Акита
Публикувано: 17 October 2012 - 12:10 AM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 17 October 2012 - 12:13 AM
Все пак сме дами
Как е Хачи?
Публикувано: 17 October 2012 - 12:19 AM
Публикувано: 17 October 2012 - 12:33 AM
Хачи продължава да е все така агресивен и плашлив. И продължава да е все така по-умен от всички нас, и аз продължавам безкрайно много да го обичам, и продължавам все така да мисля за умъртвяването му, в случай на безкрайна нужда! И все така по-неизменно тази нужда се очертава. За мое съжаление. И за съжаление на всички мои близки. Но...както винаги ИМА ЕДНО ГОЛЯМО НО!!!! И Но-то в този случай засега ще го запази и умиротвори.
"За да останеш, за да си потребен,
за да те има и след теб дори -
ти всяка вещ и образ покрай тебе
открий отново и пресътвори!"
Е, аз ще пресътворя себе си. Ще се влея в потока на този форум, ще почувствам чувствата на всички останали и ЗАСЕГА ще оставя кучето живо. Ще му се радвам, ще го боготворя, защото то като типична акита Не ми отвръща с боготворене, и ще се слея с тълпата...НО ЗАСЕГА...
А Маринче, ли си Марин4е ли си ...ти наистина нямаш идея за какво иде реч май!!! Да не би да искаш да ме баннат, оти щото понеже ти си някаква??? Или някаква на някой си??? Или каквато и да била някъде от нищото??? Шегуваш се мила!!! Аз съм тук отпреди ти да извикаш "Ура" под масата!
И както казах - Хачи е жив и здрав - поне засега! Когато има някакви промени - непременно ще ви информирам!!! Кракът му се оправи - копае, което е добър знак, значи нокътят расте. Друго- взех Чапи храна 1 чувал и 1 чувал Нутра и ги смесих, но забелязах, че не яде определени гранули. В смисъл - определени като форма. Явно не са му по вкуса. Отделям ги, като сипвам в купичката. Иначе - варя дробчета, в бульона им варя ориз, варя страхотни кокали от Фантастико, и му давам при всяко ядене. Момчето се храни безпрекословно, лошото е, че обича шоколад. Още по-лошото е, че аз му давам, защото по това време пред телевизора се тъпчем всички....

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 17 October 2012 - 02:16 AM
Цитат
Сигурно е по-умен.. След като го умъртвиш си вземи плюшено. То също лае, скача, движи се, а и като те издразни се евтанизира много по-лесно(нужно е само да извадиш батерийката)
На никое куче не пожелавам подобни стопани
Публикувано: 17 October 2012 - 11:00 AM
ShiBumi_GirL, в 17 October 2012 - 12:13 AM, написа:
Все пак сме дами
Как е Хачи?
Всички разбрахме какви дами сте!
А това "тъпи гъби" ми хареса.
Публикувано: 17 October 2012 - 02:47 PM
КРАЙ ПО ТЕМАТА!
Днес видях една снимка на много интересна американка, женска на 8 години
Ето я красавицата...

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 17 October 2012 - 07:31 PM
The Dogs friend, в 17 October 2012 - 09:00 AM, написа:
ShiBumi_GirL, в 17 October 2012 - 12:13 AM, написа:
Все пак сме дами
Как е Хачи?
Всички разбрахме какви дами сте!
А това "тъпи гъби" ми хареса.
Не разбирам това защо е насочено към мен?
Публикувано: 18 October 2012 - 08:09 AM
RussianRoulette, в 17 October 2012 - 05:40 PM, написа:
Извинете, не съм особено на "ти" с породата, но Вашето кученце има осанката и излъчването на бъдещ шампион.
Изключително запомнящо се кученце! Поздравления!
Много благодаря
Предстои нов внос на още по-високо качество акити - желанието ми е да сме конкурентни на световния пазар....не да ни мислят за аборигени, които нямат хубави кучета
Поздрави от нас!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 18 October 2012 - 09:06 AM
Поздравявам Петя,че върви по правилният път за да развие тази порода в България.
Публикувано: 19 October 2012 - 09:52 AM
Относно цветовете при акитите /ако някой се интересува/
Ето малко стари снимки - скоро ще има и нови

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 19 October 2012 - 10:17 AM
Знам, че признатите цветови разновидности при Акита са:
Тигрова
Петниста - главно бяла с ясно открояващи се петна, които са равномерно разположени. Може и да има, може и да няма маска на лицето
Едноцветна - тоест бяла при тях няма маска на лицето
Публикувано: 19 October 2012 - 02:57 PM
Джаро на Васко пък е доста по-светъл и кремав от другите. И пак си има осанката, стойката и всички необходими качества!
По отношение на храната, за която по-рано споменах: купувала съм и Darling, да размесвам с Nutra-nuggets, защото такива са ми финансовите възможности. И там имаше определено НЕпредпочитание към форма, цвят (и по всяка вероятност вкус). Този чувал Chappi (мисля, че е с пилешко) ми беше подарен, и аз използвам възможността, тъй като Хачи вече е достатъчно голям, и слава богу с качествен стомах, да смеся двете храни. Но пак има една непоносимост към точно определени (като форма, цвят и вкус) гранули, и тях НЕ ГИ ЯДЕ. Е, аз ги сортирам и отделям, защото имам кучета и на друго място, които тотално ще се възползват от неговата ГЛЕЗУРЩИНА.
Искам да попитам някой, който има идея, информация, и евентуално медициски понятия: прокипяли и развалени човешки храни, влияят ли на стомаха на акитата? Защото 1-2 пъти ми се е случвало оризът ми да не е читав, и все се питам дали не съм нанесла някакви поражения. Въпреки че не е имало видим ефект...

Публикувано: 19 October 2012 - 04:37 PM
за храната... моят прас по някое време го хранехме с дарлинг, по някое време с чапи.. давах му и готвено (специално за него) от време на време... не сме имали оплаквания уж.. от известно време минахме на josera..определено има голяма разлика.. цената й е по-висока, но не чак толкова -- чувалче 20кг е 65лв, но пък последно засякох, че ни стига за повече от 2 месеца ("разходът" й е по-малък).. куч се чувства много добре.. хапва с удоволствие.. никога не е бил злояд, но на чапи се мусеше и пробираше гранулите, дори когато съм ги овкусявала с готвено.. първия път, когато ни свърши josera-та бяхме неподготвени и се наложи да му вземем дарлинг.. не му понесе много добре.. дъхът му стана по-лош и започна да прихапва тревичка.. явно нещо на стомахчето не му е понесла много много...
с josera-тa дъхът му е ок, газове няма (той и преди нямаше много много, но се е случвало с дарлинга и не беше приятно).. определено откакто сме на нея състоянието му е много по-добро.. а готвеното съвсем го спрях, защото открих някаква връзка в неразположенията на стомахчето му и готвената храна и въобще със смяната на храната...

Публикувано: 19 October 2012 - 05:25 PM
valnata, в 17 October 2012 - 02:16 AM, написа:
Цитат
Сигурно е по-умен.. След като го умъртвиш си вземи плюшено. То също лае, скача, движи се, а и като те издразни се евтанизира много по-лесно(нужно е само да извадиш батерийката)
На никое куче не пожелавам подобни стопани
Дека-мека???? Е тоя израз не го знаех, какво означава? Кажи ми, моля те, щот аз кат проста софиянка -3-то поколение, не съм наясно... Явно има неща, дето ми убягват. А ти като преди 10 години си гледала голямо куче, не си мисли, че е същото да гледаш голямо куче сега!!! Що не си си взела голямо куче, след предишното??? И въобще не ми пращай снимки, щот си нямаш на идея с какви храни съм си гледала кучето, ясно ли е???? Особено сега!!! Особено на днешните времена, въобще не ми сравнявай кво е да гледаш миньон и гранд-порода по отношение на хранене!!! Виж, на теб ти е нужен курс за кореспонденция със себеподобни! А аз съм си минала курса с кучето. Достатъчен, за да мога да го контролирам. Даа, жалко за такова животно, ама да си на негово място...

Публикувано: 19 October 2012 - 05:32 PM
sin_zaek, в 19 October 2012 - 04:37 PM, написа:
за храната... моят прас по някое време го хранехме с дарлинг, по някое време с чапи.. давах му и готвено (специално за него) от време на време... не сме имали оплаквания уж.. от известно време минахме на josera..определено има голяма разлика.. цената й е по-висока, но не чак толкова -- чувалче 20кг е 65лв, но пък последно засякох, че ни стига за повече от 2 месеца ("разходът" й е по-малък).. куч се чувства много добре.. хапва с удоволствие.. никога не е бил злояд, но на чапи се мусеше и пробираше гранулите, дори когато съм ги овкусявала с готвено.. първия път, когато ни свърши josera-та бяхме неподготвени и се наложи да му вземем дарлинг.. не му понесе много добре.. дъхът му стана по-лош и започна да прихапва тревичка.. явно нещо на стомахчето не му е понесла много много...
с josera-тa дъхът му е ок, газове няма (той и преди нямаше много много, но се е случвало с дарлинга и не беше приятно).. определено откакто сме на нея състоянието му е много по-добро.. а готвеното съвсем го спрях, защото открих някаква връзка в неразположенията на стомахчето му и готвената храна и въобще със смяната на храната...
Благодаря за информацията!!! Газовете и дъхът му са голям проблем, така че, ще можем да ги избегнем! Значи - Йосера, ок!

Публикувано: 19 October 2012 - 05:42 PM
E НЯМА ДА СЕ ОСТАВЯ В УСТАТА НА ВЪЛЦИТЕ, ПРОСТО!!!ДОРИ ДА СЪМ "БЕЗСЪМНЕНО" ПРОСТА И ДА НЕ РАЗБИРАМ ЗА КАКВО ТОЧНО ИДЕ РЕЧ!

Публикувано: 19 October 2012 - 06:17 PM
За Дарлинга съм чувала много оплаквания за лош дъх и газове. Да ви призная честно ме е страх да експериментирам много с храната и затова залагам на по-скъпа гранула. В момента преди настъпването на зимния сезон започвам гранулите с риба. Ако на кучето ви се отразява добре храната на Пурина или конкретно с риба тон за кучета над 1 година се обадете - 18 кг. на цена 78 лева с доставка до вас

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Вход

Горе
Цитиране +