Dog.bg Форуми : Куче на 2 месеца проблем с хапане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче на 2 месеца проблем с хапане Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   DangerM Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2013 - 09:27 PM

Здравейте кучето е шар пей смеска с друго куче но не знам какво е другото. Проблема е там че когато някой ходи в къщи го гони и хапе по краката или ако тръгнеш да го галиш също. И когато хапе почва да ръмжи може ли да ми кажете някакъв метод да го обуча за да спре да хапи и да ходи по нужда на едно място а не навсякъде в къщи.

#2 Потребителят е офлайн   DangerM Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 July 2013 - 07:02 PM

Дано този път получа отговор. Кучето вече е на 7 месеца отстранихме проблема с хапането вкъщи но имам друг. Когато го разхождам и е съвсем спокойна разходката той решава че ще спре и иска да си играе но започва да скача да ръмжи и да ръфа. Някой може ли да ми каже как да отстраня този навик ?

#3 Потребителят е офлайн   norty Икона

Публикувано: 16 July 2013 - 11:42 AM

Играйте си и вие с него или му намерете занимавка, като топка, играчка или пръчка да ги гони.

#4 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 12:56 PM

Показване на мнениетоDangerM, в 22 February 2013 - 09:27 PM, написа:

Здравейте кучето е шар пей смеска с друго куче но не знам какво е другото. Проблема е там че когато някой ходи в къщи го гони и хапе по краката или ако тръгнеш да го галиш също. И когато хапе почва да ръмжи може ли да ми кажете някакъв метод да го обуча за да спре да хапи и да ходи по нужда на едно място а не навсякъде в къщи.

И аз имам този проблем , моето куче е померан но ме съмнява , че прави така заради зъбките казах на ветеринара но той нищо не отговори :unsure:

#5 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 06:10 PM

На колко години сте?

#6 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 July 2013 - 08:51 PM

Показване на мнениетоshifter, в 24 July 2013 - 04:10 PM, написа:

На колко години сте?

Ако питаш за Marinka7, то тя е на 20 и е получила померана си като подарък наскоро.

http://forum.dog.bg/...0&#entry1113847
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#7 Потребителят е офлайн   DangerM Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 July 2013 - 10:21 AM

Аз съм на 17 мисля че моя го прави защото иска да си играе или зъбите нещо го дразнят а най-често е защото е инат и не съм му дал да вземе нещо от земята или не съм му дал да отиди някъде :dry:

#8 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2013 - 01:08 PM

Показване на мнениетоDangerM, в 26 July 2013 - 10:21 AM, написа:

Аз съм на 17 мисля че моя го прави защото иска да си играе или зъбите нещо го дразнят а най-често е защото е инат и не съм му дал да вземе нещо от земята или не съм му дал да отиди някъде :dry:

И аз съм на мнението за зъбките :happy: Но пък не знам как да се справям с това , четох какво ли не и пак .. :vf_066:

#9 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 July 2013 - 01:23 PM

Заради растежа на зъбките, да, но и защото това е неговият начин да опознава нещата. Тук идва вашата роля- не трябва да му позволявате да ви хапе, ръцете трябва да замените с играчка. Когато започне да ви хапе, моментално спирате играта, строго "НЕ" и му давате играчка, но не само да му пъхнете играчката в устата и толкова, трябва да се постараете да я направите интересна за него. По същия начин, когато ходи след вас и ви хапе по глезените, спирате веднага строго "НЕ", ако не проявява интерес към играчката и продължава да иска да играе с ръцете ви, хванете го за нашийника или леко за телцето и го заставете да седне и да се успокои.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2013 - 07:03 PM

Показване на мнениетоowl, в 26 July 2013 - 01:23 PM, написа:

Заради растежа на зъбките, да, но и защото това е неговият начин да опознава нещата. Тук идва вашата роля- не трябва да му позволявате да ви хапе, ръцете трябва да замените с играчка. Когато започне да ви хапе, моментално спирате играта, строго "НЕ" и му давате играчка, но не само да му пъхнете играчката в устата и толкова, трябва да се постараете да я направите интересна за него. По същия начин, когато ходи след вас и ви хапе по глезените, спирате веднага строго "НЕ", ако не проявява интерес към играчката и продължава да иска да играе с ръцете ви, хванете го за нашийника или леко за телцето и го заставете да седне и да се успокои.

Благодаря :rc_036: Когато кажа ''Не'' продължава да лае и хапе :ud_009:

#11 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 27 July 2013 - 01:11 AM

И как го казвате това " Не" и какво правите?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#12 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 27 July 2013 - 12:21 PM

Като гледам снимката на аватара мога да си представя как го казва.Маринка7,кучето не разбира смисъла на думите,то разбира от интонацията и тона най-вече.Всеки път като посегне да те хапе му кажи със строг тон НЕ след което прекрати играта или контакта с него,така всеки път като посегне да те хапе.С времето ще спре да хапе защото по този начин не получава внимание,а то иска внимание.Важно е да си последователна и категорична.

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 July 2013 - 12:49 PM

Интересното е че много хора не правят разлика между строгото НЕ и крещенето и викането по кученцето.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2013 - 02:08 PM

Показване на мнениетоsazo, в 27 July 2013 - 12:21 PM, написа:

Като гледам снимката на аватара мога да си представя как го казва.Маринка7,кучето не разбира смисъла на думите,то разбира от интонацията и тона най-вече.Всеки път като посегне да те хапе му кажи със строг тон НЕ след което прекрати играта или контакта с него,така всеки път като посегне да те хапе.С времето ще спре да хапе защото по този начин не получава внимание,а то иска внимание.Важно е да си последователна и категорична.

Правя това,но започва пак да хапе където си иска,намира начин .. няма отказване :be_107:

#15 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2013 - 04:27 PM

Ако наистина правиш това и то почва да скача по теб и да те хапе където те стигне просто излез от стаята.И така всеки път щом не разбира от другото.Целта е да разбере,че чрез тези си действия не получава внимание,а обратното.И когато се държи както трябва получава внимание.И пак казвам постоянство трябва,ако се наложи за 30 мин. 30 пъти да напуснеш стаята това е.А иначе играчки има ли?

#16 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 27 July 2013 - 07:33 PM

Показване на мнениетоsazo, в 27 July 2013 - 04:27 PM, написа:

Ако наистина правиш това и то почва да скача по теб и да те хапе където те стигне просто излез от стаята.И така всеки път щом не разбира от другото.Целта е да разбере,че чрез тези си действия не получава внимание,а обратното.И когато се държи както трябва получава внимание.И пак казвам постоянство трябва,ако се наложи за 30 мин. 30 пъти да напуснеш стаята това е.А иначе играчки има ли?

Преварително се извинявам на хората ( пишещи тук ,тъй като с някои поддържам приятелски отношения) :
Като оставим настрана това мнение и въпросите на Таня ( но в другия раздел,където е публикувана темата),всички като че ли се надреварвате да се учите върху кученцето ?...
Сетете се и питайте при какви условия се отглежда то,има ли покрай него други животини, има ли играчки и колко ( защото и много и малко все не е добре) като вид, девойчето как прекарва времето с него , да не е прекалено "мила" ( вземайки го и вечно мачкайки го), да не би то (хапането) да е резултат от някакво наказание,оставяно ли е само ?...
Като разберете точната причина ( или причините), чак тогава разглеждайте конкретната ситуация...

И най-важното : хапането е част от социалното поведение ,а кученце не познаващо хапането, в зряла възраст трудно би контролирало силата му.
Не забравяйте,че кученцето е само на два месеца : тези отнети рано от кучилото хапят в пъти повече от тези живели повече с другите си събратя.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#17 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2013 - 09:09 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 27 July 2013 - 07:33 PM, написа:

Преварително се извинявам на хората ( пишещи тук ,тъй като с някои поддържам приятелски отношения) :
Като оставим настрана това мнение и въпросите на Таня ( но в другия раздел,където е публикувана темата),всички като че ли се надреварвате да се учите върху кученцето ?...
Сетете се и питайте при какви условия се отглежда то,има ли покрай него други животини, има ли играчки и колко ( защото и много и малко все не е добре) като вид, девойчето как прекарва времето с него , да не е прекалено "мила" ( вземайки го и вечно мачкайки го), да не би то (хапането) да е резултат от някакво наказание,оставяно ли е само ?...
Като разберете точната причина ( или причините), чак тогава разглеждайте конкретната ситуация...

И най-важното : хапането е част от социалното поведение ,а кученце не познаващо хапането, в зряла възраст трудно би контролирало силата му.
Не забравяйте,че кученцето е само на два месеца : тези отнети рано от кучилото хапят в пъти повече от тези живели повече с другите си събратя.

Има си играчки и всичко , не знам на какво се дължи но винаги когато я взема хапе с сила и е ужасно .. Лошото е ,че няма решение :eg_033:

#18 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2013 - 09:23 PM

Показване на мнениетоMarinka7, в 28 July 2013 - 09:09 PM, написа:

В най малко 3 форума писахте за същия проблем,отговориха ви поне 5-6 човека и вие пробвахте всичко и стигнахте до извода че няма решение!!
Как да няма решение,отървете се от него,то ако ви хапе силно сега утре ще ви ви изяде :ud_009:

Има си играчки и всичко , не знам на какво се дължи но винаги когато я взема хапе с сила и е ужасно .. Лошото е ,че няма решение :eg_033:

В най малко 3 форума писахте за същия проблем,отговориха ви поне 5-6 човека и вие пробвахте всичко и стигнахте до извода че няма решение!!
Как да няма решение,отървете се от него,то ако ви хапе силно сега утре ще ви ви изяде :ud_009:
User's Signature

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение

#19 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 28 July 2013 - 09:35 PM

Показване на мнениетоdanah, в 28 July 2013 - 09:23 PM, написа:

Решение има, стига девойчето да отговори на въпросите .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#20 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2013 - 09:39 PM

Показване на мнениетоMarinka7, в 29 July 2013 - 06:09 AM, написа:

Сега пък когато я вземете хапе!!!!Ами не я вземайте.И щом няма решение и си убедена защо пишеш тука.Ти как опита да се справиш с проблема.Първо преодолей вътрешната си нагласа и тогава решавай проблема си.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни