Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3741 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 09 August 2013 - 10:15 AM

Показване на мнението^Rosita^, в 08 August 2013 - 06:13 PM, написа:

MartinaV,ми ние досега не повтаряхме ли само това,че породата е агресивна към кучета!!! Не е въпрос на възпитание. И това с" не идването" на кучето го има и при другите северни породи,като хъски ,самоед,нямам поглед над други те. Моята от малка я научих да идва със свирка само плюс наградка.Идеята почерпих от ловец.Така ги обучават ловджийските кучета, за да не крещят из горите.На "ела тук" не идва.Като беше малка мислехме че не разбира български и в началото я виках на руски -ха -ха :af_089:
Аз лично за всеки случай я пускам само в затворени комплекси (големи площи хотелси комплекси с достъп и до морето)
Също съм се снабдила с автоматичен повод 8 метра .Много е удобен.
Лили,аз пък я пускам мойта да се бие, след като съм предупредила че кучето напада и въпреки това другите- понеже били добрички не си ги връзват.
Скоро както си вървяхме и разбира се скочихме срещу една жена с пуснато куче,тя най нахално ми направи забележка-"ама защо го пускате като е лошо".Пък то моето вързано на къс повод,та чак не можах да реагирам в първия момент на забележката.
За това че са толкова нагли ,я пускам да ги насмете другите,като не разбират от дума.Едно време като бях с пекинез все на ръце го вдигах да не се дразнят другите,а те дори са скачали върху мен.Е сега да заповядат. :ba_025:

Ами надявах се да се промени, тъй като родителите му не са такива. Капка агресия няма у тях.

#3742 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 10:51 AM

MartinaV, агресията "дреме" във всяка една акита. Не си допуснала никаква грешка при отглеждането на Хачи - напротив! Ти си един от най-отговорните и грижовни стопани, които познавам дори и виртуално. Хачи расте, възмъжава и в него се поражда желание за господство и доминантност. Не си спомням дали го кастрира преди време....
Един развъдчик от Франция, който се занимава около 20 години с акити ми каза, че при отглеждането на акита е много важно през първите две години да не се допуска да влиза в пререкания с други кучета и тогава израствали по- спокойни....Не знам дали е истина. Може би наистина е важно тази агресия, която носят в себе си към себеподобни да не се отключва.
Трудна работа. Моите също живеят разделно и въобще не си правя експариманти да събирам две големи кучета. Химера и Казуми през оградата ще се изядат, та ако ги събера това значи да има рани и откъснати уши. И само да ви кажа, че агресията се проявява около година. Повечето ни акита са подрастващи, но вече някои от тях не могът да съжителстват заедно. Като, че ли им е заложено да живеят в самота и близо само до човека.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3743 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 11:04 AM

sarko63, добре дошъл :smile: Помисли много добре дали си готов за всичко това, което четеш по-горе :smile:
Акита е любов, приятелство, красота, приключение, господство, лоялност......акита е куче, особено куче - като народа от който произхожда :smile:

Ето малко снимки от обещаната фотосесия :

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3744 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 12:56 PM

Здравейте, приятели!

Петя - УБИЙСТВЕНИ СНИМКИ!!! Невероятни екземпляри, никой нищо друго не мож каза по въпроса! Както винаги съм казвала - ти си ЖЕНА - ЕДИН ПЪТ, на каквото се отдадеш - няма да има равно! Батур, сигурно може още да почака, предполагам. Но си права по отношение на едно - да не се пуска акитата в ранни месеци за социализиране. Видях, че и Мартинка, като мен, се е опитала да го направи. Моят Хачко-Пачко, също беше пуснат от 3-месечната си възраст в парка, за да се социализира, ми да, ама не, както казва Петко Бочаров, и както има даже написана литературна творба. Не се получава просто. В интерес на истината, ми се ще да пробвам системата на Росита със свирката. Като съм го водила на обучение повече от година, реших, че командите са ми достатъчни, но АКИТА много ясно и отчетливо разбира, кога е на обучение, и кога може да си прави каквото ще...И се възползва от това. А яви ли й се насреща голям, велик противник...е, от това няма спасяване...Налитат, като за последно. Без значение мъжко,женско и тям подобни. Ще пробвам със свирка.Роси, каква свирка използваш? Нормална или ултразвукова?

Grima: Относно ГЕНЕРАЛИЗИРАНЕТО - съжалявам, ако сте го разбрали по този начин. Проблемът всъщност е "безповодните" кучета - първоначалния Ви постинг беше с тази идея. Аз ЛИЧНО не се познавам с 99,99% от пишещите тук. Да не говорим, че и точно в този процент никой МЕН не познава. Така че,дали Вие познавате мен, или аз познавам Вас - в случая няма никакво значение. Има значение отношението на и към стопаните, пускащи свободно кучетата си. Е, аз не съм им привърженик. Била съм стопанин и на Болонка, и той винаги е воден на повод, и никога не е пускан да се размята сама натам-насам, въпреки че са били по-ЛИБЕРАЛНИ времена, когато нямаше уточняване кой-къде-кога-и как- може да си разхожда и пуска любимеца. И нямаше НАРЕДБА за това нещо! Така че, не го приемайте ЛИЧНО, моля!!! Ние нямаме ДЪРЖАВА, та искаме да имаме наредби, правила и правилно управляващи кучетата си, стопани!!! Хората тук не са научени, че трябва да се поддържат в дадени ситуации (и то защото манталитета на българина е - аз съм най-великия). Това е.
А поддръжката в този форум, и като цяло, за мен се изразява в информация относно акитите, макар че аз за 3 години научих повече, отколкото ми се иска за тази порода, споделянето на проблемите, общуването като цяло. Аз лично съм социален тип и именно затова похабих много време и нерви, отдадени на кучето и на постингите ми тук. Надявам се само, че новопостъпилите ще поемат информацията и ще разберат за какво иде реч. А тоест - Акитата НЕ Е НЕМСКА ОВЧАРКА, НЕ Е БОЛОНКА, НЕ Е ЙОРКШИРКА, НЕ Е САМОЕД, НЕ Е ХЪСКИ (въпреки, че се води Сибирска порода). Тя е изключително Трудоемко и Психо-емко (такава дума в българския език не съществува, но току-що я измислих :ab_041:) животно. Своенравна, изключително умна, Бойна, Инатлива, и като цяло - страшно трудна за отглеждане като домашен любимец в големия град! Брях, сигурна съм, че още в някое мнение съм изказвала това мнение, извинявайте!!!
Пък на село - с говедата, сигурно човек може да отглежда всичко, което желае. :rc_036:

Мартинка, не очаквай друго, мисля че ти беше повече от ясно какво и как ще се случи, гледай само да не изяде нечие домашно куче, друго не мога да ти кажа. Аз бях като болна, когато още на тренировките Хачи изяде едно джак-ръсел териерче, женско... Ама слава богу не го усмърти, де. Пази се от Дребните кучета. Те налитат без да мислят, за да изплашат противника (което е логично за кучетата), но наште тях ги смачкват за норматив. Не се притеснявай от боеве с големи животни. Там знаят как да се пазят и какво да правят - в крайна сметка нищо не може да им отнеме кръвната връзка с "мечкоедите" :ba_025: Това ще е и за в бъдеще, аз също считах, че съм социализирала Хачико на времето...докато не разбрах, че всъщност САМО и ЕДИНСТВЕНО кучетата, с които е играл като малък, за него са "глутницата", всичко останало минава под ножа. Така че, опитай се да го извеждаш навън или да го събираш с кучетата, с които си го "социализирала" като по-малък. Още повече - твоя Хачко сега е в кучешкия пубертет - най-яростната и най-страстната възраст. При тях тя не е като при хората...не си менят мнението на всеки десет секунди...имат постоянна нагласа, но тя е агресивна и доминантна! :re_037:
Поздрави от мен на всички! Ние сме добре, само дето тоя скапан проблем с ушните канали ни е постоянен. Така и не намерихме читав лекар за това! Тръскаме глава и туйто. Нямаме секрет, нямаме краста...нищо нямаме, ама тръскаме глава яко, явно нещо му пречи...:dh_188:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3745 Потребителят е офлайн   sarko63 Икона

Публикувано: 09 August 2013 - 01:52 PM

Благодаря Петя. Мой близък роднина има куче кръстоска между московска стражевая и кавказка овчарка .Той пътува често и аз се грижа за нея.На моменти ме е страх , че не мога да я удържа. Когато сме двамата е кротка и послушна , но навън трудно я удържам и не я пускам без повод .Имам само повърхностен поглед върху възпитанието на кучето но си права да се отглежда Акита е и философия .

#3746 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 04:18 PM

Росита, би ли казала КАКВА СВИРКА ИЗПОЛЗВАШ, благодаря ти!:ae_085: Обикновена или ултразвукова?
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3747 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 07:28 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 09 August 2013 - 05:18 PM, написа:

Росита, би ли казала КАКВА СВИРКА ИЗПОЛЗВАШ, благодаря ти!:ae_085: Обикновена или ултразвукова?

Свирката е обикновена като спасителска.Ами не знам голямо ( и инатливо) куче дали ще се научи. Тя моята на тази възраст не възприема дори новите играчки.Скоро ѝ купих топка,която издава звук при разклащане.Нито на звука реагира,нито на хвърляне на топката.А уж смисъла беше да я повикам с нея,нещо като със свирката.Дадох ѝ и нова плюшена играчка,защото старата беше изтърбушена-не я поглежда.Играе само със старите играчки.
Това лято ѝ взех нагръдник,че ме беше страх при среща с други кучета да не ѝ се изхлузи нашийника в суматохата.Еее голямо инатене беше,не искаше да върви даже,защото не е свикнала с такова нещо.
Заради НЕможенето да съжителстват две акити, искам да питам Петя,освен в случаите,когато са мъжко и женско ,когато са от един пол-за две мъжки се е коментирало вече-баща и син,че не могат да съжителстват.Интересувам се ако са две женски-майка и дъщеря дали ще се разбират ?

#3748 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2013 - 12:55 PM

^Rosita^, дали са роднини или не, при кучетата това е без значение, както и не при всички се отключва агресията - относително е :smile: и не е правилно да слагаме всички акити под общ знаменател, има и изключения......но това е първото, което всеки един бъдещ собственик трябва да знае.
В момента гледам 3 женски заедно, но ги контролирам и никога не ги оставям сами - когато ме няма са разделени :smile: Засега само Мара не е изпадала в бойна ситуация :smile: Искам да ти кажа, че играта на две млади акити прераства в борба за надмощие. Става неусетно, от приятелки, които до преди ден си почистваха взаимно ушите :ab_041: стават врагове и то по време на забавление. Ако си с тях постоянно съм сигурна, че би овладяла ситуацията, но аз /поне за сега/ нямам тази възможност.
Има и нещо много важно - емоционалната връзка с кучето ти трябва да е много силна. Аз познавам някои мои кучета по погледа какво ще направят преди да го осъществят. Но това са кучета с които съм деляла хола, дивана и леглото си.... :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3749 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2013 - 07:27 PM

Благодаря за пояснението.

#3750 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2013 - 07:51 PM

Преглеждате ли на кучето си лапите? Ако не,правете го,защото понякога там долу на възглавничките се появяват гъбички,нещо като малка раничка или ако не са гъбички междупръстите се появява нещо черно като пръст и дори след като се измият остава зачервяване между тях.Вета го нарече междупръстен дерматит,след като е изследвано и не се окажат гъбички.

#3751 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2013 - 11:24 AM

Аз разбрах, че моето теленце е имало среща с Хачикото на Лили :ab_041: Брат ми каза, че в началото са се ръмжали, но после седнали с гръб един към друг и всичко било точно :ab_041:

Снимката по-долу не е моя, но е прекалено сладка, за да не я споделя :wub:
Качена снимка

#3752 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2013 - 01:51 PM

Какъв е този мутант :ab_041: Много сладка снимка :wub: Само в Европа може да се видят такива големи акити. В Япония идеалната височина при мъжките е 66,70см. и 60,6см. при женските. Киро и той май клони към едрите акити с неговите 41кг.

Ето и графики за тези които се интересуват:

Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимка

Това са снимки на брат и сестра на Имари от различни майки - собственост са на развъдници във Франция и Унгария :smile: Сестричката и е по-голяма от нея, но приликата е поразителна :wub: Какъв е този ген на баща им не знам :wub:

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Ето я и нея плезлата :wub: :wub: :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3753 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2013 - 05:26 PM

Това с размерите ако го знаех по рано нямаше да се притеснявам .Когато кучето беше на 1г.и нещо започнах да си мисля,че нещо не е наред,защото беше малко под 60 см.височина и около 25 кг.Ядеше много малко-ако ѝ се събере 500г.(не гранула),рядко-повече.Дори я водих на изследвания при двама доктори -кръвни и на органите по отделно.Но всичко беше наред.А после се сетих,че някъде бях чела,че дневната дажба е добре да бъде от 2 до 4 % от теглото на кучето.Ама то човек като се притеснява не се сеща за всичко.Сега виждам ,че е в нормата за женско куче.

#3754 Потребителят е офлайн   linuz Икона

Публикувано: 19 August 2013 - 04:51 PM

Здравейте, не знам дали тук е мястото да пиша, но търся женска Акита за разплод :) моето момче е на 2 години и един месец, не е боледувал от нищо до сега и е с родословие. Качена снимка
Качена снимка

#3755 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2013 - 10:00 PM

Показване на мнениетоlinuz, в 19 August 2013 - 02:51 PM, написа:

Здравейте, не знам дали тук е мястото да пиша, но търся женска Акита за разплод :) моето момче е на 2 години и един месец, не е боледувал от нищо до сега и е с родословие. Качена снимка
Качена снимка

Здравейте и добре дошли :smile:
Много ви е хубаво момчето - от кой развъдник е? Ако може дайте молко повече информация за кучето.
А относно заплождането има определени неща, които трябва да направите преди да предприемете подобна стъпка - и това са :
1. Да посетите 3 изложби и да бъдете оценени с отлични оценки.
2. Да си направите изследване за тазобедрена дисплазия със сертификат. Това може да го направите в "Централна Ветеринарна Клиника" или "Син Кръст". Допустимата степен са "А" и "В"
3. Да станете член на "Акита и Шиба ину - Клуб България"

Ако имате още въпроси пишете - има още хора, които биха могли да ви отговорят :smile:

Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3756 Потребителят е офлайн   linuz Икона

Публикувано: 20 August 2013 - 08:44 AM

[/quote]

Здравейте и добре дошли :smile:
Много ви е хубаво момчето - от кой развъдник е? Ако може дайте молко повече информация за кучето.
А относно заплождането има определени неща, които трябва да направите преди да предприемете подобна стъпка - и това са :
1. Да посетите 3 изложби и да бъдете оценени с отлични оценки.
2. Да си направите изследване за тазобедрена дисплазия със сертификат. Това може да го направите в "Централна Ветеринарна Клиника" или "Син Кръст". Допустимата степен са "А" и "В"
3. Да станете член на "Акита и Шиба ину - Клуб България"

Ако имате още въпроси пишете - има още хора, които биха могли да ви отговорят :smile:

Поздрави!
[/quote]

Кучето е внесено от Сърбия от фирмата "Нети догс" в София. Аз съм от Пловдивска област и да ме насочите къде в Пловдив мога да направя тези изследвания? Малко повече информация за тези изложби, място и дата :) понеже не съм наясно изобщо с тези неща, до сега не съм се занимавал, кучето си го взех просто защото исках да имам такова куче и добър пазач с което се справя много добре :) Как мога да стана член на "Акита и Шиба ину - Клуб България"

#3757 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 09:38 AM

Eто инфо за календарния план на изложбите http://www.brfk.org/kalendaren-plan Ако не ви се занимава с изложби може да си направите експертни оценки от двама или трима съдий. В този случай е най-добре да се обърнете към клуба за по-подробна информация - ето линк : https://www.facebook...ulgaria?fref=ts
Относно дисплазията тези клиники, които ви изписах по-горе са сертифицирани за издаване на този документ, който е международен.
Кои са родителите на кучето? Ако може ми ги напишете за да видя от коя линия е....
Успех и се надявам, че ще го направите заплождането както трябва :smile:
Около Пловдив /с.Марково/ отиде и едно мое диво момче Butron - очаквам скоро нови снимки :smile:

Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3758 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 09:44 PM

Какво ще кажете за това :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3759 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2013 - 03:37 PM

Привет. Аз вече съм си в България. Искам да пусна снимки на кучето, да кажете какво мислите за кожните проблеми наред и с другите, които му са се появили. В момента му слагат калиев йодит за очите, Преднивет 5мг таблетки и Imuran 50mg.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3760 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2013 - 04:04 PM

Забравих да напиша, че го пръскат и с Ектолуцил 100мл.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема