Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3601 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 June 2013 - 10:25 PM

Ха Лили та той твоя Хачко сега забелязах на възраст колкото наш Макс с няколко дена разлика :db_046:
Кога ще ни го покажеш пак?
Как понасяте жегата?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3602 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2013 - 10:35 PM

Показване на мнението^Rosita^, в 20 June 2013 - 08:12 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 20 June 2013 - 08:32 PM, написа:

За нея ставаше въпрос по-горе :ba_025:
Как се отразява на твоето куче?

Ами аз се засилих да я поръчвам ама като видях че е изцяло от риба ,мисля да пробвам от другата цитирана по горе.
http://www.zoofast.b...68-p-12825.html
Кучето като цяло е капризно ама вече си свикнахме.Ако прояде някоя храна ще ми олекне.

Росита, а ти по принцип как я храниш? От самото начало. С гранули, или манджичка? Защото има значение. Не помня (извинете ме това е заради възрастта и мързела да се върна 50 страници по-назад във форума) дали си и давала само гранули, или си я хранила с това, което е и на вашата маса. Моят Хачи също е капризен. Донякъде. Но яде гранула овкусена с пилешки дробчета - не на чорба, просто смачквам дробчетата и отривам гранулата в тях.
Друг е въпросът, че ние сме свикнали на "разядка" или "награда" - свинско рагу. По 1 кокал преди или след ядене - и то не огромен кокал, а просто нещо скромничко...Никога не съм "готвила" специално за Хачи, освен ако не е продрищан...Тогава бяло пилешко месо+ориз - варено, без сол. Всичко останало, което е взимал от трапезата е "екстра" и не е нещо, което му се готви допълнително. Умира за пица, спагети и зеле! Ама после как пърди, не е истина...:ab_041: Иначе - хапваме си гранулката - Йосера Регюлар - ползвам я от 1 година - и това е. Само че, задължително я овкусяваме! Ако искам да го накажа, го оставям без храна 1 ден, и на другия гранулата се омита така, както е сервирана - суха, доброкачествена и без добавки. Другият вариант който хапваме,и който съдържа сьомга или риба, един господ знае какво е, е американската Нутра Нугетс. На възрастта на твоето куче рязката смяна не би трябвало да се отразява. Аз лично вече не правя плавен преход в храната.:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3603 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2013 - 10:41 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 26 June 2013 - 10:25 PM, написа:

Ха Лили та той твоя Хачко сега забелязах на възраст колкото наш Макс с няколко дена разлика :db_046:
Кога ще ни го покажеш пак?
Как понасяте жегата?

Ами, потим се...:ab_041: Диша като локомотив, общо взето. Слава богу, че в момента времето се освести...Но иначе го водим на село (не казвам ВИЛАТА, щото не е вила, а е просто селска къща :ab_041:) и там се научи да ляга в едно мазе, дето го направихме стая - и няма отворена уста, няма пъхтене...просто почивка 1 път)
Иначе направо умирга, горкия, и се косми откъм слабия нежния пух...хвърчат космаци навсякъде..
Кога да ви го покажа? Той хич не е фотогеничен, миличкия...човек трябва просто да го ВИДИ, за даму отдаде дължимото възхищение, каквато и снимка да публикувам, тя просто няма да е реалността. :rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3604 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 June 2013 - 10:53 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3605 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 27 June 2013 - 09:02 AM

А то верно вчера имаше български Акити на Албена,може да са били те :md_064:

#3606 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 01:49 PM

Прикачена снимка

Здравейте,

Казвам се Лили и с приятеля ми сме горди собственици на 7-месечна женска Акита -Асита внос от Сърбия.
:re_037:
Надявам се да намерим нови приятели и да обменим опит и информация , а за в бъдеще и някой красавец за другар на нашата девойка :dog: :md_064:

#3607 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2013 - 06:41 PM

Здравей, Лили! Ние всички тук сме приятели и обсъждаме породата акита! Кучето ви е страхотно, изглежда перфектно на снимката! Добре дошли във форума! Знам, че няма да се разпрострете назад, защото просто искате всичко да се случва на момента...Но на момента се случва само това, което с 2-3 членове от форума се опитваме да споделим. Да ви е жива и здрава чистокръвната японска акита! Това което виждам е точно това- вие притежавате страхотно куче от тази порода! Надявам се, че стопаните й са спокойни хора, с любов към всички останали и окръжаващата среда. Всички останали детайли можете да намерите в по-ранните публикации в този форум!
User's Signature

Качена снимка

#3608 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2013 - 06:44 PM

Показване на мнениетоparcheka, в 27 June 2013 - 09:02 AM, написа:

А то верно вчера имаше български Акити на Албена,може да са били те :md_064:

Ми не е "вчера", ами е днес - тоест 29.06.2013- И се надявам на много снимки от Петя, защото съм сигурна че Имари е взела приза!!! И когато човек не е информиран за "Българските Акити" може би по-добре да не пише...Щото българските акити вече са много...населяват ни...и ние продължаваме да им се радваме!
User's Signature

Качена снимка

#3609 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2013 - 09:14 PM

благодаря за топлото посрещане и за хубавите думи и като за начало имам едно запитване нормално ли е в това дъждовно време да спи и да не и се излиза ?

#3610 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2013 - 03:34 AM

Ми то общо взето и ние постоянно се теглим.Когато е горещо или по принцип ,защото това куче е особняк-да не кажа нещо друго да засегна породата.

#3611 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2013 - 08:37 AM

Ние сутрин му удряме голяма игра в парка и след това явно героите са уморени :) Колкото и да вали обаче почти не влиза в едностайния си апартамент :) (колиба) , а си се разхожда под дъжда .

Хубав ден на всички !

#3612 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 30 June 2013 - 04:54 PM

Под Български Акити имах предвид,че ги водеха българи. И съм 100% сигурен понеже лично бях там и ги видях. Не говоря за специалката,даже участваха на БОБ,но спечели руснак. Имам и снимка ако искате мога да я кача за съжаление без тяхно разрешение.
Явно темата е някаква Свещенна и е забранено на други да пишат в нея :ea_103:

#3613 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2013 - 09:43 AM

Здравейте,

Имаме следното питане относно храненето :

Преди да дойде да живее с нас е била в апартамент като храната е била Ройал Канин Junior и на по-късен етап + домашна храна.
Ние преустановихме тази практика и я храним само с гранули + мокра храна ( Пурина Про План + Дарлинг , който сменихме на Gran Carno Junior)
храненията бяха сутрин и вечер в пропорция между двете 50 - 50 .
Отказа сутрешното хранене, първо го отдавахме на горещината , но и сега след като разхлади пак не иска да яде сутрин.
Тъй като повръщаше ( стомашен сок) беше на лекар, който каза че има гастрит и и предписа кучешкият вариант на Фамотидин за 10 дни, който в момента и даваме и не е повръщала оттогава.
Към момента обаче спряхме и мократа храна тъй като се разстрои.След като две хранения беше само на гранули- си върши голямата нужда нормално.
Остава обаче нежеланието и да яде сутрин- и ние НЕ я караме .
Вечер измива паницата ;)
Разходките са й 4 пъти дневно - 2 големи разходки сутрин и вечер и 2 за да не стиска :md_064:
Моля за съвет къде бъркаме ? :)

Сещам се да добавя, че и даваме по едно ламокомство на ден - кокал от пресована кожа или солетка.

:dh_188:

#3614 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2013 - 04:44 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 26 June 2013 - 10:25 PM, написа:

Друго да кажа: Няма да сме на Албена тази събота. Защото ми излиза скъпо и не мога да си го позволя, за съжаление, и защото поради проблема при крачето и топките посмъртно няма да даде на съдията да го пипне. Иначе щяхте да видите един СЪРБИН в цялата му величественост! :ab_041:
И понеже съм самовглъбена за което ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМ, искам да попитам конкретно Байо и Мартинчето как са техните любимци, как се справят, какво се случва като цяло...:wub:

Юухууу, здравейте на всички :db_046: Виждам, че имаме нови попълнения - много се радвам, че се множим :zz_223:

Петя, знам че всеки път ти го казвам, но как е възможно да са толкова сладки тези бебешляци?! Истинска пухена играчица :wub:

Ние не можахме да се докопаме до изложбата :( Хачи даже не го взех с мен в Несебър, тъй като ни монтираха климатиците в къщата по-късно от очакваното и рискувах да го изложа на мега-жега и предпочетох да му го спестя. :zg_074: За сметка на това толкова много ми липсваше, че нямах търпение да се прибера и да си го гушна, БУКВАЛНО! Не искам да ходя повече никъде за толкова време без него :ab_041: :wub: Иначе у нас си е същият ужас - козина НАВСЯКЪДЕ. Вече започва да изиза изпод вратата, та и във входа намирам вълна козина. Хачи има нов прякор - ХаДжолан, защото обича свински джоланчета :D Забелязвам, че започна да възмажава маймуната! По-премерени са му емоциите (понякога, де :D) Също ми изглежда по-премерен. Вече яде съвсем възпитано - няма го това полудяло и подскачащо като антилопа пале (е, пак понякога изтерясва) :ea_103: Тактично изчаква да му сипя и като се отдръпна идва да яде. За сметка на това пък научихме и нови команди покрай "дай 5" вече има и "легни" и най-интересното е, че изпълнява :ab_041: Миналата седмица много се смях с него - будя се една нощ (а аз спя МНОГО дълбоко) защото цялото ми легло се тресе/трепери. Поглеждам в краката ми - Хаджолан се свил на топка на леглото (където вече не се качва) и трепери от страх, а навън гърми и трещи :ab_041: Пълен бебешляк! Обожавам го! Толкова е смешно да видиш такова добиче да се държи толокова беззащитно, хаха :wub: Иначе, приятелят ми ревнува, защото Хачиконата ми се радва повече на мен като се приберем, а сутрин предимно той го разхожда :ab_041: Голямо подскачане - голямо нещо! :wub: Сега страда малко от липса на внимание, тъй като прибрах едно бебе-кученце, което щъкаше край офиса (който е на Ботевградско и миналата седмица размазаха едно друго бебе, преди да му намеря дом ) :rf_011: Другия куч живее при приятелката на брат ми, но е изключително блага душица и сърце не ми дава да го изоставя. :dh_188:

Лили, твоят рижан не съм го засичала скоро, но снощи срещнахме една двойка, които бяха ВЛЮБЕНИ в акита ину. Та, те ми казаха как гледали филма и така се влюбили в породата и като срещнали няколко акитвкоци, които ги изръмжали (в това число и вашето диваненце, май:D) се чудели защо били такива. Трябваше да им обясня малко за породата, но явно филма наистина оставя грешно впечатление у хората. Твоят палавник как е? :Р

Какво се случва с Кили? :( Има ли подобрение? Грехота е такова красиво същество да остане без козината си...

Ето малко снимки :Р

тук брат ми го развежда :D
Качена снимка

и тук се лигави, усмивчице :wub: :wub: :wub: (леко се е подкефил виждам :D)
Качена снимка

Не е млъкнал! Не спря да им говори на тия кучета :zz_223:
Качена снимка

(Съжалявам за офтопика) Иначе, ето го бебенцето, което прибрах . Ако някой мисли, че има познат, който би го взел - да се свърже с мен :) Ако не - остава при мен, ще му мисля.
Качена снимка

#3615 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 09:15 AM

Здравейте,
изложбата мина добре :smile: Оценяването на съдията Г-н Накагака съвпадна и с моите оценки на кучетата :ba_025: Впечатлена съм!!!!!!!!!!! Това са най-реалните оценки, които съм получавала в моят много скромен изложбен живот :ab_041:

Ще ви пусна малко снимки на първо време, а когато съм по-свободна ще ви напиша и впечатления :smile:

Поздрави на всички от цялата банда :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3616 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2013 - 07:43 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 July 2013 - 07:15 AM, написа:

Здравейте,
изложбата мина добре :smile: Оценяването на съдията Г-н Накагака съвпадна и с моите оценки на кучетата :ba_025: Впечатлена съм!!!!!!!!!!! Това са най-реалните оценки, които съм получавала в моят много скромен изложбен живот :ab_041:

Ще ви пусна малко снимки на първо време, а когато съм по-свободна ще ви напиша и впечатления :smile:

Поздрави на всички от цялата банда :dog:

Поздравления за добрите резултати!Акитите са прекрасни

#3617 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 07:59 PM

Петя!!! Страхотни снимки!!! Поздравления за първите места на страхотните ти класни животни!!! Тъй като моя Хачи не се скубарчи така жестоко (в смисъл не е на фъндъци) сега ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЪЖАЛЯВАМ, че не го заведох. Лошото е, че Сърбин щеше да спечели... :db_046::ab_041:. Шегувам се, разбира се. Един господ знае дали съдията нямаше да си отиде без някоя и друга ръка... Знам ли... И все пак - на открито си е друго! Концентрацията е различна, не само на животното към водача, но и на множеството кучета на едно място. Тоест - никога няма да го заведа в зала. Въобще няма да ме отрази, сигурно. Макар че се убедих, че много пъти бъркам по отношение на интелекта и усета му. Доста често ми се случва неговата преценка да е по-вярна от моята...:ab_041: Още един път: ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Бях абсолютно сигурна в успеха ти, защото гледаш кучетата си с много любов, държиш на критериите и ги съблюдаваш, и си отгледала изключително качествени животни! Гордей се със себе си, защото АЗ се гордея с теб! Никога няма да забравя, че само и единствено ТИ беше човека, готов да приюти моя бесник, когато се бях отказала от него! Благодаря ти!:rc_036:

Asita_Lilly : В жегата няма смисъл да я насилваш да яде. Те изключително добре преценяват колко са гладни. Важното е да съблюдаваш режима на хранене, и да не позволяваш да остава храна, за да яде когато поиска. Слагаш паницата сутрин - не ще ли? Ами като не ще - вдигаш я и я слагаш чак вечерта. Така ще свикне, че не може да се храни, когато той пожелае, а трябва да го прави когато му го сервират. Не спазвам това правило напълно, но при мен не е и необходимо. Аз държа паницата празна. Когато Хачи е гладен идва и ме кани да му сложа. И няма остатъци. Вече варя само ориз в бульона от сварени пилешки дробчета и кокали. Не дробя. Отцеждам дробчетата и ги държа в кутия в хладилника. При хранене - 3-4 дробчета смачквам на пастет и хубаво омесвам и овкусявам гранулата с тях. Ние ядем от 1 година Йосера регюлар, доволна съм. Не е най-високия клас храна, но за нас в момента не е и необходима.
По отношение на дъжда: ХИЧ не обичаме да се мокрим, точно както Росита казва: налага се да го дърпам, гледа да се скатае под козирки, под балкони, където има сухо - там ходи...:ab_041: Аз го отдавах на страха му от гръмотевици, и от там на дъжда...но явно не само моя е така...Голям зор е като вали - хич не му се излиза...Гледа само да свърши работа и ме връща пред входа...
User's Signature

Качена снимка

#3618 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 08:10 PM

Мартинчееее, ти си голям смелчага! А ХаДжолан е направо страхотен!!! Как го прибра тва пале бре? Не го ли изяде сладурчо за закуска??? Щот ние таквиз работи отдавна не търпим, никога не сме търпяли...Трябва да ти кажа, че сега в момента, като се зазяпа в малки дечица (около 2-3 годишните) и ми се свива стомаха, щото ги гледа като плячка... Няма да забравя първия въпрос на нашия вет, като го заведохме: Имате ли деца? - Да. -Колко са големи??? - На 12. - О, добре, няма проблем! Опулих се, защото не разбрах точно връзката. Но мисля че множество фактори имат значение в случая. Характерите на семейството, начина на отглеждане, вътрешните взаимоотношения...Акитата много добре усеща какво се случва. Не понася алкохола, дрязгите, виковете и отрицателната настройка. Реагира като типичен примат - защитник. Сигурно множество случаи опровергават теорията ми за агресивността на породата, но аз считам че те наистина са изключение от правилото. Като семейството, което даваха по БТВ, които живеят екологично без ток, на еко-храни и тям подобни с 6 или 7 деца, не помня. Но ми направи впечатление акитата в репортажа. Тяхната акита. Беше 1:1 с Хачи, ХаДжолан, Кили. Ами кучето си лежеше кротко, децата около него (вярно никое не му се катереше по главата) и не реагираше особено. Даже на интервюиращите и оператора.
За мен тези хора са намерили вътрешния мир отвсякъде и кучето го разбира и усеща.
Интересно ми е как ще се развият отношенията на ХаДжоланчо с мивчицата, която си прибрала. А даде ли име на палето?
И от мен да знаеш: Ревност винаги има!!! Аз водих незнамсиколко месеци Хачи на тренировка, бях му водач, аз го извеждам сутрин, аз му слагам яденето...но виждаш ли...той боготвори мъжа ми....:ab_041: Ми кво да ти кажа, как човек да не го е яд...:ab_041:, но кучето си е избрало ментора. Това е. Те остават верни на ментора си и съблюдават стадото да не се разпилее, туйто...:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#3619 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 11:12 PM

Байо явно няма новини, затова не пише. Така си обяснявам мълчанието му. Корбац, от друга страна, също не е в страната в момента, предполагам затова скоро не се е включвал. Не мога обаче да си обясня мълчанието на другите "активни" членове на форума, които имат акити...като Петя от Сунимото, страхотния пич с Джаро, и още много други (в момента ич ме няма да си сповня) писали в този форум собственици...
Извинете ме за "грубостта" приятели! Но не може да се пише САМО когато ви изнася. Или пишете, или не. Туйто. Аз като една мома от село ви казвам, че човек държи на приятелите си, държи на кучето (или кучетата) си, и се старае да сподели и доброто и лошото за тях. Е, както всички тук, надявам се, са разбрали моя Хачи НЕ Е ЗА РАЗПЛОД, защото е прекалено агресивен. След като аз съм споделила не само изключителните му положителни качества, а и недостатъците, считам, че всеки от вас е във възможността си да го направи. Не за да обсъждаме стопанина (както се опитаха да направят някои неадекватни и неидентифицирани членове на форума) а за да обсъдим проблемите на кучетата и на породата като цяло! РАЗБЕРЕТЕ ЕДНО: ЩОМ ИМА ПОСТИНГ ПО ОТНОШЕНИЕ ПРОБЛЕМА НА КУЧЕТО, ТО ВСЕКИ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ БИ МОГЪЛ ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ ВАС ЗА СЪВЕТ И ДА ПОЕМЕ КАЧЕСТВЕНА И ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ!!! Това е НЕОЦЕНИМО!!! Защото преди 3 години по отношение на Акитата го нямаше! А сега - благодарение на Петя и мен, и на всички други неоценимо доброжелателни нови попълнения - имаме инфото. Не величая нито себе си, нито Петя. Но преди нас форумът беше само снимки и нищо останало, извинявайте...а, грешка....и филма...
User's Signature

Качена снимка

#3620 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 11:34 PM

Показване на мнениетоparcheka, в 30 June 2013 - 04:54 PM, написа:

Под Български Акити имах предвид,че ги водеха българи. И съм 100% сигурен понеже лично бях там и ги видях. Не говоря за специалката,даже участваха на БОБ,но спечели руснак. Имам и снимка ако искате мога да я кача за съжаление без тяхно разрешение.
Явно темата е някаква Свещенна и е забранено на други да пишат в нея :ea_103:

Че защо на някой да му е забранено да пише тук??? Щото има чужд произход акита? Ми моят е сърбин, и кво от тва? И до ден днешен не съм му извадила "експортно" родословие. Жива да не бях! Клубовете трябва сами по себе си да преосмислят критериите си и да приемат членове с качествено родословие, а не само с "експортно".

Като ги водят българи, това не значи, че са български акити, нали си наясно? Щот и аз "водя акита", но то не е българин, според ТЪПИТЕ ПРАВИЛА.

На мен неколкократно ми го обясниха, че ТОВА НЕ СА ТЕХНИ ПРАВИЛА, А СА ЧУЖДИ ПРАВИЛА, но акитата пак си остава ЧУЖДА, не Българска!
Забранено по принцип значи Не разрешаваме, а ние не забраняваме НИЩО, но защо да пускаш снимки на чужди кучета, като всички можем да си ги свалим от съответните сайтове??? Когато акитата отрасне на бг почва и й се плаща данък за това, считам че може да претендира за "българско гражданство", ама нейсе не съм измислила АЗ правилата. Ако ги бях измислила и написала, сега щях да печеля дивиденти от това....:rc_036::ab_041: като някой друг!!!
Е, аз си оставам БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ НА СРЪБСКА АКИТА. И това няма да се промени! В бъдеще - ще участвам на изложби, и моят Хачи, на когото е плащан не само данък на държавата, а и членски внос като член на семейство във входа, ще продължи да бъде Сърбин!:eg_033: И ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ! СЛЕД КАТО СЕ ЗАКУПИ КУЧЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, ТО ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВОТО ДА СЕ РЕГИСТРИРА В СЪОТВЕТНИЯ КЛУБ, СЛЕД КАТО СОБСТВЕНИЦИТЕ МУ СА БЪЛГАРИ!!! Иначе е пълен абсурд дори статистически, да се следи за популацията на съответната порода!!!
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема