Dog.bg Форуми : Български Питбул клуб

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Български Питбул клуб

#661 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2014 - 09:25 PM

Показване на мнениетоLayla89, в 09 April 2014 - 07:55 PM, написа:

Фурия , вече и двете кучета са кастрирани доколкото знам :af_089:

И благодарение на адвоката, който защитава кучетата и ме потърси за съвет при експертизата, кучетата са и разделени в отделни клетки

#662 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 09:48 PM

Български Питбул Клуб не подкрепя етническата дискриминация. Нина обиждайки осиновители и клубни членове с думата цигани, си отнема правото да получава каквито и да е отговори на въпросите си. Нина помагайки на кучетата не забравяй за хората. Представи си, че след инцидент живота на пострадал българин се спаси с преливане на кръв дарена от циганин. Циганската кръв не е ли човешка? След като си антихуманно настроена как помагаш на животни?

#663 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 April 2014 - 10:02 PM

Показване на мнениетоБПК, в 09 April 2014 - 07:08 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 09 April 2014 - 07:24 PM, написа:

Показване на мнениетоБПК, в 09 April 2014 - 05:20 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 09 April 2014 - 07:18 PM, написа:

Показване на мнениетоБПК, в 09 April 2014 - 05:16 PM, написа:

Доколко си спомням бяхте обучавали куче за водач на хора с ограничено зрение. Време е да използвате кучето
http://forum.dog.bg/...ost__p__1136596

Иване, ти на колко годинки си? Ти не виждаш ли че това което пишеш подтвърждава това което казвам?)))))))))))))

Само ти виждаш бутон редактирай в моя профил и само ти твърдиш, че при кучето няма аy

Не само аз твърдя че при кучета няма "ау", и други хора го твърдят, защото таково животно при кучета НЯМА. Ти миналата година се разбесня тук да обясняваш на всички как не разбираме от "ау" като ти обяснихме човешката че такава формула при биологичен вид Канис НЯМА. Как ще редактираш мнението си преди година? Бутон "Редактирай" е само за моментна корекция, правописна грешка и важи за ден-два колкото да се върнеш и да корегираш мнението. То мнението е лесно - то граматически се корегира, но тъпотията е безнадежен случай.

На колко години си и къде си завършил?

Моля те нека пак да го видим написано от отговорничката по развъдната дейност за Чау Чау. Напиши отново, че ay не същаствува при кучетата. Моля те след толкова снимки от научни публикации, които показах просто е екстаз да чета, че нямало такъв алел. Направи ми това удоволствие още веднъж. При кого беше учила един семестър кинология? Дали те е учил на това?

ЕЕЕЕЕЕЕ разгеле!!!!!!!!!!!!! Опознал си що е формулата на "ау" че не се пише така при кучета)))))))))))) За една година разправии поне до там го избутахме))))))))))Такаааа, ся почваме другото двайсе - вие какво сте завършил та да се превъзгласите за Гусин Председател? И не съм отговорничка на развъдна дейност на национален клуб Чау-Чау))))) Кой ви е казал подобна глупост???? Мче в нашия клуб всеки знае че не съм ОРД, и никога не съм била))) дюбрютрю))))) Що дрънкаш като не си наясно, Иване?

ПС: Този Иван на колко години е? Някой виждал ли го е? Защото ако е 20-годишен дришльо, то тогава бих го преглътнала, защото младите са прости, може....
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#664 Потребителят е офлайн   Layla89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 12:06 AM

Показване на мнениетоБПК, в 09 April 2014 - 09:16 PM, написа:

Значи когато има dominant yellow се подтиска черното,а когато е dominant black кучето е чисто черно и ОЧЕИЗВАДНО няма алел dominant yellow, , когато има dominant yellow се подтиска черното,а когато е dominant black кучето е чисто черно.

Хаха голяма забава е тук. Погледнете страницата от линка на ADBA, там и двете са доминантни, ама кое е по-доминантното не разбрах. Йелоу подтиска черното, но пък няма доминантно йелоу, то подтиска без да си иска :-)

Каквото и да си говорим за генотип...ти развъждаш без да ги проверяваш тия неща така или иначе и сега все още питиподобните ти творения лепват некой друг ген колкото да го докарат на външен вид на питбулчета за хора дето идея си нямат от породата....Ами какво ще стане в Ф2? или Ф3 ? Разпад на гени щото всеки ще иска да си развъди клубно малката питоподобна твар и накрая ще има такова мазало ,че лошо ще им стане на хората и теб ще погнат.. интересно ми е с тези дето са 10-20% с разпаднатите гени (не приличат на питоподобни) какво се случва? Отиват на улицата ? Давят ги? И после тия 10-20% ще станат в Ф2 40-50% докато накрая ще мязат на питобезподобни и ще се мятат цели кучила на улицата? И това само по фенотип, характер и др характеристики на какво мазало ще станат преди ф2 направо не искам да знам. И накрая резултата от клубната дейност ще ни сложи BSL в България щото изведнъж ще прелеем от питоподобни и ще трябва се вземат мерки и накрая ще го отнесат и кучета , които нямат нищо общо с клубната ви глупост и жалки опити за "развъдна" дейност.

Аман от ОЛИГОФРЕНИ!!!

И пак цитат от ADBA отностно развъждане , което е добре да прочетеш и запомниш!

Цитат

. An individual dog was selected as breeding stock based upon a multitude of factors, none of them being color.

User's Signature

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Качена снимка

#665 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 10 April 2014 - 08:28 AM

Опитах да проследя темата ,но освен мнения на съфорумци почти не прочетох отговор от г-н Симеонов... поне докъм 10стр. И понеже мненията му бяха празни се отказах .
Обаче има нещо,което ме интересува,а то все още не е споменато никъде. Как са преминали курсовете за треньори ,кои са те (към БПК) и наистина ли са такива?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#666 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 April 2014 - 08:35 AM

Краси, той не казва. Това е явно нещо строго секретно, като държавна тайна. Иначе води семенари по киноложка компетентност, каквото и да означава това.
User's Signature

#667 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 09:16 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 April 2014 - 08:35 AM, написа:

Краси, той не казва. Това е явно нещо строго секретно, като държавна тайна. Иначе води семенари по киноложка компетентност, каквото и да означава това.

Знам,че не се казваш Иван Симеонов и така още повече го предизвикваш да отговори . Аз също очаквам информация и ще е добре да я прочета от първо лице .
Мога да напиша много относно питането , но смисъла е не да го казва друг (или диалога да се води от хората тук) , а той.
Според теб бих ли питал ако предварително не знам достатъчно ? Същото се отнася и до другата тема "Обучение в професията кинолог" ... Там ще видиш ,че ако други не напишат коментари ,автора й няма да отлепи.
User's Signature

#668 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 09:56 AM

Иван Симеонов няма да отговори защото няма какво да каже, а същевременно измисления му клуб има наглостта да дава експертизи върху случката с нахапана от питоподобия баба в Русе.
Има шепа народ, събрал се на поляната, има фалшив клуб организиран от тая шепа народ, който се мазни на Апсо и Атанасов - има и трагедия. Имаме и един измислен председател на който кинология му е тъмна Индия. Една формула не може да напише като хората, тръгнал да въди пито-нещо-си-там. Като искаш да говориш само и единствено с Иван - пиши му на личен, а на общ тук ще пишем всички съфорумци с надеждата че на някой заблуден мозък в брауново движение ще му влезе поне мъъъъъъничко здрава мисъл, като прочете темата.

Аман от тарикати на дребно, този клуб е трагедия за породата АПБТ, порода, която и без това е дамгосана и анатемосана в много държави.
User's Signature

#669 Потребителят е офлайн   Z. Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 12:38 PM

Дами и господа от БПК, съжалявам, че се намесвам, но хубаво ви казаха хората, че си нямате идея от генетика (не сте единствените, както личи, байдъуей). Попрочели сте това-онова и сте остъргали върха на айсберга, но не са ви ясни някои принципи и точно затова не знаете, какво да кажете, когато хората ви питат нещо, макар че и въпросите и забележките не са съвсем коректни, изобщо - голямо мазало. Аз акъл по генетика не мога да ви дам, защото не ми беше особено силна, но ми е болно, колко много хора твърдят, че разбират от генетика, а всъщност...тъй де, сещате се... Генетиката е сложна наука, генетиката на кучето е част от нея.

Но аз искам да добавя още нещо: Спрете да твърдите, че сте написали експертиза, защото това са пълни глупости. Очевидно е, че и експертиза не знаете какво е. Експертиза на базата на репортажи... Вие сероиозно ли?! И като я прочетох, ме заболя главата.

Тези тъпни могат да минат пред една голяма част от хората, които си взимат питбули - твърде често кръгли идиоти, гамени, неграмотни плондери и цигани, но всеки човек, който е що годе наред с разсъдъка си, ще разбере, че говорите небивалици. Експертиза... Кой правен орган, коя организация, коя страна по дело е назначила БПК (в частност кое лице?! за какво си говорим изобщо) за вещо лице, да изготви експертиза... по репортажи?!

Не знам с кого от вашата организация сме се виждали, един ден се появи един набор и ми тикна визитка в ръката, още я пазя,макар част от нея да си клъцнах, че ми трябваше, но не ми направи лошо впечатление. Обясних му, че кучето ми не е родословно и че е кастрирано и че почти нищо не се знае за него, но нямало значение, клубът бил отворен за всякакви кучета. Мен лично това ме зарадва, макар, че вече бях чел, че организацията ви не се ползва с добро име. Но аз наистина не се интересувамот клубове и прочее.

Мисълта ми е, че не виждам, защо се тикате между шамарите с тези "експертизи" и мнения от "високата кула", не считам, че помагате на породата или типа кучета изобщо и малко или много се чувствам лично ощетен, защото искам, когато в публичното пространство излиза информация за кучета, подобни на моето, тя да е от надежден и сериозен източник, а не нещо, заради което после съседите да ме питат, "абе,копеле, ти видя ли какво да написали". Не искам да ви обиждам персонално.

Малко или много, интересувам се, какво правят различни организации за питбулите в България, но не виждам, с какво вашата конкретно е от полза на обществото и кучетата.

Не съм расист и ми е все едно, кой от каква националност или етнос е, но повдигнахте темата за "циганските питбули" и може да прозвучи неевропейско (защото европейците не знаят за какво става дума), но на циганин НИКАКВО куче не трябва да се дава. Това е безмозъчна пасмина паразити с антисоциално поведение. Не виждам, как биха социализирали куче.

И само последно да добавя нещо, че се присетих :)
Това бих го отнесъл към всички организации:
Хора, не са проблема клубни кучета или кучета с родословия. Проблемните са кварталните производни. Вместо да задълбавате, кое колко точно приличало на питбул, мотивирайте хората да се грижат за неродословни кучета, независимо от фенотипните им качества.Ако някой се откаже от осиновяването, защото кучето няма родословие, значи просто не е подходящ кандидат. Мотивирайте хората да се грижат за питоподобни, та какво, като приличало на лабрадор, майната му, нали и то е живо същество. То на лачено и баба знае :) Според мен, в това, да приютиш куче, което никой друг не иска, има много достойнство и е признак за отговорно отношение и осъзнаване на ангажимент, упоритост и други качества, които контакта с "породата" питбул би трябвало да зисква и възпитава у стопаните.

Поздрави!

#670 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 01:11 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 April 2014 - 09:56 AM, написа:

, който се мазни на Апсо и Атанасов - има и трагедия.

За Ана не знам кой , дали и с какво я омайва,но че Николай няма пряка връзка съм сигурен . Знам какво е отношението ти към него и честно казано не виждам причина ( освен тази ,за която ще напишеш) да го отричаш като учен .
Сега - с трагедията ( или поне с една част от нея ) съм запознат ,но тя Таня е и при още поне дузина наричащи се треньори . Виж, всяко начинание свързано с кучетата трябва да се адмирира стига де не е в разрез с тяхното добруване . Аз с генетика не се занимавам , но пък ме засягат тези ,които си вярват че знаят как да "обучат" едно куче, само защото са опипянени от собственото си.
А писмо на г-н Симеонов няма да напиша - исках той само да посочи треньорите ,но щом не желае ...

Нито търся в тази тема себеизява,нито искам да компрометирам когото и да било. Всеки носи глава на раменете си и решенията са негови. Лошото знаеш ли кое е - когато неподготвен или още по-зле , криворазбиращ отношенията с кучето човек попадне на някой такъв треньор. Дано си ме разбрала ...
User's Signature

#671 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 01:20 PM

Показване на мнениетоZ. Peev, в 10 April 2014 - 12:38 PM, написа:

Вместо да задълбавате, кое колко точно приличало на питбул, мотивирайте хората да се грижат за неродословни кучета, независимо от фенотипните им качества.Ако някой се откаже от осиновяването, защото кучето няма родословие, значи просто не е подходящ кандидат. Мотивирайте хората да се грижат за питоподобни, та какво, като приличало на лабрадор, майната му, нали и то е живо същество. То на лачено и баба знае :) Според мен, в това, да приютиш куче, което никой друг не иска, има много достойнство и е признак за отговорно отношение и осъзнаване на ангажимент, упоритост и други качества, които контакта с "породата" питбул би трябвало да зисква и възпитава у стопаните.

Поздрави!

С всичко написано от теб съм съгласна на 100%, единствено тук мога да поспоря. :smile:

Идеята е следната. Ти искаш куче, нямаш понятие от породи, но било модерно да си вземеш питбул, щото си голямата работа. Примерно. Гледаш реклама на някакъв питбул клуб с родословни кучета за по 150лв и си викаш "Що да взимам от обявата в нета, като тука е родословно и е на същата цена, сигурно е баш питбул, на далавера съм!". Купуваш без проблем, дреме им какъв си, стига да обещаеш на думи, че няма да му режеш ушите и няма да го кастрираш. (щото трябва и то да се размножава, нали... на база клубно членство, не качества и вид)
Да, ама родословие нещо няма... Ок, дреме ти отново, нали си имаш питбул, прежалваш хартийката.
Да, ама времето минава... кучето расте... и виждаш, че не прилича на питбул. Някак вече не си "голямата работа с питбула".
Колко % вероятност има ей такива хора да изхвърлят питоподобното?

1. Много е хубаво да се насърчава осиновяването на изоставени или родени на улицата кучета, независимо дали имат порода или не.
Но в никакъв случай не бива да се насърчава развъждането на едро на такива кучета - представяни за порода, към която не принадлежат, дадени на хора, които не са били проверени, защото тези животни са потенциалните изоставени след време.
Тук става малко "Вие ги създавайте, няма да ви пречим, пък ние после ще ги обираме от улиците, щото си нямаме друга работа".

2. Докато този човек е отглеждал това неприличащо клубно кученце, едно друго куче се е оказало в изолатора. Питбул. Далеч "по-истински" от клубния. Хипотетично умира в изолатора, защото за него няма стопанин. Хипотетично го вадят доброволци/организации и по-натам историята е ясна. Може да звучи крайно, но е факт - стопаните не са неизчерпаема бройка, когато популацията неспирно расте. Не популацията на порода, популацията на безпородни, какъвто този клуб произвежда. Човекът, който е можел да вземе изоставения питбул, е взел клубното мелезче. Как печели породата от тая работа, как печелят родените на улицата безпородни бебоци?

Заяждам се за това конретно куче и настоявам да видя родословието му, защото неговият случай беше точно такъв. Произведено от клуба и продадено за питбул. Внезапно взе, че порасна, не знам какво стана с купувача, но се оказа, че клубното пак търси дом. Новият му стопанин искаше да осинови питбул, изоставен в изолатор. Убедиха го, че е по-добре да вземе "клубното". Онова в изолатора беше на косъм да умре... За него се погрижи жена, на която не й трябват още кучета, но трябваше да го спаси. Колко други ще измрат, докато тия измамници си продават лабрадороподобните...
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#672 Потребителят е офлайн   Z. Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 01:31 PM

Никак, но аз имам предвид, че ако обявят поначало кучетата за нечистопородни, каквито те са в действителност, шансът някой да си вземе етикетът "питбул" и да го захвърли, след като види, че е "менте", е по-малък, да не кажем, че отпада в голяма степен.

Да развъждаш мелези и да ги продаваш за родословни кучета е търговска измама, а и съм сигурен, че повечето хора, които развъждат по домашному нямат никакво право на подобна търговска дейност. Сега се намесва и културата на "крайния купувач" и нещата излизатизвън контрол - хората не са запознати какви документи да изискват, нито пък какви са им правата и как да се предпазят от измама. А на някои хора просто не им пука - знаят, какво дават и какво получават, всъщност това май е най-масовия случай за повечето породи. Но честно казано, не се сещам за случай, когато някой си е изоставил кучето, само защото излиза, че не е чиста порода. По-скоро мотивите са други и нямат общо с това. Е, ако използват последното за оправдание, това е друг въпрос.

#673 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 01:54 PM

Показване на мнениетоZ. Peev, в 10 April 2014 - 01:31 PM, написа:

Но честно казано, не се сещам за случай, когато някой си е изоставил кучето, само защото излиза, че не е чиста порода.

Това е добре, значи се движиш в подходящите среди :smile: За съжаление аз имам мнооого такива примери... хората, работещи в приютите още повече.
Иначе да, за останалото отново съм съгласна.
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#674 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 02:01 PM

Цитат

Виж, всяко начинание свързано с кучетата трябва да се адмирира стига де не е в разрез с тяхното добруване

Да, Краси, така е, стига клубът да не е някаква персонална амбиция на един келеш, който се самоутвърждава чрез синдрома "Аз имам породен клуб". Този филм съм го гледала много години с празноглавите блондинки, които взимаха в чантичка джафкащ аксесоар и регистрираха развъдници на миниатюрни породи, защото им се е струвало модерно.

Тук в даден случай имаме същия синдром - младеж, решил да прави Пит-бул клуб. Няма лошо. Но не се прави така, защо не ги знае нито Ику нито други федерации?
Искаш да правиш клуб - направи го като трябва, ФЦИ не ти признава породата, ок, търси хора които признават, работи с тях....................Знаеш ли, Краси, че към федерация, която признава питбул като порода, миналата година имаше изложба на питове и са идвали от развъдника ПитПрайт?
http://www.pitprait.com/news.php

Надали от ПитПрайт знаят за местния клоун Иван Симеонов, а и със сигурност той не е чувал за тях.
User's Signature

#675 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 April 2014 - 06:44 PM

Показване на мнениетоZ. Peev, в 10 April 2014 - 11:31 AM, написа:

Никак, но аз имам предвид, че ако обявят поначало кучетата за нечистопородни, каквито те са в действителност, шансът някой да си вземе етикетът "питбул" и да го захвърли, след като види, че е "менте", е по-малък, да не кажем, че отпада в голяма степен.

Да развъждаш мелези и да ги продаваш за родословни кучета е търговска измама, а и съм сигурен, че повечето хора, които развъждат по домашному нямат никакво право на подобна търговска дейност. Сега се намесва и културата на "крайния купувач" и нещата излизатизвън контрол - хората не са запознати какви документи да изискват, нито пък какви са им правата и как да се предпазят от измама. А на някои хора просто не им пука - знаят, какво дават и какво получават, всъщност това май е най-масовия случай за повечето породи. Но честно казано, не се сещам за случай, когато някой си е изоставил кучето, само защото излиза, че не е чиста порода. По-скоро мотивите са други и нямат общо с това. Е, ако използват последното за оправдание, това е друг въпрос.

Няма как да се съглася с написаното.
Когато си купуваш куче е редно да провериш произхода му- минимум до колкото когато си купуваш пералня. В този смисъл нито 'крайният купувач" е невинен ,нито произвеждащият клуб на генетика . Защото те размножават безпородни кучета .Които и без това са ни малко.
Г-н генетикът не признава родословия нарича ги "хартийки", размножава някаква негова си порода Питбул ,прави семинари за Етика в кинологията. А е против чистопородното развъждане. Г-н генетикът е идеолог на нещо по-лошо от ферма - прави го организирано и се прикрива зад киноложки идеи.
Това не е онова на Пешо и Гошо, дето решили и си направили домашна скачка да си имат бебенца ,идиотитеТова тук е организирано и се представя като кинология
Какви добитъци въди този човек чрез тнар. си клуб като не признава стандарт, не признава типичност ,не търси типичен характер ,за екстериор пък изобщо не става дума То не би и могъл де, като няма доказани предци принадлежащи на порода.

А следващият път когато ми звъннат да им прибера кучето купено за "питбул" ,но не го искат понеже "краката му са по-дълги" , или че налита да ги яде -аз пак ще си гърбя нали. А този ще плоди.

п.п. starrkopf, Атанасов ,Хлебаров и Апсо са представени на фейсбук страницата на размножителя. .Наравно с Кирова, която ходела била по боеве.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#676 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 07:12 PM

Показване на мнениетоagalina, в 10 April 2014 - 06:44 PM, написа:

Показване на мнениетоZ. Peev, в 10 April 2014 - 11:31 AM, написа:

Няма как да се съглася с написаното.
Когато си купуваш куче е редно да провериш произхода му- минимум до колкото когато си купуваш пералня. В този смисъл нито 'крайният купувач" е невинен ,нито произвеждащият клуб на генетика . Защото те размножават безпородни кучета .Които и без това са ни малко.
Г-н генетикът не признава родословия нарича ги "хартийки", размножава някаква негова си порода Питбул ,прави семинари за Етика в кинологията. А е против чистопородното развъждане. Г-н генетикът е идеолог на нещо по-лошо от ферма - той се прикрива зад киноложки идеи.
Това не е онова на Пешо и Гошо, дето решили и си направили домашна скачка да си имат бебенца ,идиотитеТова тук е организирано и се представя като кинология
Какви добитъци въди този човек чрез тнар. си клуб като не признава стандарт, не признава типичност ,не търси типичен характер ,за екстериор пък изобщо не става дума То не би и могъл де, като няма доказани предци принадлежащи на порода.

А следващият път когато ми звъннат да им прибера кучето купено за "питбул" ,но не го искат понеже "краката му са по-дълги" , или че налита да ги яде -аз пак ще си гърбя нали. А този ще плоди.

п.п. starrkopf, Атанасов ,Хлебаров и Апсо са представени на фейсбук страницата на размножителя. .Наравно с Кирова, която ходела била по боеве.

Абе те хората не си четат договорите и какво подписват, и теглят кредити и не четат какво пише в договорите си, да проверяват произхода на кучето. Хаха.... Винаги ще има хора, които ще си купят ментета, защото ще се самозалъгват. Същото е и с кучето, няма 1000лв. за куче, дава 150лв. и си купува "ментето". Това е. Ще е пълно в България с такива. Страх ме е, че става по-тежко.

#677 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 April 2014 - 07:48 PM

Показване на мнениетоLayla89, в 09 April 2014 - 10:06 PM, написа:

Показване на мнениетоБПК, в 09 April 2014 - 09:16 PM, написа:

Значи когато има dominant yellow се подтиска черното,а когато е dominant black кучето е чисто черно и ОЧЕИЗВАДНО няма алел dominant yellow, , когато има dominant yellow се подтиска черното,а когато е dominant black кучето е чисто черно.

Хаха голяма забава е тук. Погледнете страницата от линка на ADBA, там и двете са доминантни, ама кое е по-доминантното не разбрах. Йелоу подтиска черното, но пък няма доминантно йелоу, то подтиска без да си иска :-)

Каквото и да си говорим за генотип...ти развъждаш без да ги проверяваш тия неща така или иначе и сега все още питиподобните ти творения лепват некой друг ген колкото да го докарат на външен вид на питбулчета за хора дето идея си нямат от породата....Ами какво ще стане в Ф2? или Ф3 ? Разпад на гени щото всеки ще иска да си развъди клубно малката питоподобна твар и накрая ще има такова мазало ,че лошо ще им стане на хората и теб ще погнат.. интересно ми е с тези дето са 10-20% с разпаднатите гени (не приличат на питоподобни) какво се случва? Отиват на улицата ? Давят ги? И после тия 10-20% ще станат в Ф2 40-50% докато накрая ще мязат на питобезподобни и ще се мятат цели кучила на улицата? И това само по фенотип, характер и др характеристики на какво мазало ще станат преди ф2 направо не искам да знам. И накрая резултата от клубната дейност ще ни сложи BSL в България щото изведнъж ще прелеем от питоподобни и ще трябва се вземат мерки и накрая ще го отнесат и кучета , които нямат нищо общо с клубната ви глупост и жалки опити за "развъдна" дейност.

Аман от ОЛИГОФРЕНИ!!!

И пак цитат от ADBA отностно развъждане , което е добре да прочетеш и запомниш!

Цитат

. An individual dog was selected as breeding stock based upon a multitude of factors, none of them being color.

:ba_025:
User's Signature

#678 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 08:11 PM

Цитат

Стига де???????????????????????? Толкова ли са гладни та да иската да ядат па макар и на тази цена??????????????? От друг гледна точка - те не са толкова виновни, просто защото участват навсякъде и все някаква организация ще улее пейзажа.

Атанасов да спре да пише от профила на Председателя. Мине се не мине и колкото да е блокиран - пак се намъква във форума да търси внимание.
User's Signature

#679 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 April 2014 - 08:27 PM

Атанасов в коменториите под идиотизмите на БПК:
Nicholay Atanassov ;
Че е exactly, exactly е, но защо тъпите глави на "форумните кинолози" не могат да го проумеят!
Онзи ден чета подобна глупост от една, препускаща по всички теми на дог.бг и във всяка тема поредна "мъдрост".
Та тази същата обясняваше на някакъв новак във форума, че във вълчата глутница само АЛФА вълка (теорията за АЛФА-та е отречена поне отпреди 20 години) заплождал а.фа вълчицата. Което, дори и да приемем съществуването на алфа вълци, също не е вярно.
Ако човек има свободно време и започне да чете подобни коментари само в рамките на един ден, определено може да напише книга със заглавие "Мъдростта" на форумните специалисти"
https://www.facebook...7&stream_ref=10
Nicholay Atanassov Проблемът тръгва основно от Шенкел и негови проучвания през 40-те години на миналия век с вълци, отглеждани в неволя. Констатациите му, които са изцяло грешни, се прехвърлят механично върху поведението на кучетата и някакви глутницо-подобни структури. Неверни твърдения, които за съжаление все още продължават да се разпространяват сред лаиците в кучешкия свят.
3 април в 21:56 · 1
Bulgarian Pitbull Club exactly!
3 април в 22:37
И тук е коментирал:
https://www.facebook...7&stream_ref=10
Nicholay Atanassov Това е много добре и много правилно. Въпросът е кой в България ще е този, който ще изпитва самонароилите се "треньори".
4 април в 08:13 · 1
Bulgarian Pitbull Club Трябва да са кадри от света на науката. В Германия допълнително квалифицирани вет. лекари могат да изпълняват тази функция.

И е дал интересен съеет:
https://www.facebook...elevant_count=1
Bulgarian Pitbull Club

Въпрос: Български Питбул Клуб признава ли родословията издадени от International Kennel Union? Отговора е ДА, родословието е свидетелство за произхода, а не гаранция за качеството. Ако собственици на кучета с такива родословни свидетелства желаят да развъждат питбули като членове на БПК, то те трябва да се съобразяват с клубните правилници, независимо какво родословие (IKU, ADBA, UKC, BPC) са представили. Пояснение към родословието, в кода на страната липсва една цифра, кода е (00359).
Bulgarian Pitbull Club Родословието е на Simon на Пламен. Белите родители не са имали BAER тест за едностранна глухота, затова всички бебета от тези родители преди да бъдат допуснати до разплод от БПК ще бъдат подложени на такъв тест.
8 април в 04:02 · 1
Nicholay Atanassov Бъдете много внимателни с това "ICU" !
User's Signature

#680 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2014 - 08:31 PM

О, Гале, ама той ми е обърнал внимание пак и отново?))))))))))))))))))) Явно съм му слабост на дъртия дядо)))))
Той с немските овчарки не успя пък от Пит були започна да разбира))))))))))))))))))

Абе ей, Атанасов барабар с идиотите, елате да видите в нашата бетонна джунгла с битка за оцеляване между глутниците при липса на хранителна база коя женска се разгонва! Елате да видите оскотели животни с гана-чума как женските изяждат приплода, алоуууууууу. Елате да видите как при липса на хранителната база им пада разгонването на женските до 1 път годишно.

Атанасов ми ти бил учен. Срамота! Не знае елементарни аз-буки-веди, че хранителната ниша осигурява приплода. Добро утро...........ега ти излагация.
Засрамете се бе, как може да не ги разбирате елементарни неща наречени "Хранителна екологична ниша"????

ПС: На учен ще ми се прави колкото Мицулов. Вместо да обучава хората и да им помага съсипва една порода за пореден път. С НОК не успя, с питбули опитва................

Няма ли храна - няма живот, ясна ли съм? Това е Природа, това е Наука, това е Биология бе, идиоти. КОГАТО НЯМА ХРАНИТЕЛНА БИОЛОГИЧНА НИША - ЖЕНСКАТА НЕ РАЖДА. Защото трябва самата тя да оцелява. Няма ли храна - няма живот. Ако има храна, то има хранителна точка, в условия на големия град тези точки са много - помия, подхранващи съседи, намерени натам насам боклуци, баничка от случайно минаваща бабичка. То така става, няма да умре кучето от глад, то наш`те помияри бяха по-дебели от моето куче, гледано с телешко за 12 лв кг.

Когато НЯМА храна - НЯМА живот. И тогава женските не раждат и не се разгонват. Само и само да оцелеят самите те. Този фактор веднага си личи при примитивните породи. За това в глутницата в дивата природа наистина се разгонва най-силната алфа женска. Защото тя яде най-много, а яде най-много, защото е най-силна...А е най-силна - защото е най-доминантна в дивата природа, инак нямаше да даде на най-силния мъжкар, ако не се бори със зъби за манджата или парче кокал.......Не мога да повярвам че такива елементарни неща трябва да обяснявам на дипломирани учени..........
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема