Dog.bg Форуми : Шампоан и балсам ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шампоан и балсам ? Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2009 - 07:00 PM

На мен ми казаха,че малките кученца до 4-5 мес. възраст трябва да се къпят със специален шампоан и аз къпя моето с шампоан на Friskies и съм много доволна :)

#122 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 07:15 PM

Благодаря, ще потърся!
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 09:50 AM

Ресането е важна част от нашето ежедневие - гледам бобтейл, затова си позволявам да препоръчам балсам за разресване с масло от макадамия на фирмата Beaphar. Жената, от която купих кучето (казвам й Леля Московчанка) ми беше изпратила някакво страхотно масло за разресване, което обаче в момента не е при мен и не мога да дам маркови данни.

#124 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 10:57 AM

Mоже ли някой да даде мнение за шампоан Taber pelo blanco. До сега ги къпех с Beaphar за бели кучета и нямахме проблеми, но напоследък доста се чешат до рани дори (правихме всички изследвание без микробиология - отрицателни) и чесането се засили след последното им къпане, та реших да го пробвам този шампоан и днес го взех. Ако някой изкаже впечатления ще съм му много благодарна smile.gif .

#125 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 September 2009 - 12:28 PM

Нямам, поне аз. Ползвал съм Beaphar и съм доволен. По принцип всички кучешки шампоани би трябвало да не дразнят кожата на кучето поради неутралността на ph.

Не бързай с новия шампоан. Изкъпи ги няколко пъти само с вода, ако може - с преварена вода. В водата, която пием има хлор, който е възможно да дразни кожата. Ако къпете често, разредете къпането, а след като сте подсушили кучето, след няколко часа го продухайте отново.

#126 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 10:18 AM

Къпя ги възможно най-рядко - веднъж на два месеца някъде. Живеем в много мръсен квартал и две седмици след като са изкъпани са буквално кафяви на цвят. Знам, че честото къпане е не е много полезно, но и тази мръсотия и прах по кожата едва ли са по-полезни от това да са чисти и кожата да диша нормално. Винаги ги подсушавам много добре и гледам да не са влажни. При първото посещение при вета заради проблема ни ни даде един шампоан Емолтан. Той е лечебен- антиалергичен и против сърбеж, но ефекта беше за няколко часа. Ще се консултирам с вета за шампоана и ще видим. Предполагам като види съставките ще даде съвет дали да го ползваме или не.

#127 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета,коне,езда,рисуване,книги,фотография :)

Публикувано: 23 October 2009 - 07:00 PM

И ние купихме шапоан Taber, но още не сме го изкъпали с него.Някой позлзвал ли го е? Дали е хубав?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2009 - 03:40 PM

Шампоанът и балсамът на Gliss стават ли за кучета?Че и свърши шампоанът а е събота и зоомагаина не работи.Много ме е яд че забравих да и купя eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2009 - 04:06 PM

А и найстина не си къпете кучетата всеки ден,дори със сапун.Щото ние си изпатихме след като незнаех и я миех след всяка разходка със сапун.Макар че само краката,по стомахчето и станаха някакфи ранички,и отидохме на ветеринар и като казахме ,че я мием сас сапун всеки ден ни гледаха така ud_009.gif .Милото ми кученце.Е вече само с вода я мие и я къпем всеки месец.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 November 2009 - 07:30 PM

При положение ,че живеем в 21 век ,защо си миете кучетата със сапун?Той изсушава кожата ,има сода в него и куп други химични вещества.
Мокра кърпичка и след това топла вода вършат много добра работа ,а за къпането при положение ,че вече има няколко фирми за професионална козметика и то на същата цена като по-горе посочените не виждам смисъл да си правите експерименти.
Ползвала съм и тях и професионална сега и наистина мога да кажа ,че резултата е огромен.
Винаги имаме избор,а в случая с животните все пак ние решаваме кое е най-добро за тях.
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 04:15 PM

Здравейте ! Понеже съм върл почитател на фирмата "Bed Head" си донес от Лондон за моя куч шампоан на фирмата, само че кучешки. Казва се "Pet Head by Bed Head" . Някой да има отзиви за тази козметика. Лично аз го къпах вече 2 пъти и козината мирише страхотно и става много мека. Прикачвам снимки на точно нашият шампоан и балсам.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#132 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:53 PM

Шампоанът на BioZoo за бели кучета, може ли да се използва за друг цвят кучета, примерно като на снимката от аватара ми или в профила ми?
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   alexa_carlos Икона

Публикувано: 20 November 2011 - 04:48 PM

Zdraveite, nqkoi moje li da mi preporucha shampoan i drug vid kozmetika za kusokosmesto ruso chihuahua ? Blagodarq predvaritelno :) :dog:
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 28 December 2011 - 10:48 PM

Здравейте,
Какво мислите за шампоаните и балсамите на Beaphar?

#135 Потребителят е офлайн   Lanomaster Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 08:14 PM

Показване на мнениетоniki_shpanyol99, в 28 December 2011 - 10:48 PM, написа:

Здравейте,
Какво мислите за шампоаните и балсамите на Beaphar?

Ако си направите труда да изпишете тука състава на шампоана или балсама ,който Ви интересува,бих могъл да коментирам всяка съставка поотделно какво върши и какви са рисковете за кучето.

#136 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 10:11 PM

Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали шампоан и балсам подходящ за голдън-ретривър? Цветът на козината е много светло кремав. Преди една изложба беше изкъпана от професионалист с All Systems за бяла козина. По думите на хендлера, не е възможно изсветляване на козината, единственото предимство било, че почиства в дълбочина. Резултатът ми хареса, с дни ухаеше много приятно, козинката беше по-мека от обикновено. Само че ми се стори, че е изсветляла. И други хора го отбелязаха.
В момента къпя с шампоан на BioGance, но не съм сигурна, че той е най-подходящият. Предполагам е хубаво продуктите да са от една серия. Ще съм благодарна, ако ми препоръчате подходяща козметика

#137 Потребителят е офлайн   Lanomaster Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 11:01 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 30 March 2012 - 10:11 PM, написа:

Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали шампоан и балсам подходящ за голдън-ретривър? Цветът на козината е много светло кремав. Преди една изложба беше изкъпана от професионалист с All Systems за бяла козина. По думите на хендлера, не е възможно изсветляване на козината, единственото предимство било, че почиства в дълбочина. Резултатът ми хареса, с дни ухаеше много приятно, козинката беше по-мека от обикновено. Само че ми се стори, че е изсветляла. И други хора го отбелязаха.
В момента къпя с шампоан на BioGance, но не съм сигурна, че той е най-подходящият. Предполагам е хубаво продуктите да са от една серия. Ще съм благодарна, ако ми препоръчате подходяща козметика

Аз лично бих Ви препоръчал кондиционер,който възстановява естествените свойства на косъма и кожата след измиване с хигиенни средства/разни шампоани/.Кондиционера е на основата на чист фармацевтичен ланолин,диспергиран във вода,тъй-наречената ланолин емулсия.Марката е Lanola F,опаковка от 250 мл. използването е 1 : 50 във вода или 2 капачки от опаковката в 1 литър топла вода. Може да се добави към разтвора на шампоана или отделно преди изплакване.Ланолина е природен продукт ,една от най-ценните суровини за козметиката,както за човека така и за домашните любимци.Под действието на слънчевата светлина съдържащите се в ланолина стерини спомагат за образуването на витамин Д в кожата,така предпазва и от рахит и артрит кучето.Технологично Lanola F може да се нарече обратноомасляващ агент..Цената е около 11лв. за опаковка от 250 мл.

#138 Потребителят е офлайн   Васил Динков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 07:22 AM

http://petstylebg.com/
Решение !!!
User's Signature

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....

#139 Потребителят е офлайн   1allsystems Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 08:03 AM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 30 March 2012 - 10:11 PM, написа:

Здравейте!

Здравейте , козината е изсветляла и вие предполагате , че е от шампоана който е използван - Изсветляващ шампоан ( Специална формула за породи с бели, кремави, бледозлатисти и светлосребристи разцветки на козината. ) , не би трябвало да има толкова очевадна разлика .Хендлера който е подготвил кучето ви , е използвал подходящият шампоан според цвета на козината .( за типа на шампоана е само предположение ,съдейки от написаното в поста ви ) Възможно ли е това да е реалният цвят на козината , след като са отстранени замърсяванията или да е от смяната на сезоните ( козината също да е променила своят цвят , зимната козина е по светла от тази през летният сезон ) ?
Качена снимка

Може да се опита и друга поредност с Професионален шампоан с формула за засилване на цвета Препоръчва се за породи с черна, сребриста, бяла и кремава разцветка.
Качена снимка

или само Супер почистващ и овлажняващ шампоан с балсам

Качена снимка

Следващата стъпка има два варианта - Балсам за усилване на цвета с растителни съставки ВНИМАНИЕ : Продуктът съдържа съставки, които биха могли да причинят дразнение на кожата при някои животни. Необходимо е да направите предварителен локален тест.
PLATINUM - За бяла, кремава, бледо златиста и светло сребриста козина
RED / BROWN -За прасковени, червеникави, кафеникавии наситено златисти цветове.
MIDNIGHT - За черни, синкави и тъмно сребристи цветове.

Качена снимка

или Овлажняващо масло с балсамКачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#140 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 10:17 PM

Благодаря за отговорите!

Принципно е възможно и от премахване на замърсяването да е било. Въпреки че когато аз я къпя, няма чак толкова голяма разлика в цвета.Може и самият шампоан да е оставен да действа по-продължително време, нямам представа. Аз обаче бях доволна от резултата, само цветът малко ме озадачи. Мисля да опитам някои от предложените от вас продукти, после ще споделя впечатления :smile:

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни