Ето, размърдах се!!! Снимките са страхотни!!!
А Кирчо-Японеца е просто ВЕЗДЕСЪЩ- брях това животно има уникален гръден кош!!! Хачи не е такъв - той си е смол-смол-отгледан в апартамент!!!

Но, като всички кучета, отгледани в апартамент, дори да отидем на село, той не ходи по никаква нужда в двора. Научен е, че трябва да се изведе извън неговата територия (дали апартамент или двор в случая - няма никакво значение). Та както преди няколко десетки страници казах по мое мнение - тези кучета имат нужда от треньор и обучение на стопаните. Трябва им здрава ръка. Това, което споделих тук, и което ми мина през главата, и което всички ми натресоха като някаква "смъртна присъда" (на мен, не на кучето), ми дойде в повече, но ми дойде и добре... Акитите определено УЛЯГАТ с възрастта, особено, ако са ОБУЧЕНИ (както е моето животно) Аз лично нямам проблем (в момента) да водя Хачи в сутрешните часове на разходка (между 6 и 8) Следобед лееекинко се притеснявам, поради многото хора и кучета навън, но пак не е проблем (донякъде - докато не срещнем "свободни електрони", т.е. кучета които не са на повод.) Засега сме Окей, като казвам засега - значи наистина засега, ако той отново си позволи да ухапе някого, то няма да има прошка, милост и тъй подобни. И да знаете, че съм АТЕИСТ, а кучето НЯМА ДУША, въпреки, че го погребваме по християнски.
Като цяло - не мога да се оплача. Животното усети, че не върви в правилната за мен посока, и се коригира. Което му прави чест, защото е БЕЗКРАЙНО УМНО. Пък и на мен прави чест, защото се успокоих и сега не съм истерична СТОПАНКА, а съм просто КАЧЕСТВЕН ВОДАЧ!
Хора, ако очаквате от акитите си да се подчиняват безпрекословно като немската овчарка - далеч сте от истината, но в същото време те са готови да се подчинят на стопанина си, само и единствено поради безумната любов и вярност, които изпитват към него. Възползвайте се от любовта и верността им, за да ги направите послушни. Иначе - но уей.

Ако само ги обичате, те ще ви се качат на главата и ще се възползват от всяка една ситуация!!! Наложете дисциплина не само на кучето, а и на всички останали, които го гледат, разхождат, или ви се налага да го оставите при тях!!! Това е единственият начин да се надвие на акитата - да й покажеш КОЙ Е ШЕФА!!! Само и единствено тогава, тя е в състояние да се подчини (в чести ситуации преко сили

) Както в предния постинг споменах - Няма нищо общо в клипа на Кучета 101 (Animal Planet) за Акита сега, както преди 2 години. Тогава изобщо не се говореше за "вълчи уши" или за търпимостта към обитаваната къща/апартамент. Даже в оногавашното клипче даваха акита в апартамент - в клетка...била приспособима към всякаква околна среда. Това е факт, между другото. Нашето куче се чувства добре в апартамента, защото това е неговата територия, той е отгледан от 50-дневна възраст до момента в нея. От друга страна му трябва раздвижване, което е естествено за неговия размер - 73 см височина, 38 кг тегло. Но допълнителното раздвижване му идва в повече, именно поради причината, че е отгледан в ограничено пространство. Прави 2 обиколки на двора на село и си ляга като пич, и нито го интересува топка, нито каквото и да било друго....
Повечето от кучетата отгледани на свобода развиват широк гръден кош и мускули, които "апартаментските" кучета няма откъде да придобият. Повечето кучета, отгледани на широк двор, в свободно пространство, даже нямат агресия-
ама говорим за други кучета - при акитата това е НЕВЪЗМОЖНО, независимо къде е отгледано. Хайде да направим една групова молба към Сизър Милан и да го помолим да дойде да озапти една акита...щото аз такова куче в неговото предаване не съм видяла досега....и такова куче в неговото "ранчо" няма как да влезе, щот ще изтрепе всички останали животни...Хайде, и да не ги изтрепе, ще ги подчини...

Но пак казвам - няма такива УМНИ КУЧЕТА, като тях. Не пудели, дето четат табели, а кучета, които разчитат чувствата и мислите на СТОПАНИТЕ си!!!!

http://www.poslushen.com/team.php
Когато аз заведох Хачи за първи път на тренировка Гретел (или Грета) от този сайт беше едва 3-годишна. Но продължаваше да бъде, и ще си бъде безпрецедентна НЕМСКА ОВЧАРКА, обучена до мозъка на костите!!!
Почасово обучение на куче за представяне на екстериорни изложби – индивидуална тренировка в рамките на 1 астрономически час- това е част от програмата им, по-долният линк изяснява друго нещо.
http://www.poslushen.com/faq.php#et1
И не че ще се хваля, но там ще видите моя Хачи с още клепналото ухо, подлежащ на всякакви манипулации...

И не си мислете, че моят "подпис" е нещо случайно. Специално съм го избрала за форума!