Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3921 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 November 2013 - 10:27 AM

Следващото наше куче, което ще ви представя днес е Minori*Moriko :wub: От всички наши рижи женски, тя според мен е най-доброто куче което имаме :smile: И няма как да е иначе Minori е 100% японска линия и освен това произлиза от линията на Kozaki Kensha известен японски селекционер. Минори е кучето, коета на Албена се опита да ухапе Г-н Накагава, но въпреки всичко той оцени красотата и и тя получи отлична оценка :smile: Минори е много особена по характер, понякога влиза в конфликт с другите женски. Не крия, обаче че ми е слабост въпреки всичко и то не само на мен :wub:

Прикачена снимка

Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3922 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 11:31 AM

Показване на мнениетоfey_33, в 01 November 2013 - 08:14 AM, написа:

Дори и сама да говори, поне нещо говори, за разлика от вас Росита, която освен предизвикателни забележки придружени с обидни квалификации, май нищо смислено не пишете. Нямам нищо общо с Акита, но заради любовта към породата, с която пише Петя за нея, чета във форума. Дори да сте с различно от нейното мнение опитайте се да го кажете поне на ниво елементарно възпитание.

Благодаря за подкрепата!
Не се познаваме, но ви пожелавам здраве и успех във всичко :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3923 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2013 - 12:04 PM

Ако някой може да спре куче от разплод, то това е собственикът му. Изобщо не разбирам как съдия на изложба може да го направи. Нали пишете, че работите със страхливите кучета и постигате резултати- т.е. като идете на изложба с "работеното" куче, съдията вижда резултата от вашата работа, а не реалния характер на животното. Всичко опира до съвестта на развъдчика.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3924 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 12:29 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 30 October 2013 - 06:52 AM, написа:

......и още нещо последно :ab_041: Това с кой ще заплождам - дали с Киро, Бойко или Росен си е моя работа! Политиката на развъдника си е моя :wb_052: и само моя ! От компетентните органи на клуба оставам контрола по допусканато на разплод на кучето. За предстоящото кучило има много голям интерес, включително и капарирания извън страната, както и цял огромен списък от чакащи да им се обадя след като се родят бебета. Както ви написах по-горе едно нещо е добре, когато е работещо :ab_041:

Hikaro Zuki ( Иве ), видях снимки на американките, но защо не видях на Къци?!?! Знам как се е представил - пишете не само хубавите неща, а и реалните! За оценката не те питам.....Любителите на породата трябва да знаят и недостатъците на породата. Иначе ще стане като консервата на Лили, на който клип никой не обърна внимание (мислим си за пъстърва а то се оказало цаца :ab_041: )
Само да ти кажа, че страхът се преудолява, аз с Ками имам голям напредък, но ми костваше много работа с нея. С акитите трябва много да се работи и контакта да е ежедневен.

Поздрави и хубав ден :smile:

Извън контекста на породата, защото тя не представлява никакъв интерес за мен,но СТРАХА на едно куче НЕ се преудолява ако той е вроден !
И още нещо да допълня , СТРАХА се ПРЕДАВА на поколението !!!
Без значение колко ще се работи с едно куче и до каква степен ще се овладее неговият страх, то ВИНАГИ си остава страхливо,несигурно и куче което във всеки един момент може да реагира агресивно от страх.
Поколението не е кой знае колко по различно.
Работя с работна порода и смея да твърдя,че имам много по - голямо е реално наблюдение от колкото хората работещи с декорати като Акитата например и останалите там пройзходки с дръпнати очи и завити опашки.
Та да се върнем на страха,НЕ се подлъгвай,че защото имаш напредък с даденото куче поколението ще е добро :re_037:
Очаквай разпад от тук нататък в характера на поколението и проблемите тепърва предстоят.
Според мен в нито една порода НЕ е редно да се правят компромиси с ФИЗИЧЕСКОТО и ПСИХИЧЕСКОТО здраве на развъдните езкемпляри!
Ама вие си знаете :md_064:

#3925 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 02:39 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 01 November 2013 - 10:04 AM, написа:

Ако някой може да спре куче от разплод, то това е собственикът му. Изобщо не разбирам как съдия на изложба може да го направи. Нали пишете, че работите със страхливите кучета и постигате резултати- т.е. като идете на изложба с "работеното" куче, съдията вижда резултата от вашата работа, а не реалния характер на животното. Всичко опира до съвестта на развъдчика.

Разбира се, че всичко опира до съвестта на развъдчика после е всичко останало :smile: Казвам го, защото имам спряно здраво куче от разплод /Химера/ и преценката си е само моя. Понеже знам, че и вие се занимавате с развъждане знаете, че много рядко са кучетата, които нямат никакви недостатъци. Даже май.... като се замисля може и въобще не съществува такова. Ако на едно му харесвам главата, то не му харесвам опашката, или пък има проблеми с характера. Ще дам пример с едно мое любимо куче Имари :smile: Мноооогооо хубава линия, а каква стойка само......перфектна! Побъркаха ме от запитвания и коментари на селекционери - характер - мечта.....ама струва ми се не е толкова масивна колкото ми се иска да бъде :ab_041: :ab_041: :ab_041: Много е важно да има някакъв баланс и да се прецени какво точно искаш да постигнеш от самото заплождане :smile: И каква е целта за какво ще се използва кучето - дали е за домашен любимец, или е изложбен екземпляр. Компромиси винаги се правят, но трябва да са премерени :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3926 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 03:09 PM

Показване на мнениетоmik, в 01 November 2013 - 10:29 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 30 October 2013 - 06:52 AM, написа:

......и още нещо последно :ab_041: Това с кой ще заплождам - дали с Киро, Бойко или Росен си е моя работа! Политиката на развъдника си е моя :wb_052: и само моя ! От компетентните органи на клуба оставам контрола по допусканато на разплод на кучето. За предстоящото кучило има много голям интерес, включително и капарирания извън страната, както и цял огромен списък от чакащи да им се обадя след като се родят бебета. Както ви написах по-горе едно нещо е добре, когато е работещо :ab_041:

Hikaro Zuki ( Иве ), видях снимки на американките, но защо не видях на Къци?!?! Знам как се е представил - пишете не само хубавите неща, а и реалните! За оценката не те питам.....Любителите на породата трябва да знаят и недостатъците на породата. Иначе ще стане като консервата на Лили, на който клип никой не обърна внимание (мислим си за пъстърва а то се оказало цаца :ab_041: )
Само да ти кажа, че страхът се преудолява, аз с Ками имам голям напредък, но ми костваше много работа с нея. С акитите трябва много да се работи и контакта да е ежедневен.

Поздрави и хубав ден :smile:

Извън контекста на породата, защото тя не представлява никакъв интерес за мен,но СТРАХА на едно куче НЕ се преудолява ако той е вроден !
И още нещо да допълня , СТРАХА се ПРЕДАВА на поколението !!!
Без значение колко ще се работи с едно куче и до каква степен ще се овладее неговият страх, то ВИНАГИ си остава страхливо,несигурно и куче което във всеки един момент може да реагира агресивно от страх.
Поколението не е кой знае колко по различно.
Работя с работна порода и смея да твърдя,че имам много по - голямо е реално наблюдение от колкото хората работещи с декорати като Акитата например и останалите там пройзходки с дръпнати очи и завити опашки.
Та да се върнем на страха,НЕ се подлъгвай,че защото имаш напредък с даденото куче поколението ще е добро :re_037:
Очаквай разпад от тук нататък в характера на поколението и проблемите тепърва предстоят.
Според мен в нито една порода НЕ е редно да се правят компромиси с ФИЗИЧЕСКОТО и ПСИХИЧЕСКОТО здраве на развъдните езкемпляри!
Ама вие си знаете :md_064:

Здравейте и добре дошли в "кюпа" :ab_041: Ще се радвам, ако по-често се включвате с ваши мнения. Само, че не съм наясно въобще дали сте работили с породата? И не съм съгласна, че акитите са "декорати и останалите там произходки с дръпнати очи и завити опашки" това е една доста сериозна порода, която в определен период е използвана дори за боеве :smile:
За страхливостта съм съгласна с вас на 100% - това, което пишете е напълно вярно - "в нито една порода НЕ е редно да се правят компромиси с ФИЗИЧЕСКОТО и ПСИХИЧЕСКОТО здраве на развъдните езкемпляри"...но......има едно но.......Приложимо ли е? Колко селекционери излизат и открито говорят за недостатъците на своите кучета? По мое наблюдение - много малко :smile: Повечето крият, ако има нещо подобно :smile:
В моят случай какво ще направя - откровенна съм на 100% :ab_041:

1. Няма спра Ками от разплод
2. Ще правя много добър подбор на мъжкият с който ще я заплождам
3. Ще уведомявам бъдещите собственици преди закупуването за недостатъка в характера и, както и че това може да се наследи на тяхното бебе!

Всичко това ще рафлектира и в цената :smile: Защото има огромна разлика от 800евро до 2500евро :smile:

Ето я и красавицата Камико :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3927 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 01 November 2013 - 11:56 PM

Днес Моето малко момче навършва 1 годинка!! :wub: Колко бързо минава времето все едно беше вчера когато беше малка пикаеща на всякъде топчица :ac_007: Пожелавам му да е жив и здрав и много успехи :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3928 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 09:04 AM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 01 November 2013 - 09:56 PM, написа:

Днес Моето малко момче навършва 1 годинка!! :wub: Колко бързо минава времето все едно беше вчера когато беше малка пикаеща на всякъде топчица :ac_007: Пожелавам му да е жив и здрав и много успехи :wub:

Да ти е жив и здрав! Да са живи и здрави всички БГ кучета :flagbg:
Торта тип "печено пиле" със свещичка ще има ли? :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3929 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 09:27 AM

Петя Кръстева - Имате уникални кучета. Според мен вашият развъдник засега в България е най-добър :db_046: :flagbg:

#3930 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 09:45 AM

Показване на мнениетоaxelcharry, в 02 November 2013 - 07:27 AM, написа:

Петя Кръстева - Имате уникални кучета. Според мен вашият развъдник засега в България е най-добър :db_046: :flagbg:

Хе, хе, хе.....благодаря :smile: Не съм ходила на посещения в БГ развъдници и не мога да преценя. Още не е това, което ми е в главата - след още няколко години работа ще се види :md_064: Това е благодарение на добрият екип с който работим - още 3-ма човека :ba_025:
Благодаря още веднъж за доверието, пожелавам ви много здраве и успех във всичко :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3931 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 12:12 PM

Показване на мнениетоaxelcharry, в 02 November 2013 - 09:27 AM, написа:

Вярно е !

#3932 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 01:26 PM

А може ли ако имате снимка да качите на самото място където ги гледате . :md_064: И ние имаме идея за развъдник , но не за Акита.

#3933 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2013 - 03:22 PM

The Dogs friend, axelcharry много ви благодаря!

Нямам хубави снимки на новите клетки, но ще пусна няколко с лошо качество! Както знаете кучетата се гледат на две места- около Перник и на 120км. от София - гр.Роман. Съседи сме с The Dogs friend :smile: Намира се в северозападна /северозападнала/ България в подножието на Стара Планина. Това е малък град от селски тип със затихващи функций, заради лошото икономическо състояние на страната. За сметка на това има уникална природа, хубав климат и най-важното най-добрият въздух в БГ. По комунистическо време са правили изследвания и затова там има най-големият санаториум за белодробни заболявания.
Всички кучета както съм писала и друг път са "минали през леглата ни" :ab_041: Те не са само кучета за размножаване и продажби - това са наши кучета с които не искаме да губим и емоционалната си връзка. Пиша в множествено число, защото това важи и Маги, Емо, майка ми, които са по цял ден с кучетата докато аз съм на работа. В апартамента ми в София в момента живея с 3 от кучета :smile:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Това е родилното в Перник, в Роман родилното е в хола ми на 2-рия етаж :ab_041:

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Както ви писах по-горе, ако ще се увеличава бройката развъдника ще се изнесе извън населеното място. Имам вече избран парцел, в който имам една чест наследство. Баба ми и дядо ми от отвъднато ще са много щастливи! Преди време видях във фейса една снимка на гора от черники. Зловеща снимка - вижте я!

Прикачена снимка

Беше ми много позната - чудех се от къде?!?! Докато не тръгнах да обикалям наследтвените си имати след 25 години. Зад тази много красива гора на един южен склон е това което търся :af_089: Асфалтов достъп, близост до населено място и същевременно извън града.

Всяка свободна минута отделям за кучетата си и за деца, накои от тях от семейства с проблеми. Понякога близките ми се сърдят, че има много работа а в нас е пълно с деца. Даже миналата седмица им обяснявам, да отложим излизането с кучетата за другата седмица, защото "баба Радка" /майка ми/ ще ми се сърди, едно от тях ми отговори "Това е 14-тия ден в който те чакам да си дойдеш и да излезнем заедно...." Стана ми много болно, защото това дете беше без майка......
След като завърших бях на стаж в Дом за деца с увреждания - това е нещо, което ми остави отпечатък за цял живот!
Детето с коня е от ромски произход, което от малък управлява конска каруца и язди кон. От 6 часа е навън да храни животните, но това не му пречи да е отличник в училище, въпреки че расте без майка. Две от другите деца живеят в не добри условия - ангажирах баща им да ми прави клетките.
Живота е цветен....
Надявам се, че не съм ви досадила :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3934 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2013 - 04:09 PM

МЕЕЕЕЕЕЧТААА ! Представях си нещо такова . Браво ! За пореден път се обеждавам , че кинологията в България има бъдеще! Вижда се ,че всичко е плод на много труд и любов . :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#3935 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2013 - 04:22 PM

Показване на мнениетоaxelcharry, в 03 November 2013 - 02:09 PM, написа:

МЕЕЕЕЕЕЧТААА ! Представях си нещо такова . Браво ! За пореден път се обеждавам , че кинологията в България има бъдеще! Вижда се ,че всичко е плод на много труд и любов . :rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036:

Така ли мислиш?!?! Това е малко даже - нямам снимки :ab_041: В Роман има и кучешки офис, който е на груб строж в момента - надявам се да го довърша през 2014г. в момента се обитава от Киро и Казуми :ab_041: Целият ще бъде в портрети на кучетата ни, също така искам да си направя статуя на Хачико, която да си я сложа на входа на къщата.
Освен това, ако не съм толкова ангажирана мисля и за Канис терапия на деца с увреждания....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3936 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2013 - 04:41 PM

Браво Петя, чудесно е!

#3937 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2013 - 08:41 PM

Петенце,Браво!Продължавай със същия дух и УСПЕХ!!!

#3938 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 08:57 AM

Здравейте! Много ама много съм щастлива вчера се родиха нашите малки сладки бебета :zz_224: :wub: . Те са страхотни малки топчици :wub:
3 момчета и 3 момичета . Всички са много борбени и не си ват цицката на никой :af_089: По-късно ще кача и снимки на бебоците! Още не знам къде се намирам :ab_041: Днес ще ходим с мама Бени да и проверят коремчето да не е останало нещо вътре и тогава ще съм съвсем спокойна и ще кача снимки на акитковците! :wub:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3939 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 09:44 AM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 06 November 2013 - 06:57 AM, написа:

Здравейте! Много ама много съм щастлива вчера се родиха нашите малки сладки бебета :zz_224: :wub: . Те са страхотни малки топчици :wub:
3 момчета и 3 момичета . Всички са много борбени и не си ват цицката на никой :af_089: По-късно ще кача и снимки на бебоците! Още не знам къде се намирам :ab_041: Днес ще ходим с мама Бени да и проверят коремчето да не е останало нещо вътре и тогава ще съм съвсем спокойна и ще кача снимки на акитковците! :wub:

Честито да са живи и здрави и да си намерят най-добрите стопани :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3940 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 12:07 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 06 November 2013 - 09:44 AM, написа:

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 06 November 2013 - 06:57 AM, написа:

Честито да са живи и здрави и да си намерят най-добрите стопани :wub:

Благодаря Петя! :ae_085:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197