Акита
Публикувано: 30 October 2012 - 03:06 PM
Публикувано: 30 October 2012 - 03:24 PM
LG9, в 30 October 2012 - 01:06 PM, написа:
Супер е, но нещо не мога да определя цвета по снимката - прилича ми на "сусам"

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 03 November 2012 - 04:54 PM
А Кирчо-Японеца е просто ВЕЗДЕСЪЩ- брях това животно има уникален гръден кош!!! Хачи не е такъв - той си е смол-смол-отгледан в апартамент!!!
Като цяло - не мога да се оплача. Животното усети, че не върви в правилната за мен посока, и се коригира. Което му прави чест, защото е БЕЗКРАЙНО УМНО. Пък и на мен прави чест, защото се успокоих и сега не съм истерична СТОПАНКА, а съм просто КАЧЕСТВЕН ВОДАЧ!
Хора, ако очаквате от акитите си да се подчиняват безпрекословно като немската овчарка - далеч сте от истината, но в същото време те са готови да се подчинят на стопанина си, само и единствено поради безумната любов и вярност, които изпитват към него. Възползвайте се от любовта и верността им, за да ги направите послушни. Иначе - но уей.
Повечето от кучетата отгледани на свобода развиват широк гръден кош и мускули, които "апартаментските" кучета няма откъде да придобият. Повечето кучета, отгледани на широк двор, в свободно пространство, даже нямат агресия- ама говорим за други кучета - при акитата това е НЕВЪЗМОЖНО, независимо къде е отгледано. Хайде да направим една групова молба към Сизър Милан и да го помолим да дойде да озапти една акита...щото аз такова куче в неговото предаване не съм видяла досега....и такова куче в неговото "ранчо" няма как да влезе, щот ще изтрепе всички останали животни...Хайде, и да не ги изтрепе, ще ги подчини...
http://www.poslushen.com/team.php
Когато аз заведох Хачи за първи път на тренировка Гретел (или Грета) от този сайт беше едва 3-годишна. Но продължаваше да бъде, и ще си бъде безпрецедентна НЕМСКА ОВЧАРКА, обучена до мозъка на костите!!!
Почасово обучение на куче за представяне на екстериорни изложби – индивидуална тренировка в рамките на 1 астрономически час- това е част от програмата им, по-долният линк изяснява друго нещо.
http://www.poslushen.com/faq.php#et1
И не че ще се хваля, но там ще видите моя Хачи с още клепналото ухо, подлежащ на всякакви манипулации...
И не си мислете, че моят "подпис" е нещо случайно. Специално съм го избрала за форума!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 04 November 2012 - 09:43 AM
Днес към 14,30 на поляната зад Хилтън, ако не завали ще запознаем Ками с Хачи и Лили....Ако някой има път натам и е свободен може да ни се обади да се видим и запознаем.
Поздрави!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 04 November 2012 - 11:05 AM
Относно физическото развитие на "апартаментните кучета" пак всичко опира до стопанина.Ако се ограничава до трите разходки в парка няма как едно куче да развие гръден кош и мускулатура.Аз например съм си намерила рядко посещаем маршрут и тъй като физически ми е невъзможно да пробрягвам километри с кучетата съм ги научила да бягат след колата.Влагам малко време,но така пробягват голямо разстояние.Естествено ,че на две три години да учиш куче на това не е лесно,но имайки идея още при взимането как искаш да изглежда кучето го привикваш от малко.Има помагала на пазара като пътеки за хора ,които нямат време или възможност .
Пожелавам ви приятна разходка момичета

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 05 November 2012 - 03:39 PM
Разходката ни мина чудесно - Хачи не изяде Ками
desi79, ако имаш някакъв снимков материал на тренировката с бягство по автомобила ще се радвам да ги споделиш? Също така и как си ги научила, може да е интересно за някой ....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 November 2012 - 04:46 PM
Относно ученето- учила съм само първото ми куче,сега другите две определено свикнаха много бързо явно гледайки от него или изпитвайки някаква сигурност със него. В началото бяха много кратки равни отсечки бавничко на първа със свален прозорец и подвиквайки "хайде,до мен,давай ,давай" Спиране и подаване на саламче през прозореца.Инстинктивно да не те изпусне е плътно до вратата съответно . чувайки гласа ми не се е отделял да души по храстите. И така всеки път по малко увеличавах разстоянието преди да дам саламче.Около две седмици всеки ден съм го правила.Постепенно увеличавах скоростта и той вече нямаше как да тича до вратата.В началото бягаше зад ауспуха,но го коригирах пак викайки и потропвайки от външната страна на вратата. Преди да достигна по-голямо увеличение на скоростта минаха едно два месеца. Маршрута ни е първо набиране на горе,после равно,после спускане.На равно карам много бавно,за да могат да разпуснат мускулите,похвалвам го винаги.Спускането е при средна скорост,а при изкачването вече вдигам около 40-50км.Правим такива две обиколки,винаги завършваме на равно,като никога не спирам от веднъж.Темпото се намалява постепенно и после ходим още малко.Тренира само зимата,тук лятото е невъзможно.Преди да започнем ходим няколко поредни дни на плажа пак със доста хвърляне на топка,за да може малко тялото да се настрои на по-интензивни тренировки. С другите две ми е по-лесно,защото гледат от него.Все още не са толкова интензивни и дълги,едното ми куче е на 10м и е рано да се натоварва,а другото сме го взели на две години и е ново за нея,няма голям тренинг.
Това е общо взето,най гадно е стопанина да се отпусне,че няма да згази кучето и ,че не го мъчи така.За тях е кеф :)

Елинор Рузвелт
Публикувано: 05 November 2012 - 09:26 PM
desi79, в 05 November 2012 - 02:46 PM, написа:
Това е общо взето,най гадно е стопанина да се отпусне,че няма да сгази кучето и ,че не го мъчи така.За тях е кеф :)
Уфф права си.Аз и затова спрях този род тренировки.Става ми жал,защото си мислят,че ще ги зарежа(нали са били изоставяни) и най ме е страх да не ги бутна.Иначе сами се научиха да бягат отстрани на колата,но понякога не ги виждам.В интерес на истината не сме вдигали повече от 30км.Пробвах същото със скутерче и с бъги и ми е по лесно-защото ги виждам до мен.
А пък най си е хубаво и с колело или бегом(за мене
Публикувано: 05 November 2012 - 09:53 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 05 November 2012 - 09:58 PM
Публикувано: 06 November 2012 - 04:09 PM
Това с разходката на куче с автомобил съм го виждала на живо в София
desi79: Права си, че Хачи е поставен на пиедестал. За съжаление.
А по повод срещата на поляната: Ако не беше Чарли (на когото му предстоеше урок) Хачи изобщо нямаше да отчете присъствието на Ками. Ками е НЕВЕРОЯТНА, ЧАРОВНИЦА!!! Това кученце ми взе акъла просто!!! Хачи не беше такъв на тази възраст. Беше нахален, нагъл и си изпроси няколко нахапвания поради тази причина. Тази малка дама е УНИКАЛНА!!! Хем любопитна (като всяко бебе), хем страхлива, хем ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАСИВА!!!
И Чарли адски ми хареса...изключително дружелюбно животно, страхотна форма, осанка и изобщо....++++отвсякъде! Чарли е американец, но е адски готин!!! Ще се радваме, ако стопанката му пише тук (или вече е писала, пък аз не я познавам...
Поздрави от УЛЕГНАЛИЯ Хачи и от още по-улегналата стопанка!
BAYO не знам дали ни четеш още, дали си още в кралството на крал Артур, или си се върнал, но липсваш на всички!!! Пиши и пусни нови снимки на Кили, че ни липсва!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 06 November 2012 - 05:25 PM
Преди месец приятел на баща ми ми подари Хачи, който сега е на близо 4 месеца. Нямам още акт за раждане и т.н., но тези дни ще отида и ще поискам - той няма да ми откаже. Видях майката и бащата на Хачи, които са донесени от Япония - тя е бяла, бащата прекрасен рижко :Р Искам да ви попитам обаче, има ли проблем с факта, че живеем с коте? Четох, че акитковците се водят примитивна порода кучета и е възможно да са по-агресивни към други кучета/животни. Нашият котарак(Чико :D) е много добричък, не съска, не хапе. На този етап си играят и даже си правят партия да отмъкнат пилето докато ни няма :D Майка ми и баща ми имат 2 други котки, с които Хачи ще трябва да свикне също. Също така, не съм гледала куче и изпитвам трудност да го науча да не ходи до тоалетна у нас. Пишка и ака абсолютно навсякъде нон стоп. Нямам против 1-2 локвички на ден, но те са по 20. И както яде по 3 пъти на ден - 3 акита. Изрично избягвам да го побийвам с чехъла (както ми казват), тъй като ми знам, че не трябва да си груб с акитите, защото можели да се озлобят. Също така забелязвам, че не яде изобщо суха храна (Royal Canin, Pro-Plan) и от 1 седмица си му варя ориз с пилешко, което харесва. (За сметка на това си хапва акитата, с което също не знам как да се справя :? ) Бихте ли ми дали някакъв съвет, като далеч по-опитни от мен как трябва да процедирам? :S
Снимката, където е изправен е от снощи, а другите 2 са от преди 2-3 седмици.
Благодаря предварително,
Мартина
Публикувано: 06 November 2012 - 08:52 PM
https://fbcdn-sphoto...688484506_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...480254900_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...773393317_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...899179576_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...328559348_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...683347071_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...328610631_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...235928435_n.jpg
Обаче го реши брата много, щото иначе козината му ще се сплъсти, както и живее на открито ...
В никакъв случай обаче не е станал по-грозен, напротив =) Липсва ми, много!

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 06 November 2012 - 10:29 PM
Мартина, ДОБРЕ ДОШЛА В УЛУКА НА АКИТИТЕ!!!
Един съвет: Ако кучето ти е ВАКСИНИРАНО ЗА ВСИЧКО , тоест - бяс, сърдечни глисти и вътрешни паразити,и е на възраст над 3.5 месеца, не се безпокой да го извеждаш навън!!!
Треньорите ще ти обяснят най-важното в случая на малкото куче, а то е: Ние излизаме навън, за да свършиш работа, разходката след това е бонус! (Поне за апартаментските кучета говоря, къщните са ясни!)
С котките ще продължи да се разбира, тъй като са от "неговата глутница". След като на тази възраст е зарибен с тях, то не би следвало да има проблем. (Божее, пак се изявявам кат некъв върл учител, я някой друг да си даде мнението, моля....че ще изпадна в самозабрава...
И трябва да го привикнеш на суха храна, спор няма!! Ветът ще ти каже каква да бъде!(Не че ние не можем, но си е друго от професионалист!
Да е жив и здрав, радваме се на всички НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ В ТОЗИ ФОРУМ!

Вход

Горе
Цитиране +