Акита
Публикувано: 21 August 2013 - 07:29 PM
Незнам дали ще се отвори това,но в гугъл напиши S.A. акита и търси хората ,които вече са се справили с това.
https://www.facebook.../AkitaUnleashed
https://www.facebook...82023095200511/
Тук пише за някои излекувани вече кучета.
Не коментирам болеста на твоето куче ,само споделям къде съм търсила инфо,когато преди 2 г.и ние имахме кожен проблем ,който се оказа бактериална инфекция само и кучето се оправи освен с мазилата и витамините с един курс антибиотично лечение.Но в началото не исках да давам антибиотик и по кожата започнаха да се появяват нещо като пъпки или ранички незнам точно,нещо с коричка беше.Мазах ,мазах ,но мисля,че от антибиотика се оправи кучето.Просто първо трябва да се спре процеса на разрастване на кожния проблем,а после с мазилата и добавките само се възстановява козината.Много бавно става ....
Публикувано: 21 August 2013 - 07:58 PM
Само не се предавай и ти като вашите.Не спирай да търсиш информация как да му помогнеш.
Публикувано: 21 August 2013 - 11:35 PM
Lalov ,стискаме палци .Голяма ли е топката и от какъв материал е-мека ,твърда ? И при мен има един всеяд,за сега сам си ги изкарва. Опасно е ,когато остане вътре да не направи запушване или да пробие нещо ако е има крайчета даден предмет. Операцията крие своите рискове като всяка друга. Обикновено се правят изследвания преди поставяне на упойка ,за да се сведе риска до минимум.
Успех и късмет и на двама ви.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 22 August 2013 - 10:56 AM
desi79, в 21 August 2013 - 11:35 PM, написа:
Ами в по-предни постове го бях написал - 10 дни. И да кажа само, кучето се е подобрило, защото според описанието на майка ми и лекарите е било много близо до смъртта със кръвясали очи, кръв по раните, без козина на места и т.н.
За специалист вече пак казах, че трима доктори бяха дошли от София да го видят и диагнозата съм я написал (явно не си чела много внимателно - Ерлихия) и се лекува именно от това. Записах си сега от едно друго място едни лекарства и ще почна да му ги дават както следва:
- Осмамокс 1000
- Кортизем
- Витамин Е 250
- St. John Wort
Пък да видим какво ще стане. Само не съм наясно колко често трябва да се къпе, но ще питам и ще разбера.

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 22 August 2013 - 08:57 PM
Какво имаш в предвид ,че си си записал лекарства от друго място? Лечението от кого се провежда ? Надявам се не ти звучат нахално въпросите ми.
Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 August 2013 - 08:53 PM
MartinaV, в 14 August 2013 - 11:24 AM, написа:

Снимката по-долу не е моя, но е прекалено сладка, за да не я споделя

Както казах, адски рядко срещано е...но нашите акити и друг път са се срещали. Моя Хачи е воден 1 година на обучение, и това, естествено, му се е отразило на поведението, особено, когато е с мъж ми. Той тогава е изключително спокоен, и Моя Митко ми сподели за това. Как са се видяли, и как нашия обърнал задника. Това за акита е ХАРАКТЕРНО, в смисъл - като напредне възрастта след пубертета - стават по-тежки, по-обмислени, като действия.Аз съм установила едно: моето жувотно ме кани да му дам храна, моето жувотно ме кани да го водя на разходка. Не че съм мързелива, извинете, ставам в 6 сутринта всеки ден, ЗАРАДИ НЕГО, но той определя начина ми на живот, определя своите желания, и те за нас са ЗАКОН! Туйто! И моето жувотно определя и отрежда кога с кого да се сбие. Това е! А от мен и от другите домашни зависи как да го контролираме. И да не допускаме неприятни изживелици.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 25 August 2013 - 09:03 PM
desi79, в 22 August 2013 - 08:57 PM, написа:
Какво имаш в предвид ,че си си записал лекарства от друго място? Лечението от кого се провежда ? Надявам се не ти звучат нахално въпросите ми.
Поздрави
Байо, не се засягай, сигурна съм, че Деси е информирана по въпроса, както съм сигурна, че и аз водих Хачи на 4 доктора за ушите, и все още няма резултат!!! Погледни, прочети, сподели, заведи където трябва животното! Това е изходът! Аз лично сега ще го водя на още едно място, въпреки, че прегледът на ушите му, е МЕКО КАЗАНО ГАДЕН. Ще го заведа в клиниката Щастливо хрумване, та да видя какво ще кажат И ТАМ! Защото никой до тук (от 3 лекари) не уточни ТОЧНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. ВСИЧКИ КАЗАХА, че може да е АЛЕРГИЯ, и то откъм ХРАНА!!!! Аз съм възмутена, и считам, че това НЕ Е ВЯРНО....но честно казано, НЯМАМ ИДЕЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 25 August 2013 - 09:12 PM
Lalov, в 21 August 2013 - 06:25 PM, написа:
Здравейте, съжалявам, че публикувам по този повод, НО: Операцията за вашето куче е АБСОЛЮТНО БЕЗОПАСНА, СТИГА ДА Е НАПРАВЕНА В КАЧЕСТВЕНА КЛИНИКА,и още: топка в стомаха : може да се окачестви като погълната козина, погълната и неизплюта трева, нещо, което кученцето ви е погълнало по време на игра, и не може да изкара по естествен път. Това, естествено, е повод за притеснение, щом стига до операция. От друга страна- след операцията и установяване на причината, няма защо да се притеснявате...Това ВСЕ ПАК Е КУЧЕ, то ще се възстанови 100-кратно по-бързо от нас - човеците...

Публикувано: 25 August 2013 - 09:15 PM

Публикувано: 27 August 2013 - 09:35 AM
а може би щом няколко човека са казали че може да е алергия към храна, си заслужава да пробвате известно време да ограничите някои храни към които често се срещат алергии при кучета.. или да пробвате някоя хипоалергенна...

Публикувано: 27 August 2013 - 11:07 PM

"Здравей Петя, изпращам ти малко снимки на мен и Кума. Той расте доста здраво и едро куче за възарста си - пълен е с енергия. Заедно сме с него непрекъснато - на работа и на плажа. Снимките, които ти изпращам са от Скопелос, трябваше да отида там по работа. Беше много топло и да не се изморява Кума го носех на ръце. За плуването след това не беше изморен :) Вече не желае да седи в клетка когато шофирам, вози се с мен на седалката. Понякого ми пречи с неговите целувки по време на път, но знам че го прави от любов! Цяло приключение е живота с него..." Георгиос

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 28 August 2013 - 09:46 PM
Публикувано: 29 August 2013 - 08:44 AM
Lalov, в 28 August 2013 - 07:46 PM, написа:
Това е снимка от 3-я ден след операцията
Изглежда добре - ще се възстанови бързо

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 31 August 2013 - 02:08 PM
Кили е 33,5кг. жизнерадостен е, има апетит, има и воля за живот, което е важно за нас, тъй като ни мотивира да продължаваме да даваме най-доброто, което можем. До тук лечението възлиза толкова, за колкото го купих, но тва не ни е спряло да го правим. Било е мн мн мн тежко по едно време по думите на семейството ми, така че това, че е жив и радостен и без болка, макар и сляп, е награда!

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 01 September 2013 - 11:11 PM
BAYO, в 31 August 2013 - 02:08 PM, написа:
Кили е 33,5кг. жизнерадостен е, има апетит, има и воля за живот, което е важно за нас, тъй като ни мотивира да продължаваме да даваме най-доброто, което можем. До тук лечението възлиза толкова, за колкото го купих, но тва не ни е спряло да го правим. Било е мн мн мн тежко по едно време по думите на семейството ми, така че това, че е жив и радостен и без болка, макар и сляп, е награда!
Браво, Байо!!! БОРЕТЕ СЕ!! ЗАСЛУЖАВА СИ!! Кили е слабичък според всички отгледани тук във форума, но е разбираемо...бори се...надяваме се всички да се пребори. Теглото му е далеч над минималното и това е радост за всички нас!!! Много се радвам за него!!! Надявам се да не е олисял и да е готов за снимки следващия път, когато си дойдеш в БГ. Липсвате ни! Ти си един от най-стабилните във форума, и се радвам, че сподели този проблем на Кили с нас!

Ние все още не сме ходили до "Добро хрумване" (благодаря на колегата/колежката направил забележката, за името)по отношение на ушите, просто защото НАИСТИНА НЯМАМЕ ВРЕМЕ, и за което напълно те разбирам по отношение на кучо...макар че имаш агенти, грижещи се за него тук. В края на краищата друго си е ТИ да си налице, нали?
Ех, не се оправдавам, скоро ще го заведа, защото явно инфекцията в ушите му е безпрекословна и постоянна. Не знам дали се дължи на алергия, или на некачествени ветеринари. Не съм се опитвала да му спра храната, защото ТОЙ СИ Я ЯДЕ. При това положение, не знам кой би спрял храната на кучето си....

Ще опитам с медикаменти, които ми изпишат. Ако не става - умъртвяване и туйто...

И в този ред на мисли: Някой някога чете ли чуждия подпис? Защото аз съм си направила труда да прочета подписите на всички останали...Е, надявам се някой да е гледал филма, който съм споменала в моя подпис, защото, ако ме оставят на линия, до дни ще го променя.
Извинете ме, ако съм напълнила главите ви с някви безумни психо-михо излияния. Не съм го имала предвид. Да сте живи и здрави и занапред гледайте си кучетата с любов.

Публикувано: 01 September 2013 - 11:29 PM
Lalov, в 28 August 2013 - 09:46 PM, написа:
Това е снимка от 3-я ден след операцията
Разкошен е! Просто уникален! Тренирайте го и го възпитавайте подобаващо!!! Уникално животно! Да е жив и здрав, а вие - дваж пъти, за да си го изгледате!

Публикувано: 01 September 2013 - 11:35 PM
Петя Кръстева, в 27 August 2013 - 11:07 PM, написа:

"Здравей Петя, изпращам ти малко снимки на мен и Кума. Той расте доста здраво и едро куче за възарста си - пълен е с енергия. Заедно сме с него непрекъснато - на работа и на плажа. Снимките, които ти изпращам са от Скопелос, трябваше да отида там по работа. Беше много топло и да не се изморява Кума го носех на ръце. За плуването след това не беше изморен :) Вече не желае да седи в клетка когато шофирам, вози се с мен на седалката. Понякого ми пречи с неговите целувки по време на път, но знам че го прави от любов! Цяло приключение е живота с него..." Георгиос
Адски се радвам за Кума!!! Той е уникален и по окраска, в края на краищата...

Наш Хачи е ОК като цяло, изкъпахме го днес, въпреки че не поВня някой да каза на колко време си къпе акитата, но аз лично го правя веднага, след като се прибере от СЕЛО...бъърррр, все ми се струва много мръсен...Винаги ми се е струвал перфектен...ама кат иде дума за мръсотия---кво да кажа, почти постоянно. Но го къпя към 4-5 пъти в годината. Това е нашият график. През зимата - 1 път - март месец, после май, юни, август, септември, ноември---не знам...когато ми се стори мръсен, и температурата го позволява.
Не че това има връзка с постинга ти и страхотните снимки, просто споделям. Гърците сигур нямат нужда толкоз да къпят кучетата си...може би те сами се къпят...