Акита
Публикувано: 04 October 2012 - 05:36 PM
кой каза че съм природо нещо-си там?
Моля, моля, да не ми се вменява на моя цинична и гадна личност точно тази лигава титла. Те зелените ако им декларирам мнението си относно тяхната дейност ще избягат през глава по-далеч от мен. Хич не ги тача зоо..........какво им беше там името.
Прекрасен син си имате:-)))) и се надявам на вашата приятелка думите за евтаназия са били в момент само и единствено на афект, в изблик на гняв, без фаталните последствия за самото животно.
Разберете и реакцията на другите - хората реагират по този начин далеч не защото искат да нападнат конкретно точно тази жена. Просто подобни случаи са станали...............почти практика..............
Това е МНОГО страшно, повярвайте ми.
Страшно, грозно, болезнено, практично, удобно...
Разбирате ли сега защо е тази болезнена реакция върху целия случай, резонирала така из целия форум? Не се напада конкретно дадена жена, а се обсъжда донякъде с ужас цялостната ситуация.
Евтанизират се млади домашни животни, подлежащи за корекция, в някои клиники, евтанизират се и още как. Това е.......... Абе боли.... какво да ви обяснявам.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 October 2012 - 06:11 PM
Furia_S, в 04 October 2012 - 04:07 PM, написа:
Деси, подобно поведение спрямо конфликтно куче - което станало такова в следствие на неправилно гледане и неправилен подход от към страната на стопаните не е нещо ново.
Тази конкретна жена не ме интересува. Това, което декларира тя, е синдром на консуматорското ни общество и много често нещата въобще не опират до огласка. Стига се включително до манипулации понякога "Ако не го дам някъде - ще го евтанизирам".
Аз не мога да защитавам-разбирам-подкрепям подобна позиция, поради простичка причина че през първите седем години ми бе набивано в главата че сме отговорни за тези, които сме опитомили. Ако не се справяш - отговорност е да го дадеш животното на друг, по-подходящ стопанин от теб самия. Но и дори в гнева си не бива да ти минава през ум дори сянка на мисъл за евтаназия като се оправдаваш с децата. Да, децата са по-важни от кучето, но тогава или отиваш да бачкаш с животното - което ще отнеме месеци - или не се оправдавай с породата и го дай за осиновяване.
Жал ми е и за детето, получило кучето за подарък и със сигурност обичащо животното. Сигурна съм че детето е простило на кучето ухапването и на него сега му е сто пъти по-тъжно и тежко от всички нас. Аз не бих причинила дори на детето си подобно нещо - за това се борих с туширане на агресивно поведение след ухапвания в нашето семейство. Защото най-малко като ме пита детето "Къде е кучето ми" не исках да му отговоря "Разкарах го за твое добро" понеже децата ми нямаше да ме разберат. И надали щеше да ми простят. Честно, аз бях в такава ситуация и си задържах кучето и работих здраво с него, но ако на човек не му се занимава - няма защо да се фръцка, търсейки съчуствие. Не изпитвам съчуствие към хората, лекомислено избрали породата, лекомислено я закупили, лекомислено я разкарали след първите конфликти.
Животното е само на 2 години и 9 месеца. Подлежи на корекция ако стопаните упорито работят за това. Причината и разковничето е в стопаните. Ако не им се работи с кучето 24/7 да го дадат на някой който знае какво прави. Истерии не ми се слушат, сори.
Кучето не е виновно за нищо. И заслужава повече съчуствие задето не е случило на стопани, отколкото двукраките същества с техните трагедии - те не ме интересуват ама хич.
Много тъжна история.
+1
Първоначално написах инстиктивно един пост, вследствие Онзи.Изтрих го моментално, след като предположих, че става въпрос за случай и афект, който до някаква степен може да се разбере.Чаках да отмине афекта и да разбера, какво ще се случва с проблемното кучо и прочетох...Евтаназия, Ветеринари, които, не искат да изпълняват услугите, които предлагали

Раздвижвали си темата.Евала, страхотно я раздвижихте.

п.п.Кръстева само ще ти споделя личен опит, без да го налагам.Когато приятелка изпадне в подобни състояния, Не на всяка цена я подкрепям.Това не означава, че трябва да я нападам.Хубаво е да се обясни по същество за какво иде реч.Да си истинска приятелка, най малко означава за мен да взимаш страна независимо от всичко или какви ги дрънка въпросната

п.п.2.Както и да е...Надявам се тази история да послужи за урок и всъщност не мога да си спестя Комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето.

Успех на кученце, а и на Лили да се овладее малко, да забрави наглото и арогантно поведение и да реши, какво желае, какви са и възможностите и най вече да признае , че се е надценила, сбъркала, да спре да дава вина на една порода кучета.Тъпо и несериозно е... малко.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 04 October 2012 - 08:36 PM
Лили: Ще се оправиш, не слушай никой и не се влияй от ничие мнение. Дерзай смело!

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 04 October 2012 - 08:54 PM
Furia_S, в 04 October 2012 - 03:36 PM, написа:
кой каза че съм природо нещо-си там?
Моля, моля, да не ми се вменява на моя цинична и гадна личност точно тази лигава титла. Те зелените ако им декларирам мнението си относно тяхната дейност ще избягат през глава по-далеч от мен. Хич не ги тача зоо..........какво им беше там името.
Прекрасен син си имате:-)))) и се надявам на вашата приятелка думите за евтаназия са били в момент само и единствено на афект, в изблик на гняв, без фаталните последствия за самото животно.
Разберете и реакцията на другите - хората реагират по този начин далеч не защото искат да нападнат конкретно точно тази жена. Просто подобни случаи са станали...............почти практика..............
Това е МНОГО страшно, повярвайте ми.
Страшно, грозно, болезнено, практично, удобно...
Разбирате ли сега защо е тази болезнена реакция върху целия случай, резонирала така из целия форум? Не се напада конкретно дадена жена, а се обсъжда донякъде с ужас цялостната ситуация.
Евтанизират се млади домашни животни, подлежащи за корекция, в някои клиники, евтанизират се и още как. Това е.......... Абе боли.... какво да ви обяснявам.
Ако бяхте започнали с този тон и това обяснение нямаше да се стигне до всичко това! Както и да е - темата е изчерпана, но беше много полезна....
grigo009 не разбрах само за какво са комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето ......

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 04 October 2012 - 09:00 PM
Взимане на решението за евтаназия се взима след много дълго преценяване относно дългогодишна безнадежна и неизлекувана диагноза за да се спестят мъките на кучето.
Срам ме е от вас. От хората, които са способни да утешавате едно морално чудовище, което е на път да евтанизира здраво, младо и непроблемно куче, само защото не се е справило.
Ще ридаете на ника й, ще я оправдаете, ще я утешевате.....И то на кучешкия форум. Пфу, гадост.
Разбирам че в гнева си може много неща да се кажат, но дори и за най-гневен човек има определена граница. Страшно много хора повярваха на тази кукла че ще бие смъртоносна инжекция на кучето.... Знам за гнева и изблиците ви, но помислете върху това, което стана като резонанс... Мислете малко преди да декларирате определена позиция в обществен форум, защото реплики и дуплики от рода на "ще го евтанизирам" са уместни в лична кореспонденция, а не в публично пространство.
Хората започнаха да се съмняват в стопанката и сигурността на кучето и не й вярват вече.... Лошо.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 October 2012 - 09:00 PM
Ако не Ви харесва не четете.Не приемайте поста ми като заяжсдане.
Виждам,че познавате въпросната жена и казвате да вземе сама решение-явно не може да го направи.Труден е избора,помогнете й да вземе решение.
Тук видях добри съвети-като работа със специалист(въпреки,че и преди е работено) или търсене на нов стопанин.Дори имаше кандидат стопанин по назад.
Знам,че акитите са по особени,но не смятам за правилно така да се обобщава то е такава порода и затова така.Има и други породи,които са доминантни-ротвайлер,дого аржентино,питбул,но хората се справят с тях.
Нека бъдем разумни и помислим кое е добро за кучето.
Аз също мога да дам контакти на тренжори в София с опит с доминантни породи кучета

Успех!
Публикувано: 04 October 2012 - 09:01 PM
BAYO, в 04 October 2012 - 07:36 PM, написа:
Eeee Естествено, че се надяваш да получиш някакъв отговор, след тази конкретна заявка за такъв

Публикувано: 04 October 2012 - 09:16 PM
Петя Кръстева, в 04 October 2012 - 07:54 PM, написа:
Комплиментите са единствено поради Факта, че разсъждават адекватно, рационално и по същество.

За момента Ти няма как да го осъзнаеш туй просто положение, защото не си Истинска приятелка според мен.

Аз не е като да съм 'малко' емоционална и ,ако само можеш да си представиш какви ги ръся от време на време

п.п.Евентуално и аз ще стана неволен свидетел на поредната сапунка от не знам си колко епизода.

Публикувано: 05 October 2012 - 11:08 AM

Едвам се сдържам

Целият е мокър заради къпането му в язовир.....Той също се развива много добре и съм много щастлива от факта, че вече има все по-добри представители на породата акита ину в БГ

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 11:36 AM
Публикувано: 05 October 2012 - 05:57 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 09:36 AM, написа:
The Dogs friend, Хечи ще влезе във водата точно, когато неочакваш - напълно в стил акита

Много сте готини с него на морската снимка

Та по този повод, да знаш от днес си назначен за мои бодигард

И друго ме "човърка"

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 06:29 PM
Публикувано: 05 October 2012 - 06:36 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 04:29 PM, написа:
Три дами станаха Химера, Казуми и Камико

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 06:59 PM

Да ти кажа това приятелство на Хечи и Роро ми е много интересно. Дръж ни в течение как ще се развие във времето.....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 07:58 PM
Публикувано: 05 October 2012 - 08:34 PM
Госпожо, моля ви не ме занимавайте с кризите , които ви тресат... При вас лудостта е в повече... Вие сте недочелата и несправящата се и неграмотната и невъзпитаната и т.н... 2 години се била грижила...медал ли искате? Такива като вас не трябва да се докосват до животни, дори с хамстер не мисля, че ще се справите. И както казах - не ми пишете повече, прекалено ми простеете. Айде дим да ви няма

Ето и моят отговор:
Извинете ме за определението: вие явно сте някакъв пубер, търсещ внимание от всички наоколо, дори когато хулите хората. МЕН ВАШИТЕ ХУЛИ ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ И НЯМА ДА МЕ ПРОМЕНЯТ!!! А от последното ви изречение, наистина ми е ясно, че сте няква супер-объркана пуберка, която дори няма понятие от породата, камо ли да я е гледала в къщи!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 05 October 2012 - 08:41 PM
А който от пишещите по-назад, притежаващ Акита, досега не се е обаждал, и плюя по него - то - извинете, ама ви беше време да се обадите!
BAYO, DOG'S FRIEND, Петя,, Desi79!Благодаря за подкрепата!!! Ние с вас се знаем, тук сме отдавна, опитваме се да помагаме на всички новозакупили АКИТА тъй като НЕ Е ЛЕСНО да се гледат такива кучета.
БРЯХ, порИвах си... Брях, има тъпаци в тая тема, дето дразнят, няма ли администратор, който да прецени чии мнения са за тук!????

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!