Български Питбул клуб
Публикувано: 11 April 2014 - 11:31 PM
БПК, в 11 April 2014 - 08:37 PM, написа:
Furia_S, в 11 April 2014 - 10:18 PM, написа:
Разбирам те, имал си мечта за клуб или собствен развъдник, но просто си тръгнал неправилно в тази насока, събрал си от поляната едни хора и напрееееееееееееееееед, науката е слънце. После се присламчиха и други хора, по-опитни, по-образовани, и ти рече че проблема е решен.
Но не става така бре човек, разбери. Това не е кинология.
И, в интерес на истината, нямаш толкова много ти самият вината, колкото по-опитните ти другари, които не са те спряли на време.
спокойно, ако от 14 години не се занимавах с питбули, щях да си спестя работата покрай труда, не е от мечти, а от любов към това, което ме поглежда всеки ден и ми напомня колко такива като него страдат. Разбира се, че не съм коравосърдечен или жесток, но не съм и вълшебник да махна с магическата пръчица и всичко да си дойде на мястото. Образователната дейност е това, в което се надявам. Виждате, че по света забраняват строгите нашийници, а ние се борим да убедим в Бг. егоманите, че породата не е създадена за кучешки боеве. Колкото съм събрал от поляните, толкова, дразнят ме другите дето ги събираме от синджирите. Казвал съм го и преди, заставам и сега зад това мнение, не се борим за количество, а за качество. Подкрепяме интегрираното отглеждане исе гордеем със всеки отговорен стопанин включил се в клуба. Дейността в клуба и аз както и другите членове я правим доброволно, не очаквам потупване по рамото, признателност или кой знае какво. Представили сме устава, колкото можем помагаме на кучета в беда, пък времето ще покаже какво ще излезе от клуба и от българската кинология. А за породите, кинолога Гюнтер Блох казва, че най-разумно е веднага да се спре развъждането на отделни породи, ако искаме изобщо да запазим биологичния вид куче като животно. Това може и да е тъжно за любителите на различни породи, но еволюцията няма цел и посока. Следвайки тази мисъл може би след време ще има само един клуб за всички и ще се казва клуб на Canis lupus familiaris Оттеглям се с добри чувства
Така и предположих.... Човек, само любов към породата не стига, не разбираш ли? Не можеш да се самообявиш за лекар, например, само защото обичаш да лекуваш хората. Трябва си и акъл и образование. Иначе ще оплескаш пейзажа, както стана в случая с нахапаната баба от Клеопатра.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 April 2014 - 11:40 PM
agalina, в 11 April 2014 - 09:38 PM, написа:
Не говорим за порода, а тоя защо ми говори на малкото име - идея си нямам, той си има дружки там, които го светнаха на мое име.
Възможно е един неграмотник да са го емнали по-опитни другари и стана тя една........... Всъщност този клуб е за осъждане и затваряне според мен, защото дейността му е вредна, а не полезна. Лошото е че фейса събира олигофрени около тях и ето че има първи жертви.......

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 April 2014 - 11:43 PM
agalina, в 11 April 2014 - 08:44 PM, написа:
agalina, в 11 April 2014 - 08:25 PM, написа:
БПК, в 11 April 2014 - 08:13 PM, написа:
Купете си стаф, тях вече ги регистрират в UKC и ще получите родословие :-)
Купили сме си отдавна стаф.Къде преди точно 20 години.с родословие от AKC
Ти остай тая песен любовна.
Земи ми отговори на въпросите .В прав текст.
Ако може.
А именно:
БПК ,
тези кучета имат ли документ към каква порода принадлежат ,че ги въдите ? :
http://bpc.ovo.bg/in...bni_kucheta/0-4
Кой и как оценява коe куче с кое и защо да заплоди ?
Къде е описано какво е това животно ,дето го въдите ?
Питам това вече емнасти път.
Питам и защо изтрихте съдържимото от посоченият от мен по-горе линк за т.нар. ви "клубни кучила"?Часове след като го публикувах тук
аз си чакам отговорите

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 12 April 2014 - 12:31 AM
Furia_S, в 11 April 2014 - 11:31 PM, написа:
БПК, в 11 April 2014 - 08:37 PM, написа:
Furia_S, в 11 April 2014 - 10:18 PM, написа:
Разбирам те, имал си мечта за клуб или собствен развъдник, но просто си тръгнал неправилно в тази насока, събрал си от поляната едни хора и напрееееееееееееееееед, науката е слънце. После се присламчиха и други хора, по-опитни, по-образовани, и ти рече че проблема е решен.
Но не става така бре човек, разбери. Това не е кинология.
И, в интерес на истината, нямаш толкова много ти самият вината, колкото по-опитните ти другари, които не са те спряли на време.
спокойно, ако от 14 години не се занимавах с питбули, щях да си спестя работата покрай труда, не е от мечти, а от любов към това, което ме поглежда всеки ден и ми напомня колко такива като него страдат. Разбира се, че не съм коравосърдечен или жесток, но не съм и вълшебник да махна с магическата пръчица и всичко да си дойде на мястото. Образователната дейност е това, в което се надявам. Виждате, че по света забраняват строгите нашийници, а ние се борим да убедим в Бг. егоманите, че породата не е създадена за кучешки боеве. Колкото съм събрал от поляните, толкова, дразнят ме другите дето ги събираме от синджирите. Казвал съм го и преди, заставам и сега зад това мнение, не се борим за количество, а за качество. Подкрепяме интегрираното отглеждане исе гордеем със всеки отговорен стопанин включил се в клуба. Дейността в клуба и аз както и другите членове я правим доброволно, не очаквам потупване по рамото, признателност или кой знае какво. Представили сме устава, колкото можем помагаме на кучета в беда, пък времето ще покаже какво ще излезе от клуба и от българската кинология. А за породите, кинолога Гюнтер Блох казва, че най-разумно е веднага да се спре развъждането на отделни породи, ако искаме изобщо да запазим биологичния вид куче като животно. Това може и да е тъжно за любителите на различни породи, но еволюцията няма цел и посока. Следвайки тази мисъл може би след време ще има само един клуб за всички и ще се казва клуб на Canis lupus familiaris Оттеглям се с добри чувства
Така и предположих.... Човек, само любов към породата не стига, не разбираш ли? Не можеш да се самообявиш за лекар, например, само защото обичаш да лекуваш хората. Трябва си и акъл и образование. Иначе ще оплескаш пейзажа, както стана в случая с нахапаната баба от Клеопатра.
Любов не стига, образование не е достатъчно, кучетата не били в ред. Значи когато става въпрос за развъждане не са питбули, а когато ковориш за Клеопатра участвала в инцидента, веднага станаха кучета питбули. На грешно зададени въпроси правилни отговори няма.
Публикувано: 12 April 2014 - 12:32 AM
А именно:
БПК ,
Питам и защо междувременно изтрихте съдържимото от посоченият от мен по-горе линк за т.нар. ви "клубни кучила"?Часове след като го публикувах тук
?

Публикувано: 12 April 2014 - 01:22 AM
agalina, в 11 April 2014 - 11:43 PM, написа:
agalina, в 11 April 2014 - 08:44 PM, написа:
agalina, в 11 April 2014 - 08:25 PM, написа:
БПК, в 11 April 2014 - 08:13 PM, написа:
Купете си стаф, тях вече ги регистрират в UKC и ще получите родословие :-)
Купили сме си отдавна стаф.Къде преди точно 20 години.с родословие от AKC
Ти остай тая песен любовна.
Земи ми отговори на въпросите .В прав текст.
Ако може.
А именно:
БПК ,
Питам и защо изтрихте съдържимото от посоченият от мен по-горе линк за т.нар. ви "клубни кучила"?Часове след като го публикувах тук
аз си чакам отговорите
Галя колко кучета си подложила на кастрация, без да е имало медицинска необходимост?
Публикувано: 12 April 2014 - 01:30 AM
Публикувано: 12 April 2014 - 10:16 AM

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Публикувано: 12 April 2014 - 11:19 AM
БПК, в 12 April 2014 - 01:30 AM, написа:
Гледам и не вярвам на ушите си!!!

Къде по света, клуб за кучета (който се самоопределя и претендира, че е такъв) се държи така? БПК, държите се като малко дете, на което му се скарала учителката в училище за не-добре написаното домашно.
"Добре Госпожо, щом не ви харесва моето домашно, напишете го сами по-добре"
Ако няма да можете (или не умеете) да поемате отговорност за всичко, за което претендирате в сайтовете си, фейсбук групите си, статиите си, и каде ли още не - просто СЕ ОТКАЖЕТЕ!
Публикувано: 12 April 2014 - 01:48 PM
Публикувано: 12 April 2014 - 02:39 PM
kiulches, в 12 April 2014 - 01:48 PM, написа:
Ако след 43 страници не си видял мотивите.... Мисля, че трябва да се обърнеш към друг вид специалист... Стискам палци!
П.П.
Но пък не може да се отрече, че всички замесени в клуба, пишат "изключително грамотно", отдавна ми прави впечатление

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!
Публикувано: 12 April 2014 - 03:10 PM
Да, търсят се само добри стопани. Я върни няколко страници назад и виж мангала с питбул от клуба, който случайно се сбил 1,2,3,4,10 пъти.
Публикувано: 12 April 2014 - 03:50 PM
Ти сериозно ли ? При теб вариантите са два. Или си замаскиран Иван или негов "представител' или не се опитваш или не искаш или не можеш, да видиш цялата картинка.
Твърдиш че си любител на породата. Нека поговорим за нея и БПК - ясен регламент :) да супер - прав си и дотук е супер. И този супер регламент се изпълнява с ?? какви кучета ? Купени от пазара и събрани от улицата. За каква порода говорим ? Я пак ? Организация която да сложи ред ? Как точно ? Като определя кое улично куче е питбул ? За да може да се заплоди? Това си го правят и сега всички в гаражите. Колкото до регламенти на УКЦ и АДБА ....леко баце леко... Ти като познавач - вземи едно от клубните БПК кучета и пробвай да се явиш на изложба на някоя от тези организации :) Или се опитаи да убедиш някой, че имаш АПБТ :) Защото Аз съвсем отговорно казвам, че в клуба развъждат ... ЛабраБули :) докажи ми че са питбули ако можеш. Няма как нали ... защото за клуба всички световни организаций са .... остарели комерсиални аматьори работещи по остарели методи. :)
А и доста добре си запознат колко клубни кучета са спасени досега. Спуснаха ли ти информацията ? Или сам се сети ?

Публикувано: 13 April 2014 - 01:31 PM
И междувременно трие съдържанието от сайта му - "клубни кучила", минути след като ги пейстнах тук.
Нямал бил отношение към свръхпопулацията на питоподобни ,вика ,те били навъдили само малкинко. Само малкинко питопоподобни. Колко да са малкинко?
Преди месеци бяхме с моята Жу на кучешкото заградено в Борисовата градина . Един мъж с питоподобна женска, на около 6 месеца тогава . Вика - твоята раждала ли е. Казвам му - със сигурност, като я прибрах гърдите и висяха до земята ,кастрирана е .Човекът се възмути искрено , че съм си осакатила кучето . Бил член на въпросния клуб. Вече имали набелязан мъжки за разплод. Питах го дали има родословие на кучето си . Веднага изригна порцията познати до болка неща - за ненужните хартийки, за това ,че познавал родителите на кучето ,че кучката му е страхотна и изобщо- нямал нужда от глупости. Всичките му приятели искали кутрета от нея и имал на кого да ги даде.
Питам го - кутретата на кутретата й - при кого ще идат .А кутретата на кутретата на кутретата й ? Да не се тревожа вика - ВСИЧКИ искат нейни бебета.
Тя беше тогава на 6 месеца. Кучица .с къс косъм . Такава нервна една .аха - аха. ВСИЧКИ искали кучета от нея. Член на БПК .
Към момента със сигурност са поставили началото на напълването на света с благодат- бебета .които ВСИЧКИ искат.. И след месеци и на тях ще им намерят ежа. На новата порода - БГ Питбул.

Публикувано: 13 April 2014 - 09:46 PM
Знаеш ли, човекът зад този ник "БПК" има пълното право да въди каквото намери за добре след като на чело на трите регистрирани федерации стоят "Сульо и Пульо, Атанас и аз" и те са приемани от световните си патронни организации без проблем. След като няма стандарт за това да те нарекат развъдчик, а можеш просто да си регистрираш име и да правиш каквото си искаш. След като няма контрол върху това, което се прави нито от страна на държавата, нито от страна на федерациите, след като самата държава "субсидира" под формата на програма "развъждането" на никому ненужни бройки овчарски кучета. Имаше май тема тук някъде по въпроса или се лъжа?! Ние овце и говеда нямаме, (пардон говедата също са доста, но двукраки) но пък кучета - бол. Кой да го спре и кой да му потърси смета и за какво?! Ще натворят една камара кучета с неизвестен статус под благия предлог, че те "радеят за породата", ма скъсаха се да мислят за нея. Ма ден и нощ мислят за онези дето ги осиновяват, дето висят на синджири и т.н. Е, като станат повечко ще се лишат от тези, които не им трябват или не трябват на никой. Ненужните се убиват. Да, защо са ни?! Ненужните нямат място и право да живеят. Ти ще търчиш да спасяваш каквото можеш. Само едни откачени лелки ще ги събират от улицата и ще говорят за право на живот и за някаква цивилизация. Тя не ни трябва. Ние унищожаваме това, което ни пречи. Понеже не може да си застреляме официално началника или министъра, затова можем да трепем кучета и да призоваваме да ги трепем или пък да ги измъчваме. После правим семинари за агресията в обществото и се чудим защо и как няколко тинейджъри разфасоват съученик. Защо едно 8-годишно дете е убито или защо един баща изнасилва детето си. Защо, мила, този "БПК" и онзи от парка да не си мислят, че могат да развъждат без образование, без методика, без контрол?! Бил се обърнал към световно неизвестния германски учен Хухо Бухо фон Мухо. Един, забележи! Единствен той, понеже явно е мноУ вещ и ... така. Той давал напътствия и бил ги съветвал. Ма супер ! Страхотно! Що не го попитат по какви причини същите тези кучета и техни производни са забранени в германските провинции, с изключение на една?! (да попитат и защо точно там не са забранени, няма да давам жокери) Страхотна работа си е намерил тоз консултант. Понеже не може да твори простотии в Германия, с удоволствие ги твори тук! Ма той е експерт и консултант и не знам си още какво. Някой го е обявил за такъв или той сам се е провъзгласил за такъв, защото пак няма стандарт, по който да бъдеш обявен или необявен за "експерт". Достатъчно е да говориш достатъчно дълго по темата или да пишеш в някой си форум и ставаш експерт. Е, какво да си мисли БПК?!? Разбира се, че може да развъжда питбули, ротбули, бумбули, моркови, домати .... каквото иска! А Фурия им обяснява разни работи там .... не е истина ....Ти искаш отговор! Отговор ?!?! Че откъде накъде?! Някой някога не тук, а от някоя институция да ти е дал отговор за нещо, което се прави или не се прави?! Теб те боли и ти е мъчно и какво ?! Пий един валериан и ще ти мине. Ама газим трупове и идиотите се множат, пък ти искаш това да спре - много важно ! ГолЕм праз ! Те си имат план ! Собствен план! Искат да са развъдчици на питбули, софтбули, нембули и т.н.-були. БраО! Страшен план ! ЖЕ-СТО-КО !

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi