Намерена немска овчарка в жк "Захарна фабрика" Търси дом
Публикувано: 20 January 2013 - 12:28 PM
Не съм търсила досега собственици по чип, има ли вече база данни някъде?
Публикувано: 20 January 2013 - 01:20 PM
Публикувано: 20 January 2013 - 11:16 PM
Pepi71, в 20 January 2013 - 12:28 PM, написа:
В Пловдив има. Трябва да отидете до Централната община (отдел Екология, малката сграда отстрани) и там да проверите за номера на чипа.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 21 January 2013 - 02:28 PM
Публикувано: 22 January 2013 - 03:41 PM

Повече не може да остане у нас, така че моля опитните за координати на хотели или съвестни хора, които биха я гледали временно срещу заплащане.
Моля разбиращите от породата, ако някой може да я погледне на живо, за да си каже мнението - породиста ли е, "полупородиста" или аз си въобразявам. Ще ми е необходимо при пускане на обява за търсене на осиновител.
Публикувано: 23 January 2013 - 09:33 PM

Водих Бека при специалист, чистокръвна немска овчарка е, просто не е гледана както трябва, мършава е, а и маркираното ухо е породило някакви съмнения в тази посока. Млада е - на 1,5-2 години.
Следва най-трудното - избор на осиновител, а мен хич, ама хич ме няма в тези неща. Ако има желаещи да помогнат, ще бъда благодарна. Утре смятам да се обадя на Animal Rescue Sofia, но при тяхната натовареност, едва ли биха се ангажирали и с това.
Публикувано: 23 January 2013 - 11:21 PM

Евала, че не си я подминала!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 24 January 2013 - 12:10 AM
Зная, че всички тук са пре-пре-претрупани с кучета в нужда, неудобно ми е да ви занимавам, особено поради факта, че се появявам много рядко, но, срам не срам, като не зная, питам...май пак се увлякох...
Хубава вечер на всички будни!
Публикувано: 24 January 2013 - 08:27 AM
"Добър вечер :) Аз съм от Надежда.Видях овчарката която сте намерили не съм много сигурна но преди около 6 месеца из квартала мисля,че виждах същата овчарка която беше с един мъж-циганин.Няколко пъти бях се засичала с него и по памет мисля,че е тя.Ако е същата се моля да намерите хубав дом за нея,защото този мъж се държеше ужасно с нея. В продължение на месец я виждах и след това този мъж ходеше из квартала без нея.Питах го къде е кучето тъй като няколко пъти играха с моето куче и той ми отговори само:Вече я няма. Знам,че няма да помогна с тази информация,но ще опитам да разпитам в квартала кучкарите за да се намери осиновител.Стискам палци"
Потвърждават се съмненията ми, че Бека е била изгубена или открадната отдавна и оттогава е живяла много лошо. Отдавна, защото, вече имайки по трайни впечатления от нея, съм сигурна, че някога е била домашна - има такова поведение и навици, които обаче не проявява веднага, а като че ли възстановява, и то адски бързо, неща научени в миналото.
Освен това със сигурност са се държали грубо с нея, защото изпитва ужас, когато се повиши тон, когато знае, че е направила нещо нередно, бяга, а пък скараш ли й се, се смачква на земята, очаквай да бъде пребита.
Днес ще гледам отново обявите за изгубени НОК преди юни миналата година, когато е била кастрирана.
Публикувано: 24 January 2013 - 10:55 AM
Сега, година по-късно не мога да си представя как сме живели без нея. Така де - задомихме я - у нас:-)
Извинявам се за отклонението, просто исках да пожелая късмет на Бека и търпение на вас!

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 24 January 2013 - 11:14 AM
Поздравявам Ви за Грета, и тя е прекрасница!
Публикувано: 26 January 2013 - 12:10 AM
Мислех си покрай новите разкрития и твоите съмнения, че ако наистина е така, има вероятност и някогашните й собственици да не си я познаят, ако я видят сега. Ако е била много малка преди да се разделят с нея, може много да се е променила от тогава.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 26 January 2013 - 06:57 AM
dmm, в 26 January 2013 - 01:10 AM, написа:
Да, така е, но все пак се чувствам длъжна да опитам. Може би някой все още страда за нея, макар че, ако беше така, би трябвало да е пуснал доста обяви в интернет пространството и все щях да попадна на някоя.
От друга страна, май отлагам търсенето на осиновител /все още не съм пуснала обява/, просто изпитвам ужас от това да започнат да ми се обаждат всякакви хора, някои от които доста нахални и аз не зная как да се справя с тях.
Публикувано: 26 January 2013 - 11:03 AM
Pepi71, в 26 January 2013 - 06:57 AM, написа:
Можеш да започнеш с писмени разговори - по-лесно е. Когато си харесаш някого - тогава вече контакти по телефон и накрая на живо.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 January 2013 - 05:22 PM
bushkata, в 26 January 2013 - 12:03 PM, написа:
Pepi71, в 26 January 2013 - 06:57 AM, написа:
Можеш да започнеш с писмени разговори - по-лесно е. Когато си харесаш някого - тогава вече контакти по телефон и накрая на живо.

Благодаря, Бушка, така ще стане...

Публикувано: 26 January 2013 - 05:32 PM
http://www.youtube.c...h?v=0NlwKZdoG7w
Маже ли да се добави към името на темата, че търси дом или да пускам нова тема?
Публикувано: 26 January 2013 - 06:07 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com