Dog.bg Форуми : За какво ходим на изложба?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За какво ходим на изложба? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Monka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2006 - 04:20 PM

Да ,разбира се че се интересувам от породатане само в БГ а и в дръгите страни ,чета постоянно ,познавам много от представителите на тази порода ,разбира се че съм се заинтересувала от това дали е кривозъбо,кривокрако ...но не съм длъжна дори да е перфектен да ходя на изложби.За мен е важна и визята и нрава му ,който трябва да отговаря на стопаните -за това кучетата казват ,че приличат на стопаните.Според мен даже самото име има значение за нрава му.Той много се доближава до нас...известно ми е и че е животно и може да изпращи в даден момент.От мен зависи 90% да го предотвратя.Наясно съм с породата ,интересувам се от нея много преди да се сдобия с него.Това ми е любимата порода и се радвам ,че първото ми лично куче е от нея. w) и че е нрава му е такъв .....но се отплеснахме от темата малко мисля....Кинологията идва от вътре ...това че не ходя на изложби не означава ,че не се интересувам=това че не съм ъчаствала в мис България не означава че не държа на външния си вид и професионалното си развитие и не търся добра преспектива.Просто не желая имам други разбирания.Но казвам не е изключено да ме видите...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#22 Потребителят е офлайн   impres91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 04:46 PM

Mislia, konkursa Mis Balgaria i eksteriorna izloga na kucheta, imat savsem razlichni celi i izobsto ne mogat da se sravniat. Ili ste selekcinitame i novata mis. BG? wink

Nikoi ne e dlagen da pravi kakvoto i da e, samo posle ne e dobre da imate pretencii da si tasite liubim/a, a ako sluchaino si namerite v blizkata gradinka, ne e dobre da imate pretencii kuchencata da imat oficialno poteklo. Samo tova. Inache si e OK da si obichate straschno kucheto.

Naprimer na men mi e izkliuchitelno priatno da se srestam s kuchkari po izlogbite i da razgovariam s tiah za kucheta, na edno po-visoko nivo, otkolkoto v gradinkata, kadeto nivoto se svegda do: "Koi koga povarnal i zasto ne sluschak, a i kakvo si pohapnal ot masata".
User's Signature

Качена снимка; Качена снимка
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Monka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 09:22 PM

Първо ще те помоля да пишеш на кирилица.
После прочети внимателно правилата за форума и по точно 8. Публикуване на съобщения, написани с цел да унижават и обиждат другите участници на форума; съдържащи лична информация за лицата, публикувана без тяхно разрешение, нападки на етническа или религиозна основа, грубост, необосновани обвинения и опити да се превърне форума в поле за изясняване на лични отношения.
Трето попитай някой от клуба на Дого Аржентино за Майк Де Медалор и защо не ходи по изложби
Четвърто мога да ти обясна каквото не ти е ясно на лични

Извинявам се на модераторите че съм крайна,мисля че е необходимо и за другите.Повече няма да пиша в темата -освен ако не е свързано с нещо важно за хората,казах каквото искам да кажа и мисля че е ясно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 October 2006 - 03:24 AM

Не виждам никаква нападка или обида в казаното от impres91. Тя просто ти казва, че с това си решение изваждаш кучето си от бъдеща селекционна дейност. Ако е наистина добър представител, жалко. Естествено, никой не може да те накара насила да правиш нещо, което не щеш.
Тук се опитваме да обясним целта на изложбите, която упорито не се разбира. Мис България си е чисто шоу. Изложбата на кучета е селекционно мероприятие с цел избор на подходящите за развъдна дейност животни.

#25 Потребителят е офлайн   impres91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 12:57 PM

Цитат

8. Публикуване на съобщения, написани с цел да унижават и обиждат другите участници на форума; съдържащи лична информация за лицата, публикувана без тяхно разрешение, нападки на етническа или религиозна основа, грубост, необосновани обвинения и опити да се превърне форума в поле за изясняване на лични отношения.
Трето попитай някой от клуба на Дого Аржентино за Майк Де Медалор и защо не ходи по изложби
Четвърто мога да ти обясна каквото не ти е ясно на лични

Niama problem! I az niama da Vi pischa, stom ste tolkova obidchiva. w)
Javno ima nesto koeto neznam, a Vie si go znaete i poradi tazi prichina misleite, che niakak si celenasochneo, tochno Vas obigdam. Niama takova nesto. w)
Niam niuga ot lichni, ne se interesuvam ot lichni drazgi s kogoto i da e blo.
User's Signature

Качена снимка; Качена снимка
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   duchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 02:23 PM

Monka Аз не разбрах какъв е проблема - кучето е агресивно и не може да ходи на изложби затова ли?
Или просто не виждаш смисъл от изложбите?
Погледни на нещата по друг начин - не като на възможност за титли и за право на развъждане, а като среща с хора, които имат същите предпочитания като теб(а сигурно и ще ти харесат, щом смяташ, че куче и стопанин си приличат),
чиято обич към кучетата и точно към тази порода е също толкова голяма.
Като възможност да научиш още повече за породата, да вземеш отношение, да обсъждаш, да си вътре в нещата, а не само да четеш отстрани за тях.

#27 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip
  • Interests:непородисти кучета

Публикувано: 17 October 2006 - 02:42 PM

Цитат

....
Погледни на нещата по друг начин - не като на възможност за титли и за право на развъждане, а като среща с хора, които имат същите предпочитания като теб(а сигурно и ще ти харесат, щом смяташ, че куче и стопанин си приличат),
чиято обич към кучетата и точно към тази порода е също толкова голяма.
Като възможност да научиш още повече за породата, да вземеш отношение, да обсъждаш, да си вътре в нещата, а не само да четеш отстрани за тях.

Много добре казано! Мисля, че на нас, хората с непородисти кучета, това много ни липсва (поне на мен), въпреки че досега покрай тематиката и разходките с кучета съм намерила много нови приятели (и дори един годеник w) ). Така че сигурно е хубаво да видиш накуп няколко толкова приличащи на твоето любимо същества! nok nok
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......
http://spasijivot.dog.bg/

#28 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 October 2006 - 11:34 PM

Не мисля, че ако някой притежава хубаво куче, то не трябва да се използва в селекцията на един развъдник, само защото собственика му не иска да посещава изложби. Въпросът опира до правилата на клуба. Ако в правилника си този клуб допуска експертни оценки - такива могат да се направят (срещу съответното заплащане от заинтересованата страна) извън рамките на изложбените мероприятия. За съжаление, все по-често се сблъсквам с проява на изключително тесногръдие в тази посока, в онези правилниците на клубове, които познавам. Там понякога са поставени такива изисквания, че превръщат притежанието на красиво породисто куче в тегоба, а не радост. Една част от притежателите на красиви кучета са хора, имащи финансовата възможност, потърсили са познавач и са се сдобили с красив екземпляр. Те гледат на кучето си като на домашен любимец, те просто гледат на него като на едно от хубавите неща в дома им и не ги вълнува клубна или изложбена дейност (познавам доста такива семейства). В същото време по изложбите срещам и хора, които не са постигнали нищо съществено в личния или професионалния си живот и са имали късмета да попаднат на хубаво породисто куче. То се е превърнало в източник на самочувствие, самоуважение и усещане за значимост в най-общ план. Точно тези хора, в повечето случаи, са радетели на безкрайни и смешни правила в клубната дейност, целящи да тушират собствените им комплекси. В една друга тема съвсем скоро споменах нещо - интересно, че в една Англия няма подобни правила (като задължителен елемент), но хората са създали едни от най-добрите представители на много породи, а тяхното първенство е неофициално световно. Според мен, дългите години живот в коловоз са оформили у всички нас желанието непременно да създаваме военни правила. Само, че селекцията освен наука е и огромен усет. Две страхотно оценени на изложби кучета често дават не особено добро поколение и не защото не са еднотипни или не си подхождат по кръвни линии, просто природата е предвидила и възможности, които Слава Богу не подозираме. Точно това предизвиква желанието ни за развитие. Мотивацията да участваш в изложба не трябва да бъде обусловена от задължението да осигуриш потомство на любимеца си и съответните документи, а от желание и готовност да се появиш в конкурентна среда и да понесеш последствията.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#29 Потребителят е офлайн   duchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 10:13 AM

;) Има един тънък момент в погледа към кучето на развъдчик и в погледа към кучето на човек, за който кучето е само любимец. Точно от там идва цялата дилема за смисъла на изложбата. Понятието "конкурента среда" за развъдчика значи нещо съществено и важно, а за непросветения собственик е пълна мъгла. Той си харесва кучето, такова каквото е и намира, че и другите подобни кучета са хубави, но, естествено - не колкото неговото. С това се изчерпва конкуренцията.
За да мотивираш такъв човек да отиде на изложба или трябва да заложиш на комплексите му (като мечтата да си нареди сумати купи по рафтчетата), или да разчиташ на желанието му за хубаво и приятно прекарване на времето с хора с подобен на неговия интерес и техните кучета, или да му обясниш тръпката от познанието в селекцията на дадената порода. Може и всичко заедно.
С оглед ниската все още киноложка култура (и аз не съм изключение ;) ) на собствениците на клубни кучета в нашия роден край, това все още е задача на развъдчиците, клубовете и общества като тези тук във форума.
Съгласна съм, че правото на допускане до развъдна дейност не е много добра мотивация за човек, който не вижда друг смисъл в изложбата - просто защото е поставен до стената, а и това наистина не е целта на една изложба.
Досега винаги съм си мислела, че може да се мине и без изложбата , зависи от клуба.

#30 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2006 - 11:54 AM

Мда, всеки щеше да е заинтересован от всички тия неща с изложби и т.н., ако е развъчик, ама не всички заразвъдчици и не всички имат такива намерения да се замимават с това. На това му се казва въпрос на избор, тоя който искад аходи ходи, друго който не иска не ходи, този който иска да развъжда, развъжда и обратното. Това е като всяко едно друго занимание, примерно катеренето, има хора който се занимат професионално с това, други който просто го правят единсвено и само за удолвоствие, а трети просто харесват катеренето.
До колко са виновни клубовете и техните правила е малко трудно се обобщи и да се изкара някакъв генерален извод. За всико си има свойте причини, клубовете да си имат свой правила, други да не са съгласни с тях и т.н.
Но тък да не забравяме че темата е за друго wink

#31 Потребителят е офлайн   duchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 03:11 PM

аз пък мислех, че е за какво ходим на изложба? bl)
Face ти за какво ходиш на изложба?

#32 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2006 - 03:21 PM

Правилно мислиш, ама на друга тема пишеш. Целата е не да се обсъди кой защо не ходи на изложба, а всеки да си каже той какво намира и защо ходи, не да търси причини и следствия защо едикой си не ходил на изложби или кой е виновенм за това, че ходи или не ходи wink

аз така разбирам тази тема.

Иначе питай Деси защо ходя или неходя по изложби, тя ще ти кажа, какво каже така е. wink

#33 Потребителят е офлайн   duchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2006 - 03:28 PM

Деси, защо Face ходи на изложби?

А иначе си прав... вече ми писна само аз да съм права ... ще взема да седна l)

Аз още не ходя на изложби, но искам!
Лошото е, че със свободното ми време работата е много-много зле.

А това е нещо извън темата ;) -щрак тук

#34 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 October 2006 - 07:02 PM

b) duchi, чрез теб Face се опитва или да ме провокира да вляза в безсмислена дискусия с него (което ме съмнява, защото е твърде сложна мисловна схема за него) или по-вероятното - просто се заяжда (той така си говори). Ангел е наясно с моето становище по въпросите за изложби, правилници, развъждане и т.н. защото сме ги коментирали не само по форуми, а и на клубни събрания. Ако по някакъв начин е припознал себе си в част от моето изказване wink - това определено засяга само него. До момента той ми е показал само това, че не си заслужава да отделям от времето си за неговото мнение по какъвто и да е въпрос, още по-малко да се замислям защо точно той не ходи или ходи по изложби.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни