Шампоан и балсам ?
Публикувано: 18 August 2009 - 09:50 AM
Публикувано: 05 September 2009 - 10:57 AM

Публикувано: 07 September 2009 - 12:28 PM
Не бързай с новия шампоан. Изкъпи ги няколко пъти само с вода, ако може - с преварена вода. В водата, която пием има хлор, който е възможно да дразни кожата. Ако къпете често, разредете къпането, а след като сте подсушили кучето, след няколко часа го продухайте отново.
Публикувано: 09 September 2009 - 10:18 AM
Публикувано: 14 November 2009 - 04:06 PM

Публикувано: 14 November 2009 - 07:30 PM
Мокра кърпичка и след това топла вода вършат много добра работа ,а за къпането при положение ,че вече има няколко фирми за професионална козметика и то на същата цена като по-горе посочените не виждам смисъл да си правите експерименти.
Ползвала съм и тях и професионална сега и наистина мога да кажа ,че резултата е огромен.
Винаги имаме избор,а в случая с животните все пак ние решаваме кое е най-добро за тях.
Публикувано: 28 January 2010 - 04:15 PM
Публикувано: 30 March 2012 - 08:14 PM
niki_shpanyol99, в 28 December 2011 - 10:48 PM, написа:
Какво мислите за шампоаните и балсамите на Beaphar?
Ако си направите труда да изпишете тука състава на шампоана или балсама ,който Ви интересува,бих могъл да коментирам всяка съставка поотделно какво върши и какви са рисковете за кучето.
Публикувано: 30 March 2012 - 10:11 PM
Бихте ли ми препоръчали шампоан и балсам подходящ за голдън-ретривър? Цветът на козината е много светло кремав. Преди една изложба беше изкъпана от професионалист с All Systems за бяла козина. По думите на хендлера, не е възможно изсветляване на козината, единственото предимство било, че почиства в дълбочина. Резултатът ми хареса, с дни ухаеше много приятно, козинката беше по-мека от обикновено. Само че ми се стори, че е изсветляла. И други хора го отбелязаха.
В момента къпя с шампоан на BioGance, но не съм сигурна, че той е най-подходящият. Предполагам е хубаво продуктите да са от една серия. Ще съм благодарна, ако ми препоръчате подходяща козметика
Публикувано: 30 March 2012 - 11:01 PM
marin4eto, в 30 March 2012 - 10:11 PM, написа:
Бихте ли ми препоръчали шампоан и балсам подходящ за голдън-ретривър? Цветът на козината е много светло кремав. Преди една изложба беше изкъпана от професионалист с All Systems за бяла козина. По думите на хендлера, не е възможно изсветляване на козината, единственото предимство било, че почиства в дълбочина. Резултатът ми хареса, с дни ухаеше много приятно, козинката беше по-мека от обикновено. Само че ми се стори, че е изсветляла. И други хора го отбелязаха.
В момента къпя с шампоан на BioGance, но не съм сигурна, че той е най-подходящият. Предполагам е хубаво продуктите да са от една серия. Ще съм благодарна, ако ми препоръчате подходяща козметика
Аз лично бих Ви препоръчал кондиционер,който възстановява естествените свойства на косъма и кожата след измиване с хигиенни средства/разни шампоани/.Кондиционера е на основата на чист фармацевтичен ланолин,диспергиран във вода,тъй-наречената ланолин емулсия.Марката е Lanola F,опаковка от 250 мл. използването е 1 : 50 във вода или 2 капачки от опаковката в 1 литър топла вода. Може да се добави към разтвора на шампоана или отделно преди изплакване.Ланолина е природен продукт ,една от най-ценните суровини за козметиката,както за човека така и за домашните любимци.Под действието на слънчевата светлина съдържащите се в ланолина стерини спомагат за образуването на витамин Д в кожата,така предпазва и от рахит и артрит кучето.Технологично Lanola F може да се нарече обратноомасляващ агент..Цената е около 11лв. за опаковка от 250 мл.
Публикувано: 31 March 2012 - 07:22 AM

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....
Публикувано: 31 March 2012 - 08:03 AM
marin4eto, в 30 March 2012 - 10:11 PM, написа:
Здравейте , козината е изсветляла и вие предполагате , че е от шампоана който е използван - Изсветляващ шампоан ( Специална формула за породи с бели, кремави, бледозлатисти и светлосребристи разцветки на козината. ) , не би трябвало да има толкова очевадна разлика .Хендлера който е подготвил кучето ви , е използвал подходящият шампоан според цвета на козината .( за типа на шампоана е само предположение ,съдейки от написаното в поста ви ) Възможно ли е това да е реалният цвят на козината , след като са отстранени замърсяванията или да е от смяната на сезоните ( козината също да е променила своят цвят , зимната козина е по светла от тази през летният сезон ) ?

Може да се опита и друга поредност с Професионален шампоан с формула за засилване на цвета Препоръчва се за породи с черна, сребриста, бяла и кремава разцветка.

или само Супер почистващ и овлажняващ шампоан с балсам

Следващата стъпка има два варианта - Балсам за усилване на цвета с растителни съставки ВНИМАНИЕ : Продуктът съдържа съставки, които биха могли да причинят дразнение на кожата при някои животни. Необходимо е да направите предварителен локален тест.
PLATINUM - За бяла, кремава, бледо златиста и светло сребриста козина
RED / BROWN -За прасковени, червеникави, кафеникавии наситено златисти цветове.
MIDNIGHT - За черни, синкави и тъмно сребристи цветове.

или Овлажняващо масло с балсам

Публикувано: 01 April 2012 - 10:17 PM
Принципно е възможно и от премахване на замърсяването да е било. Въпреки че когато аз я къпя, няма чак толкова голяма разлика в цвета.Може и самият шампоан да е оставен да действа по-продължително време, нямам представа. Аз обаче бях доволна от резултата, само цветът малко ме озадачи. Мисля да опитам някои от предложените от вас продукти, после ще споделя впечатления