Акита
Публикувано: 25 August 2013 - 09:15 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 27 August 2013 - 09:35 AM
а може би щом няколко човека са казали че може да е алергия към храна, си заслужава да пробвате известно време да ограничите някои храни към които често се срещат алергии при кучета.. или да пробвате някоя хипоалергенна...

Публикувано: 27 August 2013 - 11:07 PM
"Здравей Петя, изпращам ти малко снимки на мен и Кума. Той расте доста здраво и едро куче за възарста си - пълен е с енергия. Заедно сме с него непрекъснато - на работа и на плажа. Снимките, които ти изпращам са от Скопелос, трябваше да отида там по работа. Беше много топло и да не се изморява Кума го носех на ръце. За плуването след това не беше изморен :) Вече не желае да седи в клетка когато шофирам, вози се с мен на седалката. Понякого ми пречи с неговите целувки по време на път, но знам че го прави от любов! Цяло приключение е живота с него..." Георгиос

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 28 August 2013 - 09:46 PM
Публикувано: 29 August 2013 - 08:44 AM
Lalov, в 28 August 2013 - 07:46 PM, написа:
Това е снимка от 3-я ден след операцията
Изглежда добре - ще се възстанови бързо

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 31 August 2013 - 02:08 PM
Кили е 33,5кг. жизнерадостен е, има апетит, има и воля за живот, което е важно за нас, тъй като ни мотивира да продължаваме да даваме най-доброто, което можем. До тук лечението възлиза толкова, за колкото го купих, но тва не ни е спряло да го правим. Било е мн мн мн тежко по едно време по думите на семейството ми, така че това, че е жив и радостен и без болка, макар и сляп, е награда!

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 01 September 2013 - 11:11 PM
BAYO, в 31 August 2013 - 02:08 PM, написа:
Кили е 33,5кг. жизнерадостен е, има апетит, има и воля за живот, което е важно за нас, тъй като ни мотивира да продължаваме да даваме най-доброто, което можем. До тук лечението възлиза толкова, за колкото го купих, но тва не ни е спряло да го правим. Било е мн мн мн тежко по едно време по думите на семейството ми, така че това, че е жив и радостен и без болка, макар и сляп, е награда!
Браво, Байо!!! БОРЕТЕ СЕ!! ЗАСЛУЖАВА СИ!! Кили е слабичък според всички отгледани тук във форума, но е разбираемо...бори се...надяваме се всички да се пребори. Теглото му е далеч над минималното и това е радост за всички нас!!! Много се радвам за него!!! Надявам се да не е олисял и да е готов за снимки следващия път, когато си дойдеш в БГ. Липсвате ни! Ти си един от най-стабилните във форума, и се радвам, че сподели този проблем на Кили с нас!
Ние все още не сме ходили до "Добро хрумване" (благодаря на колегата/колежката направил забележката, за името)по отношение на ушите, просто защото НАИСТИНА НЯМАМЕ ВРЕМЕ, и за което напълно те разбирам по отношение на кучо...макар че имаш агенти, грижещи се за него тук. В края на краищата друго си е ТИ да си налице, нали?
Ех, не се оправдавам, скоро ще го заведа, защото явно инфекцията в ушите му е безпрекословна и постоянна. Не знам дали се дължи на алергия, или на некачествени ветеринари. Не съм се опитвала да му спра храната, защото ТОЙ СИ Я ЯДЕ. При това положение, не знам кой би спрял храната на кучето си....
Ще опитам с медикаменти, които ми изпишат. Ако не става - умъртвяване и туйто...
И в този ред на мисли: Някой някога чете ли чуждия подпис? Защото аз съм си направила труда да прочета подписите на всички останали...Е, надявам се някой да е гледал филма, който съм споменала в моя подпис, защото, ако ме оставят на линия, до дни ще го променя.
Извинете ме, ако съм напълнила главите ви с някви безумни психо-михо излияния. Не съм го имала предвид. Да сте живи и здрави и занапред гледайте си кучетата с любов.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 01 September 2013 - 11:29 PM
Lalov, в 28 August 2013 - 09:46 PM, написа:
Това е снимка от 3-я ден след операцията
Разкошен е! Просто уникален! Тренирайте го и го възпитавайте подобаващо!!! Уникално животно! Да е жив и здрав, а вие - дваж пъти, за да си го изгледате!

Публикувано: 01 September 2013 - 11:35 PM
Петя Кръстева, в 27 August 2013 - 11:07 PM, написа:
"Здравей Петя, изпращам ти малко снимки на мен и Кума. Той расте доста здраво и едро куче за възарста си - пълен е с енергия. Заедно сме с него непрекъснато - на работа и на плажа. Снимките, които ти изпращам са от Скопелос, трябваше да отида там по работа. Беше много топло и да не се изморява Кума го носех на ръце. За плуването след това не беше изморен :) Вече не желае да седи в клетка когато шофирам, вози се с мен на седалката. Понякого ми пречи с неговите целувки по време на път, но знам че го прави от любов! Цяло приключение е живота с него..." Георгиос
Адски се радвам за Кума!!! Той е уникален и по окраска, в края на краищата...
Наш Хачи е ОК като цяло, изкъпахме го днес, въпреки че не поВня някой да каза на колко време си къпе акитата, но аз лично го правя веднага, след като се прибере от СЕЛО...бъърррр, все ми се струва много мръсен...Винаги ми се е струвал перфектен...ама кат иде дума за мръсотия---кво да кажа, почти постоянно. Но го къпя към 4-5 пъти в годината. Това е нашият график. През зимата - 1 път - март месец, после май, юни, август, септември, ноември---не знам...когато ми се стори мръсен, и температурата го позволява.
Не че това има връзка с постинга ти и страхотните снимки, просто споделям. Гърците сигур нямат нужда толкоз да къпят кучетата си...може би те сами се къпят...

Публикувано: 02 September 2013 - 12:11 AM
sin_zaek, в 27 August 2013 - 09:35 AM, написа:
а може би щом няколко човека са казали че може да е алергия към храна, си заслужава да пробвате известно време да ограничите някои храни към които често се срещат алергии при кучета.. или да пробвате някоя хипоалергенна...
Препоръчайте ми,моля. Досега не бях чувала за Хипоалергенна храна. Честно! За диетични храни знам, защото съм ги ползвала при разстройство и проблеми със стомаха. Но за Хипоалергенни храни никой от 3-мата доктори и клиники, които сме посетили не е говорил. Казаха само, че евентуално трябва да му се смени храната. Готова съм на всичко, само и само кучето ми да спре да се тормози от ушите си (в които за неговия размер няма почти никаква ушна кал). Благодаря за съвета предварително!

Публикувано: 02 September 2013 - 02:03 AM
Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 02 September 2013 - 03:34 PM
Байо, много се радвам, че Кили се подобрява :) Дано животинката се излекува напълно!
Лили, не искам да приемаш постът ми като упрек (опитвам се да си разясня напълно картинката), но смяташ ли, че наистина си готова да се разделиш с Хачи? Все пак 4 години си се грижила за него. Той не показва ли никаква любов или привързаност към вас? Разбирам, че е прекалено доминантен и не се респектира, но не мога да подмина поста, без да задам въпрос. :( Тъжно ми е, че такава съдба грози което и да е същество (не само акита)...
Нашето Хаче си е на същото дередже. Рядко се застояваме пред компютъра с него, но онзи ден го забелязах, че има нещо кожно отвътре на крачето. Та, ще пътува към клиниката тези дни, защото му е поопадала козината и ме съмнява, че участъка понамирисва
Публикувано: 02 September 2013 - 10:36 PM
http://www.zoofast.b...40-p-12591.html
http://www.zoofast.b...40-p-12590.html
http://www.zoofast.b...36-p-14689.html

Публикувано: 11 September 2013 - 06:05 PM
desi79, в 02 September 2013 - 02:03 AM, написа:
Поздрави
Здрасти, Деси! Много благодаря за съвета, но ние не даваме манджи от масата. Моят Хачи се храни основно със суха храна, овкусена с варени пилешки дробчета (може би проблемът идва от там, че и самата храна е с пилешко, знам ли...)
Благодаря за съвета, ще се възползвам, ако имам толеранс от Хачи, защото той си харесва гранулата и я яде. Не съм сигурна какво ще се случи, ако я сменя с друг вкус....

Публикувано: 12 September 2013 - 10:15 AM
Отдавна не сме писали , и сега се обръщам към всички вас с една молба за помощ , надявам се всички, които са имали такъв проблем и знаят на какво се дължи или имат решение или адекватен съвет да отговорят .
Нашата красавица, която направи вече 9 месеца , отново спорадично повръща след като яде трева. Новото обаче е че повърнатото вече е цветно, а не само пяна както беше в предишните случаи.
Храненето и досега беше микс от суха и мокра храна. Сухата храна е Eucanuba, мократа Дарлинг.Хранихме я веднъж вечер, което преустановихме и разделихме храненията на 2 пъти- сутрин и вечер.мислейки че събира много стомашен сок от глад. След поредния преглед при доктора, той и сложи три поредни инжекции и каза да минем на диета 10 дни само на мократа храна за да не дразни хранопровода.Опипа я отвсякъде.
Направихме го, мина време пак повърна- трева, пяна, но цветно. Решихме, че е от храната , която знаете има цвят кафеникаво-оранжев-червен.
Спряхме я и минахме само на суха, за да разберем дали е кръв или е от храната.
Естествено яденето на суха храна въобще не и харесва, въпреки че и слагаме бульон, за да се "излъже" и да я изяде, но ако няма някаква мръвка, не желае да я яде.
Доктора каза че кучето изглежда супер , в норми е като килограми .
Жизнена е ,радва се, играе. Няма разстройвсто или запек или кръв в урината.
Повръща само след ядене на трева.Никога не си е повръщала храната.
Моля ви кажете какво да направим, защото вече се виждам в чудо да не би да е нещо сериозно.
Публикувано: 12 September 2013 - 12:27 PM
Док. каза : Гастрит за който има два варианта да е от лошо хранене ( преди да дойде при нас) или наследствен проблем със стомашната клапа.
В този ред на мисли , кучето е взето от тези хора : http://www.dogs-bg.com/index7.html , внос от Сърбия ,даже има и документи за родословие.
Предполагам обаче че тези документи най- вероятно са фалшиви и това си е честа практика.
Така или иначе ще си пиеме хапчетата и ще се молим да й мине или поне да я облекчи и да е с нас още дълго време.
Публикувано: 12 September 2013 - 01:12 PM
Asita_Lilly, в 12 September 2013 - 10:27 AM, написа:
Док. каза : Гастрит за който има два варианта да е от лошо хранене ( преди да дойде при нас) или наследствен проблем със стомашната клапа.
В този ред на мисли , кучето е взето от тези хора : http://www.dogs-bg.com/index7.html , внос от Сърбия ,даже има и документи за родословие.
Предполагам обаче че тези документи най- вероятно са фалшиви и това си е честа практика.
Така или иначе ще си пиеме хапчетата и ще се молим да й мине или поне да я облекчи и да е с нас още дълго време.
ние имахме този проблем.. и понякога дори и сега, когато реша да почерпя прасчо с някоя вкусотийка или прекали с кучешките лакомства или пък е нещо много притеснен, навън се тъпче с трева и после повръща... проблемите намаляха значително (да не кажа че изчезнаха) след като сменихме сухата храна..
защо не пробвате някоя друга суха храна висок клас как влияе на куча? все пак различните храни се приемат различно от различните кучета.. или пък пробвайте някоя храна за кучета със стомашни проблеми или чувствителни кучета...

Вход

Горе
Цитиране +