ВАЖНО - информация от 29.07. Роял Канин най-накрая приеха поканата ни за среща относно участието им в боевете между кучета и мечки в Украйна. Срещата ще се проведе утре. ЧЕТИРИ ЛАПИ ще настоява за бързо и дълготрайно решение относно спасяването на мечките, които са използвани за боеве. Временно прекратяваме петицията си до Роял Канин, като ще ви държим в течение за резултата от срещата.
Това - в отговор на постинга за фирмата производител на храни!!! Между другото - никога не съм уважавала Роял Канин, поради простата причина, че кучето ми хич не ще да яде храната им, направи му тотално стомашно разстройство на времето, а тя е и доста скъпичка на фона на другите по-елементарни, но по-класни храни. Разговаряла съм с хора, които я продават, и те твърдят, че в нея има основно ароматизатори и изкуствени овкусители, но не и истинска храна!
Петя, палетата са ВЪРХА на сладоледа!!! Дългокосмести, късокосмести, на кой му дреме всъщност??? Осъзнавам едно нещо - в този форум освен теб, няма друг развъдчик така задълбочен, загрижен и живеещ за дейността си!!! Повечето собственици на акити тук са хора, които по всяка вероятност НЯМА да заведат любимците си на изложба, и не лелеят наградите, раздавани там. Те просто са хора (като мен), придобили едно ОСОБЕНО куче с изключителен интелект, особености и възможности.
xael: Извинявай, но не само възгледите ни не съвпадат с японските. Като цяло ние НЕ СМЕ азиатци, оти, щото, понеже се намираме в центъра на планетата, реално.... Ние си гледаме кучетата по един и същ тертип, независимо дали са акити, немски овчарки, английски догове, ирландски вълкодави, или пекинези, йоркширки, болонки, чи-хуа-хуа, или пинчери.... Българинът всяко куче го гледа като Куче, а не се отнася към него с релевантното отношение и знание за породата!!!
Има хора, за които се казва: Куче да си в тяхната къща! (Като у нас, извинявайте!), има хора на които НЕ им дреме каква порода са взели или са им подарили - то било куче... туйто. Българското племе си е виновно за всичко, което му се случва, защото НЯМА да се промени. Това са двата варианта - куче да си в нашта къща, или куче да си - да те влачат с кола...българската простотия КРАЙ НЯМА!!!
И по този повод - докато бях в провинцията - 2 кучета бяха изхвърлени там, като едното е ловджия-барак - доста старичко (сигур това е причината да го изхвърлят), а другото - едричко сиво-бяло никакво такова, но не старо куче... Това също е проблем - не можем вече да се ангажираме с тях - дай да ги изметкаме там, дето може някой евентуално да се ангажира...Пълна простотия!!! Като не могат да гледат и да се ангажират с допълнителен член на семейството - да не го взимат... Питам се- дали и бебе биха изхвърлили така???
Ето затова тръбях, че ще приспя моя Хачи (и наистина ще го направя в дадения момент, ако той не улегне още повече), защото предпочитам да го приспя и да му спестя неговите, а и човешките мъки... Не ме питайте какво ми е било 1 седмица да го гледам тоя барак, който очеизваждащо почти не вижда и не чува, и се радва на всеки, ама няма кой да му даде и комат хляб. Хачи щеше да го изяде....ако някой му беше позволил, естествено...
Благодаря на всички, отзовали се пишейки във форума!!! Вашите мнения и съвети нямат равни по ценност по отношение отглеждането на тези наши сладурски "особняци".
Очаквайте снимки от нашата "почивка" в провинцията. Страхотно жувотно ми е този мой Хачико....няма равен и няма по-голям злобар...ама то...с какъв се събереш - такъв ставаш...