Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4541 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 October 2015 - 12:18 PM

Снимки на Хисана от вчера :smile: Хисана е импорт Япония

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4542 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2015 - 12:30 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 October 2015 - 07:25 PM, написа:

Кое ме провокира днес да пиша тук - ето това съобщение :
Pfffff sega pak mi kazvat che tvoite kucheta bili nisak klas s falshivi rodoslovia i taka na tatak

Na koi da viarvam veche neznam

Nai hubavite bili v niakav razvadnik do Dobrich

Izpratih edin priatel da proveri

Ama te pak neshto sa si izgubeli uma 2500€ nai malko

Samo tiahnite bili ot Iaponia tvoite ne

Bili s rodoslovia kadeto ne gi priznavat nikade

I takiva raboti......

Знам, кой го е казал, но в момента няма да го коментирам, защото има много по-интересни неща... Само искам да знаете, че ще се боря за всяко мое куче и всеки мой собственик. Подробно по въпроса ще пиша скоро....

Моля колегите да не дават грешна информация на клиентите!!! Всички мои родословия са FCI и собствениците на мои кучета може да посещават всички изложби по цял свят, които са под егидата на FCI /в България също/ - даването на грешна и подвеждаща информация е нарушение!!!

Устав на FCI

На бланка на Международната федерация по кинология- МФК [Fédération Cynologique Internationale- FCI]

УСТАВ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ (МФК)

Член 2 Цели

Целите на МФК са

(1) да стимулира и насърчава развъждането и използването на чистопородни кучета, чието функционално здраве и физически характеристики отговарят на стандартите, установени за съответната порода, и които са годни да работят и изпълняват различни функции в съответствие със специфичните характеристики на породата си;
(2) да защитава използването, отглеждането и развъждането на чистопородни кучета в държавите, в които МФК има организация-член или договорен партньор; да оказва подкрепа при обмена на кучета с нестопанска цел и на киноложка информация между организациите-членки и да инициира организиране на изложби, тестове, изпитания и други дейности като спортни прояви, използване на кучета в спасителни операции и др.
(3) да насърчава и подпомага любителството на кучета и благосъстоянието на кучетата в световен мащаб

Посредством публикуване на специални разпоредби, МФК в частност осигурява:

a) взаимно признаване на племенни книги, приложения към племенните книги и удостоверения за произход;
b) взаимно признаване на имена на развъдници и съдии и създаване на международен регистър на имената на развъдници и съдии ;

Член 4 Насърчаване на приятелски взаимоотношения

МФК насърчава приятелските взаимоотношения :

(a) между поделенията, членовете, договорните партньори и организациите. Всички лица и организации, които са част от киноложкия свят, са длъжни да спазват устава, регламентите и принципите на спортсменско поведение ;
(b) в обществото, с хуманитарна цел.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4543 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 06:49 AM

Хисана - Япония :smile:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Нерина - 100% японска линия
Кучето е много интересно като типаж - масивна, здрава кучка с хубав характер. Ако се запложда с хубав мъжкар съм сигурна, че ще извади Топ мъже.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Бара Го е само на 5 месеца, но е голяма красавица. Тя е мое момиче и ще се присъедини към развъдната програма. В развъдника има още едно момиче 100% Япония, но още никъде не съм я представяла. Пазя я в тайна.....ще я представя когато стане голяма, много интересен типаж е :wub:
Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4544 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 06:59 AM

Bakudan Go
вижте го тоз хубавец, само на 5 месеца тежи 25кг. Много тежък и масивен като костна структура, едното ухо не го е изправил напълно, но ще го изправи до шестия месец. Огромен е ...и всичко му е голямо :ab_041:
Кучето е продадено!

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4545 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 07:13 AM

И.....отново Мару :wub: 100% японка линия с неговата дъщеря Нерина :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4546 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 08:57 AM

Четейки постовете на само провъзгласилата се за гуру на породата в България п.кръстева човек остава с едно изключително грозно впечатление , че тези кучета г-та използва за избиване на комплекси !
Никъде не прочетох дори едно изречение по което да разбере човек , че за нея кучетата не са предмети които просто раждат и се махат когато не и допаднат , такива дето не биле достатъчно добри за нейната извънземна селекция и т.н.
Скъпи евентуални клиенти , апелирам : Търсете развъдници в които кучетата са обичани и преди всичко са любимци на семейството и не се отнасят като тях като към предмети внос от Япония , Китай или Луната дори .
Жал ми е за животните на тази жена , защото от всички изписано от нея лъха само и единствено глад за пари и болна жажда за слава .
Силно се съмнявам , че тези кучета някога са ходили на разходка в полето , в гората ... че са тичали на воля часове наред заедно с останалите , че са прегръщани и обичани , че някой някога им е показал някаква емоция .
Чета, препрочитам и никъде , ама никъде не пише нищичко за кучетата , не за техните кръвни линии и глави и уши, а за самите кучета .
Кучето като живо същество имащо нужда от обич и внимание , а не кучето като японска машинка за парички .
Помислете си добре дали ще ви бъде лесно да социализирате кученце което никога не е почуствало обич и човешка ласка , младо куче което не е видяло свят различен от клетката и изложбеният ринг .
По света има и други развъдчици ... от ония за които кучетата са неотменна част от ежедневието им , на които кучетата имат достъп до дома и получават внимание и обич .

#4547 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 09:42 AM

mik, иди се гръмни моето момиче, или момче.....Не може да даваш оценки на някого, когото НЕ познаваш и то лично !!!
От постовете ми лъха едно - желание за професионализъм! И това и ще стане .....Не крия, че искам да работя професионално и да не се срамувам, че съм българка. Максималистка съм! Изисквам много и от себе си, затова ще ти кажа, че все още нищо не съм направила. Или поне не съм направила 50% от това, което ще направя. Влагам много любов и средства в това, което правя. Има една приказка "с п....я, боя не става" :ab_041: За да получиш - трябва да дадеш....
Коментарите ти увисват някъде в небитието, обвити в злоба и безпомощност.......Зарежи всичко, че се излагаш!!!
Кучетата ми спят в леглото ми и развъдника ми е няколко декара, в БГ не знам да има друг с такава площ, че на всичкото отгоре купих още няколко декара земя, където ще се мога да се развивам. За линии и селекция имах желание да пиша, но......няма с кой ?!?! Нивото на повечето хора занимаващи се с развъждане не е много високо. Който иска да разбере повече ми се обажда и говорим. Информацията, която имам не може да се прочете никъде, защото я черпя отвън / и от Япония/ - това са години труд !!! На мен в БГ никой не ми е помогнал грам в проучванията на линиите. Който има желание - намира начини :smile: Нещата са комплексни и може много да се говори, но не си ми подходящ събеседник.

Хайде със здраве, че простотиите са големи.....аз не нападам никой /за разлика от вас/ и ако обичаш не се занимавай с мен, че ще взема да ти дойда на гости.

P.S. И още нещо кучетата ми отиват при своито стопани напълно социализирани и това може да го потвърдят самите стопани. Не може да говориш ей така на "ангро" както се казва :ab_041: увисваш....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4548 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 10:17 AM

Ето ... пак чета : купих , пари , инвестиции .....
Това ми прилича на люпилня , а не на хоби развъдник , защото професионалните развъдници по света се смятат за ферми и нормалните хора НЕ купуват кученца от ферми .
На мен ми намирисва , че това което правиш си е ферма .
Какви кръвни линии , какви 5 лв.... никъде никой не прочете добър отзив за великите кучета от техните стопани . От теб никой никъде не е прочел нещо написано с обич за тези кучета .
Говориш само и единствено за пари , инвестиции и развитие ( последното съществува само в твоята глава ) ...
Просто трагедия .
Това е което мисля , жал ми е за горките клети кученца които ако са достатъчно достойни за извънземният развъден план имат честта да деградират в клетките си без значение колко са големи . Някаква възрастна жена им хвърля храна и това е то .
Аман от такива като теб , жалко , че си нямаме действаща зоополиция , че иначе всички тия акита - маките щяха да са иззети и предадени в ръцете на нормални хора които освен средства преди всичко ще инвестират огромна доза обич към самото куче, а не към кръвната му линия или ушите .

#4549 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 12:04 PM

Показване на мнениетоmik, в 02 November 2015 - 08:17 AM, написа:

Ето ... пак чета : купих , пари , инвестиции .....
Това ми прилича на люпилня , а не на хоби развъдник , защото професионалните развъдници по света се смятат за ферми и нормалните хора НЕ купуват кученца от ферми .
На мен ми намирисва , че това което правиш си е ферма .
Какви кръвни линии , какви 5 лв.... никъде никой не прочете добър отзив за великите кучета от техните стопани . От теб никой никъде не е прочел нещо написано с обич за тези кучета .
Говориш само и единствено за пари , инвестиции и развитие ( последното съществува само в твоята глава ) ...
Просто трагедия .
Това е което мисля , жал ми е за горките клети кученца които ако са достатъчно достойни за извънземният развъден план имат честта да деградират в клетките си без значение колко са големи . Някаква възрастна жена им хвърля храна и това е то .
Аман от такива като теб , жалко , че си нямаме действаща зоополиция , че иначе всички тия акита - маките щяха да са иззети и предадени в ръцете на нормални хора които освен средства преди всичко ще инвестират огромна доза обич към самото куче, а не към кръвната му линия или ушите .

За обич не се пише моето момиче /момче/ обич се показва!!!
На мен ми намирисва, че просто ти е платено да се заяждаш с мен и пишеш като пълен/а дебил!!! И пак имаш грешка - за моите кучета се грижи освен майка ми и човек, на който му се плаща. Кучетата ми се гледат при отлични условия и не им липсва нищо - нито храна, нито движение. Моите клиенти няма как да пишат в такава мърсотия и простотия, защото не са на това ниво тук!

Абе, що ти се обяснявам - я да взема да издиря кой стои зад този профил и да видя с какъв авторит се ползвате. Да не се окаже, че точно вие сте за зоополиция.......
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4550 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 12:11 PM

Взимаш се прекалено на сериозно , слез на земята !
Не си достатъчно важна и значима за да плаща някой на някого за каквото и да било !
Пиша това което виждам !
Гади ми се от подобни като теб .
Вярвам , че хората имат очи и ще видят това което съм видяла и аз .
Относно заканите ти за издирване : Не ставай за пореден път смешна , та чак жалка !
Никога не съм се крила !

#4551 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 12:13 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 October 2015 - 09:37 PM, написа:

Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити и защото всяко едно кучило ми е по-добро от предходното. И така докато постигна качеството, което искам......

Колко кучила имахте от тази явно "лоша" Казуми ?Защо въобще я развъждахте щом не е била подходяща?
Иначе и аз не оставам с добро впечатление от писанията Ви , но донякъде приемам , че за да се развивате трябва да взимате трудни решения , но според мен не на всяка цена и още по малко на гърба на кучетата .
Да не станете като един известен развъдчик на чау чау ...
И колко кучета имате в развъдника и колко спят в леглото ви е доста сложно уравнение ,но едва ли хората ги интересува това , че постоянно да го повтаряте , като ви обвинят ,че не си обичате кучетата .
User's Signature

Качена снимка

#4552 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 12:37 PM

Показване на мнениетоChiita, в 02 November 2015 - 10:13 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 October 2015 - 09:37 PM, написа:

Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити и защото всяко едно кучило ми е по-добро от предходното. И така докато постигна качеството, което искам......

Колко кучила имахте от тази явно "лоша" Казуми ?Защо въобще я развъждахте щом не е била подходяща?
Иначе и аз не оставам с добро впечатление от писанията Ви , но донякъде приемам , че за да се развивате трябва да взимате трудни решения , но според мен не на всяка цена и още по малко на гърба на кучетата .
Да не станете като един известен развъдчик на чау чау ...
И колко кучета имате в развъдника и колко спят в леглото ви е доста сложно уравнение ,но едва ли хората ги интересува това , че постоянно да го повтаряте , като ви обвинят ,че не си обичате кучетата .

Кой казва, че Казуми е лоша ?!?! Казуми е от линията, която се развъждаше през последните 10 години на Балканите. Казуми даде добри поколения, но.....на мен за развъждане не ми е интересна вече. И това е нормално....Със същите линии са започнали маса други развъдници на Балканите, че даже и в момента работят с тях. Казуми имаше 3 поколения. Естествено последното е най-добро :smile:

А.... моля ви се, не се изказвайте неподготвени - нищо не правя, ако ще е във вреда на кучето. За взетите решения заставам с цялата си отговорност. И нямам грешки до сега - кучетата ми са добре.

Отговарям ви и на другият въпрос - Когато купя куче то остава при мен в апратамента ми в София. Искам контакт с него - аз го искам.......трябва да знам навици, характер, здравословно състояние - всичко! Поне до 2 години живеят при мен.
И ако обичате не знам с кой развъдник ме сравнявате.......Как ще се развия като развъдчик ще покаже единствено времето.....Имайте търпение :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4553 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 01:28 PM

И още нещо да вметна,
честна да ви кажа тези ваши забележки ми изглеждат неуместни, че даже и смешни. Излезте от стериотипите с които сте свикнали и погледнете какво правят селекционерите навън. Не е грешно едно куче да смени собственика си. Важно е къде отива, с каква цел и какъв е бъдещият собственик...Няма лошо и едно куче от един развъдник да се продаде в друг развъдник. Масово така развъждат....и то е в интерес на породата. Например бащата на моят Мару в момента е в Белгия за запложда кучките на Катрин. Хубавата японска кръв е скъпо удоволствие и понякога се налага да се прави препродажба или наемане с определена цел за определено време. Не е задължително едно куче да остане с теб до края на живота ти, както обясняваше Милена Кирхнер в пост преди време :smile: Има разбира се кучета с които никога няма да се разделя и други с които бих се разделила. И едното и другото не го намирам за грешно.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4554 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 02:01 PM

Драги потребители, преди да четете постовете на профила mik и да му се връзвате напишете в google Милена Кирхнер
Аз не вярвам на всичко, което се пише по форумите, затова ще си проверя нещата лично за себе си.

Пожелавам ви хубав ден :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4555 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 02:24 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 November 2015 - 12:01 PM, написа:

Драги потребители, преди да четете постовете на профила mik и да му се връзвате напишете в google Милена Кирхнер
Аз не вярвам на всичко, което се пише по форумите, затова ще си проверя нещата лично за себе си.

Ха ха ха ... в очакване съм да провериш нещата за себе си и ми изключително интересно как ще се случи това ?!?
Може би чрез чичко Google ? ;)
Аз не вярвам на нищо което е написано в интернет от други хора за други хора . Вярвам само на презентацията на самият човек .

#4556 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 03:05 PM

Показване на мнениетоmik, в 02 November 2015 - 12:24 PM, написа:

Ха ха ха ... в очакване съм да провериш нещата за себе си и ми изключително интересно как ще се случи това ?!?
Аз не вярвам на нищо което е написано в интернет от други хора за други хора . Вярвам само на презентацията на самият човек .

Наглост !!! Отдавна никой не можеш да заблудиш....че даже и случайно попадналите тук :smile:

Пишеш : " Вярвам само на презентацията на самият човек" - ако наистина това ви е показателя за вярност, то значи сте много ограничена като личност.

Оставям ви в ръцете на Господ....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4557 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2015 - 03:25 PM

Хора ,полудяхте ли :) Какви оценки,какви изводи ,какви чудеса...От кога да вкарваш добра кръв от извора се нарича фермерство ? От кога споделяне на инфо е хвалба ? От кога да не пишеш в дог.бг значи че си недоволен от развъдчика ? От кога представяне на кучета в професионална фотосесия значи ,че кучето стои само в клетка и излиза за снимки ? От кога да заплодиш три пъти и да извадиш от развъдна дейност и да преустроиш куче като единствено в нормално семейство е израз на печалбарство ? Или да се плодят до откат ,нищо че имаш други по добри за развъждане или си преценил ,че не изпълнява развъдният ти план ? Не винаги ми допадат постовете на Петя ,но пък помията която се изсипа направо ме разби ....
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4558 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 03:35 PM

desi79 Благодаря
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4559 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 04:14 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 November 2015 - 01:05 PM, написа:

Показване на мнениетоmik, в 02 November 2015 - 12:24 PM, написа:

Наглост !!! Отдавна никой не можеш да заблудиш....че даже и случайно попадналите тук :smile:

Пишеш : " Вярвам само на презентацията на самият човек" - ако наистина това ви е показателя за вярност, то значи сте много ограничена като личност.

Оставям ви в ръцете на Господ....

И в чии ръце ще ме оставиш ако се окаже , че Господ е милостив към мен и ме е дарил със здраве физическо и психическо ! Дарил ме е с прекрасен живот изпълнен с осъществени мечти ?!?

Остава ти май да дириш помощ от Аллах или някое друго божество с което ти си в тесен контакт поради святата ти и преизпълнена с непорочност личност .

Тук в този форум аз виждам в твое лице един самовлюбен , отлично умеещ да води монолог човек с огромни претенции без покритие . Виждам един човек който говори за кучетата си като за предмети , стока , уши и кръвни линии , но и като за живи същества .
Мога ли да задам един страничен въпрос ? В кой клуб членуваш ти заедно с твоят развъдник ?
Благодаря :)

#4560 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 04:17 PM

И да поговорим все пак и за порадата акита ину :smile: Вижте какъв качествен тигров екземплар :wub: Красота....и отново собственост на италианци. Те са с традиция в развъждането на акита ину и притежават едни от най-добрите представители на породата. Кучета от тази линия ги има и в България - развъдник Хачимантай
Ето и родословието му : http://www.akitapedi...ls.php?id=74244

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228