Нарушено уриниране
Публикувано: 11 January 2013 - 10:22 PM
Мъжки шпанйол на 6 и половина години в сравнително добро здраве, с изключение на ежегодни летни гъбични инфекции, вроден крипторхизъм и на двата тестиса и малки гърчове от епилептичен характер, преминаващи леко.
При обичаен режим от две разходки на ден, от месец или два, забелязах известна промяна, която се случва спорадично. Разходка към 6 и 30 сутрин, в 14 часа вече чака нетърпеливо, случва се и да се "изпусне" още в къщи. Днес излязохме в 17:30, прибрахме се в 18 ч., и в 20 вече го "хванах" приклекнал върху пътеката в коридора, и в резултат - локвичка.
Ветеринарят ми се съмнява за хиперплазия на простатата.
При обичаен режим от две разходки на ден, от месец или два, забелязах известна промяна, която се случва спорадично. Разходка към 6 и 30 сутрин, в 14 часа вече чака нетърпеливо, случва се и да се "изпусне" още в къщи. Днес излязохме в 17:30, прибрахме се в 18 ч., и в 20 вече го "хванах" приклекнал върху пътеката в коридора, и в резултат - локвичка.
Ветеринарят ми се съмнява за хиперплазия на простатата.

Публикувано: 12 January 2013 - 10:33 AM
Някой от вас има ли идея какъв е проблема? Защото попрочетох за хиперплазията и симптоматиката няма общо с това поведение.
Сигурна съм, че не е маркиране на територия, защото когато излезем веднага след "изпускането" изпишква много дълго и голямо количество.
Сигурна съм, че не е маркиране на територия, защото когато излезем веднага след "изпускането" изпишква много дълго и голямо количество.

Публикувано: 12 January 2013 - 11:33 AM
klarisss,
какъв е точно проблема може да ви каже само ветеринар, който е прегледал кучето ви. Ако се съмнявате в преценката на вашия - консултирайте се с друг. Може да е простата, може да е цистит, може да е друго - съвсем банално. Моето младо куче тази зима тича като лудо и играе много, яде и много сняг. От няколко вечери се случва както при вас. Прибрали сме се в 9-9,30 към 11 яде, пие вода и към 12 като тръгнем да лягаме и види, че няма да излиза - се изпикава. Затова аз реших проблема така - точно преди лягане - излизаме за 10 мин и пишка наистина много и дълго.
Има вечери, в които няма с кого да играе и само се разхождаме - тогава не яде сняг и си стиска безпроблемно до сутринта.
Идете на доктор да ви кажеима ли здравословен проблем. Ако излезе нещо - по-добре да го хване навреме, преди да стане хронично. Има билкови препарати, които много добре повлияват на такива проблеми.
Поздрави от нашия напиканчо на вашия
какъв е точно проблема може да ви каже само ветеринар, който е прегледал кучето ви. Ако се съмнявате в преценката на вашия - консултирайте се с друг. Може да е простата, може да е цистит, може да е друго - съвсем банално. Моето младо куче тази зима тича като лудо и играе много, яде и много сняг. От няколко вечери се случва както при вас. Прибрали сме се в 9-9,30 към 11 яде, пие вода и към 12 като тръгнем да лягаме и види, че няма да излиза - се изпикава. Затова аз реших проблема така - точно преди лягане - излизаме за 10 мин и пишка наистина много и дълго.
Има вечери, в които няма с кого да играе и само се разхождаме - тогава не яде сняг и си стиска безпроблемно до сутринта.
Идете на доктор да ви кажеима ли здравословен проблем. Ако излезе нещо - по-добре да го хване навреме, преди да стане хронично. Има билкови препарати, които много добре повлияват на такива проблеми.
Поздрави от нашия напиканчо на вашия

Публикувано: 21 January 2013 - 12:01 AM
Така е. Това е съмнение по симптоматика. Преди 4-5 месеца направихме кръвна картина и биохимия, всички резултати бяха в границите на референтните стойности - това по повод съмнение за мета, най-малкото утайката щеше да е много двуцифрена. Изследванията бяха по повод екзема, усложнена в пиодермия.
aldald , нали няма да те затрудни да споделиш повече за билковите препарати?
Ще споделя и резултатите от урината, когато са готови.
aldald , нали няма да те затрудни да споделиш повече за билковите препарати?
Ще споделя и резултатите от урината, когато са готови.

Публикувано: 21 January 2013 - 10:02 AM
Моето куче дойде със цистит - пишкаше кръв. Нашия доктор тогава ни предписа препарат от хуманна аптека - на билкова уснова и рутаскорбин (вит. С). Освен него тогава му биха и инжекция, но ветеинарят не искаше да набляга много на антибиотиците - докато не стане наистина нужно. И така с този препарат и 1 или 2 инжекции, цистита изчезна. На моето куче съм давала и уринал - пак за хора. Знам, че за проблеми с простатата( ние нямаме такива) също се предписват билкови неща.
Мисля, че трябва да изчакте резултатите и диагнозата и после да потърсите информация според конкретния проблем. Но макар че препаратите са билкови, е редно да обсъдите приемането с лекар. Най-малкото, за да знаете какво да очаквате, а и дозировките при хората и по-дребните породи би следвало да са различни.
Мисля, че трябва да изчакте резултатите и диагнозата и после да потърсите информация според конкретния проблем. Но макар че препаратите са билкови, е редно да обсъдите приемането с лекар. Най-малкото, за да знаете какво да очаквате, а и дозировките при хората и по-дребните породи би следвало да са различни.
Публикувано: 23 January 2013 - 12:55 PM
ами... не стават много ясни нещата така... за еритроцити не е ли гледано? така се вижда явно възпаление, но пък не става ясно защо е увеличен уробилиногенът. защо не се пусне една биохимия?
и утайката би била силно увеличена само при масов некротичен разпад на метастазите, което би се наблюдавало когато достигнат големи размери. но дори няколко милиметра метастаза би предизвикала епилептични припадъци ако е в мозъка.
и утайката би била силно увеличена само при масов некротичен разпад на метастазите, което би се наблюдавало когато достигнат големи размери. но дори няколко милиметра метастаза би предизвикала епилептични припадъци ако е в мозъка.
Страница 1 от 1