Идеята на цялото "чешане на клавиатурата" тук е, когато човек реши да си купи такова куче, като влезе да прочете нека много добре си помисли дали въобще е готов за предизвикателството да има акита. Защото ми звънят различни хора, които просто са гледали филма, развълнували са се и са решили да имат точно такова куче. Акита е сериозно и тежко за гледане куче. Дори са много малко хората, които професионално са работили с породата. Все пак това е порода, която от няколко години я има в БГ. Хачи на Лили смени няколко треньора. Дори самата тя признава, че понякога той е в тежест на семейството. Не са толкова прости нещата колкото изглеждат на пръв поглед....Акита е куче с противоречив характер, аз самата все още си задавам въпроси, наблюдавам и анализирам. Противоречията са жестоки : визия-характер, любов - агресия, привързаност - доминантност....Блъскане от една крайност в другата - това е акита
Инциденти има и ще има тепърва, тъй като броят им в БГ се увеличава. Има и в развъдниците навън, има и тук! Идеята не е да хвърляме излишно "прах в очите" на хората, колко страхотна е породата, за да се купуват кучетата ни, а да има реална информация! Аз не искам да виждам поколенията на моите кучета след време по улиците на България, както се случва с всяка модерна порода!
Иве, до колкото знам и при теб е имало нещо подобно с една от американките ти и бебе чао-чао?