Здравейте отново на всички! Тук сме, живи и здрави! Дай боже всекиму! Забелязвам, че откакто мен ме няма, нямате проблеми във форума, което НЕ Е НА ДОБРЕ, тъй като аз съм собственик на такова куче, и бих желала да помогна на всеки с проблем!
Дано появяването ми не предизвика отново агресия от страна на нежелани форумци!
Нашият Хачи в последният месец имаше 2 проблема - чешането на ухото, придружено с неспирно сноване в ранните утринни часове (между 4 и 5) и тръскане на главата до изплякване на ушаците тотално. Оказа се, че е ушна краста (която дори докторът не можа да си обясни, тъй като той не е в контакт с животни, хора и тям подобни). След това иммидиътли дойде повторното обръщане на нокът (отново на ляв крак, не мога да кажа дали е същият пръст, или другия) и сега сме окей. Тоест - мина ни ушната краста, падна ни нокътя, вървим като хората (и вече не хапем стопаните си). Добре сме. Дай боже да сме добре все така!!!Ухапа ме жестоко, но всичко отмина, а и аз бях виновна, защото се опитвах да го третирам пресен-пресен вечерта след клиничната превръзка на крака. Пръстът и ръката ми са добре.
НО....приятели...това е АКИТА. Кой каквото и да ми говори, не става въпрос САМО за куче. Става въпрос за интелект. Пресен пример: Когато беше на 4 месеца и го заведох на обучение, част от обучението беше да му се озапти доминантността. Използваха електрически нашийник. Първия път реагира. Втория, третия, четвъртия - НЕ. Показа си ината. Но днес - 2 години и половина по-късно - сутринта го извеждам на разходка. Той се завъртя да пикае около един електрически стълб. И познайте - удари го ток (между другото, случва му се за трети път). Ела да видиш как това животно ми ръмжи, и си мисли, че аз съм му наложила някаква санкция. Сърдеше ми се през 2/3 от разходката, въпреки липсата на вина от моя страна (тъй де, куче...) В същото време обаче, през всеки два метра се обръщаше да ме погледне, дали се движи правилно, и дали ми уйдисва... това е от обучението... Не твърдя, че успях да го успокоя. Нямаше как. Той си мислеше, че аз му причиних това...

Но като се прибрахме му направих яденето, и отчасти откупих "вината" си - изпапка всичко без проблем.
MartinaV, проблемът при вас е доста сложен! След като ташунко не слиза, трябва да се оперира, за да не предизвика други проблеми. Не ми е много ясно защо не е слязъл, но това може би си е генетика, знам ли. Но това не бива да ви плаши!!! Мъжкарите са си мъжкари и с една топка, да знаете!!!

Хачко изглежда страхотно и е невероятен!!! Много благ!!! А относно гръмотевиците и гърмовете - мдааа, и моят е така. Хакна се под кревата на сина ми, и се наложи да вдигна кревата, за да може да излезе от там...

Големи шубета са като цяло...