Да, не точно копира,но много добре усеща какво точно допада на водача му.Ако собственика е агресивен,дори да прикрива това с забранителна команда''не'', когато кучето му е в конфликт с друго куче ,кучо добре ще долови''не,не ама покажи му,че си по-силния''
Нужно ли е натоварване при растящото НОК
Публикувано: 04 December 2008 - 06:33 AM
Според мен,срещите с други кучета е много относителна работа.Имам 2 НОК-а едното е на 2год.и 4 месеца а другото е на 60дни.Значи,до една годишна възраст той се играеше с всички кучета в квартала,ама с всички,разхождахме се без повод навън и нямаше проблеми.Но след това,една вечер както се разхождахме ненадейно нападна едно кученце което му беше колкото главата.От тогава до сега,а това са година и повече по улиците сме само на повод.Не знам какво стана с него,но вече си има само определени кучета дето ги допуска до себе си.На поляната където играем ако дойде друго куче директно го напада и хич не чува командата "не".А относно почивката,когато играем гледам да не го натоварвам много,и като му кажа "почивка"той отива и си сяда,когато си е починал става сам.