Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3081 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 October 2012 - 10:12 AM

И една снимка на младата ни надежда Mинори :smile:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3082 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2012 - 11:39 AM

Ето малко информация за допустимите цветове при акита ину :smile:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3083 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2012 - 03:06 PM

http://a1.ec-images....f5053f8ef/l.jpg Какво ще кажете? Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#3084 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоLG9, в 30 October 2012 - 01:06 PM, написа:

Супер е, но нещо не мога да определя цвета по снимката - прилича ми на "сусам" :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3085 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2012 - 06:01 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 30 October 2012 - 03:24 PM, написа:

Показване на мнениетоLG9, в 30 October 2012 - 01:06 PM, написа:

Супер е, но нещо не мога да определя цвета по снимката - прилича ми на "сусам" :smile:

Намерих го, като търсех silver brindle.
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#3086 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2012 - 01:51 PM

"Цигари на деца не продавам!" :ab_041:

Това не е Химера :md_064:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3087 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2012 - 04:50 PM

Прикачена снимка :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3088 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2012 - 03:18 PM

Хайде нещо по-секси :ab_041: размърдайте се.....

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3089 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 04:54 PM

Ето, размърдах се!!! Снимките са страхотни!!!
А Кирчо-Японеца е просто ВЕЗДЕСЪЩ- брях това животно има уникален гръден кош!!! Хачи не е такъв - той си е смол-смол-отгледан в апартамент!!! :ab_041: Но, като всички кучета, отгледани в апартамент, дори да отидем на село, той не ходи по никаква нужда в двора. Научен е, че трябва да се изведе извън неговата територия (дали апартамент или двор в случая - няма никакво значение). Та както преди няколко десетки страници казах по мое мнение - тези кучета имат нужда от треньор и обучение на стопаните. Трябва им здрава ръка. Това, което споделих тук, и което ми мина през главата, и което всички ми натресоха като някаква "смъртна присъда" (на мен, не на кучето), ми дойде в повече, но ми дойде и добре... Акитите определено УЛЯГАТ с възрастта, особено, ако са ОБУЧЕНИ (както е моето животно) Аз лично нямам проблем (в момента) да водя Хачи в сутрешните часове на разходка (между 6 и 8) Следобед лееекинко се притеснявам, поради многото хора и кучета навън, но пак не е проблем (донякъде - докато не срещнем "свободни електрони", т.е. кучета които не са на повод.) Засега сме Окей, като казвам засега - значи наистина засега, ако той отново си позволи да ухапе някого, то няма да има прошка, милост и тъй подобни. И да знаете, че съм АТЕИСТ, а кучето НЯМА ДУША, въпреки, че го погребваме по християнски.
Като цяло - не мога да се оплача. Животното усети, че не върви в правилната за мен посока, и се коригира. Което му прави чест, защото е БЕЗКРАЙНО УМНО. Пък и на мен прави чест, защото се успокоих и сега не съм истерична СТОПАНКА, а съм просто КАЧЕСТВЕН ВОДАЧ!
Хора, ако очаквате от акитите си да се подчиняват безпрекословно като немската овчарка - далеч сте от истината, но в същото време те са готови да се подчинят на стопанина си, само и единствено поради безумната любов и вярност, които изпитват към него. Възползвайте се от любовта и верността им, за да ги направите послушни. Иначе - но уей. :ab_041: Ако само ги обичате, те ще ви се качат на главата и ще се възползват от всяка една ситуация!!! Наложете дисциплина не само на кучето, а и на всички останали, които го гледат, разхождат, или ви се налага да го оставите при тях!!! Това е единственият начин да се надвие на акитата - да й покажеш КОЙ Е ШЕФА!!! Само и единствено тогава, тя е в състояние да се подчини (в чести ситуации преко сили :smile:) Както в предния постинг споменах - Няма нищо общо в клипа на Кучета 101 (Animal Planet) за Акита сега, както преди 2 години. Тогава изобщо не се говореше за "вълчи уши" или за търпимостта към обитаваната къща/апартамент. Даже в оногавашното клипче даваха акита в апартамент - в клетка...била приспособима към всякаква околна среда. Това е факт, между другото. Нашето куче се чувства добре в апартамента, защото това е неговата територия, той е отгледан от 50-дневна възраст до момента в нея. От друга страна му трябва раздвижване, което е естествено за неговия размер - 73 см височина, 38 кг тегло. Но допълнителното раздвижване му идва в повече, именно поради причината, че е отгледан в ограничено пространство. Прави 2 обиколки на двора на село и си ляга като пич, и нито го интересува топка, нито каквото и да било друго....
Повечето от кучетата отгледани на свобода развиват широк гръден кош и мускули, които "апартаментските" кучета няма откъде да придобият. Повечето кучета, отгледани на широк двор, в свободно пространство, даже нямат агресия- ама говорим за други кучета - при акитата това е НЕВЪЗМОЖНО, независимо къде е отгледано. Хайде да направим една групова молба към Сизър Милан и да го помолим да дойде да озапти една акита...щото аз такова куче в неговото предаване не съм видяла досега....и такова куче в неговото "ранчо" няма как да влезе, щот ще изтрепе всички останали животни...Хайде, и да не ги изтрепе, ще ги подчини...:ab_041: Но пак казвам - няма такива УМНИ КУЧЕТА, като тях. Не пудели, дето четат табели, а кучета, които разчитат чувствата и мислите на СТОПАНИТЕ си!!!!:rc_036::wub:
http://www.poslushen.com/team.php

Когато аз заведох Хачи за първи път на тренировка Гретел (или Грета) от този сайт беше едва 3-годишна. Но продължаваше да бъде, и ще си бъде безпрецедентна НЕМСКА ОВЧАРКА, обучена до мозъка на костите!!!:rc_036:

Почасово обучение на куче за представяне на екстериорни изложби – индивидуална тренировка в рамките на 1 астрономически час- това е част от програмата им, по-долният линк изяснява друго нещо.

http://www.poslushen.com/faq.php#et1

И не че ще се хваля, но там ще видите моя Хачи с още клепналото ухо, подлежащ на всякакви манипулации...:ab_041:
И не си мислете, че моят "подпис" е нещо случайно. Специално съм го избрала за форума!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3090 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 09:43 AM

Изчерпателна както винаги :ab_041:
Днес към 14,30 на поляната зад Хилтън, ако не завали ще запознаем Ками с Хачи и Лили....Ако някой има път натам и е свободен може да ни се обади да се видим и запознаем.
Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3091 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 11:05 AM

Лили е изчерпателна,но на мен ми се струва,че прекалено високо е поставен Хачи едва ли не на някакъв пиедестал.Да не забравяме ,че преди всичко е куче и след това притежава специфични черти както на породата Акита така и на доста други породи.Много хора отглеждат по няколко екземпляра заедно,а не в клетки от така наречените доминантни породи и единствено отношението на водача прави съжителството им възможно без инциденти.Агресивността към хора по принцип при кучетата е недопустима при която и да е порода.Естествено,че само любов не е достатъчна.Прекалената емоционалност и несигурност на Лили според мен пречи на техните взаимоотношения и от там идва и неговото държание и агресивност.Повечето кучета не само от тази порода при съзряване имат поносимост или непоносимост към други кучета.Въпросът е доколко стопанина може да контролира положението.
Относно физическото развитие на "апартаментните кучета" пак всичко опира до стопанина.Ако се ограничава до трите разходки в парка няма как едно куче да развие гръден кош и мускулатура.Аз например съм си намерила рядко посещаем маршрут и тъй като физически ми е невъзможно да пробрягвам километри с кучетата съм ги научила да бягат след колата.Влагам малко време,но така пробягват голямо разстояние.Естествено ,че на две три години да учиш куче на това не е лесно,но имайки идея още при взимането как искаш да изглежда кучето го привикваш от малко.Има помагала на пазара като пътеки за хора ,които нямат време или възможност .
Пожелавам ви приятна разходка момичета :smile:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3092 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 03:39 PM

Здравейте!
Разходката ни мина чудесно - Хачи не изяде Ками :smile: В началото беше с наморник докато свикне с чуждото присъствие, а след това го махнахме и нямаше никакъв проблем :smile: На маменти въобще не объщаше внимание на такива страхливи бебешори като Ками :ab_041:
desi79, ако имаш някакъв снимков материал на тренировката с бягство по автомобила ще се радвам да ги споделиш? Също така и как си ги научила, може да е интересно за някой ....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3093 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2012 - 04:46 PM

Здравей Петя,имам някъде снимки на първото ми куче,но не ги намирам за сега.Събота ще взема дъщеря ми с мен и ще направя едно видео на трите.
Относно ученето- учила съм само първото ми куче,сега другите две определено свикнаха много бързо явно гледайки от него или изпитвайки някаква сигурност със него. В началото бяха много кратки равни отсечки бавничко на първа със свален прозорец и подвиквайки "хайде,до мен,давай ,давай" Спиране и подаване на саламче през прозореца.Инстинктивно да не те изпусне е плътно до вратата съответно . чувайки гласа ми не се е отделял да души по храстите. И така всеки път по малко увеличавах разстоянието преди да дам саламче.Около две седмици всеки ден съм го правила.Постепенно увеличавах скоростта и той вече нямаше как да тича до вратата.В началото бягаше зад ауспуха,но го коригирах пак викайки и потропвайки от външната страна на вратата. Преди да достигна по-голямо увеличение на скоростта минаха едно два месеца. Маршрута ни е първо набиране на горе,после равно,после спускане.На равно карам много бавно,за да могат да разпуснат мускулите,похвалвам го винаги.Спускането е при средна скорост,а при изкачването вече вдигам около 40-50км.Правим такива две обиколки,винаги завършваме на равно,като никога не спирам от веднъж.Темпото се намалява постепенно и после ходим още малко.Тренира само зимата,тук лятото е невъзможно.Преди да започнем ходим няколко поредни дни на плажа пак със доста хвърляне на топка,за да може малко тялото да се настрои на по-интензивни тренировки. С другите две ми е по-лесно,защото гледат от него.Все още не са толкова интензивни и дълги,едното ми куче е на 10м и е рано да се натоварва,а другото сме го взели на две години и е ново за нея,няма голям тренинг.
Това е общо взето,най гадно е стопанина да се отпусне,че няма да згази кучето и ,че не го мъчи така.За тях е кеф :)
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3094 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 November 2012 - 09:26 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 05 November 2012 - 02:46 PM, написа:

Това е общо взето,най гадно е стопанина да се отпусне,че няма да сгази кучето и ,че не го мъчи така.За тях е кеф :)

Уфф права си.Аз и затова спрях този род тренировки.Става ми жал,защото си мислят,че ще ги зарежа(нали са били изоставяни) и най ме е страх да не ги бутна.Иначе сами се научиха да бягат отстрани на колата,но понякога не ги виждам.В интерес на истината не сме вдигали повече от 30км.Пробвах същото със скутерче и с бъги и ми е по лесно-защото ги виждам до мен.
А пък най си е хубаво и с колело или бегом(за мене :ab_041: ама ме мързи)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3095 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2012 - 09:53 PM

При началното обучение именно наградките и бавното каране показват на кучето ,че когато съм в колата ,а то от вън е нещо хубаво.Даже сега и не слизам от колата,отварям вратата и те изскачат.С колело най много аз да не мога да се върна,все пак терена си е сериозен баир -спускания,качвания...Просто нито имам достатъчно време,нито сили а и желание ми липсва.А и с колело поне аз скорост от сорта на 20/30км в час няма как да развия :ab_041:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3096 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 November 2012 - 09:58 PM

:ab_041: :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3097 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 04:09 PM

Здравейте!!!

Това с разходката на куче с автомобил съм го виждала на живо в София :ab_041: И ми беше жал за жувотното....:ab_041: Относно велосипеда - кучето трябва първо да е обучено да изпълнява команди, и второ да се съобразява с околната среда (тоест велосипеда). Многократно съм се замисляла да разходя Хачи с велосипед. И многократно съм стигала до извода че най-малкото ще ме пребие....:ab_041: За което, естествено, не съм права. Защото кучето тотално се съобразява (ВЕЧЕ) с това къде се намирам и какво правя.

desi79: Права си, че Хачи е поставен на пиедестал. За съжаление.:ae_085:Жалкото е, че кучето ще страда от това (не че страда много, повярвайте ми, няма такъв лигльо :ab_041: и такъв темерут)

А по повод срещата на поляната: Ако не беше Чарли (на когото му предстоеше урок) Хачи изобщо нямаше да отчете присъствието на Ками. Ками е НЕВЕРОЯТНА, ЧАРОВНИЦА!!! Това кученце ми взе акъла просто!!! Хачи не беше такъв на тази възраст. Беше нахален, нагъл и си изпроси няколко нахапвания поради тази причина. Тази малка дама е УНИКАЛНА!!! Хем любопитна (като всяко бебе), хем страхлива, хем ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАСИВА!!! :ae_085: Това чудо ще обере наградите още в следващите изложби, Пете!!! Хачи винаги лае и се притеснява когато стопаните му говорят с други хора. Това е притеснително като цяло, но той сигурно си мисли, че по този начин те предупреждава. Проблемът и при нас беше средата. Той отдавна не е ходил на този парк и на тази поляна, където много добре знае, че го подчиняват и това не му изнася. Трябваше да го видиш, ако там беше Калина...:ab_041:

И Чарли адски ми хареса...изключително дружелюбно животно, страхотна форма, осанка и изобщо....++++отвсякъде! Чарли е американец, но е адски готин!!! Ще се радваме, ако стопанката му пише тук (или вече е писала, пък аз не я познавам...:eg_033:)

Поздрави от УЛЕГНАЛИЯ Хачи и от още по-улегналата стопанка!

BAYO не знам дали ни четеш още, дали си още в кралството на крал Артур, или си се върнал, но липсваш на всички!!! Пиши и пусни нови снимки на Кили, че ни липсва!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3098 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2012 - 05:25 PM

Здравейте,

Преди месец приятел на баща ми ми подари Хачи, който сега е на близо 4 месеца. Нямам още акт за раждане и т.н., но тези дни ще отида и ще поискам - той няма да ми откаже. Видях майката и бащата на Хачи, които са донесени от Япония - тя е бяла, бащата прекрасен рижко :Р Искам да ви попитам обаче, има ли проблем с факта, че живеем с коте? Четох, че акитковците се водят примитивна порода кучета и е възможно да са по-агресивни към други кучета/животни. Нашият котарак(Чико :D) е много добричък, не съска, не хапе. На този етап си играят и даже си правят партия да отмъкнат пилето докато ни няма :D Майка ми и баща ми имат 2 други котки, с които Хачи ще трябва да свикне също. Също така, не съм гледала куче и изпитвам трудност да го науча да не ходи до тоалетна у нас. Пишка и ака абсолютно навсякъде нон стоп. Нямам против 1-2 локвички на ден, но те са по 20. И както яде по 3 пъти на ден - 3 акита. Изрично избягвам да го побийвам с чехъла (както ми казват), тъй като ми знам, че не трябва да си груб с акитите, защото можели да се озлобят. Също така забелязвам, че не яде изобщо суха храна (Royal Canin, Pro-Plan) и от 1 седмица си му варя ориз с пилешко, което харесва. (За сметка на това си хапва акитата, с което също не знам как да се справя :? ) Бихте ли ми дали някакъв съвет, като далеч по-опитни от мен как трябва да процедирам? :S

Снимката, където е изправен е от снощи, а другите 2 са от преди 2-3 седмици.

Благодаря предварително,
Мартина

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3099 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 08:52 PM

Здравейте, ето ни и нас с проскубани одежди =)

https://fbcdn-sphoto...688484506_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...480254900_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...773393317_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...899179576_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...328559348_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...683347071_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...328610631_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...235928435_n.jpg

Обаче го реши брата много, щото иначе козината му ще се сплъсти, както и живее на открито ...
В никакъв случай обаче не е станал по-грозен, напротив =) Липсва ми, много!
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3100 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 10:29 PM

BAYO! Страхотен е, същия като моя Хачи! Разкошен просто! Благодаря за снимките, липсваш ни!!!

Мартина, ДОБРЕ ДОШЛА В УЛУКА НА АКИТИТЕ!!!:wub: АЗ лично много се радвам, че имаш Хачи за подарък!!! РАЗКОШЕН Е!!! Малките кучета са истинска НАПАСТ!!! :ab_041: Малките кучета в този период от възрастта си пикат и акат навсякъде, и ти ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИМИРИШ!
Един съвет: Ако кучето ти е ВАКСИНИРАНО ЗА ВСИЧКО , тоест - бяс, сърдечни глисти и вътрешни паразити,и е на възраст над 3.5 месеца, не се безпокой да го извеждаш навън!!!
Треньорите ще ти обяснят най-важното в случая на малкото куче, а то е: Ние излизаме навън, за да свършиш работа, разходката след това е бонус! (Поне за апартаментските кучета говоря, къщните са ясни!)
С котките ще продължи да се разбира, тъй като са от "неговата глутница". След като на тази възраст е зарибен с тях, то не би следвало да има проблем. (Божее, пак се изявявам кат некъв върл учител, я някой друг да си даде мнението, моля....че ще изпадна в самозабрава...:ab_041:) Извинете ме, не ме бива да давам меродавно мнение, след като съм искала да умъртвя кучето си!
И трябва да го привикнеш на суха храна, спор няма!! Ветът ще ти каже каква да бъде!(Не че ние не можем, но си е друго от професионалист!
Да е жив и здрав, радваме се на всички НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ В ТОЗИ ФОРУМ!:rc_036::wub:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема