Акита
Публикувано: 31 July 2011 - 11:15 AM
Здравейте!
Имам едно питане, към хората собственици на тази порода.
В момента имам Аляски Маламут мъжки и искам да си взема и мъжка Акита , дали ще има проблеми в последствие когато порасне Акитата?
Маламутите са кучета на глутницата и не очаквам от негова страна проблеми.
Ако тук има хора минали през това моля нека пишат.
В момента имам Аляски Маламут мъжки и искам да си взема и мъжка Акита , дали ще има проблеми в последствие когато порасне Акитата?

Публикувано: 31 July 2011 - 12:11 PM
Това много си зависи от характера на кучетата, твоя Маламут как се разбира с други мъжки? И когато взимаш акитата трябва мнооого добре да я подбереш. На снимките по горе които съм пуснал, първия е мъжко от предишно кучило, от малък още беше страшно буен, никак не се подчиняваше на по-големите кучета, все скачаше да се боричка с тях. до към 1 година си живееше с бащата без проблеми, но се сбиха веднъж и от тогава е невъзможно да са заедно, защото стават направо достойни за екшън филм сцени. Докато сегашния мъник е страшно съобразителен и като по големите мъжки му показват доминация той се спира и се предава. Няма въобще такова желание да доминира. Бяха 5 мъжки в това кучило, 3 от тях бяха напористи "лидери".Но като цяло мъжките акити си ги влече към водещо място в йерархията. Всичко си зависи от характера на твоето куче и това малкото с каква нагласа е в началните си месеци :)
Публикувано: 31 July 2011 - 12:59 PM
Значи, ще внимаваш само с новото да е по кротко и ще се разберат. За храна нормално и при нас големия ги наказва всички от време на време и вече се е стигнало до такава дисциплина, че си оставя храна в купата без никой от другите да смее да му я пипне по цял ден. Е имаше и такива малки които бяха по напористи и не се отказваха лесно, точно такива черти в характера трябва да няма за да може да има основа за разбирателство за в бъдеще ..
Публикувано: 31 July 2011 - 02:12 PM
Много е относително! Знам, че агресията е наследствена черта така, че е много важно да има информация за родителите, чак след това зависи от стопанита и времето, което отделя за кучетата си! Аз нямам опит с мъжки кучета, моите девойки се разбират прекрасно! Спят заедно, заедно се хранят, разменят си кожените кокали, но това е само между тях, Химера иначе доминира над кучетата на майка ми
Преди да закупя Химера ме бяха изплашили, че съжителство между женски акита и хъски е невъзможно, но аз рискувах и засега няма проблем никакъв дори напротив разходката по отделно не им е интересна
Скучно им е, друго си е непрекъснатото боричкане....
dimy, доколкото се познаваме от тук ти си много грижовен стопанин с опит в отглеждането на кучета, така че знам, че ще се справиш по-добре от всеки друг........Поздрави от нас!

Преди да закупя Химера ме бяха изплашили, че съжителство между женски акита и хъски е невъзможно, но аз рискувах и засега няма проблем никакъв дори напротив разходката по отделно не им е интересна

dimy, доколкото се познаваме от тук ти си много грижовен стопанин с опит в отглеждането на кучета, така че знам, че ще се справиш по-добре от всеки друг........Поздрави от нас!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 01 August 2011 - 10:44 AM
Добре дошъл отново dvasilev добре дошла agi96 с Хачико!
Да са ви живи и здрави любимците! Всички тук ще се радваме да споделяте част от емоцията в съжителството ви с тази прекрасна порода!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 01 August 2011 - 02:22 PM
dimy, в 31 July 2011 - 09:15 AM, написа:
Здравейте!
Ехееее у вас ще е весело - хъски, маламут, акита и то все мъжки :)
Публикувано: 01 August 2011 - 08:02 PM
dimy, в 01 August 2011 - 02:41 PM, написа:
Хъскито е женско и е на 12 г. вече и живее вътре.
Маламута живеят навън и Акитата ще е при него .
Не искам женска за да няма проблеми с пазенето в последствие . Че кой знае какво ще излезе от 2 те ако не ги опазя

Маламута живеят навън и Акитата ще е при него .
Не искам женска за да няма проблеми с пазенето в последствие . Че кой знае какво ще излезе от 2 те ако не ги опазя

Извинявай, бъркам те с друг потребител

Публикувано: 01 August 2011 - 09:10 PM
Няма проблем , говориш за Стефо той има мъжки маламут и хъски .
А иначе Моя маламут е много ревнив като посегна към друго куче или кученце , днес си играеше с едно улично кученце и когато посегнах да го погаля , веднага му изръмжа и застана между мен и кученцето .
А иначе Моя маламут е много ревнив като посегна към друго куче или кученце , днес си играеше с едно улично кученце и когато посегнах да го погаля , веднага му изръмжа и застана между мен и кученцето .