Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3021 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 October 2012 - 12:10 AM

Слушам, шефе! И се опитвам!!! Ама на другите кой да им каже??? И къде е админа??? И защо реши, че темата върви много добре??? От няколкото снимки на последна страница? А някой видя ли какво се вихреше 5 страници преди това??? Върви темата, вярно...ама явно като сме само 3-ма човека тука...:eg_033:тогава върви като по вода...:rc_036: КРАЙ, наистина, както казах няколко страници преди това, спирам да пиша. И да се интересувам. То просто не си заслужава!!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3022 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 October 2012 - 12:13 AM

Да видях предните 5 страници,но тъкмо започваше да има изглед да спират караниците и отново да се пише за Акита.Нужно ли е наново да се разпалват страстите излишно и да се използват такива груби обиди.
Все пак сме дами :ab_041:
Как е Хачи?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3023 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 12:19 AM

ShiBumi_GirL, ти сериозно ли мислиш, че останалите развалят темата, а не lilianas? Пише пост след пост бълваща обиди, заплахи, главни букви.. Нека да видим какво ще прецени админа, радвам се, че Лиляна се обърна към него. Поне едно смислено нещо от нея!

#3024 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 12:33 AM

Както го виждаш на по-горните снимки (с кравата Фрида-Милка). Не аз разпалвам обидите. Просто им отвръщам.Защото ми е в гена последната дума да е моя, за съжаление...:dh_188:
Хачи продължава да е все така агресивен и плашлив. И продължава да е все така по-умен от всички нас, и аз продължавам безкрайно много да го обичам, и продължавам все така да мисля за умъртвяването му, в случай на безкрайна нужда! И все така по-неизменно тази нужда се очертава. За мое съжаление. И за съжаление на всички мои близки. Но...както винаги ИМА ЕДНО ГОЛЯМО НО!!!! И Но-то в този случай засега ще го запази и умиротвори.

"За да останеш, за да си потребен,
за да те има и след теб дори -
ти всяка вещ и образ покрай тебе
открий отново и пресътвори!"

Е, аз ще пресътворя себе си. Ще се влея в потока на този форум, ще почувствам чувствата на всички останали и ЗАСЕГА ще оставя кучето живо. Ще му се радвам, ще го боготворя, защото то като типична акита Не ми отвръща с боготворене, и ще се слея с тълпата...НО ЗАСЕГА...

А Маринче, ли си Марин4е ли си ...ти наистина нямаш идея за какво иде реч май!!! Да не би да искаш да ме баннат, оти щото понеже ти си някаква??? Или някаква на някой си??? Или каквато и да била някъде от нищото??? Шегуваш се мила!!! Аз съм тук отпреди ти да извикаш "Ура" под масата!

И както казах - Хачи е жив и здрав - поне засега! Когато има някакви промени - непременно ще ви информирам!!! Кракът му се оправи - копае, което е добър знак, значи нокътят расте. Друго- взех Чапи храна 1 чувал и 1 чувал Нутра и ги смесих, но забелязах, че не яде определени гранули. В смисъл - определени като форма. Явно не са му по вкуса. Отделям ги, като сипвам в купичката. Иначе - варя дробчета, в бульона им варя ориз, варя страхотни кокали от Фантастико, и му давам при всяко ядене. Момчето се храни безпрекословно, лошото е, че обича шоколад. Още по-лошото е, че аз му давам, защото по това време пред телевизора се тъпчем всички....:md_064:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3025 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 02:16 AM

Цитат

И продължава да е все така по-умен от всички нас, и аз продължавам безкрайно много да го обичам, и продължавам все така да мисля за умъртвяването му, в случай на безкрайна нужда! И все така по-неизменно тази нужда се очертава. За мое съжаление. И за съжаление на всички мои близки.

Сигурно е по-умен.. След като го умъртвиш си вземи плюшено. То също лае, скача, движи се, а и като те издразни се евтанизира много по-лесно(нужно е само да извадиш батерийката) :ud_009: Няма да ти се налага да обикаляш по лоши вет. лекари.

На никое куче не пожелавам подобни стопани :zz_020:

#3026 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 09:22 AM

Давай Лили , давай - не се предавай на никого. Пък нека другите да си пишат каквото искат. :flagbg:

#3027 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 11:00 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 October 2012 - 12:13 AM, написа:

Да видях предните 5 страници,но тъкмо започваше да има изглед да спират караниците и отново да се пише за Акита.Нужно ли е наново да се разпалват страстите излишно и да се използват такива груби обиди.
Как е Хачи?

Всички разбрахме какви дами сте!

А това "тъпи гъби" ми хареса.

#3028 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 02:47 PM

Сагата май продължава....Целта на форума е обмяна на опит и информация - това не е шоу! Едва ли ще помогнете на Хачи с лични обиди и нападки към Лили - напротив! Аз искам да виждам какво се случва с него в бъдеще - вие не искате ли?!?! Много собственици на акити / и не само/ не желят да пишат тук и предпочитат лични разговори, защото не биха искали да попаднат в подобна ситуация, ако споделят проблема си.....Не е нормално да се напада човек, когато има проблем, когато е объркан и уязвим!
КРАЙ ПО ТЕМАТА!

Днес видях една снимка на много интересна американка, женска на 8 години :smile: много ми харесва като цвят и изръчване :wub: Божее, какъв е този цвят.....страхотна е!
Ето я красавицата...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3029 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 October 2012 - 07:31 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 17 October 2012 - 09:00 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 October 2012 - 12:13 AM, написа:

Как е Хачи?

Всички разбрахме какви дами сте!

А това "тъпи гъби" ми хареса.

Не разбирам това защо е насочено към мен?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3030 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 07:40 PM

Петя Кръстева, новото бебе е уникат!
Извинете, не съм особено на "ти" с породата, но Вашето кученце има осанката и излъчването на бъдещ шампион.
Изключително запомнящо се кученце! Поздравления!
User's Signature

FCI Kennel For Chihuahua "Russian Roulette"
Качена снимка

#3031 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 08:09 AM

Показване на мнениетоRussianRoulette, в 17 October 2012 - 05:40 PM, написа:

Петя Кръстева, новото бебе е уникат!
Извинете, не съм особено на "ти" с породата, но Вашето кученце има осанката и излъчването на бъдещ шампион.
Изключително запомнящо се кученце! Поздравления!

Много благодаря :smile: И предните внесени кучета също се развиват много добре и имам големи очаквания за тях :smile:Скоро ще пусна нова фотосесия... А Минори наистина е специална :ab_041: най-вече с излъчването и характера си - много луда, щура и хипер активна :ab_041:
Предстои нов внос на още по-високо качество акити - желанието ми е да сме конкурентни на световния пазар....не да ни мислят за аборигени, които нямат хубави кучета :ab_041: А за това е необходимо, освен много средства и добра работа в екип! Знам, че това е и голям риск, защото купувайки едно куче за 3000евро - неговото поколенение няма как да го продам на тази цена в БГ :smile: Въпреки всичко в България много скоро ще имаме бебета от родители с AKIHO родословия /най-доброто в цял свят/ - да сме живи и здрави само! Бебетата ще са от различни линий. В това си начинание не съм сама, заедно с мен и зад мен стоят хора, които ни събра любовта към породата...
Поздрави от нас!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3032 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 09:06 AM

И аз ще дръзна да изкажа някакво мнение в тази така "свещенна" тема за Акита,защото смятам,че с това фанатично поведение рискувате да създадете едно не много здравословно мнение за тези кучета.Разбирам обичта ви към тях,разбирам това,че ги смятате за уникални и неповторими - аз мисля същото за моите кучета и за това мисля,че имаме допирни точки все пак.В селекцията на всички породи,всички,е намесен човека и неговото поведение,независимо дали породите са запазили първоначалният си облик или са променили нещо в стандарта.Така както човека еволюира,така и кучетата покрай него - съответно Акитите живеят и се отглеждат все пак от хора,които влияят на техният характер.В съвременното общество агресивните кучета биват коригирани от всеки нормален човек,кйто има контакт с тях.Съответно,сигурна съм,че тази специфика на вашата порода не е умишленно поддържана от нормалните развъдчици,занимаващи се с породата.Сигурна съм,че те се стараят да запазят автентичността на породата без да застрашават хората.Тези кучета може да имат особен начин на изразяване на обичта си към стопаните или "водачите" си,но това със сигурност не се изразява в агресия към тях - иначе какво правим:ако ме изяде значи аз съм човекът??Не одобрявам факта,че изтъквате агресията на тези кучета,като начин да покажат привързаността си към стопаните.Безпокоя се от факта,че това може да доведе до злоупотреби от неопитни хора и може да нарани някой.Не може да поддържате автентичността на дадена порода,без да и подсигурите автентичните условия на живот,а те както и целият свят вече са променени.Това,че вашето куче хапе не е нищо повече от липса на контрол и опит от ваша страна - вероятно развъдчиците трябва да проучват бъдещите стопани,но както и да е..Ако тези инциденти за които прочетох тук се случат в някоя друга държава,при вас щеше да има посещение от социален работник,полиция и специалист, познаващ поведението на кучето.Кучето щеше да ви бъде отнето,поради факта,че не се справяте с него и застрашавате околните.Специалисти щяха да оценят неговият нрав и вероятно да потърсят опитни хора,при които то да бъде настанено.Схемата е проста,изпитана и работи.Когато има инциденти значи нещо не е наред.Вие имате породисто куче,което носи гените на своята порода,но не сте му осигурили необходимата социализация за да се впише във вашето ежедневие - това,няма нищо общо с автентичността на породата.
Поздравявам Петя,че върви по правилният път за да развие тази порода в България.

#3033 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 09:52 AM

Здравейте!

Относно цветовете при акитите /ако някой се интересува/ :smile: преди няколко дена ми писа известен развъдчик за моята Казума :smile: Знаех, че е доста по-тъмна от стендартните акити, но не предполагах, че много развъдчици се опитват да постигнат такъв тъмен цвят, който се срещал много рядко :smile: Даже в Европа нямало такава акита.... :ud_009: Та явно още много неща не знам и много има да се уча :ab_041:

Ето малко стари снимки - скоро ще има и нови :smile:

Прикачена снимка Тук ясно се вижда разликата
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3034 Потребителят е офлайн   teddy bear7 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 10:17 AM

Казума е очарователна :smile:

Знам, че признатите цветови разновидности при Акита са:

Тигрова

Петниста - главно бяла с ясно открояващи се петна, които са равномерно разположени. Може и да има, може и да няма маска на лицето

Едноцветна - тоест бяла при тях няма маска на лицето :smile:

#3035 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 02:57 PM

Пете, няма никакво значение, че е по-тъмна!!! (Първата снимка е просто ВЪРХА!!! Божее, плюшковци!!!) Брат му на Хачи - другия Хачи е по-тъмен, и като че ли по-риж- но е същия, даже по-добре развит, с оглед начина му на гледане. Психологически е абсолютно същия - яде наляво-надясно и не се замисля.:ab_041: Явно в "Ки-ли" развъдника таквиз кучовци въдят. Макар че нашият доктор (щото е доктор и на двамата), казва, че другия Хачи е по-нисък, по-набит и някакси по-несъразмерен, ама аз не съм експерт, и човек не може да прецени, докато не види наживо другото животно. А аз другия Хачи не съм го виждала от миналата година.

Джаро на Васко пък е доста по-светъл и кремав от другите. И пак си има осанката, стойката и всички необходими качества!:ba_025:

По отношение на храната, за която по-рано споменах: купувала съм и Darling, да размесвам с Nutra-nuggets, защото такива са ми финансовите възможности. И там имаше определено НЕпредпочитание към форма, цвят (и по всяка вероятност вкус). Този чувал Chappi (мисля, че е с пилешко) ми беше подарен, и аз използвам възможността, тъй като Хачи вече е достатъчно голям, и слава богу с качествен стомах, да смеся двете храни. Но пак има една непоносимост към точно определени (като форма, цвят и вкус) гранули, и тях НЕ ГИ ЯДЕ. Е, аз ги сортирам и отделям, защото имам кучета и на друго място, които тотално ще се възползват от неговата ГЛЕЗУРЩИНА. :ab_041:

Искам да попитам някой, който има идея, информация, и евентуално медициски понятия: прокипяли и развалени човешки храни, влияят ли на стомаха на акитата? Защото 1-2 пъти ми се е случвало оризът ми да не е читав, и все се питам дали не съм нанесла някакви поражения. Въпреки че не е имало видим ефект...:dh_188: Предстои ни инжекция за вътрешно обезпаразитяване другата седмица. Последните 2 пъти въобще нямаше ефекта, който имаше преди това. Тоест - стомахът му явно се е стабилизирал както трябва. Но периодично дрищи и това ме притеснява...
User's Signature

Качена снимка

#3036 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2012 - 04:37 PM

lilianas,

за храната... моят прас по някое време го хранехме с дарлинг, по някое време с чапи.. давах му и готвено (специално за него) от време на време... не сме имали оплаквания уж.. от известно време минахме на josera..определено има голяма разлика.. цената й е по-висока, но не чак толкова -- чувалче 20кг е 65лв, но пък последно засякох, че ни стига за повече от 2 месеца ("разходът" й е по-малък).. куч се чувства много добре.. хапва с удоволствие.. никога не е бил злояд, но на чапи се мусеше и пробираше гранулите, дори когато съм ги овкусявала с готвено.. първия път, когато ни свърши josera-та бяхме неподготвени и се наложи да му вземем дарлинг.. не му понесе много добре.. дъхът му стана по-лош и започна да прихапва тревичка.. явно нещо на стомахчето не му е понесла много много...
с josera-тa дъхът му е ок, газове няма (той и преди нямаше много много, но се е случвало с дарлинга и не беше приятно).. определено откакто сме на нея състоянието му е много по-добро.. а готвеното съвсем го спрях, защото открих някаква връзка в неразположенията на стомахчето му и готвената храна и въобще със смяната на храната...
User's Signature

Качена снимка

#3037 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 05:25 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 17 October 2012 - 02:16 AM, написа:

Цитат

И продължава да е все така по-умен от всички нас, и аз продължавам безкрайно много да го обичам, и продължавам все така да мисля за умъртвяването му, в случай на безкрайна нужда! И все така по-неизменно тази нужда се очертава. За мое съжаление. И за съжаление на всички мои близки.

Сигурно е по-умен.. След като го умъртвиш си вземи плюшено. То също лае, скача, движи се, а и като те издразни се евтанизира много по-лесно(нужно е само да извадиш батерийката) :ud_009: Няма да ти се налага да обикаляш по лоши вет. лекари.

На никое куче не пожелавам подобни стопани :zz_020:

Дека-мека???? Е тоя израз не го знаех, какво означава? Кажи ми, моля те, щот аз кат проста софиянка -3-то поколение, не съм наясно... Явно има неща, дето ми убягват. А ти като преди 10 години си гледала голямо куче, не си мисли, че е същото да гледаш голямо куче сега!!! Що не си си взела голямо куче, след предишното??? И въобще не ми пращай снимки, щот си нямаш на идея с какви храни съм си гледала кучето, ясно ли е???? Особено сега!!! Особено на днешните времена, въобще не ми сравнявай кво е да гледаш миньон и гранд-порода по отношение на хранене!!! Виж, на теб ти е нужен курс за кореспонденция със себеподобни! А аз съм си минала курса с кучето. Достатъчен, за да мога да го контролирам. Даа, жалко за такова животно, ама да си на негово място...:ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3038 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 05:32 PM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 19 October 2012 - 04:37 PM, написа:

lilianas,

за храната... моят прас по някое време го хранехме с дарлинг, по някое време с чапи.. давах му и готвено (специално за него) от време на време... не сме имали оплаквания уж.. от известно време минахме на josera..определено има голяма разлика.. цената й е по-висока, но не чак толкова -- чувалче 20кг е 65лв, но пък последно засякох, че ни стига за повече от 2 месеца ("разходът" й е по-малък).. куч се чувства много добре.. хапва с удоволствие.. никога не е бил злояд, но на чапи се мусеше и пробираше гранулите, дори когато съм ги овкусявала с готвено.. първия път, когато ни свърши josera-та бяхме неподготвени и се наложи да му вземем дарлинг.. не му понесе много добре.. дъхът му стана по-лош и започна да прихапва тревичка.. явно нещо на стомахчето не му е понесла много много...
с josera-тa дъхът му е ок, газове няма (той и преди нямаше много много, но се е случвало с дарлинга и не беше приятно).. определено откакто сме на нея състоянието му е много по-добро.. а готвеното съвсем го спрях, защото открих някаква връзка в неразположенията на стомахчето му и готвената храна и въобще със смяната на храната...

Благодаря за информацията!!! Газовете и дъхът му са голям проблем, така че, ще можем да ги избегнем! Значи - Йосера, ок!:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3039 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 05:42 PM

ПРИЯТЕЛИ НА ПОРОДАТА АКИТА, И СОБСТВЕНИЦИ! ИЗВИНЯВАЙТЕ, ЧЕ ТОЛКОВА ВРЕМЕ ВИ ЗАНИМАВАХА С МОЯТА "ПСИХОДЕЛИЧНА" ЛИЧНОСТ! НЕ СЪМ ГО ИМАЛА ПРЕДВИД, СПОДЕЛЯЙКИ ПРОБЛЕМИТЕ НА КУЧЕТО СИ!!! НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ОТТУК НАТАТЪК ЩЕ ПИШЕМ ЗА КУЧЕТАТА (НЕ САМО СПОДЕЛЯНЕ НА СНИМКИ) ЗА ТЕХНИЯ ХАРАКТЕР, И ЗА ТЕХНИТЕ НАВИЦИ И НУЖДИ ВЪОБЩЕ!:rc_036::wub: БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
E НЯМА ДА СЕ ОСТАВЯ В УСТАТА НА ВЪЛЦИТЕ, ПРОСТО!!!ДОРИ ДА СЪМ "БЕЗСЪМНЕНО" ПРОСТА И ДА НЕ РАЗБИРАМ ЗА КАКВО ТОЧНО ИДЕ РЕЧ!
User's Signature

Качена снимка

#3040 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 06:17 PM

Привет на всички!
За Дарлинга съм чувала много оплаквания за лош дъх и газове. Да ви призная честно ме е страх да експериментирам много с храната и затова залагам на по-скъпа гранула. В момента преди настъпването на зимния сезон започвам гранулите с риба. Ако на кучето ви се отразява добре храната на Пурина или конкретно с риба тон за кучета над 1 година се обадете - 18 кг. на цена 78 лева с доставка до вас :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154