Dog.bg Форуми : Български Питбул клуб

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Български Питбул клуб

#261 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2013 - 09:06 PM

Показване на мнениетоnavar, в 19 January 2013 - 08:31 PM, написа:

... аз лично имам три клубни кучета за последните две години,КЛУБНИ ама КЛУБНИ ,към които клубът не прояви никакъв интерес..едното даже млад шампион за същата година

Понеже лично бях "замесена" в търсене на дом на едното, много ми се ще да видя доказателства, в които е видно, че клуба е знаел за тези обстоятелства. В противен случай си остава клевета .... и както винаги една от твоите гнусни инсинуации.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#262 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 January 2013 - 10:04 PM

Чакайте малко, Навар е сърдит че клуба не е взел отношение за отказници от негово кучило?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#263 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2013 - 11:19 PM

Пишете по същество за БПК.

#264 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 19 January 2013 - 11:49 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 19 January 2013 - 10:04 PM, написа:

Чакайте малко, Навар е сърдит че клуба не е взел отношение за отказници от негово кучило?

Навар е сърдит на всичко де е свързано с кинология. :md_064: А що касае въпроса ти, случаят е следния - собственик на родословно, клубно куче заминава за неопределено време и търси човек, който да му осинови хайвана. Свързва се първо с развъдчика му и не му е отказана помощ, но и не му е обещано нещо. И предвид спешността на проблема, собственика се свързва едновременно с мен и с Навар за помощ. И естествено Навар -хам, докато аз търсех хора и варианти. Мина много време оттогава, но само чаках момента, (защото Навар взе да става много предсказуем), кога ще използва мегафона и ще се похвали по някой повод, като в същото време подчертае какъв спасител е или ще се възползва по друг начин в даден момент. Толкоз по въпроса.
User's Signature

#265 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 January 2013 - 11:55 PM

Показване на мнениетоdmm, в 19 January 2013 - 09:49 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 19 January 2013 - 10:04 PM, написа:

Навар е сърдит на всичко де е свързано с кинология. :md_064:А що касае въпроса ти, случаят е следния - собственик на родословно, клубно куче заминава за неопределено време и търси човек, който да му осинови хайвана. Свързва се първо с развъдчика му и не му е отказана помощ, но и не му е обещано нещо. И предвид спешността на проблема, собственика се свързва едновременно с мен и с Навар за помощ. И естествено Навар -хам, докато аз търсех хора и варианти. Мина много време оттогава, но само чаках момента, (защото Навар взе да става много предсказуем), кога ще използва мегафона и ще се похвали по някой повод, като в същото време подчертае какъв спасител е или ще се възползва по друг начин в даден момент. Толкоз по въпроса.

Ясно, благодаря ти....значи и при вас кихавицата е голяма? Не очаквах това, мислих че ротвайлерите не валят за отказване, а то явно във всяка една порода си има проблем(((((
User's Signature

#266 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 January 2013 - 12:14 AM

За съжаление нито една порода няма етикет защитена. А в последните 2-3 месеца спрях да броя колко станаха изоставените ротоподобни. Да не казвам силни думи, но май сме на следващото стъпало след питовете. И сега, като гледам първите постове от тази тема, ми се завива свят, какви биха били последствията, ако този клуб ЗАработи за популационирането на породата. Да пази Бог!!!
User's Signature

#267 Потребителят е офлайн   Taz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2013 - 12:23 PM

Нищо, сега като заработи "клубЪТ" ще ви дръпнем с няколко дължини всичките породи.
И другото интересно е, че нито едно от цяло кучило "модерните и не толкова модерни червени носове" не е обявено като пет клас. Много големи отличници тия родители веее. И съответно нито едно няма да бъде клъцнато - ще почнат да ги плодят настървено, щот нали са от рядката и все още не известна никому порода " МОДЕРЕН Ред ноус". Голем купон... Викам да фанеме да се гръмнеме - да не се мъчиме....
И ще има пак:
"Тва куче нали е клубно ве?! Що е на улицата?!"`
"Ми то нещу му станА и му упадА косъма..."
"Е как така бе?! Нали си имате клуб с правила?!"
"Е мии той шефа на клубЪ си е НА Германия.... па аз се уплашИх да не е заразно и го изфълИх....Викам си -се ше си го намери некой...."
И после:
"Ми айде идвайте да го вземете от изолатора!!! Нали сте там питбул орг ли сте кво сте...."
"Ама ние нямаме пари и не можем..."
"А парите от европейските програми кво ги прайте бе ееей?!!!!!"

#268 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 20 January 2013 - 07:05 PM

честно,ще повърна :zz_020: Bulgarian Pitbull Club
Много хора само твърдят, че допринасят за породата. Ние, любителите на породата, не го твърдим, ние го доказваме, ние си показваме резултатите. Доказваме го чрез създаването на клуб, Български Питбул Клуб . Създаден от нас, с наши средства, но от полза не само за нас, а и за много други. Всеки член има своята заслуга! Чрез клуба ние правим публична изява на приноса за породата, чрез клуба даваме шанс и на други любители да докажат, че допринасят за породата. Чрез клуба показваме факти на обществото, които не вредят, а са от полза за породата, като контролирането на популацията и развъждането например. Чрез клуба помагаме на много хора, които имат нужда от съвет. С много труд сравняваме историческа литература със съвременни изследвания, със собствен труд пишем статиите си. Ние не само показваме проблемите на яве, ами представяме и предложения за тяхното решаване. Ние не копираме методите на други клубове или федерации, ние следваме наш собствен път, ние не сме дубликат, а оригинал. Ние внесохме динамика в замръзналото положение в България, най-после се случва нещо с тази порода. Всичко, което правим, го правим с цел да обърнем положението на питбулите към по-добро, за да може питбулите и стопаните им да имат
заедно по-щастлив живот. Ваш БПК!
Добре,че са те да размразят породата,ма вЕрно Бог да ни е на помощ!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#269 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 20 January 2013 - 08:15 PM

"Пътят към ада е послан с добри намерения"

Последно каква е целта на този клуб членовете в него да заплождат кучетата си и да си носят кутретата в кашони ли?! Дали изобщо си правят и труда да щракнат 1-2 снимки на задната част на кучетата преди да ги заплодят, за да не се допускат до разплод кучета с дефекти или дисплазия. В крайна сметка да породата не е призната, основно се гледат качествата на кучета, а не самия екстериор тъй като той е доста разнообразен логично, но такъв център за оплождане на килограм не е нужен на никой.

Това се получава понеже в България всеки е специалист. Един е кинолог, друг е специалист по коли, трети политолог. Аз пък майка му дееба съм обикновен човек и единственото, което правя е да си гледам кучетата и да помагам ако мога на някой друг човек. Разубедил съм един-двама да не режат ушите на питовете си, единия дори и опашката искаше да реже и такива работи но разбира се не съм месия пратен от бога не съм кинолог и специалист и тн. - такива като гледам ПРЕМНОГО.

През 80те г. кинология в България беше по-скоро любителско хоби. На изложбите имаше сърдити участници, шампиони с дефекти от рода липса на тестис или нещо подобно, наистина това се разви доста през годините, но все ми се струва, че хора занимаващи се с кучета на всяка цена държат да си придават повече авторитет, отколкото заслужават.
User's Signature

Качена снимка

#270 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 20 January 2013 - 08:17 PM

Бас държа ,че 90% от проблемите, дето уж не ги показвали , а представяли предложения за тяхното решение, НЕ ГИ ЗНАЯТ !!!!!!

Господи, слез и си прибери версиите !!!!!

#271 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 21 January 2013 - 10:52 PM

ааа, единия модератор на форума в който се трие всичко което напиша,дори да е добър ден( тъй като бана ми беше свален,от човек убедил се че не нарушавам правилата ,колкото и да им е неприятно на модовете) реши да се обади и да защити честта-чия ,не е ясно ..
предсказуем съм драга ,моя..може а бъде предсказано че ще направя всичко за да помогна на куче от породата НИ ,което е закъсало...нещо ,за което нито ти ,нито прехваления клуб може да се похвали ...в клуба единсвено може да се бият в гърдите ,колко са велики..и дотам...нали немислиш че хората спряха да пишат в съответния форум ,защото всичко е мед и масло?? споеделете драга ми г-жо модератор,вие като защитник на НКР ,радетел за породата и модератор на породния форум на колко ротвайлера помогнахте в последната година??? на колко помогна клуба?? па нека съм предсказуем...нали се сещате че нещата си излизат наяве рано или късно?? знам ,че много ви се иска да подражавате на колегата си модератор-но той поне има клубни кучета,развъжда ги и заради това ( а и заради финансовия интерес) защитава някава кауза..вашата не знам каква е ..мине ,не мине и се появите отнякъде..но нали се сещате-това не е форумът ,който модерирате,тук не сте МОДЕРАТОР..тук сте същия "кравар" като мен..
Фурия,дали валят ротвайлери от небето ?? в момента търсим дом за 4 броя-аз ,и още няколко човека дето си нямаме друга работа и се самоизтъкваме,предвидими някак си ..а позицията на клуба??каква позиция,какви 5 лв..а позицията на модераторите на форума??? е г-жа дмм ще измисли нещо си,може би тя е споделила на стената си в бука че на един от тези клетници му се търси дом, клубните членове им е през дедовия..оставаме краварите,предвидимите ,тези дет се изтъкваме...кво ли се чудя ,клуба не си мърда пръста за клубните кучета ,кво остава за неклубните...

стопанката се свързала с клуба,те не обещали нищо,ама и не отказали-по вмирисано оправдание не бях чувал..ако има желание ,има и начин-във всеки"развъдник" ще се намери временен дом за клубно куче..да ,ама не -нали веднъж е продадено,то си е изпълнило ролята....
и тук идва ролята на кучкарите,не на "кинолозите.. и не г-жо дмм,на мен не ми е крива кинологията а "кинологията" нали не мислите че всеки път случайно слагам кавичките...

и докато вие се мъчите да адвокатствате на клуба,такива "кравари" като мен ,фурия агалина и кой ли още не шрибират ,хранят и се грижат за още някой несретник..а клубовете...хората сами си правят извода

#272 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 22 January 2013 - 12:58 AM

както винаги драми кавги и километрични постинги абе хора кво ви става. сега разбирам защо адолф хитлер е държал двама души с една професия или занимание да не стоят на една маса.
User's Signature

Качена снимка

#273 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 January 2013 - 01:42 AM

Навар, аз вашият клуб не мога да коментирам, само един двама негови членове. На които основната дейност е , членувайки в клуба да плюят по федерацията, навивайки новите против нея. И ми е все тая за тях, гледам себе си.
Мен кучетата ме интересуват, не хората.

Та, в този ред на мисли реших да ти отговоря, само защото , ей тук бъркаш много!

Показване на мнениетоnavar, в 21 January 2013 - 10:52 PM, написа:

знам ,че много ви се иска да подражавате на колегата си модератор-но той поне има клубни кучета,развъжда ги и заради това ( а и заради финансовия интерес) защитава някава кауза.

Вярно е ,че кучетата ми са клубни, но помощта ми отива преди всичко за бездомните такива.
И не заради финансовият интерес. Защото тука няколко хора знаят колко ми струва на мен едно куче, колкото на някой хора целият развъдник.
За мен цялата дейност си е скъпо хоби, не бизнес. Както би трябвало да е .......
Години, за бездомниците са ми помогнали само 3 човека.

сесе, преди 2,3 години, за един мъжкар, пое част от стационара.
Lexus, и Furia_S сега преди Коледа, за част от операцията на една от женските и храна .

За което много им благодаря и на тритеКачена снимка.

Всичко друго винаги съм поемала аз. Дори някой, без да ги обявявам по форумите, лекувам и търся дом. И то не само на наша порода.
За това искрено се обиждам когато някой реши, че тези неща ги правя за пари, без да има предвид любовта ми към кучетата.

#274 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 22 January 2013 - 08:23 AM

ИА- въобще не визирах вас с поста си ..за съвсем друг модератор ставаше дума..а точно поради естеството на отношенията в клуба и федерацията съм си дал отвод.и си гледма кучетата..
а питбулите ще продължават да страдат,с клуб или без клуб-ще ги въдят погейм,ще си праят боевете-дали заради финансов интерес ,или заради избиване на комплекси...майскоро трябва да е създаде реабилитационен център за породата,а не клуб..

#275 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 January 2013 - 11:17 AM

Ха, грешката е моя,просто в последните две страници коментирахте нашият клуб и дейноста му , та предположих................

#276 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 22 January 2013 - 01:05 PM

Показване на мнениетоnavar, в 21 January 2013 - 10:52 PM, написа:

ааа, единия модератор на форума ...

Човеко, спри се малко! Спри да падаш толкова ниЗко и по детски да ми тропаш с краче: ти не си модератор тук. Смешен си! Защо когато винаги те попитам нещо конкретно, ми отговаряш с едно и също - ти не си модератор тук, обръщаш посоката на 180 градуса и започваш с нападки като в оня виц: А вие защо биете негрите?

Не аз съм тази, която навсякъде в dog.bg разправя колко кучета спасява и да плюя по кинологията. Прави каквото искаш, ако щеш си отвори една тема "Спасените от Навар кучета" или "Да пооплюем кинологията", за да можеш да не се хабиш да го повтаряш като латерна непрекъснато, а само ще даваш препратки към тях. Това си е твоя работа. Не ме интересува. Но поне бъди коректен и отговори на въпросите към теб, а не да залиташ в крайности и да стреляш в посоки, на където ти скимне. За моята работа и спасени кучета, ако много ми се помолиш, мога да ти отговоря на лични, колко са, къде са и т.н. Не мисля, че темата е за това.

Не е лошо малко да се поогледаш какви отговори даваш, освен, че са глупости, са и далече от въпроса, който ти зададох. От кога един развъдчик е клуб? Егати смехорията!!!

Ти дори не си наясно с дейностите кой какво, как, защо .... дори не знаеш кой с кого се е свързал в конкретния случай, но ръсиш "компетентни" съждения и мисли. Пък си и доволен!!! Нямам думи.

И да, предсказуем си, защото винаги се натрапваш - аз спасявам, аз приютявам, аз,аз,аз ... взе да ставаш като Бойко Борисов - дал пари за това, дал за онова. А ако не е това, лееекинко украсяваш нещата както ти е угодно.

Защо ли повдигнах тема да те питам?!? Да се води разговор с теб е невъзможно. Винаги има контраатака а ти защо така и защо иначе. Все другите са ти криви, а ти си чист като сълза! И разбира се, скромен както винаги...
User's Signature

#277 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2013 - 01:48 PM

Навар,

Омотах се като Ия в това обвинение към модератори, кои модератори, кой искал да става като тях, какви клубове, кви пари, кви пет лева, кой откъде ги печели?... Нищо не разбрах, за да съм честна.
1. Клубове и клубни участници ВЗИМАТ отношение относно задомяване и помощ на породо-подобни и миксове без родословие.
За пример на тази дейност служи не само нашия клуб, но и темата за хъскита, хъски-подобни и техните мелези, виждам че и там активно сигнализират за изгубени/намерени и търсещи дом хъскита и миксове без родословие развъдчици и членове на клуба.

2. Ако имате предвид конкретен човек, който ви е обидил лично вас, не обобщавайте и не слагайте под един знаменател ВСИЧКИ съществуващи клубове, работещи с определена порода. Личното ви разочарование от конкретни хора или клуб не бива да ви кара да правите ненужни обобщения.

3. Кинология - не означава само и единствено развъдна дейност и не цели единствено и само регистриране на развъдник. Един кинолог-инструктор може да работи цял живот като чудесен възпитател и дресьор, без да има собствени кучила и без да е развъдчик.

Не обобщавайте, с една дума.

ПС. Ако говорим за синдрома "повторно задомяване на клубно куче", то тук опираме до съвестта на развъдчика - ако на развъдчика му се сигнализира за отказване на куче, негово производство, то е редно той да се погрижи за повторно намиране на стопани за животно негово производство. Това е друг въпрос.
User's Signature

#278 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 January 2013 - 11:28 AM

На копи от ФБ страницата им:

"Bulgarian Pitbull Club Това бебе от снимката вече има собствени бебета, клубът не развъжда безразборно, а селектира целенасочено с цел повишаване на качеството. http://www.facebook....7983067&type=1&
Bulgarian Pitbull Club Клубът покрива с клубното развъждане главно любителските нужди, а не залива пазара, както често ни бива преписвано! Клубните кучета се отглеждат според високи изисквания и излизат прекалено скъпи за да се залива пазар с тях!"

Селектирали те !! Кое КАЧЕСТВО ше повишавате бе? На породоподобни кучета ли качествата?
Кви са тези любителски нужди ,дето ги покривате с породоподобни кучета?

п.п. Вчера да ми беше пред очите тоя въдител!! Да види какво се правят 3 питоподобни на куп ,да се чудя къде да ги сложа ,като имам и още 2 на хотел и никой не ги иска ....Или да трепери кой ще ги вземе ,че ей го - едното осиновено и да го събираме пак от улицата..Нужди задоволявали те!! БЕЗОЧИЕ!!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#279 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 01:16 PM

Когато и да им отворя страницата, все бисери чета. И нали и аз съм блокирана отдавна там, не мога да питам на място, каквото имам.

"Bulgarian Pitbull Club

Много хора се питат какви точно са критериите, според които едно куче бива допуснато за разплод. Други бъркат здравословни критерии с екстериорни критерии, и твърдят че клубът е опасност за породата. Развъдниците са принудени да размножават с това, с което разполагат, докато клубът има друг потенциал, клубът избира за разплод най-доброто, с което разполага. Разбира се, че не може тук да изброим всички критерии"

Много хора питали за критериите, ама що никой не получава отговор... да се чуди човек. Надявах се поне на "феновете" си да обяснят. Уви. Имало критерии, но не можели да изброят всички :ab_041: А "най-доброто, с което разполага" звучи чудесно! Тоест, ако разполага с 4 "дефектни", ще избере 2-те по-малко "дефектни" сред тях :md_064:

Оффтопик:
Абе тия у немско със западното образУвание не са ли ги учили, че освен "клубЪТ", може да се пише и "клубА" някъде... поне в едно от 100-те споменавания на думата в 1 изречнение, може да се наложи. В моя цитат по чиста случайност употребата си е съвпаднала
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#280 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 09:38 AM

Цитат

твърдят че клубът е опасност за породата

В този вид, в който го създаде БПК - си е жива истина. Неграмотност, лаищина, помпозни лъжи относно канис-терапия, а на хората не им трябва много... А дори като се подведат по глупостите им, малцина ще са в състояние да признаят че са сбъркали и са подведени. Ще има да ги въдят поредни никому ненужни неграмотно създадени нещастни по признак "цвят" и после пак Пит-команда да се чуди къде да ги дене тези никому ненужни отказници...
А къде е познавача на породата БПК? Нали не е блокиран тук и може да влиза, защо си трае така?
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема