Ромча 2 - Нужда от ръце и крачета
Публикувано: 22 August 2013 - 09:32 PM
Едната кучка с осем кученца е прибрана от една от събирачките в района.
Нищо не мога да направя за тях, освен да пусна зов за помощ...защото жената има десетки животни,които не може да изхранва, а тази кучка просто й е свръх силите. Осем кученца...помагайте,хора....!
Публикувано: 31 August 2013 - 10:04 PM
И добрите новини - Зоро, Скуики и Спини от 7-те бебета от гората са в приемен дом в Австрия от вчера! Трики беше осиновен преди седмица в България. Остана ни само Фъни от тях.
И големият проблем с кастрациите тук. Майката на тези беше кастрирана, но ... хващането на останалите, които не сме прибрали може да стане само с капан, който се носи ок. 10 мин. пеша по почти кози пътеки от колата. Колата трябва да е джип или пикап. И да не се засечем с лудата им събирачка, която е подала сигнал до полицията срещу мен и още една жена, която помага на котките. Заради взимането на бебетата, кастрациите и защото не е наред.
Междувременно тук / може би/ се родиха още три котета - две от тях с увреждания, преместени са на малко по - сигурно място уж и ... не знам.
Публикувано: 16 September 2013 - 12:51 PM

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 28 September 2013 - 04:32 PM

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 29 September 2013 - 02:38 PM
Това е, което намерихме в гората при последното ни ходене. Едните кученца /скупчените 7 бр./, са незнайно от къде, бяха известен период при събирачката, за която няма отворена тема, след което са ги качили в гората. Другите, които се изпокриха като ни видяха /4 или 5 бр./ и от които успяхме да снимаме само едно, вероятно са родени там, от една кучка, която няма хващане.
Бебетата - котета, бяха най - голямата изненада за мен. Не си спомням там да съм виждала черна котка, а са черни или със черно. Бабата, която ги настанява там вече била обявила, че до пролетта няма да се качва. Не ми е много ясно кой ще ги храни, до тогава. Вероятно кучетата ще тръгнат към селото. За котките ... не знам. Бай Киро щял да се качва, но и той не е ясно до кога. Падне ли сняг и заледи, там няма как да се качиш.
Публикувано: 29 September 2013 - 04:25 PM
Публикувано: 03 October 2013 - 01:40 PM
Публикувано: 08 October 2013 - 01:27 PM
На контролирана разходка Кари слуша много, а Канора не толкова, но като я повикаш веднага идва.

ВИПАССАНА
Публикувано: 24 October 2013 - 10:35 PM
Утре ще покажа снимки от днес от това място и отново от къде дойде Лора, както и Карина и Канора, Лео и 7-те бебета.
Публикувано: 29 October 2013 - 10:31 AM
От малките котета са останали две чисто черни. Някой да има крещяща нужда от черно коте? Мама Хера ме посреща вече за втори път, разрешава ми даже да я погаля. Нейното последно останало бебе - Фъни, замина преди две седмици в котешка къща в Германия. От 7-те бебета, които тя отгледа, три са осиновени в България, едно в Австрия Фъни е в котешка къща в Германия, едно момиче е в приемен дом в Австрия. Скуики я загубихме преди месец от гадния ФИП.
Благодарение отново на Tierhillfe Suden Austria и г-жа Митрева нахранихме всички и оставихме доста храна за следващите дни при събирачката. Проблемът е, че там /при нея ходят всички големи кучета от Гората, но бебетата, които са затворени горе не ходят, а явно и те не смятат за нужно да ги хранят всеки ден.
П.С. Току що ми се обадиха от Ромча - затворените кученца пищяли от два дни неистово, явно още не са преместени и не са хранени.
Поради някаква неясна за мен причина на всички по-социални кучета, които са маркирани преди време след кастрациите, някой успешно е махнал марките.
Публикувано: 30 October 2013 - 10:50 PM
Публикувано: 08 January 2014 - 07:49 PM
Първите две снимки са на бездомниците в Ромча ,на които всеки ден им е подарен. На третата се вижда раната на хълбока на едното, казаха,че може би е от камък.
Последната е на Мая и две от нейните в двора й.
Публикувано: 14 January 2014 - 09:49 PM
Публикувано: 29 January 2014 - 12:30 AM
Публикувано: 08 February 2014 - 05:02 PM
За съжаление, дядото, който хранеше горските кучета и котки от повече от два месеца е на легло, след злополука с кола. В момента ходи лудата баба, която преди няколко дни беше ги "нахранила" с три бульона от разтваряемите кубчета. С нея проблемът е сериозен и аз не мога да се качвам при тях , когато тя е там. Както и който и да е друг. При последното ми ходене се засекохме преди къщите с котките. Беше обградено от поне 10-ина кучета, 2/3 от тях не съм ги и виждала. Кучетата очевидно я "пазеха" и поне на мен ми приличаха на агресивни. За съжаление, всичко, което се постигна на това място за повече от половин година, явно отиде на вятъра. И не съм сигурна, че всички кучета се появяват, докарани от някъде. По дворовете в Ромча има поне по едно куче, което не е кастрирано. Много от тях се пускат или имат възможност да излизат. Със сигурност има и такива, които са изсхвърлени там - както бяха новите при Мая, които изчезнаха - и двете са били с марки на ушите, които не са поставяни от доктора, който е кастрирал на времето кучетата там.
Опитваме се да хванем графика на бабата, за да може две от местните жени, които са достатъчно луди да се качват там, да ги хранят. Но тук трагедията, докато тази бабичка е там, няма да свърши. В селото се събира подписка срещу кучетата, но не мисля, че с това ще приключат. А една от женските, която беше "домашна" до миналата година, отново е родила. И пак там. От предишните две кучила, има 4 кученца оцелели. Молихме се на всички познати организации за опит за кастрации там. До този момент, всички обещават, но или поставят невъзможни условия, или непрекъснато го отлагат.
Това, което аз си представям е мобилна клиника за няколко дни и кастрации на място. Почти съм сигурна, че и много от стопаните на дворни кучета ще се съгласят. Защото истината е, че горските кучета са в голямата си част местни кучета.
С котките в гората просто няма шанс - като са гладни излизат от къщите, кучетата ги убиват, лудата бабичка качва нови.

Вход

Горе
Цитиране +