Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3161 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2012 - 03:07 PM

Показване на мнениетоrenny_yang, в 29 November 2012 - 01:00 PM, написа:

Имари.. Интересно. Ще попитам госпожата ми. Звучи ми като Икари *гняв* или Хикари *светлина* А иначе ще помагам, разбира се! Когато дойдете до кучило Ю отсега давам пример - Юме *мечта*, Юмей *известен*, Юки *сняг*, Юуки *кураж*! :ab_041: А малко снимици на въпросния Красавец да ми покажеш? :wub:

Нека да стъпи на българска земя и тогава :smile: Имари е женско име. На Кирей баба му се казва така - от родословието му видях за първи път това име и много ми хареса :smile: Юме е страхотно име.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3162 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 November 2012 - 05:21 PM

Здравейте, здравейте :db_046:

Наш Хачи расте стремглаво :) Ноо проблема с кръвта в пишкото все още съществува. Преди няколко дни даже изпишка малка, но червена локвичка и директно го посетихме ветеринар. Приятел на баща ми (голям кучкар и той) се познава с Пламен Митрев и те ме посъветваха да отида в "Син Кръст" - там уж познавали най-добре акитковците. Правиха му кръвни, урина и ехограф. Всичко в нормата, освен... Оказа се, че Хачко е генетично предразположен едното му ташунковче да не се развива напълно и да остава "някъде" в тялото. :ud_009: Гледаха го на ехограф и казаха, че за момента не се открива, но след време ще трябва да се оперира и да се махне, защото това го прави по-податлив на туморни образования. Сега имаме и още един проблем - ветеринарката, която лекува мойте котки, на която имах УЖ доверие за ваксина поне, му е сложила ваксината ЗЛЕ и сега Хачко има абцес зад вратлето. Наблюдаваме го и ако не спадне ще се ходи за пункция :( Пишкото, обаче притеснява мен и ветеринарът. Той каза да му взема един вид храна и 10 дни да яде САМО такава ( до сега мама му готвеше оризче с пилешко и малко зеленчуци или рибка, всичко без никакви подправки). Взех му Acana Puppy & Junior (обожава я, за ралика от Royal Canin), но червеното пишко продължава и това ме тревожи все повече :( Сега трябва да го наблюдавам и след 10на дни да отидем отново за изследвания. Иначе кученцето е страшно щастливо, тичка си нон-стоп, яде, носльонката е влажна и студена и вече с котенцето Чики се сърдят като ги разделим :Р Все още пишка у нас, но май се примирих :ab_041: Ачка си в банята, ако не успее да остиска. Споделям няколко негови снимки :Р Все още не мога да повярвам, че мечтата ми да имам куче се сбъдна :zz_223: :af_089: :wub: :Р Той е изключително добричък, гушка се непрекъснато, винаги иска да е около мен, не нахалства в леглото, а се качва само при покана, сутрин не става докато всички не сме се събудили, няма нужда да му крещя за да разбере, че трябва да спре да прави каквото прави, а едно "НЕ" е напълно достатъчно и така :Р СТРАШНО БЪРЗО се учат тези малки бебенца-сладкиши :we_070: Благодаря на всички, които ме напътсваха :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3163 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 07:48 PM

Здравей MartinaV!
Браво, че не се изплаши и продължаваш да споделяш тук и хубавите и лошите неща :rc_036:

Това, че на Хачи му се вижда един тестис се нарича крипторхизъм. Тругият тестис в повечето случаи се намира в коремната кухина. Тестисите при кучетата трябва да се спуснат в скротума до 6-тия месец. Крипторхизма е наследствена аномалия при кучетата, случаи на крипторхризъм при чистопородни инбридни кучета се наблюдват много по-често, отколкото при безпородните.
В коремната кухина заради по-високата температура тестиса се уврежда и може да развие раково заболяване в напреднала възраст. В повечето случаи тези образования са добокачествени, така че нямаш място за притеснение. Просто такива кучета не трябва да се използват за разплод и кастацията е наложителна!
При крипторхите често се регистрират и други вродени аномалии,като пъпна и ингвинална херния, дислокация на патела, проблеми със пениса и препециума. Така, че проблемите с кръвта при пишкането може да идват и от това, но продължавай за ходиш в "Син Кръст" - там са много добри специалисти и ще направят всичко необходимо и най-доброто за Хачи.
Добре е да ги попиташ обаче на каква храна да се спреш за известен перод от време. Acana e висок клас храна, но в случая не знам дали е подходяща заради високият процент протеини в нея. Страхувам се да не влоши положението....Обади им се и ги попитай :smile:

Поздрави от нас :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3164 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2012 - 10:05 AM

renny yang,повечето японски якити независимо от коя страна са,са с японски имена.Те самите развъдници си ги кръщават така.Юки се казва нашата сестра.При нас агресията започна от двегодишна възраст.Преди това-въобще.Агресията е към женски кучета и всички останали,които се осмелят да излаят насреща й.Но повечето и най-вече уличните не смеят да гъкнат срещу нея.Обикновено предупреждавам хората с кучета и се заобикаляме,но някои не вярват че ще скочи и вървят насреща ни и сблъсъкът е неизбежен.След което въпросното куче е нападнато и започва едно квичене и ръмжене-чудо,добрата акита става звяр.Затова гледам да излизаме извън града-така е най добре.

#3165 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 November 2012 - 01:33 PM

Петя, благодаря за пояснението - имах нужда :md_064: Изрично попитах докторът каква храна е най-добре да му взема, но той не ми препоръча никаква конкретно. Леко намекна, че може Роял Канин, но Хачко не го харесва :? Взех Acana защото е висок клас, обаче ме притеснява, че като че ли кръвта в пишкото се увеличава :dry: :ca_003:

И един друг въпрос, вчера с тази буря наш Хачко май се побърка от страх :bo_014: Непрекъснато ходеше/лягаше по/до мен, трепереше като духне по-силен вятър и се беше наострил :ab_041: Бебешка работа :wub:

#3166 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2012 - 10:04 PM

Показване на мнението^Rosita^, в 30 November 2012 - 08:05 AM, написа:

renny yang,повечето японски якити независимо от коя страна са,са с японски имена.Те самите развъдници си ги кръщават така.Юки се казва нашата сестра.При нас агресията започна от двегодишна възраст.Преди това-въобще.Агресията е към женски кучета и всички останали,които се осмелят да излаят насреща й.Но повечето и най-вече уличните не смеят да гъкнат срещу нея.Обикновено предупреждавам хората с кучета и се заобикаляме,но някои не вярват че ще скочи и вървят насреща ни и сблъсъкът е неизбежен.След което въпросното куче е нападнато и започва едно квичене и ръмжене-чудо,добрата акита става звяр.Затова гледам да излизаме извън града-така е най добре.

Даааа, всички са едни и същи - знаем си ги :smile: Затова трябваше повече хора да подкрепим Лили, която в момента е блокирана :smile: Не в "умъртвяването" на Хачи (това никога няма да стане), а да я подкрепим в проблема, който има...
И това трябваше да стане от хора собственици на акита :smile: Беше много лесно да ни обвините, че сме "луди"....

Rosita, преди време беше против, че пиша за заболяванията и че всичко е било късмет....Че е късмет съм съгласна, но от обща култура е добре човек да знае повече :smile: защото ми се случи лекари - при това двама да не са чували за кожното заболяване SA при акитите, за което писах по-горе. Единя от тях дори без да се притеснява от мен ме помоли да му пусна линк за да прочете за какво става въпрос :ud_009: Киро се беше разчесал на бузата и беше получил бактериална инфекция, та естествено ходих да му взимат кожна биопсия и всичко каквото се сетиш. Във ветеринарната лаборатория ми се смяха и ми казаха да не чета толкова много :ab_041:
Никой не може да е сигурен на 100%, че на него няма да му се случи да има здравословен проблем с кучето си, та дори то да е закупено от Топ развъдник. Ето тук е ролята на селекционера - куче със заболявания или някакви дефекти да не се допуска до разплод.
При теб нещата са в най-добрият вариант - Рокси е дългокосместа и ти си го знаела това при закупуването, но е жива, здрава и щастлива...Тя не е както пишеш куче което "не струва" и думата "брак"не харесвам....Не - тя е домашен любимец или "куче на промоция" като във филма "Марли и аз" :ab_041: Знаеш ли колко човешки живота са променени именно от "кучета на промоция"?!?! Включително и моя.... :ab_041: Никога не съжалявай за нея.........
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3167 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2012 - 10:16 PM

Докато темата беше блокирана Химера, моята "яп-американка" стана на цели две години :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Да ми е живо и здраво моето мечешко момиче :wub: Цяло богатсво е да имаш такова куче - мърка като котка, бие се като лъв, тича като мечка и обича като акита :ab_041: :ab_041: :ab_041: Обичам те Химера моя:wub: :wub: :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3168 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 December 2012 - 12:04 PM

Ау, да ти е жива и здрава Химера и все така прекрасна :) Наистина ли мърка като котенце тази бяла принцеса? :Р :wub:

Май се оказва, че Хаченцето не иска да яде като ни няма :? Вчера сутринта му сипах да закуси, но не гризна нищичко. Това НИКОГА не се е случвало! Той винаги е готов да яде, без значение кога и какво :ab_041: През деня нашите го провериха (те живеят под нас) - нищо и вечерта в 9 храничката беше същото количество. Прибрахме се и той се разяде набързо, та отпра дори още една купичка :tongue:

#3169 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2012 - 09:09 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 01 December 2012 - 10:04 AM, написа:

Ау, да ти е жива и здрава Химера и все така прекрасна :) Наистина ли мърка като котенце тази бяла принцеса? :Р :wub:

Май се оказва, че Хаченцето не иска да яде като ни няма :? Вчера сутринта му сипах да закуси, но не гризна нищичко. Това НИКОГА не се е случвало! Той винаги е готов да яде, без значение кога и какво :ab_041: През деня нашите го провериха (те живеят под нас) - нищо и вечерта в 9 храничката беше същото количество. Прибрахме се и той се разяде набързо, та отпра дори още една купичка :tongue:

Мърка, когато се подмазва :ab_041: и хърка по време на сън :ab_041: :ab_041: :ab_041:голям образ е! Химера е спечелила много сърца, а най-вече сърцето на сестра ми :hb_027:
Как е Хачи? Подобрява ли се състоянието му?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3170 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 12:17 PM

Честит първи сняг :af_089:

http://www.youtube.c...h?v=6FmF4oNaZzw
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3171 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2012 - 10:47 AM

Здравейте!
За всички, които се интересуват как протичат изложбите AKIHO в Япония, ето малко инфо :smile: Както и друг път съм писала те не оценяват движенията на кучето. Ако селекционерите в Европа се опитват да постигнат сребърна тигра с много комбинаций, то в Япония този цвят не е ценен и никога куче с такъв цвят или светла тигра не заема челни позиций :smile: Предпочитанията им са за тъмни тигри, предимно преобладаващи цветове бяло и черно :smile:
Приятно гледане :re_037:

http://www.youtube.c...d&v=OUTON_Qf7ng
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3172 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 12 December 2012 - 12:41 PM

хендлер Пламен Бачовски представи отлично българските акити Ибуки ( Multy CH.Ibuki Go Kouyazan Hashitani) и Кономи ( AKIHO Champion of Japan (Seiken 1 - 2011) BG,Mold,MKD CH.Konomi Go Kouyasan Miyauchisou ) на CACIB,Wels Austria
Konomi взе CACIB & BOS най - добра женска в породата а Ибуки R.CAC 2 място в клас шампиони !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3173 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2012 - 12:51 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 12 December 2012 - 12:41 PM, написа:

хендлер Пламен Бачовски представи отлично българските акити Ибуки ( Multy CH.Ibuki Go Kouyazan Hashitani) и Кономи ( AKIHO Champion of Japan (Seiken 1 - 2011) BG,Mold,MKD CH.Konomi Go Kouyasan Miyauchisou ) на CACIB,Wels Austria
Konomi взе CACIB & BOS най - добра женска в породата а Ибуки R.CAC 2 място в клас шампиони !

Поздравления!!!!!!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3174 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 11:00 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 12 December 2012 - 10:41 AM, написа:

Честито на Hachimantai :smile:

Ето малко новини и от нас : Вече имаме страница във фейсбук http://www.facebook....tsu.kentakennel Там може да видите една част от кучетата ни :smile: Новият внос го чакаме с нетърпение....Интренет страницата ни още не е готова, тъй като искам и новите бебета малко да порастнат за да се видят с в цялата им прелест :wub:

Много искам да виждам тук и "старите муцуни", но ме успокоява факта, че се чуваме и виждаме постоянно в живота :smile: Поздрави от нас и знайте, че ако искате да видите светлината над надвисналите облаци върху главите ви - просто трябва да " привлечете гръмотевицата върху себе си" :smile: Дали ще изгорите или ще светнете времето ще покаже :ab_041:

Малко снимки на пуберите в развъдника:

Прикачена снимка KATSU

Прикачена снимка отново KAMIKO

Прикачена снимка MINORI

Прикачена снимка HARU

Прикачена снимка EYKO
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3175 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2012 - 02:09 PM

Здравейте отново на всички! Тук сме, живи и здрави! Дай боже всекиму! Забелязвам, че откакто мен ме няма, нямате проблеми във форума, което НЕ Е НА ДОБРЕ, тъй като аз съм собственик на такова куче, и бих желала да помогна на всеки с проблем! Дано появяването ми не предизвика отново агресия от страна на нежелани форумци!
Нашият Хачи в последният месец имаше 2 проблема - чешането на ухото, придружено с неспирно сноване в ранните утринни часове (между 4 и 5) и тръскане на главата до изплякване на ушаците тотално. Оказа се, че е ушна краста (която дори докторът не можа да си обясни, тъй като той не е в контакт с животни, хора и тям подобни). След това иммидиътли дойде повторното обръщане на нокът (отново на ляв крак, не мога да кажа дали е същият пръст, или другия) и сега сме окей. Тоест - мина ни ушната краста, падна ни нокътя, вървим като хората (и вече не хапем стопаните си). Добре сме. Дай боже да сме добре все така!!!Ухапа ме жестоко, но всичко отмина, а и аз бях виновна, защото се опитвах да го третирам пресен-пресен вечерта след клиничната превръзка на крака. Пръстът и ръката ми са добре.
НО....приятели...това е АКИТА. Кой каквото и да ми говори, не става въпрос САМО за куче. Става въпрос за интелект. Пресен пример: Когато беше на 4 месеца и го заведох на обучение, част от обучението беше да му се озапти доминантността. Използваха електрически нашийник. Първия път реагира. Втория, третия, четвъртия - НЕ. Показа си ината. Но днес - 2 години и половина по-късно - сутринта го извеждам на разходка. Той се завъртя да пикае около един електрически стълб. И познайте - удари го ток (между другото, случва му се за трети път). Ела да видиш как това животно ми ръмжи, и си мисли, че аз съм му наложила някаква санкция. Сърдеше ми се през 2/3 от разходката, въпреки липсата на вина от моя страна (тъй де, куче...) В същото време обаче, през всеки два метра се обръщаше да ме погледне, дали се движи правилно, и дали ми уйдисва... това е от обучението... Не твърдя, че успях да го успокоя. Нямаше как. Той си мислеше, че аз му причиних това... :dh_188: Но като се прибрахме му направих яденето, и отчасти откупих "вината" си - изпапка всичко без проблем.
MartinaV, проблемът при вас е доста сложен! След като ташунко не слиза, трябва да се оперира, за да не предизвика други проблеми. Не ми е много ясно защо не е слязъл, но това може би си е генетика, знам ли. Но това не бива да ви плаши!!! Мъжкарите са си мъжкари и с една топка, да знаете!!!:ba_025: Хачко изглежда страхотно и е невероятен!!! Много благ!!! А относно гръмотевиците и гърмовете - мдааа, и моят е така. Хакна се под кревата на сина ми, и се наложи да вдигна кревата, за да може да излезе от там... :ab_041: Големи шубета са като цяло...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3176 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2012 - 02:10 PM

Петя, страхотни снимки, страхотни кучета!!! Да си жива и здрава и да ги отгледаш, да ги направиш шампиони!!! Пожелавам ти успех от цялото си сърце (което на половина е на Хачико) :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3177 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2012 - 03:34 PM

Имари - град в Япония, префектура Сага. Официален сайт: http://www.city.imari.saga.jp/
:ba_025:

И - никой не може да обича като АКИТА...само те го могат!!!:wub: Е, няма такива кучета, та кой каквото и да ми говори по въпроса!!!! Моя няма да го преживея, да знаете...не бих...такова уникално същество господ един път дава!!!
User's Signature

Качена снимка

#3178 Потребителят е офлайн   renny_yang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Tigers. Big cats. Dogs.

Публикувано: 14 December 2012 - 03:52 PM

Разбрах какво е Имари - място. Например гр. Варна е имари, гр. София е имари, село Царевец е имари.. Може би името не е кой знае колко готино като значение, но пък като звучене е прекрасно!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3179 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2012 - 07:50 PM

lilianas, renny_yang как ви се радвам само :af_089: :af_089: :af_089:
Много благодаря, каквото и да означава Imari нейното "място" е при мен :ab_041: Вече нямам търпение - още малко остана и ще дойдат мечтаните бебета :md_064: Освен Imari ще дойдат Beniko и Yoshu :smile: Хайде Рени, чакам превод :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3180 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2012 - 10:17 AM

lilianas,
не позволявайте на куч да препикава електрически стълбове, лампи и други места, където е възможно да минава ток.. следващия път това може токът да е "по-силен" и да го убие...

петя,
снимките са супер, а новите кученца, мисля, всички ги чакаме с нетърпение :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема