Ромча 2 - Нужда от ръце и крачета
Публикувано: 06 June 2013 - 10:08 PM
Публикувано: 09 June 2013 - 10:33 AM
Благодаря за вашата съпричастност, и специално на grima, която дарява 150 лева за нашата кауза. Знам ,че тези пари всеки си ги къса от залъка, и високо ценя тези дарения!!!
С тях е по-лесно да се търси някой,който да свърши работа в това ,да не казвам силна дума, но забравено от Бога, място.
Публикувано: 10 June 2013 - 11:56 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 June 2013 - 01:32 AM
Тук през последните седмици "откачената" бебе успява да ни запълва бройките с невероятна бързина. Качила е нови ПЕТ броя котки, две бременни женски /едната успяхме да хванем преди да роди/, една простреляна мама с 4 броя и три около месец, без майка. Намерихме временно местенце на мамата със седемте бебета, пак в района, но за отрицателно време бебетата започнаха да подгъват крачета, въпреки РК, с който ги мъчихме. Бяха свалени в клиниката, за ударни дози витаминки, едното вече е осиновено, четири са в приемни домове и две търсят приемен, а по-добре - постоянен дом. Майката, заради очаквания мастит, остана в клиниката, за лечение и кастрация. Ако не успеем да намерим приемен дом, ще се наложи да я върнем в гората.
От другите четири - успяхме да хванем две, бяха закачили ушната краста, но пък се сдобиха с приемен дом
Публикувано: 13 June 2013 - 12:39 PM
Публикувано: 16 June 2013 - 08:19 PM
Благодарим отново на grima и butsi, без чиито пари нямаше да можем да го направим!!!
Останаха още поне 4 женски за кастрация там, две от които са много страхливи - днес едната избяга под носа ни, и не можахме да я хванем. Така че трябва да има продължение, защото периодът на разгонване вече започва...
Публикувано: 22 June 2013 - 09:35 PM
Това са нашите първи четири бебета. Още не са намерили постоянен дом, но са добре и растат като гъби, обгрижвани и под надзора на Соня, която ни изпрати снимките днес. Феликс, Франци, Фрида и Фрея /разбира се/ Ви изпращат поздрави и целувки и благодарят на всички, които мислят за тях.
Публикувано: 28 June 2013 - 10:05 AM
Много се притеснявам за дивите кучета в Ромча,които останаха некастрирани , и пак ще родят поне по 6-7 малки. Не мога да се сетя как да ги хванем, а и доктора,с който ходихме преди ,май дава заден. Така го заболя сърцето ,когато колата му задра на баира,че повече няма да иска да дойде... И никой не иска.
Винаги познавам,м...ка му.
Публикувано: 15 July 2013 - 01:20 PM
Видимо се чувстват чудесно, ако не нося лекарството за уши, са много гальовни. Много хубаво си играят заедно.

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 16 July 2013 - 10:48 PM
Публикувано: 17 July 2013 - 10:51 AM
Проблемът е че наистина се притеснявам за Канора. Чистенето на ушите й става с всеки изминал ден все по-голям ужас. Затова си мислех, че може това да е причината за чернодробните показатели. Ще видим на следващата контрола, но се чудя вече дали да не опитаме пак с Адвокейт. Може пък сега като са малко по-добре ушите да се повлияят по-съществено.

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 05 August 2013 - 01:29 PM
Луси -
Продължават да търсят дом две от момченцата - Фъни
Мама Хера беше лекувана близо месец от зверския мастит, който направи след разделянето, кастрирана и върната в гората. Не се намери приемен дом за нея, а аз съм напълнила клиниката със здрави котки, които чакат такъв /това - защото се скъсаха да ме плюят, че съм я върнала, но никой от тези, които ме плюха не предложи помощ за нито една котка/.
Преди повече от месец се появи още едно бебе - заинатих се, заринала съм се, не го прибрах. Преди две седмици беше намерено разкъсано, вероятно от кучета. Като цяло бройката котки в гората значително намаля - от около 25 бр. в началото, сме свалили и прибрали 5 възрастни котки, в момента горе не виждаме повече от 6 котки. Лудите продължават и в жегите да качват сурови рибешки глави, смрадта се носи от километри, дори котките през деня се местят и ги намерихме на около 200м. разстояние от къщите им.
Хич няма да се разсърдя, ако някой може да ми помогне със задомяването на Фъни и Трики. Трики до скоро се лекуваше от гъбична инфекция, но вече е добре и след около седмица ще го реваксинираме. Фъни е с две ваксинки. И са страшни чаровници.
Публикувано: 06 August 2013 - 09:56 PM
Соня

Вход

Горе
Цитиране +