Акита
Публикувано: 28 July 2013 - 07:59 AM
Публикувано: 28 July 2013 - 02:02 PM
desi79, в 28 July 2013 - 09:05 AM, написа:
Не, но понякога влияе върху характера.
У нас са внасяни кучета от Япония, на средна възраст 10-18 месеца, тоест вече пораснали. Има и по-ниски, по-високи, по-слаби, по-едри. В общи линии не влияе. Евентуално може да се получи проблем с лапите (да се изкривят навън най-често), в засимост от пода, върху който стъпват, но това важи като цяло за развъдниците, в които има по-хлъзгава настилка.
Публикувано: 28 July 2013 - 10:55 PM

За да се развие добре една акита е необходимо много движение. Преди време в фейса пуснах снимка на Кирей от изследването му за дисплазия. Получих доста писма от различни любители и селекционери с въпроси за хранене и най-вече какви хранителни добавки му давам за да развие така добре мускулите си. Бяха много изненадани, когато им написах, че Киро не приема нищо допълнително като добавка, защото просто няма нужда дори и по време на линеене на козината. Просто вечер яде месо и живее в клетка, която е с големина полувин декар

Моето впечатление е, че повечето развъдници полагат много грижи кучетата им да се чувстват добре. Много от тях както и друг път съм писала разполагат с огромни територии и развъдниците им са страхотни

Масово големите селекционери купуват големи кучета, които вече са дали здрави поколения за подобряване на тяхната линия. Това е супер, но със сигурност смяната на обстановката и собственика няма как да не е труден период за кучето и няма как да не се отрази и на характера му...Аз не мога да си представя да продам мое голямо куче - най- вече ще го мисля как ще го приживее, дали въобще ще може да се адаптира.....но.....в големите развъдници това е практика

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 30 July 2013 - 04:41 PM
Това - в отговор на постинга за фирмата производител на храни!!! Между другото - никога не съм уважавала Роял Канин, поради простата причина, че кучето ми хич не ще да яде храната им, направи му тотално стомашно разстройство на времето, а тя е и доста скъпичка на фона на другите по-елементарни, но по-класни храни. Разговаряла съм с хора, които я продават, и те твърдят, че в нея има основно ароматизатори и изкуствени овкусители, но не и истинска храна!
Петя, палетата са ВЪРХА на сладоледа!!! Дългокосмести, късокосмести, на кой му дреме всъщност??? Осъзнавам едно нещо - в този форум освен теб, няма друг развъдчик така задълбочен, загрижен и живеещ за дейността си!!! Повечето собственици на акити тук са хора, които по всяка вероятност НЯМА да заведат любимците си на изложба, и не лелеят наградите, раздавани там. Те просто са хора (като мен), придобили едно ОСОБЕНО куче с изключителен интелект, особености и възможности.
xael: Извинявай, но не само възгледите ни не съвпадат с японските. Като цяло ние НЕ СМЕ азиатци, оти, щото, понеже се намираме в центъра на планетата, реално.... Ние си гледаме кучетата по един и същ тертип, независимо дали са акити, немски овчарки, английски догове, ирландски вълкодави, или пекинези, йоркширки, болонки, чи-хуа-хуа, или пинчери.... Българинът всяко куче го гледа като Куче, а не се отнася към него с релевантното отношение и знание за породата!!!
Има хора, за които се казва: Куче да си в тяхната къща! (Като у нас, извинявайте!), има хора на които НЕ им дреме каква порода са взели или са им подарили - то било куче... туйто. Българското племе си е виновно за всичко, което му се случва, защото НЯМА да се промени. Това са двата варианта - куче да си в нашта къща, или куче да си - да те влачат с кола...българската простотия КРАЙ НЯМА!!!
И по този повод - докато бях в провинцията - 2 кучета бяха изхвърлени там, като едното е ловджия-барак - доста старичко (сигур това е причината да го изхвърлят), а другото - едричко сиво-бяло никакво такова, но не старо куче... Това също е проблем - не можем вече да се ангажираме с тях - дай да ги изметкаме там, дето може някой евентуално да се ангажира...Пълна простотия!!! Като не могат да гледат и да се ангажират с допълнителен член на семейството - да не го взимат... Питам се- дали и бебе биха изхвърлили така???
Ето затова тръбях, че ще приспя моя Хачи (и наистина ще го направя в дадения момент, ако той не улегне още повече), защото предпочитам да го приспя и да му спестя неговите, а и човешките мъки... Не ме питайте какво ми е било 1 седмица да го гледам тоя барак, който очеизваждащо почти не вижда и не чува, и се радва на всеки, ама няма кой да му даде и комат хляб. Хачи щеше да го изяде....ако някой му беше позволил, естествено...
Благодаря на всички, отзовали се пишейки във форума!!! Вашите мнения и съвети нямат равни по ценност по отношение отглеждането на тези наши сладурски "особняци".
Очаквайте снимки от нашата "почивка" в провинцията. Страхотно жувотно ми е този мой Хачико....няма равен и няма по-голям злобар...ама то...с какъв се събереш - такъв ставаш...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 31 July 2013 - 12:57 AM
lilianas, в 15 July 2013 - 11:51 PM, написа:

Колко е величествен!

Здравейте и от нас, с доста голяма пауза.

Лили, не успяхме да отидем на изложбата, защото в къщата ни на морето нямаше климатици. Монтираха ги седмица по-късно и не исках да изложа Хачи на такива жеги, но на следващата изложба ще участваме :) По принцип нямах намерения да го водя по изложби, защото се притеснявах, че като е с едно ташаче не мога да го запиша

Това ни е последната снимка от Бистрица.

Искам да попитам (дано не е неуместно) какво се случва с Кили? Надявам се момчето да се възстановява, щото у нас много лапи му стискат палци!
Също така разбрах са Хацумото от Арена Армеец, че ще го заведат на ветеринар за зъбите, но са го преместили там, защото стопанина има много кучета и Хацумото не се разбира с никой от тях :D
Публикувано: 31 July 2013 - 07:49 AM
lilianas, в 30 July 2013 - 05:10 PM, написа:

О разбират се перфектно , но те са израснали заедно , от много малки ( разликата им е 1 месец) и постоянно са заедно по разходки! Като се видят в парка отсвирват всички други кучета и минимум 2-3 минути се целуват :)
Публикувано: 31 July 2013 - 10:15 AM
много ви се радвам

Мартина, ако имаш възможност направи някакви снимки или клип на Хачи с котето Чики, представям си какво забавлевие е било

Lalov , Арес е страхотен........пу, пу, пу...

Лили, чакам снимките с нетърпение

Ето и малко снимки на едно от бебетата на Киро и Казуми, което също се казва Хачи

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 31 July 2013 - 10:33 AM
О Б Я В А

Здравейте, казвам се Батур, но всички ми казват Роши заради дългата ми козина. Много съм умен, любопитен съм, обичам да се заяждам с по-големите кучета пазя си своята теретория, а най-много обичам за си похапвам - дебел съм, но не ми пука особено, нали съм куче в промоция:))) като във филма "Марли и аз" .....На всичкото отгоре съм и женкар

Продават ме на символична цена заради това, че съм космат (не си мислете, че се чувствам подценен - напротив обичат ме много, най-много...) Търся си стопанин, но искам аз да си го харесам, защото не всички хора ми допадат ....Ако ме искате се обадете на тел.088 7 982 645

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 31 July 2013 - 12:57 PM

Официално днес е първият път в който Хачи дори не си пипна гранулата :D По принцип хапва, макар и малко, но преди да му сипя извадих едно пилешко за котенцата пред блока и не му дадох (как можах

Публикувано: 31 July 2013 - 02:49 PM
MartinaV, в 31 July 2013 - 10:57 AM, написа:

Официално днес е първият път в който Хачи дори не си пипна гранулата :D По принцип хапва, макар и малко, но преди да му сипя извадих едно пилешко за котенцата пред блока и не му дадох (как можах

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 01 August 2013 - 08:32 AM
ето и две снимки на Барс и неговият спопанин

И още нещо да споделя - бебетата ми отидоха при страхотни стопани! Нямате си на идея за какви хора става въпрос

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 06 August 2013 - 10:46 AM
Asita_Lilly, в 06 August 2013 - 07:37 AM, написа:
Обръщам се най-вече към Петя :)
Какъв е шанса при събиране на две акити те да не се разберат ?
Няма ли опасност дори и да има видим мир ако не си наоколо да се случи някоя беля?
Привет

Ако са мъжка и женска акита няма никакъв проблем, но при две женски гаранция няма и мирът може наистина да е "само видим" както казваш

Невъзможността да съжителстват нормално със себеподобни си е недостатък в породата, затова не си правя експерименти с големи кучета, които не са отраснали заедно да ги оставям сами без надзор. Имало е и случаи, когато се избиват заради мен в мое присъствие, даже съм ранявана ( ухапвана ) по грешка при разтърваването им. Последният такъв случай беше - прибирам се от работа и всички ми се радват, иска всяка една да ме целуне, да я прегърна и именно заради това, че не мога да го направя едновременно и с трите се избиха...От тогава ги посрещам разделно

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 07 August 2013 - 10:46 AM
ето малко снимки на Кума и Бени

Чернилката Кума на плаж в Naxos Гърция и щастливата Бени

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 07 August 2013 - 12:59 PM
Благодаря за милите постинги и страхотните новини!!!

Много се радвам, че първите страхотни бебета на Петя са намерили такива добри и качествени стопани! Това е изключително важно!
Мартинка...невероятна информация за всички новопостъпили - много е важно да се знае как тази порода подхожда към обстановката, хората и храната. Нашият също се "сговнява" когато е сам... Акитата си търси човешка компания и това й е в натурата!
Асита- здравей отново! Моята треньорка ми е казала така: (а и не е единствения треньор, който ми го е казвал, моя е бил при трима треньори) Нямайте доверие на кучето, независимо от обучението! Може докато сте с гръб да направи това, което никой не би желал!
И аз й вярвам. Защото обучението не само е целенасочено, то трябва да е ПОСТОЯННО! Тоест - непрекъснато. Не защото кучетата забравят, а защото точно тази порода обича да се прави на шест без десет, или на дръж-ми-шапката, и то отвсякъде!
Онази вечер в 23 часа ни нападна един лабрадор-ретривър. Този път вината не беше в моя Хачко. И ако онова куче беше на каишка даже нямаше да се забележим...Но, нейсе...няма наранени и пострадали, въпреки страхотната борба "глава в глава" и "гърди в гърди". Луда работа!!! Ама този път моичкия с нищо не беше виновен и като тръгнахме, той ме гледа в очите (защото е свикнал да отнесе конско и шамар след подобни случки), а аз го похвалих, на уличната лампа и после в къщи го прегледах дали някъде няма нещо...СЛАВА БОГУ - НИЩО! Дадох му и кокал след това - да му покажа какво добро куче е бил, като се е сбил...

Петя, твоят Батур намери ли стопани?
Ето последните ни снимки.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 07 August 2013 - 01:05 PM
Аз щото си декларирах кучо още на 4 месеца, взеха ми такса (всъщност цялата плеяда от звезди я знаете от предишните ми постинги) и 2 години се борих да ми приспаднат тази такса, та най-накрая тази година с "неимоверни" усилия от страна на общинската администрация, считам че съм решила проблема си (ако догодина пак не се появят 2 такси "куче")
Регистрирали ли сте подобаващо любимците си в съответните общини? Плащате ли им данък? Имате ли бележки?
Не само за данъка, а и другата - регистрационната, която трябва да се представя на испекторите?
Защото, ако всички сме изрядни, можем да търсим сметка на общината по ред въпроси... Просто питам, не се обиждайте и не се сърдете, само споделете...

Публикувано: 07 August 2013 - 01:36 PM
Lalov, в 31 July 2013 - 07:49 AM, написа:
lilianas, в 30 July 2013 - 05:10 PM, написа:

О разбират се перфектно , но те са израснали заедно , от много малки ( разликата им е 1 месец) и постоянно са заедно по разходки! Като се видят в парка отсвирват всички други кучета и минимум 2-3 минути се целуват :)
И при нас е така: С който е израсъл от малък се разбира перфектно - има нюха за стадото. Така сме с моята приятелка и нейното Хъски, даже вчера бяхме на разходка заедно. 2-ма перфектни мъжкари тугедър.. И всеки им се радва!!!
Благодаря за инфото!