЖНО ОТ КУЧЕТО. Не го връзвам за негово добро, а не го разплождам заради доброто на другите. И за каква "евтаназия" иде реч??? Няма евтаназия тука. Това мойто, както и да се погледне си е чисто убийство. Но за детето си и на това съм способна. ... ТА, КАКТО КАЗАХ И ПРЕДИ - ТОВА Е ПРОСТО КУЧЕ! Не е играчка - да, НО Е ПРОСТО КУЧЕ. Не може да хапе наляво-надясно, все едно е цар, господ или тям-подобни изветрелици. НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ!!!

Ще го направи и още как. Сама си пише, че за детето си ВСИЧКО ще направи.
Освен това никаква помощ не търси. От самото начало е контрирала всички алтернативи - за треньори и за други стопани. И е писала, че не я интересува кой какво мисли, да не ровя сега да цитирам. Единственото, което иска, е да убеди сама себе си, че е права в решението си (тя си го е взела отдавна вече, но все още има пречки, които я възспират - "иска, но не й стиска"). Като й се съчувства и й се говори меко, точно това се постига - убеждава се в собствената си правота и при следващия инцидент емоцията ще заличи тотално разума, няма да има грам съмнение и пречки за евтаназия.
Добре поне, че ветеринарите не са й дали избор.

Пак повтарям, започнах да пиша едва след като се разбра, че НАИСТИНА е разпитвала ветеринари за евтаназия и кучето е живо, защото са й отказали. От тук нататък единствения вариант е ДРУГ СТОПАНИН. Поне хората край нея се вразумете, че и нея вразумете, тя сама само ще тушира за определен период нещата и след време ще има същите, че и възможно по-лоши проблеми. При ухапването на приятелката й пак е говорила за евтаназия, това й е фикс-идея, проумейте го, тя отсега още не дава никакви шансове за друго, лошото е, че ще трябва да се случи нов инцидент.

wind, абе не мога да разбере ние с Лили ли бяхме ЛУДИТЕ тук или вие?!?!
Furia_S Хиляда пъти повтори, че "конкретната жена не те интересува" ....Какви природозащитни сте, като първо не може да се справите с човешките проблеми, пък след това с другите!!! Лили никога нямаше да го направи - никога! Защо ли - защото познавам психиката на майката, пък и съм го приживяла.....

Ето това е моят син :

Прикачена снимка

Претърпял е 2 пластики на лицето заради ухапване от домашно съседско куче, което хранеше редовно.....Няма да ви разказвам какво изживях - колко нощи бях в болницата с него....... Исках да го УБИЯ това проклето псе, което го обезобрази......Дали го направих?!?! Не естествено....но исках - само исках........НО И МОЯТ ИЗБОР ТОГАВА БЕШЕ "НЕВЪЗМОЖЕН"......
Всичко, мина и замина с времето....и в момента има голям белег, който започва от ухото и стига до средата на бузата му. Казвам, че в това му е чара и прилича на онези уж "лоши момчета" на които винаги може да се разчита :smile: Дали се промени отношението му към кучетата - не......пак храни бездомните, както храни гълъбите във Венеция, а къщата ни е пълна с кучета, включително и две безпородни.....

Да, на Лили вярвам, но не и на вас псевдозащитници, които обиждате и смазвате без да ви мигно окото......Не вярвам на хора обвити в анонимност.......На Лили и на такива като нея вярвам и въобще не ми пука, кой какво си мисли....НА ВАС НЕ ВЯРВАМ - ОБВИТИ СТЕ ВЪВ ФАЛШ, ЛИЦЕМЕРИЕ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146