Dog.bg Форуми : Къпане на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къпане на куче

#1 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2004 - 09:29 PM

Моля ви се,кажете ми на каква възраст трябва да е кученцето за да почне да се къпе!!!
Спешно е...
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 October 2004 - 10:36 PM

ми...няма проблеми две седмици след последната вакцинация да се къпе. Т дни преди и три дни след обработка с антипаразитните препарати също не се мокри. Инак не виждам да е проблем - с качествен шампоан възможно е да се къпе и веднъж на седмицата
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#3 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2004 - 10:41 PM

Цитат

ми...няма проблеми две седмици след последната вакцинация да се къпе

Имаш предвид след третата ли?Защото втората е сега в петък.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 October 2004 - 10:57 PM

tedi
не го къпи докато минат бебешките всички вакцини - не ти е нужно. Ще трябва да питам опитните кучкари защо точно, но със сигурност знам от тях че не бива. По аналогия с малките деца - не бива да се къпят преди и след вакцинация. Много се изненадах от това, но не ми казаха защо (вдига рамене озадачено).
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2004 - 11:40 PM

Значи куче не се къпе лесно. И зависи какво разбираш под къпане ... Виж, всяко куче има в основата на косъма си масна жлеза. Така си пази кожата, предпазва се. Ако го къпеш често - значи под къпане разбирам къпане с шампоан - този слой пада и тогава жлезите започват да произвеждат повече, за да наваксат и тогава кучето ти ще започне да мирише неприятно. И е вредно ... някои хора продължават да го къпят и това изтощава съвсем косъма. Иначе с вода няма проблем, само с вода можеш да го миеш всеки ден, този слой предпазва, а и скоро ще се увериш, че твоя лабладор обича вода !!! Свикни от малък да го къпеш с душ - най удобно е, не го вкарвай в вана ! Имай предвид, че кучето след баня иска да се изтръска - имай едно наум, ако го вкараш в хола, той и там ще се изтръска - усмивка. Никога, ама никога не използвай сешоар !!! Вземи си голяма хавлия, даже най добре две или три. И не го изкарвай мокър на балкона . Ползвай кучешки шампоани, не човешки или сапун за хора ! Опит ...

#6 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2004 - 10:34 AM

Цитат

Значи куче не се къпе лесно. И зависи какво разбираш под къпане ... Виж, всяко куче има в основата на косъма си масна жлеза. Така си пази кожата, предпазва се. Ако го къпеш често - значи под къпане разбирам къпане с шампоан - този слой пада и тогава жлезите започват да произвеждат повече, за да наваксат и тогава кучето ти ще започне да мирише неприятно. И е вредно ... някои хора продължават да го къпят и това изтощава съвсем косъма. Иначе с вода няма проблем, само с вода можеш да го миеш всеки ден, този слой предпазва, а и скоро ще се увериш, че твоя лабладор обича вода !!! Свикни от малък да го къпеш с душ - най удобно е, не го вкарвай в вана ! Имай предвид, че кучето след баня иска да се изтръска - имай едно наум, ако го вкараш в хола, той и там ще се изтръска - усмивка. Никога, ама никога не използвай сешоар !!! Вземи си голяма хавлия, даже най добре две или три. И не го изкарвай мокър на балкона . Ползвай кучешки шампоани, не човешки или сапун за хора ! Опит ...

Имам една забележка, това което си написал е вярно но само за някои породи, например за немската овчарка. Но има и много други породи които се къпят доста по често и след това се сушат с сешоар задължително. Например пуделите. Черните териери също се къпят пред всяка изложба и се сушат с сешоар преди подстригване. За чау чау, хъски,салуки и други породи също знам че се къпят с шампоан и се сушат, но не съм напълно запазната с процедурата.
Това ми дава идеята, че всеки от нас със своята порода би могъл да сподели как се поддържа нейната козина.
Ако това е интересно, ще разкажа и аз за ЧРТ.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2004 - 05:37 PM

Елен
наистина, вие колко пъти спокойно може да се къпете? Знам за ирландски сетер от един сайт за развъдника им, и от профи-пуделисти (говоря за Safi) и профи в нашата порода, че СЕ ПРЕПОРЪЧВА къпане поне веднъж седмично със СПЕЦИАЛНИ шампоани - Ив Сан Бернаорд в случая - за стимулиране нарастежа и сгъстяване на козина. А пък чау се сушат, както и пудели - със сешоар. Естествено трябва да е хладен въздуха.
При вас?
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2004 - 10:48 AM

При нас преди всяка изложба задължително, а иначе според състоянието на козината и желанието на собственика. На мен ми се струва, че когато са минали 3-4 седмици от последното къпане, козината става по безжизнена, сива и губи блясъка си и тогава я къпя. Къпя я с два шампоана и накрая слагам балсам. Суша я с сешоар със студена струя против разтежа на косъма. Тогава Льова се превръща в плюшена играчка и не можем да се отървем от желаещи да я прегръщат и мачкат!
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2004 - 01:30 PM

Аааа, тя иначе пак си е жива плюшена играчка, мене ако ме питаш:-)) Още нещо се сетих - козината на чернишките трябва ли да е мека или обратното? Има ли специални шампоани за втвърдяване на косъма, обратното на действието на омекотителите?
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2004 - 02:27 PM

Трябва да е по твърда, и се използва шампоан на Ив Сенбернард - лимон, но в същото време украсяващата по краката и главата козина се омекотява с балсам след къпане за да не се накъсва и заплита. Абе сложно е и всеки чернишист си има тайни как да съчетае тези два момента:))

Ако поръчваш шампоан от чужбина за Лео, поръчай и Ив Сенбернард - лимон, за Льова!
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2004 - 04:18 PM

това мисля и аз - основният косъм на чау също трябва да е твърд, а не пухкав като на пуделите например. Ив Сан Бернард ще трябва да го мислим някак си. МНОГО ми го препоръчват чау-профита за растежа на косъма.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   Kris Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 October 2004 - 10:37 AM

никога не съм слушал какво разправят относно къпането, но не съм и прекалявал. на 3 месеца беше с нас на море. разбрах че има страх от водата(как ли му се е видяло голямото море?)и първи стъпки като плувец бяха направени. чувал съм че са родени плувци но поведението му във водата направо ме озадачи.
обича да се къпе и стои кротко във ваната. лятото почти всеки ден само с вода и на 3-4 седмици с кучешки шампоани. зимата не знам как ще е с тази дълга козина на средноазиатец!

#13 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2004 - 11:46 PM

Ще ми препоръчате ли някакви качествени шампоани, ако може вносни и да се намират в България?
User's Signature

Хъски...хъски...хъски I'm love in it ![br][br][br][br]ИВО И КЛАВДИЯ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

#14 Потребителят е офлайн   honey-7o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 07:25 PM

На колко трябва да стане кучето за да може да започнем да го къпем?Лапите му мия,но тялото не съм.Когато ходих при ветеринаря той нищо на каза,затова се обръщам към вас.Благодаря предварително r)

#15 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 07:35 PM

трябва да е навърило 3 месеца r) така каза ветеринаря :)..ама ние си я къпахме наща и преди 3...много цветна ставаше .......:)))
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   honey-7o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2006 - 08:11 AM

Цитат

трябва да е навърило 3 месеца r) така каза ветеринаря :)..ама ние си я къпахме наща и преди 3...много цветна ставаше .......:)))

Благодаря r)

#17 Потребителят е офлайн   ivelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2006 - 09:29 AM

Важното е да не му влиза вода в ушите! 1super

#18 Потребителят е офлайн   honey-7o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2006 - 08:26 AM

Цитат

Ок.Мерси за всички отговори. dribble

#19 Потребителят е офлайн   ivelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2006 - 10:53 AM

Моля, пак заповядай cheers

#20 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 05:13 PM

Цитат

що ?досега не съм видял куче да му е станало нещо от вода в ушите?

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни