Dog.bg Форуми : Къпане на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къпане на куче

#21 Потребителят е офлайн   gabi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 October 2006 - 03:43 PM

Аз имам моя от петък и сега имам мноооооого въпроси. r) Един от тях е за къпането - колко често е нормално да се къпе 1 куче (Тери е на 9-10 месеца приблизително - поне така каза ветеринаря) и какъв шампоан би бил най-подходящ, понеже видях, че има наистина доста по вет магазините? Аз иначе попитах продавачката и тя ми каза, че противопаразитните могат да се използват и когато кучето няма паразити, но като се прибрах вкъщи прочетох на опаковката, че трябва когато го къпя да съм задължително с ръкавици, та се чудя дали пък няма да му увреди козината. Също така приятеля ми (който има куче от 8 години) ми каза, че не е хубаво да се къпе повече от 2 пъти месечно, а на опаковката пише, че шамоана е подходящ за ежедневна употреба... Което пък ми поставя нови въпроси за това дали е възможно шампоана да му навреди на козината..
И затова реших да се допитам до по-вещите от мен тук. wink Ако някой може да помогне, нека ми пише. Благодаря предварително!

#22 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 03:46 PM

Каква порода е кучето?
Има породи който се къпят на две три седмици и дори по често без да им вреди и други който по рядко се къпят, така че отговора на въпроса ти зависи от това r)
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 08:27 PM

Има и други теми за къпане,моля ползвайте търсачката на форума!
http://dog.bg/f/inde...t=ST&f=22&t=583
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   gabi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2006 - 06:46 PM

Мерси, tedi - разгледах темата и може да се каже, че разбрах, че оттук нататък ще си имам сериозна конкуренция с бройката на козметичните продукти ;-))
Ами, Елен... честно казано незнам каква точно порода е Тери. r) Преди месец-2 го видях за 1ви път да се подвизава на един пазар, покрай който минавах често; явно беше нов, изглеждаше домашен и беше ужааасно наплашен. Харесах си го още тогава, преди няколко седмици го видях пак, а после... Един ден приятелят ми ме изненада, като ми го взе... Водих го на 2 ветеринаря - единия каза, че е териер, а другия че си е кръстоска... За всеки случай наистина много прилича на териерче, но те са много видове, а той май.. хах на никой не прилича изцяло.. Затова и не знам.. Иначе е на 7-10 месеца; сложих му вече 2 ваксини... Ужасно игрив е, но като го къпя още се сдухва ;-) ..

#25 Потребителят е офлайн   HrIsInKaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2010 - 04:15 PM

Здравейте, четох че кученцето може да се изкъпи чак след 2-рата ваксина , но моето до сега е живяло на двора и като го взехме ще го гледаме вкъщи за това се чудех дали мога да го изкъпя и какъв е риска , а ако не може може ли с влажна кърпа да го мина или само крачетата да му измия ?!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 04:35 PM

Забраната така да се каже да се къпе бебе-куче е най вече за да не настине особено в този период когато се слагат ваксините и е особено важно кученцето да е здраво.Ако много внимавате след къпане и го пазите да не настине,според мен няма проблем да се изкъпе.Ако се притеснявате все пак,мократа кърпа е добър вариант :ba_025:

#27 Потребителят е офлайн   HrIsInKaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2010 - 04:37 PM

Мерси много за бързия отговор !
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Tara* Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кучета
Публикувано: 17 August 2010 - 07:54 PM

Значи от личен опит знам че е най-добре след всички ваксинации,така се чуствам по сигурна!
Пропускаме главата заради ушите,използваме кучешки шампоан и особенно важно е времето(препоръчително е слънчево ако се отглежда навън или да е в топла стая) - дължината на кучешкия косъм не е от значение,съхнат почти еднакво(БАВНО).Температурата на водата също е важна(подгответе си четка ако сте с дълъг косъм)!Има и други неща но в момента не мога да се сетя и ви желая успех! :ba_025:
User's Signature

Само притежателите на домашен любимец са изпитали истинската любов!

#29 Потребителят е офлайн   alex_ger Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2010 - 10:48 PM

Това за къпането след 3 месеца или след 3те ваксини си е мит, който се шири от време уно...Нашият бебок го взехме на 2 месеца и 14 дена и на 2 и 16 го изкъпахме, след консултация с ветеринар. Каза, че няма никакви проблеми. Тогава и сега я къпахме и къпем с шампоан за бебета на Héry. Никакви оплаквания или поражения не е имало. Но то на тая жега как да настине с тая двойна козина...:mg_062:

След това я сушихме с хавлия и изсъхна за 30-40 минути /немски шпиц/. Около ушите и врата действаме с шампоан за сухо почистване, за да не и влезне вода в ушите.

За читави шампоани някой питаше...Chris Christensen, Héry, Biogroom, All Systems...
User's Signature

Стопанин на 1 немски шпиц и 2 папагала корели

#30 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 01 July 2011 - 09:31 AM

Ето какво намерих в един друг форум:
КЪПАНЕ НА МАЛКО КУЧЕ

НИКОГА НЕ НАНАСЯЙТЕ ШАМПОАНА ДИРЕКТНО ВЪРХУ КОЗИНАТА!!!
Ако не искате пърхут,разбира се.

Малкото куче,което мирише може да се избърше само с влажна кърпа с разтвор вода и една идея оцет,колкото да отмирише миризмата.Може и с малко р-р от вода и ЛОК.
Ако въпреки това ви се иска да го изкъпете:

Малките кучета обикновено идват у вас малко смърдящи и на вас ви се иска час по-скоро да ги изкъпете.
Най-лесно е за вас да вземете 1 леген и 1 гъба,да изсипете шампоана в легена и да го разредите с вода(поне 1/2 литър вода)
Друг лесен начин за разреждане на шампоана:отсипвате нужното количество шампоан в празна пластмасова бутилка,сипвате вода до средата на шишето(поне 1/2 л)и тръскате,докато стане еднородна смес.

След това намокрете обилно кучето с вода,като го разтривате с ръце(ще ви е нужна помощта на още 1 човек,за да го държи)
Не е много редно да изпозвате ръчен душ,кучето може да се стресира от обилната струя вода.Използвайте чучура на душа или пък канче за вода.Ръчния душ ще го използвате малко по-натам,и то след като първо сте показали на кучето как действа(без да го къпете)-може просто да го пуснете леко да тече.
След като сте намокрили добре кучето с вода,с гъбата,напоена с р-р от вода и шампоан го натъркайте добре.Главата и ушите засега НЕ.
Следва обилно изплакване и отлично подсушаване.После нека поседи час-два на топло(през зимата),а ако е лято-където си иска,само да НЕ е на течение.

Не съм сигурна че всичко е така, но се надявам да съм помогнала.

#31 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 11:41 AM

И на мен са ми казвали да не се къпе преди 3 месеца и да пазя да не влезе вода в ушите. Затова галвичката не я миех ами само с ръка и чиста вода минавам няколко пъти. Обаче последния път като я къпах тя буквално си навря главата под душа и й влезна вода в ушите, но почти веднага си разтръска главата. Мисля че няма проблем. Те знаят как да се грижат за себе си.
Иначе ние се къпем на 30-40 дни, но йоркитата знам, че ги къпят на около 10 :ba_025: Май си зависи от породата.

п.с. за шампоана дори и при хората не трябва да се нанася директно върху косата. Най-добре е да се разтрие в ръцете докато се разпени и чак тогава върху козината/косата. Ще забележите удивителни резултати.

п.с.2 също съм забелязала, че почти всеки шампоан се пени много повече ако му се прибави съвсем малко вода, а и се нанася по-лесно и е някак по-щадящ към косъма. Но това са мои лични наблюдения не твърдя, че важат за всеки.

п.с 3 (последно) когато сапунисвате кучето (а и себе си с шампоана) масажирайте много добре основата на косъма/скалпа в продължение на около 5-10 минути. Това стимулира кръвообращението и прави косъма по-здрав,лъскав и така нататък

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни