mirs, в Mar 30 2009, 11:47 AM, написа:
Samurai-brodnik, в Mar 25 2009, 07:42 AM, написа:
Цитат
А имат ли родословие?
Майката и бащата имат но бебетата не ^_^
Не ми се занимаваше с клубове федерации и др такива простотии
Бебетата са перфектни пък и не мисля че една хартия има значение едва ли ще ходят по наредени конкурси и изложби за чувал с храна и някой лев!
Не съжалявам че съм толкова крайна но това е моето виждане!
Здравей !
Разбирам донякъде огорчението ви, но не сте прав да си го изкарвате на кучетата - те нямат нищо общо. Така нареченото от вас хартия е ТЕХЕН документ, а не ваш. За съжаление, вие, без да познавате правилника за развъждане на клуба, в който членувате сте се отрекли от тях - по развъден правилник за разплод се допускат и кучета с минимум две отлични експертни оценки от двама различни съдии, така че не е трябвало да ходите на изложби, които не харесвате или сте нямали възможност да посетите, за да имат малките родословия. Друг е въпроса къде, ако не на изложби да видим тази интересна порода ?
Да са ви живи и здрави бебоците, то това най важно и да случат на добри стопани. И ако го правите следващ път - моля ви, прочетете правилника на клуба, в който членувате. Така бебетата ви ще имат педигри и няма да се прекъсне родословие, водено десетки години заради човешка небрежност или нежелание. Кучетата ... те не са ви виновни, не трябва те да страдат заради човешките емоции.