Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2841 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 October 2012 - 11:51 AM

Цитат

затова съм сигурен че, Лили ще се справи. Пак ще повторя - тя го е отгледала и го обича.

Ами добре, дано!
Само да не вземе да го умъртви, че това няма да е справяне :) Пък щом и вашето куче хапе, то ... шансовете нейното да спре (визирайки породата, явно си има специфичности) и кучето й да живее в хармония с детето й още по-малко намаляват :) Трябва да се намери ОПИТЕН стопанин.Отглеждането и обичта нямат много общо с умението да се справи с по-специфичен характер.

ПП. Загрижена съм, да, не ми е безразлично. Виждам само едно разумно решение, не съм оптимистка като вас.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2842 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 October 2012 - 11:58 AM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 04 October 2012 - 09:06 AM, написа:

Моля Ви, оставете Лили сама да реши проблема. Като даде Хачи на друг тя да се отърве, а друг да има проблем. Не забравяйте че, тя го е отгледала.

Друг човек с повече опит без деца в къщи може спокойно да озапти мъжка акита и да не позволи да се качва на главата му.

Животното е младо, в грамотни ръце подлежи на корекция. Тук няколко души споменахме имената на инструктори, готови сме да дадем координати към тях стига на хората да им се занимава.
И стига тези оправдания с породата - акита не е диагноза за смъртна болест. Гледам доминантен сериозен мъжкар в семейство с две деца, за нашите чау също писукат че не понасят смяна на стопани след 4-месечна възраст, ала бала, ама хванати и натирини в приюта намират техните си хора на възраст включително 8 години и се осиновяват и живеят добре, включително когато първоначално са се държали агресивно към тези, които ги взеха.

Ако кучето е от развъдник - свържете се с развъдника и признайте на развъдчика че не се справяте с животното.
Ако кучето не е от развъдник или развъдчика не пожелава да вземе участие в живота на кучето - обявяване за осиновяване с честно посочване на обективните причини. Евентуални възторжени кандидати се отсяват, търсят се адекватни опитни хора, а тях ги има.
Ако кучето не може да остане вече в жилището - има АРС София, има кинолози инструктори, има страшно много хора които биха помогнали на едно нещастно натирино животно без вина виновно.

Не приемам репликата че кучето е нейно и може да го прави каквото си иска - тя може какво ли не да го направи, но да не търси одобрение за малодушието си.
А тя, до тук, говори не толкова за кучето, колкото за това колко й е било трудно, фръц-фръц.
Предлагам реална помощ, но само при условие че дамата ще спре да се държи истерично и да вземе някакво адекватно решение:
- дава за осиновяване.
- работи с кучето.

Но за начало да спре да говори за акита като за някакво чудовище, не подлежащо на смяна на стопанин. това са глупости.

МОЛЯ не започвайте в истерията да ме нападате как нищо не знам за акита и синдрома Хачико от лигавия филм им е в кръвта. Ако целта на цялата случка да галим стопанката утешаващо по главицата смятам да го пропусна този епизод. Дайте по-рационално. Как точно да помогна на това куче?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2843 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 12:19 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 11:49 AM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 08:57 AM, написа:

Като гледам само "парашутистите" дават адекватни предложения. Останалите сякаш подкрепяте това поведение. Предполагам, че сте свикнали с тези емоционални изблици, нямам друго обяснение.

Тя жената си споделя неволите, но си ги споделя пред н на брой хора, така че рискува да чете и неприятни за нея коментари. А те са неприятни, защото съдържат истина. Вие "непарашустите" правите лоша услуга и на нея и на кучето. Не виждам да предлагате решение. Всичко е сведено до ниво махленски разговори.

wind, поздравления за самообладанието, което показвате след крайно некултирните изказвания и обръщения на lilianas. Предложенията ви са наистина хубави, дано бъдат поне обмислени въпреки че силно се съмнявам.

Иди се гръмни - без извинение!

Като не си в час с проблема, не се намесвай.....Ти разумно решение на проблема даде ли?

Нали вие сте специалистите? Двете с Лиляна, Лилия или там както се казва май имате сериозни проблеми и нищо чудно, че си се подкрепяте и харесвате. Друг трудно да ви разбере словоизлиянията. Никой не бил пишел тук - ами напълно разбираемо. То това вашето граничи с лудост. Особено при едната положението е много тежко.

Въпросната Лиляна не търси помощ и съвети. Според нея няма друг вариант освен инжекция..щото разбираш ли кучето не може да сменя стопаните. По-голяма глупост не съм чувала. Ако кучето бъде поверено на разумен, опитен, уравновесен човек, проблемът ще се разреши. Но неее...по-добре да го убием вместо да му търсим нов дом.

Пиша само, защото ме интересува съдбата на кучето. В противен случай не бих си правила труда да отговарям на подобни елементарни изказвания.

#2844 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 12:21 PM

Wind, Furia_S - Явно нищо не сте разбрали.

#2845 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2012 - 12:23 PM

Какво бих направила аз... Работа със специалист,разходки с намордник без значение от часа ако е в градска среда,мобилизиране на цялото семейство с активно участие в работата и разходките и спазване от всички в семейството на съветите на специалиста. Който не е съгласен от останалите в къщи с горното остава само с визуален контакт с кучето.Поставя се ултиматум в къщи- или всички променят поведението си или следват постъпки към търсене на нови стопани на Хачи.
Лесно е да говорим от страни обади се в Богров,търси някой друг да се оправя с него,но всички знаем колко трудно е с агресивни кучета,че Богров са препълнени с лесно водими кучета без проблеми на ,които едвам смогват да намерят дом.Говорим за пет годишно с лош характер куче не за паленце все пак.
Аз бих се борила до последно,но този път не по единично а със всички от семейството вземайки съответните предпазни мерки за безопасността на хора и животни около мен.
Ако и това не се получи колкото и да ми е мъчно бих дала шанс на кучето със някой друг.Има много случаи ,когато едно куче има нужда от по-силен по характер човек и в неговите ръце става друго.
Лили,ти ще решиш как да постъпиш.Тук можем да ти даваме съвети едни да са правилни,други грешни.Всеки вади изводи от поста ти след инцидента,а можеше и никой да не разбере какво става.
Като те чета,евтаназията си я отписала като вариант.Остава превъзпитание на куче и хора или нов стопанин.
И двата варианта ще са добри и за Хачи и за вас.
Поздрави.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2846 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 October 2012 - 12:38 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 04 October 2012 - 10:21 AM, написа:

Wind, Furia_S - Явно нищо не сте разбрали.

Напротив.
Твърде много сме разбрали.

desi79

Това куче не е агресивно, а е тотално разлигавено и се е качило на главата. Не бъркайте агресия с разглезено държание.
Примитивна порода се възпитава като всяка една друга такава, и сме посочили тук имената на инструктори, които са работили с корекция по агресия на примитивни породи. Контакти мога да дам, ама нещо не бе проявено желанието.
Във всяка такава подобна ситуация е виновен единствено човека, стопанина(когато кучето не е потомствен психопат, разбира се). И само той лично или друг човек (евентуално осиновител) с упорита работа може да промени нещата към по-добро.
Кучето не е виновно. То е само едно животно, попаднало в неподходящ момент в неподходящи ръце.
User's Signature

#2847 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2012 - 12:48 PM

Furia_S аз съм съгласна с теб,но и само от написаното тук никой от нас не може да каже агресивно ли е,разглезено ли е,какво е.С кучето е работено именно с един от гореспоменатите треньри,контактите ги има Лили.В тази история има и други фактори,въпрос на характери,отчаяние в даден момент може би.
А ,че нещата могат да се променят няма спор.Но и без оценка от специалист върху поведението на стопани и куче ние тук може да си пишем само.Просто тя трябва да избере един от двата пътя,може даже и да го е избрала.Това ,че не пише какво е решила нищо не значи.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2848 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 12:56 PM

Е как можеш да обявиш едно куче за агресивно само защото е ухапало теб или детето? Първата работа да съберем анамнеза - режим на разходките, правилата вкъщи, режим на хранене, присътствие на други домашни, отношението им към кучето.
Първо трябва да се преразгледа микроклимата на самото семейство за да се продължи към кучето и поведението му.

Ако целта на цялата тази случка да галим стопанката на Хачи по главицата - то тя не ме интересува. Интересува ме съдбата на кучето, което поради немарливост и неграмотност на стопаните си изпадна в немилост.

Де бре, още не мога да свикна на това ненормално потребителско отношение към животните: видяхме породата от филма, хареса ни как Гиър търчи след акита и тя след него, пък купихме на детето, а като ни направило проблеми - ае чао.
User's Signature

#2849 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 12:58 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 10:19 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 11:49 AM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 08:57 AM, написа:

Като гледам само "парашутистите" дават адекватни предложения. Останалите сякаш подкрепяте това поведение. Предполагам, че сте свикнали с тези емоционални изблици, нямам друго обяснение.

Тя жената си споделя неволите, но си ги споделя пред н на брой хора, така че рискува да чете и неприятни за нея коментари. А те са неприятни, защото съдържат истина. Вие "непарашустите" правите лоша услуга и на нея и на кучето. Не виждам да предлагате решение. Всичко е сведено до ниво махленски разговори.

wind, поздравления за самообладанието, което показвате след крайно некултирните изказвания и обръщения на lilianas. Предложенията ви са наистина хубави, дано бъдат поне обмислени въпреки че силно се съмнявам.

Иди се гръмни - без извинение!

Като не си в час с проблема, не се намесвай.....Ти разумно решение на проблема даде ли?

Нали вие сте специалистите? Двете с Лиляна, Лилия или там както се казва май имате сериозни проблеми и нищо чудно, че си се подкрепяте и харесвате. Друг трудно да ви разбере словоизлиянията. Никой не бил пишел тук - ами напълно разбираемо. То това вашето граничи с лудост. Особено при едната положението е много тежко.

Въпросната Лиляна не търси помощ и съвети. Според нея няма друг вариант освен инжекция..щото разбираш ли кучето не може да сменя стопаните. По-голяма глупост не съм чувала. Ако кучето бъде поверено на разумен, опитен, уравновесен човек, проблемът ще се разреши. Но неее...по-добре да го убием вместо да му търсим нов дом.

Пиша само, защото ме интересува съдбата на кучето. В противен случай не бих си правила труда да отговарям на подобни елементарни изказвания.

Пак се изказваш неподготвен/а!!! Това, което пишете тук не е нещо ново - не откривате "топлата вода"! Има го в няколко теми, коментирали сме ги всички варианти в лични разговори - за какви се мислите! Лили никога няма да си убие кучето, но няма и да го подари на случаен човек!!!!!!!! РАЗБЕРЕТЕ ГО........Как ще постъпи само тя си знае засега....А това за "сериозните проблеми" и "граниченето с лудост" предлагам да го обсъдим на личен разговор за да видя какъв/а "ербап" си :ab_041: Чакам среща с теб - и то непремнно!!! Лудостта е нещо много хубаво ..... :ab_041: :ab_041: :ab_041: Чакам те..........(тези думи ги очакват толкова много хора от мен - хайде ти си късметлията..... ) :ie_146:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2850 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2012 - 12:59 PM

Фурия,
Ами пиши и на лични и ако можеш и помогни.Тя има нужда от помощ. :ba_025:
Иначе Хачи има няколко инцидента ,има ги назад във темата.

Това мнение е редактирано от desi79: 04 October 2012 - 01:00 PM

User's Signature

Елинор Рузвелт

#2851 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:04 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 04 October 2012 - 10:59 AM, написа:

Фурия,
Ами пиши и на лични и ако можеш и помогни.Тя има нужда от помощ. :ba_025:
Иначе Хачи има няколко инцидента ,има ги назад във темата.

Ако човек, имащ проблем с доминантен мъжкар примитивна порода в семейството си, искаше в София да разреши този проблем с инструкторите си - отдавна да ги е намерил.
Ние тука имаме съвестни инструктори, грамотни и внимателни. Някои от тях дори не взимат пари за допълнителни занятия само и само да подпомогнат правилно изграждане на контакта в сглобката "човек- куче".
Да й пиша на личен? Аз изобщо не желая да говоря с тази жена, която пише повече за собствените преживявания, а не за кучето.
Хората като нея не търсят помощ, а внимание.
User's Signature

#2852 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:05 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 04 October 2012 - 10:48 AM, написа:

Furia_S аз съм съгласна с теб,но и само от написаното тук никой от нас не може да каже агресивно ли е,разглезено ли е,какво е.С кучето е работено именно с един от гореспоменатите треньри,контактите ги има Лили.В тази история има и други фактори,въпрос на характери,отчаяние в даден момент може би.
А ,че нещата могат да се променят няма спор.Но и без оценка от специалист върху поведението на стопани и куче ние тук може да си пишем само.Просто тя трябва да избере един от двата пътя,може даже и да го е избрала.Това ,че не пише какво е решила нищо не значи.

desi79, ей.....някой да каже нещо наистина разумно! Вярвам, че нещата ще се променят за добро на всички, просто Лили спокойно трябва да вземе разумното решение.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2853 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:07 PM

Това като заплаха ли трябва да се тълкува? Не ме разсмивайте, моля ви.
Последният ми пост беше отправен към вас и към приятелката ви Лиляна, но преди това никой не се е обръщал специално към вас. Ако обичате не ме занимавайте със себе си и вашите закани. Ако сте свикнали да комуникирате на такова "ниво", намерете си такъв събеседник. Дори мисля да игнорирам мненията ви, нищо смислено не може да се прочете в тях. Иронията е, че имате развъдник..боже, боже...какви хора се занимават с толкова отговорна дейност.. :ud_009:

#2854 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:07 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 11:04 AM, написа:

Много грешно :dry: тя е търсила помощ .....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2855 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:10 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 11:07 AM, написа:

Това като заплаха ли трябва да се тълкува? Не ме разсмивайте, моля ви.
Последният ми пост беше отправен към вас и към приятелката ви Лиляна, но преди това никой не се е обръщал специално към вас. Ако обичате не ме занимавайте със себе си и вашите закани. Ако сте свикнали да комуникирате на такова "ниво", намерете си такъв събеседник. Дори мисля да игнорирам мненията ви, нищо смислено не може да се прочете в тях. Иронията е, че имате развъдник..боже, боже...какви хора се занимават с толкова отговорна дейност.. :ud_009:

Каква заплаха?!?!? Каня ви на разговор, хайде тук сте много силни......Боже, Боже......какви хора си дават мненията си тук :ab_041: Ирония е, че съществувате.........
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2856 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:10 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 01:04 PM, написа:

Ето за това става въпрос! :ba_025:

Петя Кръстева, разбрахте ли, че не ме интересуват мненията ви и дори не ги чета? А вие все пак продължавате да пишете...по-голямо доказателство за глупостта на някой едва ли има :smile:

#2857 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:12 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 11:07 AM, написа:

Къде я е търсила?
Вие разбирате ли че живота с кучето не е като да се снимаш с него в гушкане? Зад туширане на обяснимата агресия стои много РАБОТА. Като я мързи и не й се занимава няма какво да лее крокодилски сълзи на дог.бг. Да ходи на бг.мама, те там ще я упътят как да си умъртви кучето, ще я съжалят, ще я погалят по главата: "Да-да, детето е най-важно, мани го това псе".

Съчуствие към тази дама не изпитвам. Взела си е играчката за подарък на детето, наиграла се е, разкарала я е.
Пак повторям - мога да помогна със контакти, но тази ваша приятелка не я интересува краен резултат на съдбата на кучето, интересува я да се говори около нея. Смятам това за скучно. Ако на края след 1623471 турски епизода реши какво да прави - ще го разбера от тук.

Мерси. Моля.
User's Signature

#2858 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:13 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 11:10 AM, написа:

Пак грешиш?!?! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2859 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:15 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 11:12 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 11:07 AM, написа:

Къде я е търсила?
Вие разбирате ли че живота с кучето не е като да се снимаш с него в гушкане? Зад туширане на обяснимата агресия стои много РАБОТА. Като я мързи и не й се занимава няма какво да лее крокодилски сълзи на дог.бг. Да ходи на бг.мама, те там ще я упътят как да си умъртви кучето, ще я съжалят, ще я погалят по главата: "Да-да, детето е най-важно, мани го това псе".

Съчуствие към тази дама не изпитвам. Взела си е играчката за подарък на детето, наиграла се е, разкарала я е.
Пак повторям - мога да помогна със контакти, но тази ваша приятелка не я интересува краен резултат на съдбата на кучето, интересува я да се говори около нея. Смятам това за скучно. Ако на края след 1623471296 турски епизода реши какво да прави - ще го разбера от тук.

Мерси. Моля.

Търсила я е при трима специалисти - това са фактите! Другото, което пишете е дрън, дрън, дрън.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2860 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:17 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 11:10 AM, написа:

Петя Кръстева, разбрахте ли, че не ме интересуват мненията ви и дори не ги чета? А вие все пак продължавате да пишете...по-голямо доказателство за глупостта на някой едва ли има :smile:

Има защо да не ги четеш - не ти изнася да ги четеш! :ab_041: Толкова познатоооо.............. :ab_041: Сладур/ ка..........
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145