Dog.bg Форуми : Ромча 2 - Нужда от ръце и крачета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ромча 2 - Нужда от ръце и крачета

#81 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2013 - 09:32 PM

Както се очакваше, кучките са родили. Не можах да намеря кой да отиде да ги кастрира в гората на Ромча дори и стещу пари.
Едната кучка с осем кученца е прибрана от една от събирачките в района.
Нищо не мога да направя за тях, освен да пусна зов за помощ...защото жената има десетки животни,които не може да изхранва, а тази кучка просто й е свръх силите. Осем кученца...помагайте,хора....!

#82 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2013 - 10:04 PM

Въпросната жена, която е прибрала 8-те кученца е тежък случай, за който ще отворя явно поредната ни Ромчанска тема. Аз лично бих приела всякакви съвети - според разни слухове кучетата са били прибрани по разни мазета в изоставени къщи, за да не ги видим и кастрираме. От друга страна - това дава ли ни основание и ще направи ли така да не ги виждаме? И да ги оставим да бъдат избити или развъдени? Но ... ще отворя друга тема за тук, аз лично маи почнах да се отчайвам.

И добрите новини - Зоро, Скуики и Спини от 7-те бебета от гората са в приемен дом в Австрия от вчера! Трики беше осиновен преди седмица в България. Остана ни само Фъни от тях.
И големият проблем с кастрациите тук. Майката на тези беше кастрирана, но ... хващането на останалите, които не сме прибрали може да стане само с капан, който се носи ок. 10 мин. пеша по почти кози пътеки от колата. Колата трябва да е джип или пикап. И да не се засечем с лудата им събирачка, която е подала сигнал до полицията срещу мен и още една жена, която помага на котките. Заради взимането на бебетата, кастрациите и защото не е наред.
Междувременно тук / може би/ се родиха още три котета - две от тях с увреждания, преместени са на малко по - сигурно място уж и ... не знам.

#83 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 12:51 PM

Карина и Канора са много добре. Най-после ушите им са перфектни, а скоро ще бъдат отново на контролен преглед за чернодробните проблеми.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#84 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 07:40 PM

Пу - пу, и след 6 месеца борба имаме перфектни чернодробни показатели :be_107: Потвърдено от цели три лаборатории!!! Вече не ми се вярваше :db_046: Момичетата са здрави :af_089:

#85 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 September 2013 - 08:12 PM

:smile: Еее, айде честито!

#86 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 09:16 PM

Много се радвам за тях! Zarq успя, и благодарение на перфектния приемен дом, който им намери !
Страхотни сте !!
Желая им късмет в осиновяването!

#87 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 04:32 PM

Карина и Канора са вече в домашна обстановка с много котки и 2 кучета. С кучетата нямат проблеми даже им се умилкват, но с другите котки пада голямо хъскане, а понякога и бой. Канора е по-миролюбива, но Кари е същинско страшилище, бие всичко що мърда и е котка, даже сестра си понякога. Надявам се това да се дължи на стреса от смяната на обстановката и скоро да се успокой.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#88 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 02:38 PM

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Това е, което намерихме в гората при последното ни ходене. Едните кученца /скупчените 7 бр./, са незнайно от къде, бяха известен период при събирачката, за която няма отворена тема, след което са ги качили в гората. Другите, които се изпокриха като ни видяха /4 или 5 бр./ и от които успяхме да снимаме само едно, вероятно са родени там, от една кучка, която няма хващане.

Бебетата - котета, бяха най - голямата изненада за мен. Не си спомням там да съм виждала черна котка, а са черни или със черно. Бабата, която ги настанява там вече била обявила, че до пролетта няма да се качва. Не ми е много ясно кой ще ги храни, до тогава. Вероятно кучетата ще тръгнат към селото. За котките ... не знам. Бай Киро щял да се качва, но и той не е ясно до кога. Падне ли сняг и заледи, там няма как да се качиш.

#89 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 September 2013 - 04:25 PM

Олеле, колко котки има там? И как са оцелели миналите години? Моята Лора нали е оттам... Не мога да не ги мисля. Дали не могат да се преместят на по-достъпно място за зимата. Казват че ще бъде мека зима, ама кой знае, пък и нали трябва да бъдат хранени все пак, поне има ли къде да се сврат за да не умрат от студ. Горките животни

#90 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2013 - 01:40 PM

Не знам, бройките се менят непрекъснато, част от тях, предполагам, че бягат като доближим къщите - може би 10-15, но нито една от тях не може да бъде хваната с ръце. А и не виждам къде може да се преместят и кой ще се грижи за тях. А за оцеляването през годините - не знам, но всички котки, които сме хващали са млади - под година. Видимо и тези, които и в момента са там са млади, с изключение на единия рижав котарак. Миналата зима две от местните жени от време на време са ходили / разбирай макс. веднъж седмично/ да носят попара - казаха, че докато стигнат до там, попарата замръзвала. Тази зима едната със сигурност отказва да се качва, поради разправиите с полицията и лудата баба. Другата е с шизофрения, а пътя и до котките е може би час през зимата пеша, дали ще си пие хапчетата, дали ще отиде и кога ...

#91 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2013 - 01:27 PM

Карина и Канора посвикнаха с другите котки, но предпочитат да са си двечките или с кучетата.

На контролирана разходка Кари слуша много, а Канора не толкова, но като я повикаш веднага идва.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

#92 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2013 - 07:59 PM

И на тези прекрасници им дойде реда - търсим спешно придружител до Виена за Карина и Канора! Колкото по-бързо, толкова ще са ни по-благодарни другите мачароци от флотилията при Мати :ab_041:

#93 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 01:33 PM

Канора:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

#94 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2013 - 10:35 PM

Днес си говорихме с една приятелка от форума /Отново!/ за смисълът и изходът от "спасяването" или кой как го разбира на животините. Аз съм на мнение, че е нещо като казусът за яйцето и кокошката, обаче при такива снимки и въпреки всичко - Еми, умирам от кеф! - Прикачена снимка
Утре ще покажа снимки от днес от това място и отново от къде дойде Лора, както и Карина и Канора, Лео и 7-те бебета.

#95 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 10:31 AM

Няколко пъти ходя след сигнала за родили три женски кучета, не намирам трето кучило. Общо кученцата са 11 бр. Дядото ходи през ден за сега да ги храни - с какво, не знам, но последният път като ходихме бяха безумно гладни, въпреки, че бяха яли предния ден. Част от тях /6бр. / бяха преместени при една от събирачките, за която хич не ми се отваря нова тема, а тъй като е и единствената, която помага на дядото и храни и горските кучета, когато може, ще покажа малко снимки тук от нейния вилает. Кученцата разбира се, са почнали да търсят храна и са стигнали до обитаеми къщи. В резултат - заплахи за тровене, давене, стреляне и пр. обичайни за района дейности. Поради тази причина, преди няколко дни 6-те са преместени временно при събирачката, а останалите бяха затворени в една от стаите в котешката къща и виеха неистово, когато отидохме. Вътре нямаше храна, вода разбира се, дядото също беше пропуснал да им остави. До колкото разбрах, имаха намерение на следващия ден да местят всички в друга необитаема къща.
От малките котета са останали две чисто черни. Някой да има крещяща нужда от черно коте? Мама Хера ме посреща вече за втори път, разрешава ми даже да я погаля. Нейното последно останало бебе - Фъни, замина преди две седмици в котешка къща в Германия. От 7-те бебета, които тя отгледа, три са осиновени в България, едно в Австрия Фъни е в котешка къща в Германия, едно момиче е в приемен дом в Австрия. Скуики я загубихме преди месец от гадния ФИП.
Благодарение отново на Tierhillfe Suden Austria и г-жа Митрева нахранихме всички и оставихме доста храна за следващите дни при събирачката. Проблемът е, че там /при нея ходят всички големи кучета от Гората, но бебетата, които са затворени горе не ходят, а явно и те не смятат за нужно да ги хранят всеки ден.
П.С. Току що ми се обадиха от Ромча - затворените кученца пищяли от два дни неистово, явно още не са преместени и не са хранени.
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Поради някаква неясна за мен причина на всички по-социални кучета, които са маркирани преди време след кастрациите, някой успешно е махнал марките.

#96 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2013 - 10:50 PM

Карина и Канора заминаха в приемния си дом в Австрия, отново благодарение на г-жа Митрева, като представител за България на Tierhillfe Suden Austria ! Момичетата са още стресирани от пътуването, но хапват и се надявам, че до няколко дни ще се успокоят и ще покажат колко са социални, за да могат да намерят най - добрия дом!
Прикачена снимка Прикачена снимка

#97 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2014 - 07:49 PM

Снощи ми се обади Мая, разтревожена, защото при нея са изхвърлили две нови , добри и социални кучета. Те идвали при нея да ги гали, но тя няма къде да ги прибере, а и с какво да ги нахрани, защото нейните също гладуват. Не иска да ги остави да ги разкъсат съседските ротвайлери, които ги пускат на свобода, или да ги убият местните (вече имало едно убито в селото вчера)...Има нужда от спешна помощ да направи още една клетка в двора си, и от храна...Молим да не обричаме тези нещастници на сигурна смърт..!
Първите две снимки са на бездомниците в Ромча ,на които всеки ден им е подарен. На третата се вижда раната на хълбока на едното, казаха,че може би е от камък.
Последната е на Мая и две от нейните в двора й.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 09:49 PM

След близо година чакане, социализиране и къртовска работа от страна на Соня Митрева, тримата младежи, които бяха и първите кучовци свалени от Ромча, са по новите си домове. Не знам какво им правят на тези кучета на това място, но те, до последно тук, гледаха с "онзи" ужасен поглед. От снимките, за мен е най - невероятна промяната в погледа на бивш Сивушко - сега Сам. Той беше най - страхливия от всички. Много бързо да ни забравите гадната държава Финдус, Марини и Сам :wub:
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2014 - 12:30 AM

Имам нужда от помощ в хващането и прибирането на това куче - Прикачена снимка Прикачена снимка . Кучето е с много тежка фаза на демодекоза и Streunerhilfe Bulgarien поеха ангажимента за неговото лечение. На мястото е гонено, целено с камъни и пр. и няма особено доверие на хората. Въпреки това идва в непосредствена близост при хранене. Не мога да го хвана сама, а и не мога да гарантирам, че един опит ще е достатъчен. Говорих с лекари - категорични са, че в това му състояние упояването е абсурдно. Мисля, че някой с повече опит може да го хване и с повод. Но са нужни поне двама души. Същите лекари смятат, че в това му състояние и при тази зима в момента, няма да оцелее, ако не се прибере бързо.

#100 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2014 - 05:02 PM

Кучо никой не го е виждал от тогава, а и не можах да намеря човек, който да дойде с мен там. Включително платен, предвид шансът за намиране. Аз ходя два пъти от тогава, но и аз не го засичам. Но и преди не се е появявал често, не искам да си мисля най - лошото в момента.
За съжаление, дядото, който хранеше горските кучета и котки от повече от два месеца е на легло, след злополука с кола. В момента ходи лудата баба, която преди няколко дни беше ги "нахранила" с три бульона от разтваряемите кубчета. С нея проблемът е сериозен и аз не мога да се качвам при тях , когато тя е там. Както и който и да е друг. При последното ми ходене се засекохме преди къщите с котките. Беше обградено от поне 10-ина кучета, 2/3 от тях не съм ги и виждала. Кучетата очевидно я "пазеха" и поне на мен ми приличаха на агресивни. За съжаление, всичко, което се постигна на това място за повече от половин година, явно отиде на вятъра. И не съм сигурна, че всички кучета се появяват, докарани от някъде. По дворовете в Ромча има поне по едно куче, което не е кастрирано. Много от тях се пускат или имат възможност да излизат. Със сигурност има и такива, които са изсхвърлени там - както бяха новите при Мая, които изчезнаха - и двете са били с марки на ушите, които не са поставяни от доктора, който е кастрирал на времето кучетата там.
Опитваме се да хванем графика на бабата, за да може две от местните жени, които са достатъчно луди да се качват там, да ги хранят. Но тук трагедията, докато тази бабичка е там, няма да свърши. В селото се събира подписка срещу кучетата, но не мисля, че с това ще приключат. А една от женските, която беше "домашна" до миналата година, отново е родила. И пак там. От предишните две кучила, има 4 кученца оцелели. Молихме се на всички познати организации за опит за кастрации там. До този момент, всички обещават, но или поставят невъзможни условия, или непрекъснато го отлагат.
Това, което аз си представям е мобилна клиника за няколко дни и кастрации на място. Почти съм сигурна, че и много от стопаните на дворни кучета ще се съгласят. Защото истината е, че горските кучета са в голямата си част местни кучета.
С котките в гората просто няма шанс - като са гладни излизат от къщите, кучетата ги убиват, лудата бабичка качва нови.

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни