Заради всичко изписано тук и аз повярвах ,че "страшната "акита не може да общува с другите.Странях от контакти с кучета,крещях когато видех пуснато куче и т.н.Но... в един момент се замислих ,какво ще стане ако нещо се случи с мен или трябва да замина някъде,кой ще се справя тогава с всичко това? В повечето хотели за кучета не приемат агресивни.
И реших след много мислене да ходим при треньор,да споделя проблема с характеровите особености на акитата.Според него всичко се случва,защото ние го допускаме.Както всяка една команда се учи и тренира,същото е и с нахвърлянето срещу другите кучета.Аз все се опитвах да възразявам,че той не знае, ама тази порода еди какво си ,той си знае неговото.Всичко се случва защото ние го допускаме!
Ами вижте какво се случва , чак си викам "боооже това ли била страшната акита" ,ами тя просто е дръпната. Не иска да играе с всяко куче,иска да се прави на господар,но в никакъв случай не намирам някаква страшна агресия като пибул например, който се опитва да захапе шията, просто се зъби .Когато другото куче е страхливо ,след като се разквичи си мислиш че ще го изяде,но когато и другото е непукист нищо не се случва.
Това е след втора тренировка .Пускат се двете заедно да "играят". И двете са женски.
А между другото преди имах пекинез-също дръпнато куче ,ръмжи и хапе чужди хора.
И също съм забелязала,че някои улични кучета,когато са хранени на определено място,също се спускат да се зверят срещу други домашни кучета,дори са по зле от акитите,защото се спускат и срещу колоездачи,скачат да лаят по колите и особено ако се появи "ангел хранителя" направо имаш чувството,че ще те изядат.
http://www.youtube.c...h?v=wwIGlXFOe5U