Шампоан и балсам ?
Публикувано: 18 August 2009 - 09:50 AM
Публикувано: 05 September 2009 - 10:57 AM
Публикувано: 07 September 2009 - 12:28 PM
Не бързай с новия шампоан. Изкъпи ги няколко пъти само с вода, ако може - с преварена вода. В водата, която пием има хлор, който е възможно да дразни кожата. Ако къпете често, разредете къпането, а след като сте подсушили кучето, след няколко часа го продухайте отново.
Публикувано: 09 September 2009 - 10:18 AM
Публикувано: 14 November 2009 - 04:06 PM
Публикувано: 14 November 2009 - 07:30 PM
Мокра кърпичка и след това топла вода вършат много добра работа ,а за къпането при положение ,че вече има няколко фирми за професионална козметика и то на същата цена като по-горе посочените не виждам смисъл да си правите експерименти.
Ползвала съм и тях и професионална сега и наистина мога да кажа ,че резултата е огромен.
Винаги имаме избор,а в случая с животните все пак ние решаваме кое е най-добро за тях.
Публикувано: 28 January 2010 - 04:15 PM
Публикувано: 30 March 2012 - 08:14 PM
niki_shpanyol99, в 28 December 2011 - 10:48 PM, написа:
Какво мислите за шампоаните и балсамите на Beaphar?
Ако си направите труда да изпишете тука състава на шампоана или балсама ,който Ви интересува,бих могъл да коментирам всяка съставка поотделно какво върши и какви са рисковете за кучето.
Публикувано: 30 March 2012 - 10:11 PM
Бихте ли ми препоръчали шампоан и балсам подходящ за голдън-ретривър? Цветът на козината е много светло кремав. Преди една изложба беше изкъпана от професионалист с All Systems за бяла козина. По думите на хендлера, не е възможно изсветляване на козината, единственото предимство било, че почиства в дълбочина. Резултатът ми хареса, с дни ухаеше много приятно, козинката беше по-мека от обикновено. Само че ми се стори, че е изсветляла. И други хора го отбелязаха.
В момента къпя с шампоан на BioGance, но не съм сигурна, че той е най-подходящият. Предполагам е хубаво продуктите да са от една серия. Ще съм благодарна, ако ми препоръчате подходяща козметика
Публикувано: 30 March 2012 - 11:01 PM
marin4eto, в 30 March 2012 - 10:11 PM, написа:
Бихте ли ми препоръчали шампоан и балсам подходящ за голдън-ретривър? Цветът на козината е много светло кремав. Преди една изложба беше изкъпана от професионалист с All Systems за бяла козина. По думите на хендлера, не е възможно изсветляване на козината, единственото предимство било, че почиства в дълбочина. Резултатът ми хареса, с дни ухаеше много приятно, козинката беше по-мека от обикновено. Само че ми се стори, че е изсветляла. И други хора го отбелязаха.
В момента къпя с шампоан на BioGance, но не съм сигурна, че той е най-подходящият. Предполагам е хубаво продуктите да са от една серия. Ще съм благодарна, ако ми препоръчате подходяща козметика
Аз лично бих Ви препоръчал кондиционер,който възстановява естествените свойства на косъма и кожата след измиване с хигиенни средства/разни шампоани/.Кондиционера е на основата на чист фармацевтичен ланолин,диспергиран във вода,тъй-наречената ланолин емулсия.Марката е Lanola F,опаковка от 250 мл. използването е 1 : 50 във вода или 2 капачки от опаковката в 1 литър топла вода. Може да се добави към разтвора на шампоана или отделно преди изплакване.Ланолина е природен продукт ,една от най-ценните суровини за козметиката,както за човека така и за домашните любимци.Под действието на слънчевата светлина съдържащите се в ланолина стерини спомагат за образуването на витамин Д в кожата,така предпазва и от рахит и артрит кучето.Технологично Lanola F може да се нарече обратноомасляващ агент..Цената е около 11лв. за опаковка от 250 мл.
Публикувано: 31 March 2012 - 07:22 AM

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....
Публикувано: 31 March 2012 - 08:03 AM
marin4eto, в 30 March 2012 - 10:11 PM, написа:
Здравейте , козината е изсветляла и вие предполагате , че е от шампоана който е използван - Изсветляващ шампоан ( Специална формула за породи с бели, кремави, бледозлатисти и светлосребристи разцветки на козината. ) , не би трябвало да има толкова очевадна разлика .Хендлера който е подготвил кучето ви , е използвал подходящият шампоан според цвета на козината .( за типа на шампоана е само предположение ,съдейки от написаното в поста ви ) Възможно ли е това да е реалният цвят на козината , след като са отстранени замърсяванията или да е от смяната на сезоните ( козината също да е променила своят цвят , зимната козина е по светла от тази през летният сезон ) ?

Може да се опита и друга поредност с Професионален шампоан с формула за засилване на цвета Препоръчва се за породи с черна, сребриста, бяла и кремава разцветка.

или само Супер почистващ и овлажняващ шампоан с балсам

Следващата стъпка има два варианта - Балсам за усилване на цвета с растителни съставки ВНИМАНИЕ : Продуктът съдържа съставки, които биха могли да причинят дразнение на кожата при някои животни. Необходимо е да направите предварителен локален тест.
PLATINUM - За бяла, кремава, бледо златиста и светло сребриста козина
RED / BROWN -За прасковени, червеникави, кафеникавии наситено златисти цветове.
MIDNIGHT - За черни, синкави и тъмно сребристи цветове.

или Овлажняващо масло с балсам
Публикувано: 01 April 2012 - 10:17 PM
Принципно е възможно и от премахване на замърсяването да е било. Въпреки че когато аз я къпя, няма чак толкова голяма разлика в цвета.Може и самият шампоан да е оставен да действа по-продължително време, нямам представа. Аз обаче бях доволна от резултата, само цветът малко ме озадачи. Мисля да опитам някои от предложените от вас продукти, после ще споделя впечатления

Вход

Горе
Цитиране +