Здравейте,Привет на всички съфорумци:) ,
радвам се да бъда част от тази тема :) Аз също съм фен на породата и притежавам една прекрасна(в моите очи) женска Акита Ину - Кенши !:)
Четох ,четох ...,гледах снимки и много се радвам,че има все повече представители в България.
Отдавна се каня да се регистрирам тук , все не остава време,но ето ме сега:)
Моята Кенши е на 2 годинки ,адски дива и непокорна,с две думи пълната противоположнист на описанието на породата за вярност,привързаност и т.н. Луда ме прави,за което шапка и свалям ,много е хитра.Опитвала съм какви ли не мерки за възпитание,но всичко временно и на настроение:). Влага много характер и упоритост :) На която и градинка да отидем всяваме смут и разваляме дисциплината,или пък правим опашка от мъжкари,от които няма оттърване през цялата разходка:)
За съжаление имам един проблем с нея ,който наскоро се изостри..,повръщаше и тн.
Ходихме на лекар и не успяха да открият нищо,та май се оказва вродено т.е. чувствителен стомах (така да го кажем) . От малка е страшно капризна към храна ,въпреки,че съм се старала да не я разглезвам .Расте си слабичка ,все се шегуваме,че е като кошута вместо като меченце. Храни се колкото един пудел или някой друг представител от малките породи.В момента тежи 25кг ,което ме притеснява.
Искам да ви попитам дали някой е имал подобен проблем и с каква храна храните своите Акити,понеже пробвах доста неща ,все хубави храни -гранула,консерва ,готвено ,но всичко и писва доста бързо и спира да се храни. Сега сме на лечебна храна,но все някога трябва да я спрем.Все пак тези храни са непосилно скъпи за доживотно хранене. Драмата е голяма :) !
Благодаря предварително на отзовалите се!:)
До скоро:)
Пускам 2 снимки по-нататък още :)