desi79, в 18 November 2013 - 03:52 PM, написа:
mik, в 18 November 2013 - 08:15 AM, написа:
desi79, в 18 November 2013 - 07:03 AM, написа:
lilianas, в 17 November 2013 - 10:09 PM, написа:
desi79, в 16 November 2013 - 09:43 PM, написа:
Да отбележа ,че моето мнение за породата коренно се отличава от това ,което постоянно се натрапва тук.Да ,трудна и силна порода,но не съм съгласна с облика на чудовище ,който се налага във форума.
Мдааа, всеки си има собствено мнение, което никой не оспорва, но съм абсолютно съгласна с горепосоченото за неразпространяваването на агресивни-страхливи животни от порода Акита- това е моето мнение, това е и причината, поради която аз лично НИКОГА няма да развъдя моя любимец. Считам, че всеки качествен развъдчик, независимо от поколенията японски деди...ич не ми дреме с кви имена са... трябва да подходи по този начин - ТАКАВА АКИТА НЯМА МЯСТО ЗА РАЗВЪЖДАНЕ, защото страхът и агресивността в гена са ОГРОМЕН проблем оттук нататък. Деси, Това което си видяла не е Това което е Явната акита, сигурно, не знам, не мога даже и да предполагам, но моят опит води точно до това: който не умее и не съумява да се справи с породата - да не я отглежда въобще, и да не си я взима за любимец!!!
Това е едно на ръка,въпросът е друг.Как определяме агресивна ли е или е изпусната от стопанина,доминантна или агресивна,проблема в кучето ли е или в дадената ситуация? Киро е убил куче-защитил е територията си,агресивен ли е или е стечение на обстоятелствата тъй като двора не е обезопасен достатъчно добре?След този случай да се развъжда ли с него или не?Акита Ину има ли го в характера или са отделни екземпляри?
Типично по Български от 9 кладенеца вода вадим!
Аз НЕ агресвина акита НЕ съм виждала !
Дали агресията е от страх или доминантност лично МЕН , НЕ МЕ вълнува !
Агресията си е агресия , страха си е страх и в двата случая кучетата са брак без значение бабки и дедовци какви уж известни японски ли , китайски ли , ако щете и виетнамски гръмки имена са ....
Всичко останало за мен е чиста проба ТЪРГАЩИНА и то поредната в Бг.
Само от опит нека споделя,че сигурното в себе си куче не се пречупва от обстоятелствата !
С две думи няма обстоятелства които да извинят агресията или страха ... това са лабилни животни нямащи място в развъждането на която и да било порода.
Ама ... паритеее, паритееее .....
Аз пък съм виждала и не една...Но не и към кучета .Какви пари, какви кладенци....? Задавам някакви въпроси и изказвам мнение.Знам от хора имена в породата ,че агресия към хора не се толерира.Към кучета е друга бира.Може и да ми е грешно инфото за това и питам.Нямам намерение нито да имам ,нито да развъждам породата,ама мога да питам,нали?
Въпрос към развъдчиците- стандарта на породата към ФЦИ предполагам е в съкратена версия.Може ли линк към оригиналният стандарт.
http://www.japanese-...breed-standard/
http://www.akitainu.ie/fcistand.html
От тук може да се види официално какъв е FCI стандарта за Аита Ину

Вход

Горе
Цитиране +