Dog.bg Форуми : дресиране на 3 годишно куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

дресиране на 3 годишно куче осиновено Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   lllsssbbb1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 24 January 2013 - 03:25 PM

здравейте!преди 1 седмица осинових едно улично куче.обезпаразитих го външно и вътрешно и другата седмица имаме час при ветеринар за чип ,ваксини и паспорт.кучето е много мило,не лае ,не закача другите ми животни,излая за първи път ,когато се наложи да го вържа за 15 минути.питане то ми е може ли на такава възраст (вета каза че е на около 3 години) да се дресира?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 03:33 PM

Какво имате предвид под "да се дресира"? Може да се научи на много работи, това че е на 3 г. изобщо не пречи. Въпросът по-скоро е не дали може, а дали вие ще намерите подход за това.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#3 Потребителят е офлайн   lllsssbbb1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2013 - 03:49 PM

искам да го науча къде може да ходи из къщата и къде не,да ходи до тоалетна на едно място.много хора ми казаха , че вече е късно за това и аз реших тук да питам и вас хората,които се занимавате с кучета и разбирате от личен опит.това ми е първото куче и не знам какво ще е правилно аз ли да го дресирам или да го заведа на училище?

#4 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 03:51 PM

Показване на мнениетоlllsssbbb1, в 24 January 2013 - 03:25 PM, написа:

здравейте!преди 1 седмица осинових едно улично куче.обезпаразитих го външно и вътрешно и другата седмица имаме час при ветеринар за чип ,ваксини и паспорт.кучето е много мило,не лае ,не закача другите ми животни,излая за първи път ,когато се наложи да го вържа за 15 минути.питане то ми е може ли на такава възраст (вета каза че е на около 3 години) да се дресира?

Какви са другите животни, къде ще живее кучето - на двор или на закрито, как понася повода и какво искате да го научите? После може някой и да ви даде конкретен съвет. Иначе до тук - добре. Кучето вече си има стопанин, който ще се грижи отговорно за него....

#5 Потребителят е офлайн   lllsssbbb1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2013 - 04:26 PM

имам 3 котки.пони и една маймунка.кучето ще живее на вън.води се на повод и дори когато лаят други кучета не им обръща внимание.понеже работата ми е точно срещу къщата в която живея(имаме ресторант семеен) искам да го науча да не ходи в двора на заведението.иначе когато нямам работа съм нон стоп с него.днес и с топка играхме ,но то дори не отиде до нея като я хвърлих.

#6 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 04:56 PM

Щом ще е на двор и няма да е вързано, значи трябва да научи първо командата "НЕ". Тук ще намерите и прочетете основните неща за командите и послушанието. Иначе за топката - кучето е живяло на улицата и не знае какво е игра с човек, апорт и т.н. Не очаквайте чудеса. Нека първо свикне с вас да ви възприеме като приятел и стопанин пък после всичко ще се нареди. Направете му подходяща къщичка и по възможност не го връзвайте и постепенно нещата ще потръгнат.

#7 Потребителят е офлайн   lllsssbbb1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2013 - 05:42 PM

в никакъв случай не бих го вързала....това се случва само като извеждам понито сутрин и вечер като го прибираме ,защото кончо много го е страх от кучето и се дърпа.....ще потърся и ще прочета повече информация и дано имаме успех с моя Рошличко...

#8 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 08:32 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 24 January 2013 - 04:56 PM, написа:

Щом ще е на двор и няма да е вързано, значи трябва да научи първо командата "НЕ". Тук ще намерите и прочетете основните неща за командите и послушанието. Иначе за топката - кучето е живяло на улицата и не знае какво е игра с човек, апорт и т.н. Не очаквайте чудеса. Нека първо свикне с вас да ви възприеме като приятел и стопанин пък после всичко ще се нареди. Направете му подходяща къщичка и по възможност не го връзвайте и постепенно нещата ще потръгнат.

ти сам си противоречиш първо да научи НЕ или първо да свикне кучето да е приятел :af_089: шантава работа

#9 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 10:42 AM

И детето ми научи първо какво означава НЕ. Послушанието при кучетата, пък и при децата се изгражда на основата на респект, уважение и доверие. Ако искаш мога да обясня какво означава и съдържа този процес, а може и ти да прочетеш и да се образоваш. Колкото и да е изненадващо детската психология и етологията, почиват на едни и същи принципи. Кучето се различава от приятелите, с които пиеш бира и на които не можеш да подаваш команди. Или греша?

#10 Потребителят е офлайн   lllsssbbb1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2013 - 11:21 AM

мисля ,че вече почна да ме разбира какво искам да му обясня.когато тръгне към забраненото място,аз го блокирам като заставам пред него.казвам му винаги едни и същи думи "там не ,връщай се обратно" и вече няколко пъти се получава.свежда глава милото и тръгва и само се обръща да види моята реакция сигурно.след като си отиде на мястото където спинка ,аз отивам при него и му давам награда и гооооляяяма прегръдка.

#11 Потребителят е офлайн   lllsssbbb1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2013 - 11:23 AM

искам да попитам също,проблем ли е ако кучето както казах не се връзва,но бяга през портата и се разхожда свободно.имам предвид за около 1 час максимум го е нямало,но винаги се връща.дали ще свикне с мен като със стопанин или ще си ходи където иска и ще идва само за хапване?

#12 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 11:54 AM

Показване на мнениетоlllsssbbb1, в 25 January 2013 - 11:23 AM, написа:

искам да попитам също,проблем ли е ако кучето както казах не се връзва,но бяга през портата и се разхожда свободно.имам предвид за около 1 час максимум го е нямало,но винаги се връща.дали ще свикне с мен като със стопанин или ще си ходи където иска и ще идва само за хапване?

От това, което пишеш, мисля, че се справяш много добре. Трябва повече търпение, защото кучето е живяло на улицата и няма нищо общо с домашните кучета. Бездомниците са недоверчиви, имат си изградени навици да обхождат определени места. Ще е трудно да те възприеме като стопанин, но със сигурност, ако си постоянна ще ти стане най-добрия приятел и ще отвърне на добрината ти с безрезервна обич. Не го ограничавай в началото, когато иска да се разхожда, освен ако не е опасно в района (коли, други кучета, "добри" съседи). Постепенно тръгни на разходките с него и след като свикне да ходите заедно пробвай с повод и нашийник. Но внимателно. В тази фаза на социализация е най-деликатния момент. Иначе, подходът ти е много добър.

#13 Потребителят е офлайн   lllsssbbb1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2013 - 01:03 PM

ние ходим на повод до магазина и той се държи много добре.дори когато други кучета лаят по него не му прави впечатление.днес също ходихме до магазина с него и се беше отвързал отвън докато ме чакаше,въпреки това не бе помръднал от местото си и като ме видя беше много щастлив.много си го обичам .имам чувството ,че цял живот е бил с мен,а не само 2 седмици.само да го изкъпе вета и ще кача мнооого снимки на Рошко.

#14 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 01:11 PM

Показване на мнениетоlllsssbbb1, в 25 January 2013 - 01:03 PM, написа:

ние ходим на повод до магазина и той се държи много добре.дори когато други кучета лаят по него не му прави впечатление.днес също ходихме до магазина с него и се беше отвързал отвън докато ме чакаше,въпреки това не бе помръднал от местото си и като ме видя беше много щастлив.много си го обичам .имам чувството ,че цял живот е бил с мен,а не само 2 седмици.само да го изкъпе вета и ще кача мнооого снимки на Рошко.

Явно ти си добър човек, а кучетата не грешат. Не ти трябват съвети. Продължавай все така и ще видиш колко е хубаво да си имаш истински приятел до себе си. :rc_036:

#15 Потребителят е офлайн   lllsssbbb1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2013 - 01:50 PM

много ви благодаря на всички,които писахте.ние с Рошко те първа се опознаваме и не знаем нищо един за друг.ако имам някакви въпроси с удоволствие ще се обърна към вас.

#16 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 January 2013 - 07:07 PM

Само не го пускайте само да се разхожда извън двора,може кола да го блъсне,може някое друго животно да му навреди, а хора лоши бол.Научете го ,че зоната зад двора е забранена,това става,като първо двора е напълно обезопасен и второ излизате заедно винаги на разходка навън.Не оставяйте животината без надзор,белите стават бързо.Докато се опознаете е хубаво да го водите на повод.Похвално,че сте прибрали бездомно животно.Успех от мен!
П.П. Не знам дали е кастриран,но ако не е ,добре е да го направите...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#17 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 04 February 2013 - 04:47 PM

Много ми хареса вашата история с Рошко. Следя я още от самото начало в Без дом. Поздравявам ви, че сте го прибрали за ваше кученце. И аз имам един такъв прибран от квартала, който обожава да си излиза когато си иска навън.
Аз допуснах няколко грешки с него, но слава богу е жив и здрав и вече не излиза сам на вън. Моят скромен съвет е да го кастрирате, нищо че е мъжко куче, защото повечето пориви да излиза навън от двора ще са породени от красавиците, които се разхождат край вас. Недай си боже да влезе в конкуренция с някой голям мъжкар, както стана с нашия. Успех ви желая с кученцето, то ми изглежда кротко по характер.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни