Много ми се иска да ви представя линията на Минори (Морико). Хубавите бебета Нерина и Ная са толкова красиви благодарение на добре напасваните гени на двамата родители. Бях сигурна, че от тази връзка бебетата са са ТОП

Това е така, защото пред очите ми се развива моята прекрасна Хисана, която е комбинация от същите гени, но тук се добавя и кръвта на Kozaki Kensha. За тези които не знаят това е един от най-добрите селекционери в Япония известен като един от най-добрите производители на тигрови акити. Типажа на рижите му акита е стандартен, класически типаж с хубави ьгли на задните крака. Това е бащата на Минори

Имах възможността да го вида на живо на изложба в София. Кучето е много красиво. Тези снимки, които ви пускам не дават реална представа за кучето

Минори е взела неговият ген

Ето няколко нейни снимки :

Ето родословието на Минори :
http://www.akitapedi...ls.php?id=72512
От линията на майката виждаме нещо много интересно и това е дядо и Акорагено

т.е. линията на Хисана, която поразително прилича на предците си

а това е Megumi Go Hanawa Kisaragi сестра на Акорагено /пускала съм ви я и друг път/

Към всичко по-горе, ако трябва да добавя и доброто родословие на Мару, който подобрява цвета, количеството на козината, масата и главата излизат качеството на двете бебета по-горе
В родословието на Минори Япония остава на по-задна позиция и това до някъде обезценява кучетата като родословие, но не и като качество

защото комбинацията от всички тези линии няма как да не носи качество
Един голям селекционер ми писа след като беше видял последните снимки на Нерина, че решението ми да я задържа в развъдника е най-доброто и правилно решение. Ная също остава в развъдника на Маги. Освен това след като кучката се възтанови и почине, защото е много изтощена съм обещала повторно заплождане с Мару тъй като има страшно много запитвания за кучета от тази линия.
За тези, които се занимават професионално с развъждане на акита всички тези линии са им познати и едва ли пиша нещо ново.
Новата японска кръв е подобрената стара кръв при добра съвместимост и напасване на гени.
В момента това се опитват да правят големите селекционери като Зелер от Франция, Силвия от Испания и други... От Япония, ако имаш възможности може да се внесе куче, но да се произведе добра акита е друга история

не да купиш готов продукт - а да произведеш ти добър продукт

Зелер купи куче от Стефан (линията на Мару) и Силвия, Силвия има кучета от доста селекционери в Европа

и на изложби излиза не с кучетата си внос от Япония, а с произведени от нея кучета......абе....класа са в развъждането
Поздрави и приятна вечер