Dog.bg Форуми : Намерена немска овчарка в жк "Захарна фабрика"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Намерена немска овчарка в жк "Захарна фабрика" Търси дом

#1 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2013 - 12:28 PM

Намерих я вчера мокра, премръзнала, прегладняла, наплашена от местните кучета. Не разбирам от овчарки, но ми прилича на породиста, а и ветеринарят каза същото. Женска е, има чип, ухото е маркирано /но и аз, и докторът не виждаме белег от операция/, на възраст около 2 години, гладувала е - ребрата й се броят отчетливо, с хигиенни навици, дава лапа, ходи прекрасно на повод, вкъщи е много послушна. Всичко, освен маркировката и недохранването, сочи, че е домашна. Допускам, че е възможно преди време да е била открадната от братята от махалата в квартала и там да е гладувала. Чорапчето е заради срязана възгланичка. Тел. за контакт - 0888 109 315.
Не съм търсила досега собственици по чип, има ли вече база данни някъде?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2013 - 01:20 PM

Ето и кратко клипче - https://www.youtube....h?v=oycuGa_lJjo

#3 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 January 2013 - 11:16 PM

Показване на мнениетоPepi71, в 20 January 2013 - 12:28 PM, написа:

В Пловдив има. Трябва да отидете до Централната община (отдел Екология, малката сграда отстрани) и там да проверите за номера на чипа.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#4 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2013 - 11:30 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 21 January 2013 - 12:16 AM, написа:

Показване на мнениетоPepi71, в 20 January 2013 - 12:28 PM, написа:

В Пловдив има. Трябва да отидете до Централната община (отдел Екология, малката сграда отстрани) и там да проверите за номера на чипа.

Съжалявам, не съм уточнила, става въпрос за жк "Захарна фабрика" в София.

#5 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2013 - 02:28 PM

Направих справка с номера на чипа в Агенцията по безопасност на храните. Казаха ми, че чипът е поставен от Екоравновесие през месец юни миналата година, да се обърна към тях. Връзки с обществеността на Екоравновесие бяха шокиращо любезни, провериха случая и се оказа, че кучето е кастрирано от тях по сигнал през юни миналата година, като е взето от кв. Надежда, ул. "Ръжана" № 12 и върнато на същото място, не било осиновявано. След работа ще ходя на въпросния адрес, там май има къщи, възможно е да е дворно.

#6 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2013 - 03:41 PM

Вчера ходих на подадения от Екоравновесие адрес, говорих с момче, което работи и живее в района, но по описание не можа да се сети за подобно куче. Днес отидох отново, вече с Бека /май ми е четвърта с това име:smile:/. Проверявахме от къща на къща и няколкото автосервиза в района, говорих с минимум 10 човека – никой никога не я е виждал. Бека определено не познава района, а и свирепо лаещите я от почти всеки двор кучета също не я познават. Така че отново съм в нулева позиция. Прегледах всички обяви за загубени овчарки за цялата минала година и нищо.
Повече не може да остане у нас, така че моля опитните за координати на хотели или съвестни хора, които биха я гледали временно срещу заплащане.
Моля разбиращите от породата, ако някой може да я погледне на живо, за да си каже мнението - породиста ли е, "полупородиста" или аз си въобразявам. Ще ми е необходимо при пускане на обява за търсене на осиновител.

#7 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 09:33 PM

Да продължа монолога:smile:...като съм започнала...
Водих Бека при специалист, чистокръвна немска овчарка е, просто не е гледана както трябва, мършава е, а и маркираното ухо е породило някакви съмнения в тази посока. Млада е - на 1,5-2 години.
Следва най-трудното - избор на осиновител, а мен хич, ама хич ме няма в тези неща. Ако има желаещи да помогнат, ще бъда благодарна. Утре смятам да се обадя на Animal Rescue Sofia, но при тяхната натовареност, едва ли биха се ангажирали и с това.

#8 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 January 2013 - 11:21 PM

Пепи, убедена съм, че освен мен още много други хора четат темата. Не е монолог.:smile: Явно и те като мен не могат да помогнат, но за себе си мога да кажа, че ви мисля и пращам много положително енерджи. Не че те "топли" това, но ти стискам палци и дано за това момиче скоро се намери най-достойния стопанин.

Евала, че не си я подминала!:rc_036:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#9 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 12:10 AM

Благодаря ти, dmm! Не беше упрек /съжалявам, ако е прозвучало така/, по-скоро опит за самоирония заради прекалените ми обяснения... Винаги съм се притеснявала да пиша тук, поради това и го правя много, много рядко...най-вече при нужда от компетентно мнение или конкретен съвет. Но вместо директно на въпроса, увличам се в едни обяснения и...
Зная, че всички тук са пре-пре-претрупани с кучета в нужда, неудобно ми е да ви занимавам, особено поради факта, че се появявам много рядко, но, срам не срам, като не зная, питам...май пак се увлякох...
Хубава вечер на всички будни!

#10 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 08:27 AM

Ето това съобщение съм получила на лични тази нощ:
"Добър вечер :) Аз съм от Надежда.Видях овчарката която сте намерили не съм много сигурна но преди около 6 месеца из квартала мисля,че виждах същата овчарка която беше с един мъж-циганин.Няколко пъти бях се засичала с него и по памет мисля,че е тя.Ако е същата се моля да намерите хубав дом за нея,защото този мъж се държеше ужасно с нея. В продължение на месец я виждах и след това този мъж ходеше из квартала без нея.Питах го къде е кучето тъй като няколко пъти играха с моето куче и той ми отговори само:Вече я няма. Знам,че няма да помогна с тази информация,но ще опитам да разпитам в квартала кучкарите за да се намери осиновител.Стискам палци"

Потвърждават се съмненията ми, че Бека е била изгубена или открадната отдавна и оттогава е живяла много лошо. Отдавна, защото, вече имайки по трайни впечатления от нея, съм сигурна, че някога е била домашна - има такова поведение и навици, които обаче не проявява веднага, а като че ли възстановява, и то адски бързо, неща научени в миналото.
Освен това със сигурност са се държали грубо с нея, защото изпитва ужас, когато се повиши тон, когато знае, че е направила нещо нередно, бяга, а пък скараш ли й се, се смачква на земята, очаквай да бъде пребита.
Днес ще гледам отново обявите за изгубени НОК преди юни миналата година, когато е била кастрирана.

#11 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 24 January 2013 - 10:55 AM

Не че мога да помогна с нещо, но откакто имаме нашата Грета имам по-особено отношение към овчарките и подобните. Като я намерихме нямахме никаква идея как ще я задомяваме - едро, не особено социално куче, че и след операция...тегава работа.
Сега, година по-късно не мога да си представя как сме живели без нея. Така де - задомихме я - у нас:-)
Извинявам се за отклонението, просто исках да пожелая късмет на Бека и търпение на вас!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#12 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 11:14 AM

DDG, усещам как тази магьосница бързо и сигурно очарова душите ни. Намерих хотел, не ми се дава. Постоянно изпитвам нужда да я мачкам, целувам, гушкам, обгрижвам...Прекрасна е, прекрасна, но няма как да я оставя, имам двама големи калпазани в двустайно жилище. Този, който я вземе, със сигурност ще бъде щастлив с нея.

Поздравявам Ви за Грета, и тя е прекрасница!

#13 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 26 January 2013 - 12:10 AM

О, Пепи, ти не си ме разбрала :) Изобщо не трябва да мислиш, че ни занимаваш напразно или си много обстоятелствена... всеки има право да пише тук, независимо колко често се включва. Не се притеснявай да споделяш събитията около Бека, защото може темата й да впечатли някой читател и именно той да се окаже нейния човек. Човек никога не знае. Надежда винаги трябва да има.
Мислех си покрай новите разкрития и твоите съмнения, че ако наистина е така, има вероятност и някогашните й собственици да не си я познаят, ако я видят сега. Ако е била много малка преди да се разделят с нея, може много да се е променила от тогава.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#14 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 06:57 AM

Показване на мнениетоdmm, в 26 January 2013 - 01:10 AM, написа:

Мислех си покрай новите разкрития и твоите съмнения, че ако наистина е така, има вероятност и някогашните й собственици да не си я познаят, ако я видят сега. Ако е била много малка преди да се разделят с нея, може много да се е променила от тогава.

Да, така е, но все пак се чувствам длъжна да опитам. Може би някой все още страда за нея, макар че, ако беше така, би трябвало да е пуснал доста обяви в интернет пространството и все щях да попадна на някоя.
От друга страна, май отлагам търсенето на осиновител /все още не съм пуснала обява/, просто изпитвам ужас от това да започнат да ми се обаждат всякакви хора, някои от които доста нахални и аз не зная как да се справя с тях.

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 January 2013 - 11:03 AM

Показване на мнениетоPepi71, в 26 January 2013 - 06:57 AM, написа:

изпитвам ужас от това да започнат да ми се обаждат всякакви хора, някои от които доста нахални и аз не зная как да се справя с тях.

Можеш да започнеш с писмени разговори - по-лесно е. Когато си харесаш някого - тогава вече контакти по телефон и накрая на живо. :md_064:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#16 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 05:22 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 26 January 2013 - 12:03 PM, написа:

Показване на мнениетоPepi71, в 26 January 2013 - 06:57 AM, написа:

изпитвам ужас от това да започнат да ми се обаждат всякакви хора, някои от които доста нахални и аз не зная как да се справя с тях.

Можеш да започнеш с писмени разговори - по-лесно е. Когато си харесаш някого - тогава вече контакти по телефон и накрая на живо. :md_064:

Благодаря, Бушка, така ще стане...:smile:

#17 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 05:32 PM

Ето я бонбонката от днес:

http://www.youtube.c...h?v=0NlwKZdoG7w

Маже ли да се добави към името на темата, че търси дом или да пускам нова тема?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#18 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 January 2013 - 06:07 PM

Ще добавя.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#19 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2013 - 02:08 PM

Бека от днес е в своя нов дом - прекрасно младо семейство, огромна зелена ливада, куче и три котки за компания...щастие...

Моля се всичко да е наред и да живее там дълго и красиво!

#20 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2013 - 02:17 PM

Чудесна новина!
Точно днес си мислех , какво ли стана с това хубаво момиче.
Пожелавам и цялото щастие на света с новото семейство!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни