Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2701 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2012 - 08:55 PM

Хахаа, явно наистина цените не са паднали дотолкова, но пак е на кяр.
Относно пръста - ходи си нормално, рие нормално, но като река да го пипна - ела да видиш кво става - никога не ми е правил таквиз физиономии, пък аз съм му водач, познавам му всяко дихание и размятане...и бърчи, ама бърчи носа та знае ли се. Даже напада хапейки, ама предупредително... :ab_041: Нейсе, казах - не ме интересува, ша му мине кат на куче... наистина се уморих от неговите БОЙНИ рани (даже имат снимки във форума), писна ми освен за побъркан тинейджър да се впрягам толкова и заради него!!! Dimy: след като искаш акита, имай предвид, че тя не е като твоя маламут (и даже не е ясно дали няма да го подчини, дори като бебе) :wub: Аз имам приятелка с хъски. Той е много своенравен, но понеже моят беше заведен при тях като бебе, го има за по-голям брат и го ТЪРПИ. Наистина просто го търпи. Иначе не търпи никого. :ab_041: Не че това ми харесва, но това е породата. Когато като бебета приемат определен кръг хора, кучета, животни (като миризми основно, и идвайки у дома), нямат проблем с тях, но всичко външно е ВРАГ №1 и се гони до дупка. Трябва здрава ръка. И спокоен ум. Аз не съм от последните, но се справям, просто защото той страшно улегна, това също е присъщо на акитата - уляга много по-бързо от немска овчарка, лабрадор, голдън ретривър, без коментар относно хъскито, щото него квото и да го правиш - трудно уляга :ab_041: В момента сме една апартаментска МЪРДА, ама страшно УМНА МЪРДА!!! :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2702 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2012 - 08:41 AM

Показване на мнениетоdimy, в 02 September 2012 - 05:26 PM, написа:

На мен от този развъдник преди няколко седмици ми казаха 800Е цена на кученце , явно няма голямо търсене в бг .

Не разбрах за кой развъдник става въпрос - за Sunimoto ли??!?!?! :smile:

Миналата година аз им бях "на къдем" като първи клиент :ab_041: То където и да отида винаги има раздвижване :ab_041: След това се запознах със Сандра от Sugay - изпокарах се с нея, но също и направих няколко услуги за които ми е благодарна и има респект. Знае, че никога няма да бъда развъдчик като нея :smile: Полската одисея започна, но още не е завършила........Днес тази класна красавица ще пристигне в БГ благодарение на мен. Тя ще е собственост на бъдещия варненски развъдник с който съм сигурна, че ще имаме добро сътрудничество...

Показване на мнениетоlilianas, в 02 September 2012 - 05:05 PM, написа:

И сега дойде време за сарказма: Брях, ти да видиш Петя Пешева се появи... :ab_041: Здравей, Петя Пешева, много се радваме и подкрепяме с 2, 3,4 ръце българското кучило на Сунимото развъдника!!! Само дето, може би, беше удачно чат-пат да участваш в дискусиите, да ни информираш какво се случва, да споделяме заедно радостите и проблемите на първия БГ развъдник на акита!!! Може би второто кучило ще донесе нужната нам информация за породата, която ни липсва... :wub: :rc_036:

Да.....това го очаквах...... Всеки сам определя държанието си и начина си на работа. Дори и да си мислеш, че си "над тези неща" които се случват във форума в едни момент опираш пак до хората тук. Има и още нещо от чисто търговска гледна точка - много е грозно да влезнеш тук само да напишеш, че продаваш кученца на еди каква си цена и толкава - само толкава.......Тук не е сайт за безплатни обяви! Хората наистина искат да знаят повече за теб и кучетата ти, искат да знаят опита и грашките ти дори.........Тъй като Петя Пешева не е собственик на развъдника, а само мъжкият е баща на бебетата, да предположим, че тя не пише тук, просто защото няма какво да каже.....
Като изключим "безплатната обава" за продажба тук, искам да ви кажа, че развъдник Sunimoto наистина полага големи грижи за кучетата си и ги отглежда с голяма любов.

Прикачена снимка Полската красавица :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2703 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 September 2012 - 05:22 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 03 September 2012 - 06:41 AM, написа:

Показване на мнениетоdimy, в 02 September 2012 - 05:26 PM, написа:

На мен от този развъдник преди няколко седмици ми казаха 800Е цена на кученце , явно няма голямо търсене в бг .

Не разбрах за кой развъдник става въпрос - за Sunimoto ли??!?!?! :smile:

Прикачен файл ЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧ.jpg Полската красавица :wub:

да

голяма красавица е със здраве да си я гледате и много радости да ви носи :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2704 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2012 - 08:20 PM

Ето малко снимки на Джаро , това червеникавото му се появява бази бази , ама като го намажем с чайче от лайка и се оправя

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2705 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 01:11 PM

Супер е Джаро!
А тази снимка е уникална - смяла съм се от сърце :db_046:
Прикачена снимка

А относно сълзенето на очите, може да е някакъв вид алергия....добре е, ако продължава периодично да сълзи да направиш консултация с очен лекар.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2706 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 01:33 PM

Здравейте приятели :smile:
Как сте? Почивните дни толкова бързо отминаха...........

Ето малко снимки от тези дни :smile:

Прикачена снимка Дивите коне, които обитават определена местност в района :smile:

Прикачена снимка Кирей - моята любов :hb_027:

Прикачена снимка :ha_081:

Прикачена снимка :hb_027:

Прикачена снимка :ha_081:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2707 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 02:51 PM

!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2708 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 02:53 PM

Няма да коментирам каква красавица е собственицата на Кирей, и че любовта е ВЗАИМНА!!! Да си жива и здрава Петя, да отглеждаш расови кучета, което ти е абсолютен приоритет. И да ни радваш с все повече и повече акити в този форум!!! :ba_025:
Васко, Джаро е ЖЕСТОК!!! Страхотен и уникален!!! Относно сълзенето на очите - да, чаят от лайка го препоръчват всички, но моят доктор ми забърква една смеска, дето за 1 ден спира сълзенето. Стига да се капе 2 пъти дневно, естествено. Само, дето не съм наясно каква е смеската, естествено... :ab_041: Докторът ни е : д-р Борис Велев, тел. 0888 315410. Работи в частния си кабинет всеки делничен ден от 16.00 до 18.30. Кабинетът е зад Билла и Джъмбо на бул.България. Той има развъдник за немски овчарки, и както неколкократно съм казвала - няма равен по отношение на акитите, защото ВСИЧКИ внесени от агенция Нети се преглеждат и ходят при него за най-малкия проблем. Това е задължително понятие при тях при закупуването. Ти си имаш назначен ветеринар, както детето ти има педиатър. Това е нашият лекар! Слава господа, че е той, и че освен, че си разбира от работата, е любител и собственик на домашните любимци и кучета!!! През 90-те години, когато МУТРИТЕ са решили да станат САМУРАИ, започнали да се интересуват от Акита-Ину. От тогава, от първите акити в София - на братя Маргини, както и всички акити от тази агенция минават през него. Той, естествено е разочарован от отношението на собствениците. Защото те ги закупуват само за имидж. И е възмутен как ги гледат. :rc_036:

Забелязвате ли, че акитите са като котките??? Свиват лапи и се ближат....Брях това свиване на лапи... Джаро е все едно гледам моя Хачи - едно към едно - лежи като Маца...и се ближе... :wub:

А нашия пръст не е счупен!!! Нокътят ни е счупен в основата. Имам си ядове сега с него - водих го на БП и казаха - някакъв антибиотичен крем - мажа отвсякъде, не трябва да ближе, частта от отчупения нокът ще падне сама. Но той едва стъпва на крака си, гледа го постоянно, това му пречи. Обух му чорап. Защото от утре няма кой да го дебне да не се ближе, а близането води до инфекция!!! Най-мръсната част на кучето е УСТАТА!!! Там са всякакви бацили. Когато за първи път му промих пишката с риванол и с антибиотик на спринцовки, ми казаха, че оттук нататък кучето не трябва да я ближе. Спазих съвета. В момента Хачи няма бели (гнойни) изблици по члена. Сега трябва да сътворя това и за нокътя. Щот кат първата овца го оставих 3 дни да се ближе и сега има начална инфекция на пръста. Добре че в кремчето има Гентамицин. То, това всъщност е идеята.... :dh_188:

А, всъщност БП е Бърза Помощ - Това е клиниката на Овча Купел в София- 101 любимци. Там отивам когато моят доктор не е на работа. Работят доста добри ветеринари (младежи). И съм доволна, що-годе. Въпреки че, след последния кучи грип, му останаха хематоми от инжекциите...
User's Signature

Качена снимка

#2709 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 09:36 AM

Лили благодаря ти много! Между другото незнам дали си внушавам или е съвпадение , но като му смених храната и всичко се оправи.До сега го храних с Orijen , но явно му е била силна защото имаше разстройство .. Колкото и да ми е кофти му давам Роял Канин Втеринарна серия и сега всичко е ок , дори като ака го прави за 10 секунди..а преди стоеше по 1 минута...Но сякаш козината не е толкова лъскава....Като цяло искам да го храня с Канадска храна и другата която знам е Acana..тя се произвежда пак от Champion pet foods както и Orijen-a

#2710 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 11:27 AM

Показване на мнениетоВасил Василев, в 11 September 2012 - 07:36 AM, написа:

Лили благодаря ти много! Между другото незнам дали си внушавам или е съвпадение , но като му смених храната и всичко се оправи.До сега го храних с Orijen , но явно му е била силна защото имаше разстройство .. Колкото и да ми е кофти му давам Роял Канин Втеринарна серия и сега всичко е ок , дори като ака го прави за 10 секунди..а преди стоеше по 1 минута...Но сякаш козината не е толкова лъскава....Като цяло искам да го храня с Канадска храна и другата която знам е Acana..тя се произвежда пак от Champion pet foods както и Orijen-a

Много добри отзиви към чувала за Acana и определено съм решила да видя как ще се отрази на моите сладури :smile: Единственото, което ме притесняваше досега за да не експериментирам е високият процент протеин.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2711 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2012 - 01:39 PM

Важен е източника на протеини.Повечето формули на кучешки храни без съдържание на зърно, съдържат по-голямо количество протеини. Като резултат се получава, че кучето трябва да приеме много по-малко количество от храната без зърно, за да се почувства заситено.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2712 Потребителят е офлайн   МирЧето Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 01:31 PM

Здравейте,Привет на всички съфорумци:) ,
радвам се да бъда част от тази тема :) Аз също съм фен на породата и притежавам една прекрасна(в моите очи) женска Акита Ину - Кенши !:)
Четох ,четох ...,гледах снимки и много се радвам,че има все повече представители в България.
Отдавна се каня да се регистрирам тук , все не остава време,но ето ме сега:)

Моята Кенши е на 2 годинки ,адски дива и непокорна,с две думи пълната противоположнист на описанието на породата за вярност,привързаност и т.н. Луда ме прави,за което шапка и свалям ,много е хитра.Опитвала съм какви ли не мерки за възпитание,но всичко временно и на настроение:). Влага много характер и упоритост :) На която и градинка да отидем всяваме смут и разваляме дисциплината,или пък правим опашка от мъжкари,от които няма оттърване през цялата разходка:)
За съжаление имам един проблем с нея ,който наскоро се изостри..,повръщаше и тн.
Ходихме на лекар и не успяха да открият нищо,та май се оказва вродено т.е. чувствителен стомах (така да го кажем) . От малка е страшно капризна към храна ,въпреки,че съм се старала да не я разглезвам .Расте си слабичка ,все се шегуваме,че е като кошута вместо като меченце. Храни се колкото един пудел или някой друг представител от малките породи.В момента тежи 25кг ,което ме притеснява.
Искам да ви попитам дали някой е имал подобен проблем и с каква храна храните своите Акити,понеже пробвах доста неща ,все хубави храни -гранула,консерва ,готвено ,но всичко и писва доста бързо и спира да се храни. Сега сме на лечебна храна,но все някога трябва да я спрем.Все пак тези храни са непосилно скъпи за доживотно хранене. Драмата е голяма :) !

Благодаря предварително на отзовалите се!:)
До скоро:)
Пускам 2 снимки по-нататък още :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2713 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 02:13 PM

Здравейте и добре дошли при нас :af_089:

Кенши е старахотна и въобще на снимките не изглежда слаба :wb_052: Иначе капризите им ги знаем :ab_041: акитите не хапват каквото и да е....пък и си обичат месо - това е! За повръщането във вашият случай е препоръчително да яде по-често, но по-малко.
Относно храненето моите сутрин хапват суха храна, а вечер основно варено пилешко, телешко, риба....понякога добавям в месото ориз, зеленцуци, един, два пъти седмично по едно сурово яйце с черупките, дори понякога и лъжица мед :smile:
До сега сухата храна беше само Роял Канин, но днес сключих договор и с Acana и ще пробваме като начало това http://acana.com/pro...nals/pacifica-0 с 3 вида риба. Мисля, че е подходящо за предстоящия есенен сезон, но дали ще им хареса още не знам :md_064:

Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2714 Потребителят е офлайн   МирЧето Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 04:08 PM

Здравейте,
Благодаря за бързия отговор :) Това са малко по-стари снимки ,понеже не исках да я снимам в сегашното и положение. Поради дразненията в стомахчето или там където е ...,и падна имунната система и козината и опада почти цялата :( Тогава същност видях ,колко е слаба ,а и съответно я премерихме 20кг (преди месец) :( Сега качи малко ,но проблема с храненето си остава .До сега се хранехме с Роял Канин лечебна,а сега съм взела Happy Dog - 2 вида - с риба сьомга и с щраусово месо(гранула) и консерва от еленско месо .Не знам какво по-хубаво от това и пак му се мръщи и съотверно повръща от време на време(жълти течности).Храненето вече е на 4 пъти по 50-100грама и последната порция хапва с мъка.Преди и готвех само,но спря и това да яде,не напълно,но 2 хапки и го оставя.
Благодаря отново ще изпробвам пак да и варя нещо.
А Петя Кръстева имам въпрос относно месото вечер ,някакви дреболии и гръкляни ли им взимате или нещо друго. До нас имам месарница,но колкото и пъти да и взема нещо от там после има разтроиство.Другото е ,че каквото и да и сложа в допълнение към месото ,бива оставяно .Пробвах ориз,картофи,банан, ... хляб от време на време,просто всичко си оставя. Стояла е с дни гладна,но не и да си изяде храната. Упорито животно!
Сухата храна ACANA има ли представителство в БГ ?
Мога да пробвам и нея...:)

Поздрави!:)
И една скорошна смешна снимка с протектор :)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2715 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 04:31 PM

А правили ли сте някакви изследвания на какво се дължи всичко това? Само чувствителен стомах да е ми се струва доста странно.
http://www.zoomarket..._id=3&Itemid=57
http://www.bestpetfoods.eu/

Това мнение е редактирано от desi79: 12 September 2012 - 04:38 PM

User's Signature

Елинор Рузвелт

#2716 Потребителят е офлайн   МирЧето Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 05:25 PM

И на мен ми се струва странно,но изследвания почти всякакви направихме..., кръвни,вирусни ,чревни с контрастна каша,скенер,ехограф ....сигурно ще забравя нещо ...,просто почти всичко възможно и не излиза нищо обезпокоително(за тях).Или поне така ми казаха ...,всичко това в Син Кръст . В чудо се видях! Но с който и доктор да се консултирам (имам познати ветеринари и собственици на развъдници на други породи) казват "Сигурно е нещо вродено" ! А иначе никой с конкретно мнение.Като малка пак го имаше този проблем ,но в пъти по малък от сега и го преодоля бързо.После почна (след 5 мес.) да отбира храната,да чде малко и тн.Тогава реших,че просто е злояда.После реших,че е капризна....,е не е ! :)
Истината е някъде там и аз я търся...,а през това време гледам Кенши да не заприлича на хрътка :)
В Син Кръст ми казаха,че ще се допитат до някаква лаборатория световна (не разбрах добре) ,дали това може да се получи наследствено при Акита Ину или е прецедент .
Затова реших да се допитам и до вас ,собствениците на Акита,за да разбера само при нас ли е така или се случва.
Благодаря за линковете :)
В най-скоро време ще ги пробвам:)

#2717 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 05:32 PM

Аз нямам Акита,но това което разказвате е доста обезпокоително за което и да е куче-породно или безпородно.Изследванията на каква възраст са правени? А опадалата козина-каква е диагнозата ? Конуса за какво е? Може би е добре да споделите във ветеринарния форум,има специалисти и с предположения бихте могли да търсите отговора.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2718 Потребителят е офлайн   МирЧето Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 05:56 PM

Да, не се бях сетила за ветеринарния форум.:)
Относно козината почна да опада първоначално без никакви белези,само лек сърбеж,който се усили и от това си направи ранички ,без бели връхчета само на коремчето и задните крака отвътре...,обезпаразитена външно и вътрешно,мислехме,че може да прави алергия към каишката,но не се оказа това и продължи да пада.Целия долен слой падна и и остана горната(грубата козинка). Конуса беше ,за да не се ближе след като ми казаха да и слагам някакво мазило. ...много е дълго ,но към момента започна да и расте козинка ,не се чеше често и падането спря. Още в началото ,когато се допитах ми казаха,че сигурно е заради понижения имунитет..... Е май така и се оказа(да се надяваме) . И за това правихме изследвания ... и там нищо! След вече 2 месеца не знам,колко вида антибиотици сменихме е по-добре,но пак от време на време си повръща "жълтия сок" ,явно нещо я дразни . Всички изследвания,за които говоря са правени преди 1мес и половина... т.е. сега . Като малка 4-5 мес. възраст пак имаше този проблем (както споменах) ,тогава правихме само кръвни изследвания и тогава диагнозата беше - Възпаление на червата .Бързо за оправи.
Скоро сме пак на доктор,но така като гледам ще трябва да си я храня до живот със по-специална храна и да внимаваме . До сега също беше така,но не чак така. ;))

#2719 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 07:06 PM

МирЧето, незнам какво да ти напиша?!?!?! Да се надяваме, че след като изследванията са и добри всичко това е само временно неразположение. Моята Казуми също в момента изглежда много зле, защото е без козина, но си яде и е много весела и игрива, Кирей също преди нея беше с голям косопад, чак сега започна да му расте хубава козина....Но всичко това го отдавам на много горещото и изтощително лято.
А относно повръщането на стомашни сокове, ако не е ежедневно мисля, че няма място за притеснение. Моите също понякога при разходка си прочистват стомаха с яденето на трева.
Ако обаче е с чувствинелен стомах трябва да бъдеш много внимателна с храненето. Това, което ти написах за вареното месо с добавка на ориз и зеленчуци и каквото и да е го забрави! Не трябва да се смесват различни видове храни, заради отделянето на стомашни сокове. Може да и даваш само варено телешко охладено месо.
И нещо много важно каквото и да те съветваме тук най-добре се консултирай с ветеринар. Да не забравяме, че все пак породата е предразположена към кожни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза, рак, имунни заболявания.....

В твоят случай съм по-склонна да вярвам, че всичко е временно и ще отшуми с изването на есента и зимата :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2720 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 07:13 PM

Може и да е временно,дано да е така.Но все пак 20 кг -това си е притеснително.
User's Signature

Елинор Рузвелт

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема