Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3781 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2013 - 12:11 AM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 27 August 2013 - 09:35 AM, написа:

лилианас, предполагам имаш предвид клиника "добро хрумване"..
а може би щом няколко човека са казали че може да е алергия към храна, си заслужава да пробвате известно време да ограничите някои храни към които често се срещат алергии при кучета.. или да пробвате някоя хипоалергенна...

Препоръчайте ми,моля. Досега не бях чувала за Хипоалергенна храна. Честно! За диетични храни знам, защото съм ги ползвала при разстройство и проблеми със стомаха. Но за Хипоалергенни храни никой от 3-мата доктори и клиники, които сме посетили не е говорил. Казаха само, че евентуално трябва да му се смени храната. Готова съм на всичко, само и само кучето ми да спре да се тормози от ушите си (в които за неговия размер няма почти никаква ушна кал). Благодаря за съвета предварително!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3782 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2013 - 02:03 AM

Лили здравей,като за начало ще трябва да му спрете манджите от масата на хубостника :) В зависимост от това към каква марка храна се насочиш почти всички имат хипоалеренна серия.Тук ще намериш какво не трябва да съдържат http://ardengrangebg...mid=157&lang=bg Ако не се лъжа се използва агнешко и ориз като сновна съставка на хипоалергенната храна.
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3783 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 September 2013 - 03:34 PM

Петя, ама този Кума е прекрасен!! :wub: По-добри стопани не можа ли да намериш? :ab_041: Щастливо пале е, личи му по снимките :ab_041:

Байо, много се радвам, че Кили се подобрява :) Дано животинката се излекува напълно!

Лили, не искам да приемаш постът ми като упрек (опитвам се да си разясня напълно картинката), но смяташ ли, че наистина си готова да се разделиш с Хачи? Все пак 4 години си се грижила за него. Той не показва ли никаква любов или привързаност към вас? Разбирам, че е прекалено доминантен и не се респектира, но не мога да подмина поста, без да задам въпрос. :( Тъжно ми е, че такава съдба грози което и да е същество (не само акита)... :rf_011: Мислила ли си за друг дом? Акитата, която беше в приют Богров също беше злобничка (стоеше в отделна клетка, не даваше да я пипат), но я осиновиха в планината и май си живее добре. Просто се опитвам да помогна... :(

Нашето Хаче си е на същото дередже. Рядко се застояваме пред компютъра с него, но онзи ден го забелязах, че има нещо кожно отвътре на крачето. Та, ще пътува към клиниката тези дни, защото му е поопадала козината и ме съмнява, че участъка понамирисва :ea_103:

#3784 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2013 - 10:36 PM

за хипоалергенните храни.. има писано в раздела за хранене.. а иначе чела съм препоръки за тези (пускам линкове, защото има информация за състава).. има и други естествено, просто тези са ми правили впечатление.. нямам наблюдения, защото не ми се е налагало да ползваме такава храна...
http://www.zoofast.b...40-p-12591.html
http://www.zoofast.b...40-p-12590.html
http://www.zoofast.b...36-p-14689.html
User's Signature

Качена снимка

#3785 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2013 - 06:05 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 02 September 2013 - 02:03 AM, написа:

Лили здравей,като за начало ще трябва да му спрете манджите от масата на хубостника :) В зависимост от това към каква марка храна се насочиш почти всички имат хипоалеренна серия.Тук ще намериш какво не трябва да съдържат http://ardengrangebg...mid=157&lang=bg Ако не се лъжа се използва агнешко и ориз като сновна съставка на хипоалергенната храна.
Поздрави

Здрасти, Деси! Много благодаря за съвета, но ние не даваме манджи от масата. Моят Хачи се храни основно със суха храна, овкусена с варени пилешки дробчета (може би проблемът идва от там, че и самата храна е с пилешко, знам ли...)
Благодаря за съвета, ще се възползвам, ако имам толеранс от Хачи, защото той си харесва гранулата и я яде. Не съм сигурна какво ще се случи, ако я сменя с друг вкус....
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3786 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2013 - 09:30 PM

Извинявам се ,бях останала с впечатлението ,че от време на време го черпите с вкусотий от масата :)
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3787 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 September 2013 - 10:15 AM

Здравейте,

Отдавна не сме писали , и сега се обръщам към всички вас с една молба за помощ , надявам се всички, които са имали такъв проблем и знаят на какво се дължи или имат решение или адекватен съвет да отговорят .

Нашата красавица, която направи вече 9 месеца , отново спорадично повръща след като яде трева. Новото обаче е че повърнатото вече е цветно, а не само пяна както беше в предишните случаи.
Храненето и досега беше микс от суха и мокра храна. Сухата храна е Eucanuba, мократа Дарлинг.Хранихме я веднъж вечер, което преустановихме и разделихме храненията на 2 пъти- сутрин и вечер.мислейки че събира много стомашен сок от глад. След поредния преглед при доктора, той и сложи три поредни инжекции и каза да минем на диета 10 дни само на мократа храна за да не дразни хранопровода.Опипа я отвсякъде.
Направихме го, мина време пак повърна- трева, пяна, но цветно. Решихме, че е от храната , която знаете има цвят кафеникаво-оранжев-червен.
Спряхме я и минахме само на суха, за да разберем дали е кръв или е от храната.
Естествено яденето на суха храна въобще не и харесва, въпреки че и слагаме бульон, за да се "излъже" и да я изяде, но ако няма някаква мръвка, не желае да я яде.

Доктора каза че кучето изглежда супер , в норми е като килограми .
Жизнена е ,радва се, играе. Няма разстройвсто или запек или кръв в урината.

Повръща само след ядене на трева.Никога не си е повръщала храната.

Моля ви кажете какво да направим, защото вече се виждам в чудо да не би да е нещо сериозно.

#3788 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 September 2013 - 12:27 PM

На връщане от Док. ... : :zz_226:

Док. каза : Гастрит за който има два варианта да е от лошо хранене ( преди да дойде при нас) или наследствен проблем със стомашната клапа.
В този ред на мисли , кучето е взето от тези хора : http://www.dogs-bg.com/index7.html , внос от Сърбия ,даже има и документи за родословие.
Предполагам обаче че тези документи най- вероятно са фалшиви и това си е честа практика.
Така или иначе ще си пиеме хапчетата и ще се молим да й мине или поне да я облекчи и да е с нас още дълго време.

:sa_021:

#3789 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2013 - 01:12 PM

Показване на мнениетоAsita_Lilly, в 12 September 2013 - 10:27 AM, написа:

На връщане от Док. ... : :zz_226:

Док. каза : Гастрит за който има два варианта да е от лошо хранене ( преди да дойде при нас) или наследствен проблем със стомашната клапа.
В този ред на мисли , кучето е взето от тези хора : http://www.dogs-bg.com/index7.html , внос от Сърбия ,даже има и документи за родословие.
Предполагам обаче че тези документи най- вероятно са фалшиви и това си е честа практика.
Така или иначе ще си пиеме хапчетата и ще се молим да й мине или поне да я облекчи и да е с нас още дълго време.

:sa_021:

ние имахме този проблем.. и понякога дори и сега, когато реша да почерпя прасчо с някоя вкусотийка или прекали с кучешките лакомства или пък е нещо много притеснен, навън се тъпче с трева и после повръща... проблемите намаляха значително (да не кажа че изчезнаха) след като сменихме сухата храна..
защо не пробвате някоя друга суха храна висок клас как влияе на куча? все пак различните храни се приемат различно от различните кучета.. или пък пробвайте някоя храна за кучета със стомашни проблеми или чувствителни кучета...
User's Signature

Качена снимка

#3790 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 September 2013 - 03:58 PM

Здравей sin_zaek,

Най-вероятно ще пробваме това, което казваш.
Ако може кажи коя храна сменихте и с коя ?
:ba_025:

#3791 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2013 - 06:19 PM

И моята повръща след като е яла трева,затова просто не ѝ разрешавам доколкото е възможно да следя какво прави. А за съдържимото,при вас да не би да е от това че е яла преди разходка.Чела съм някъде ,че тези кучета са предразположени към превъртане на стомаха,затова никога не ѝ давам храна преди и непосредствено след разходка (каквото и да било),дори лакомство.Тук във форума имаше една акита,която постоянно повръщаше ама скоро не са съобщавали как е кучето ,дали се е оправило.

#3792 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2013 - 09:44 PM

Здравейте,
яденето на трева и повръщането след това е нещо нормално, стига да не се случва често! Повърнатото може да бъде както жълто-зеленикава пяна, така и кървава. Причинава се от леки порязвания на лигавицата от острата трева. При теб според мен е някаква форма за гастрит предизвикан от не правилно хранене и консумация на некачствена суха храна. Смяната на храната е задължително! Консултирай се с ветеринар с каква точно диетична храна да я смениш, както и по какъв начин ще я храниш в бъдеще. Всеки организъм и индивидуален и различните храни може да се отразяват различно. Затова наблюдавай кучетото си....Успех!

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3793 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2013 - 10:06 PM

Показване на мнениетоAsita_Lilly, в 12 September 2013 - 01:58 PM, написа:

Здравей sin_zaek,

Най-вероятно ще пробваме това, което казваш.
Ако може кажи коя храна сменихте и с коя ?
:ba_025:

прасето ядеше най-вече дарлинг и готвено (специално за него) от време на време, но определено не му влияеше добре (ядеше трева периодично, понякога му беше разстроен стомаха, понякога се появяваха газова, а също и неприятен дъх).. отказваше да яде друга суха храна или по-точно се мусеше много на почти всички, които сме пробвали, а сме пробвали много храни среден и висок клас... а и ми правеше впечатление че когато яде готвено или мокра храна, има по-сериозни проблеми със стомаха, така че мина изцяло на суха храна и имаше някакво подобрение... преди година-две минахме на josera.. разликата се усети почти веднага.. яденето на трева навън спря, освен инцидентно, когато е много нервен или е прихапнал повече лакомства (например цял голям кучешки кокал).. газовете изчезнаха (и преди не бяха много, но все пакимаше от време на време), а и дъхът му определено се промени (и преди не беше нетърпим, но на моменти си беше откровено зловонен)... първо бяхме на josera regular, пробвали сме и sensitive, но нещо не ми допадна и се върнахме на регулара, от половин година яде Josera masters (специално търсех храна с малко по-малко протеин и мазнини)

трябва да се има предид все пак, че той не е акита, а и въпреки че се муси на храна (или по-скоро се мусеше, защото сега хрупа йосерата с апетит), не е точно капризен -- яде каквото му дам, макар и понякога с явно нежелание..
User's Signature

Качена снимка

#3794 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2013 - 09:14 AM

За Дарлинг е известен факта, че подува корема и предизвиква много газове, а като видя оцветяването и лошо ми става :ud_009: наблъскана с какви ли не оцветители, химикали и консерванти....
Нашият начин и качество на живот се отразява и на нашите любимци, защото например месото на пазара не винаги е качествено, тъй като е много пък важно с какво се хранят животните и дали им се дават хранителни добавки за напрупване на маса. Сигурно знаете разликата от домашно пиле и пиле закупено от магазина - няма нищо общо :smile: Не можем да избягаме напълно от това което ни предлага параза, но имаме право на избор.
Важното е да се избере по-добрият начин на хранене, което да отговаря на потребностите на организма на кучето. Затова е добре да се наблюдава внимателно самото животно за да се разбере влиянието на определената храна.

Ето малко снимки с лошо качество на Казуми 4 месеца след раждане на една сурия бебета :ab_041: Въпреки снимката направена с телефон си личи, че Казуми освен, че е напълно възстановена след раждане, но и е в перфактна форма, която се дължи и на храненето :smile:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

и.....една от последните снимки на Батур - Роши :ab_041: Знам, от писмата които получих, че е докоснал много сърца :wub: Той замина за Гърция и се моля да е толкова щастлив, колкото и Кума....

Прикачена снимка

Следващто ни кучило живот и здраве ще е след около 2 месеца, но подробна информация ще ви дам по късно, когато са сигурни нещата. То също ще бъде на достъпна цена! Запложданията ни през 2014 година ще са около 5 на брой, като те ще бъдат по-скъпички. Само информативно - за заплождане с хубав мъжкар центата, която се плаща е около 2000-2500евро
Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3795 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2013 - 01:39 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 September 2013 - 09:14 AM, написа:

....
и.....една от последните снимки на Батур - Роши :ab_041: Знам, от писмата които получих, че е докоснал много сърца :wub: Той замина за Гърция и се моля да е толкова щастлив, колкото и Кума....

Прикачен файл 1234364_541704332582554_1290502807_n.jpg
...

ех, Роши :wub: :wub: :wub:
Пожелавам му най-добрите стопани на света!!!
User's Signature

Качена снимка

#3796 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 10:19 PM

Мдаа, яденето на трева е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗНО, както при котките, така и при ВСИЧКИ породи кучета. Острицата, която ядат предизвиква повръщане, и това не е НЕнормално. Оцветяването, от друга страна - както казва Петя, може да е предизвикано от поглъщането на много Остра Острица. Това не е проблем. След като кучето ПАСЕ, трябва да го оставите да пасе, защото ИМА НЕОБХОДИМОСТ от това. Дали е гастрит, или не - не съм наясно. Моят Хачи регулярно, но не редовно, пасе трева и повръща впоследствие - това не е признак за притеснение. А "Дарлинг" е една от най-евтините храни, и не считам че е храна, която да бъде давана на тази порода. Във форума има 1 тон съвети по отношение на храненето на акита. Както и обезпаразитяването им. Не съм сигурна, че желаете да се върнете 100 страници назад, но би било полезно за любимците ви!
Поздрави от нас! Живи и здрави сме, ще си купим хипоалергенно лекарство за ушите от ветеринарите, защото аз лично не смея да сменя храната му. Продължавам да поръчвам Йосера регюлар и съм доволна от нея.
Целувам ви! МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА БАТУР-РОШИ и за бъдещото кучило на Петя!!!Все качествени екземпляри!!!
User's Signature

Качена снимка

#3797 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 10:24 PM

Междувременно - имахме нападение от БОК, скъсал повода. Слава богу, размина ни се само с резка на главата, която не остави последствия. Тъй като и на мен ми се е случвало на няколко пъти Хачи да скъса повода - не мога да виня стопанина. Въпреки че децата ми казаха, че го водил на повод, безумно тънък, ама няма значение в случая. Тъй като ми се е случвало - няма защо да виня собственика. Знам какво е кучето ти изненадващо да се откъсне-- и да не можеш да овладееш последствията...Добре че мойте хлапета са избягали....Виня тези, дето не ги водят на повод в Софето. Има наредба, има правила, по дяволите. Няма непрекъснато АЗ да се съобразявам...Моето е на повод. Оттук нататък съм решила - водя си го на повод 95 см. Ако хване и сдъвче някое свободно-пасящо - НЕ МИ ПУКА и НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!!! ДА СА МИСЛИЛИ СТОПАНИТЕ И ДА СА СЕ СЪОБРАЗИЛИ С НАРЕДБАТА!!!Както и преди казах - този форум може да се яви и АПЕЛ на моята притесненост и нервност - МОЛЯ ВЪРЖЕТЕ СИ КУЧЕТАТА СПОРЕД НАРЕДБАТА!!! НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ДРЕБНИ, ИЛИ СИБИРСКИ! ДАЖЕ И ДА СА НЕМСКИ ОВЧАРКИ!!! ТОВА Е ВАЖНО ЗА ВЪЗПИТАВАНЕТО НА СЪВЕСТ В ЕДНА НЕСЪВЕСТНА НАЦИЯ! Ако успеем да си възпитаме стопаните на кучета според европейските стандарти, то значи ние самите сме се възпитали според европейските стандарти!
Както винаги се извинявам, че ви досадих! Поздрави от мен и все още живия и здравия Хачико! Целувки!
User's Signature

Качена снимка

#3798 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 10:39 PM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 02 September 2013 - 10:36 PM, написа:

за хипоалергенните храни.. има писано в раздела за хранене.. а иначе чела съм препоръки за тези (пускам линкове, защото има информация за състава).. има и други естествено, просто тези са ми правили впечатление.. нямам наблюдения, защото не ми се е налагало да ползваме такава храна...
http://www.zoofast.b...40-p-12591.html
http://www.zoofast.b...40-p-12590.html
http://www.zoofast.b...36-p-14689.html

Здрасти и Благодаря ти за труда! Но мисля, като човек, който гледа качествено животно, не би му пробутала храна съставена от брашно.... независимо какво е то. По принцип сухата храна (тоест гранулите) като цяло е вредна за бъбреците и образува екскременти, неразлагащи се в околната среда. А по същество - сухата храна е изключително УДОБНА ,ПРАКТИЧНА, И СЪДЪРЖА МНОЖЕСТВО ВИТАМИНИ И ПРОЧИЕ НЕОБХОДИМИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ ТАБЛИЦАТА, пък и затова е създадена. Друг е въпросът доколко тези НЕОБХОДИМИ вещества РЕАЛНО се съдържат в храната. Но това НЯМА И КАК ДА ЗНАЕМ! Единствения вариант е да готвиш на домашния си любимец непрекъснато. А това, според мен - лично, е непосилно и скъпичко.Още повече - свикнеш ли го на манджичка - няма връщане към гранула. Неоспорим факт.
Само си представи екскрементите, образувани от горепосоченото брашно....
User's Signature

Качена снимка

#3799 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 September 2013 - 10:42 PM

Лили съгласна съм с теб за наредбата.
Обаче ми направи впечатление как тук при нас в ЮК няма наредба забраняваща разхождането на кучета без повод и без намордник.
Но ако кучето ти не е ОК и помолиш отреща стопанина на пуснатото да си го хване това се случва незабавно.
Като цяло и кучетата са ''по-различни'' да го наречем всички са дружелюбни и идват с желание за игра.
Отдавам го на това,че във всеки град почти има кучешко училище и има курсове за най-малките от 3м-пъпи класове където животинките се социализират.
А у нас е толкова по гъзарско и модерно кучетото ти да се мята като обезумяло от злоба на повода и всички да се страхуват какъв звяр водиш.
Или другата крайност пълни непукисти излезли с ръцете в джобовете на 500м от свободно щъкащото им куче.
Та не знам до култура ли е,до наредби ли е...
Поздрави :re_037:

ПС:Искам да вдигна и двете си ръце за Акана агнешко и ябълки.
Болнавия рот е от около 6-7м на нея направо кучето е супер.Качи кг,спря да повръща от панкреатита,козината му спря да пада и да се чеше и е супер лъскава.Спряха да му се зачервяват ушите толкова често колкото преди.Тъй като са с клепнали уши повече ги замърсява и спарва,пък вета не му е любим с чистенето.Кучето е енергично и весело като за 3 кучета.Акото е супер :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3800 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 10:45 PM

[quote name='Петя Кръстева' date='13 September 2013 - 09:14 AM' timestamp='1379056496' post='1118093']
За Дарлинг е известен факта, че подува корема и предизвиква много газове, а като видя оцветяването и лошо ми става :ud_009: наблъскана с какви ли не оцветители, химикали и консерванти....
Нашият начин и качество на живот се отразява и на нашите любимци, защото например месото на пазара не винаги е качествено, тъй като е много пък важно с какво се хранят животните и дали им се дават хранителни добавки за напрупване на маса. Сигурно знаете разликата от домашно пиле и пиле закупено от магазина - няма нищо общо :smile: Не можем да избягаме напълно от това което ни предлага параза, но имаме право на избор.
Важното е да се избере по-добрият начин на хранене, което да отговаря на потребностите на организма на кучето. Затова е добре да се наблюдава внимателно самото животно за да се разбере влиянието на определената храна.

Ето малко снимки с лошо качество на Казуми 4 месеца след раждане на една сурия бебета :ab_041: Въпреки снимката направена с телефон си личи, че Казуми освен, че е напълно възстановена след раждане, но и е в перфактна форма, която се дължи и на храненето :smile:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Петя, Казуми е РАЗКОШНА!!! Страхотна женска!!! Желая ти все така нови кучила с качествени гени!
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема