Dog.bg Форуми : Разгонване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разгонване

#1 Потребителят е офлайн   ivelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2006 - 08:07 PM

Може да звучи глупаво, но от толкова информация и различни мнения не мога да разбера кога кучето е разгонено.

В смисъл когато има кръв ли или?? Не знам.. някои ми казват като тръгнат след нея мъжки, добре де ама мойта когато и да я види мъжки се влюбва! Цело годишно 24/7 и тн.. (вярно е че сме си хубави.. w) r) )

#2 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2006 - 08:11 PM

ХАХА разбирам..и ние с моята мадама сме така..нищо че е малка w) :)))но доколкото знам,започва на около година година и нещо,през цялото време мъжки тичат след нея:)))има леко течение около 1 седмица(през това време тя не допуска никакъв мъжки до себе си)и след това вече....ПАЗИ СЕ:) това ми е казвала жена която е отгледала 3 кокера(женски)
и това знам аз :)
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   ivelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2006 - 08:28 PM

Да, аз знам кога и идва цикъла и какво и що... но не знам това ли е разгонването?

П.П. тя по принцип не дава мъжки да я докосне, даже не знам дали ще успеем да я чифтосаме bl)

#4 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2006 - 08:34 PM

b) незнам..сигурно е като моята кокона..въпреки че за нея е още много рано да се каже(на 4месеца и половина е)ама тя само с женски си играе...мъжките НЕЕЕЕЕ!!!!!бяга,плаши се ..или идва(ако е далече)при мен исе сгушва в мен:)))не ги понася много мнго мъжките... b)
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 09 September 2006 - 10:52 PM

При всяко куче разгонката протича специфично.До сега съм имала все женски ,на които им прокапва и се разбира много ясно кога е разгонена. Но сега имам една ,която не прокапа.Чак два дни след като започнаха да се качват с мъжкият се забеляза бледо розов секрет. До края видях още 4-5 бежеви точки по паркета ..и това е. Първо трябва да се надуе и даже започва да изглежда "лъскава" вулвата и . Ако е много страхлива е добре да се познава с бъдещият зет и почти през цялата разгонка да се срещат и играят. Винаги в началото женските много играят и даже се качват на мъжкия,но ако той е опитен и не и е момента той няма да настоява много(собственика на мъжкото куче ще си го познава най-добре как реагира ако го е пускал и друг път). Моята женска беше ужасно страхлива и не даваше да я пипне ,но после сами се справиха като дойде момента.
Ветовете ще ти обяснят и по-точно.

#6 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 September 2006 - 10:53 PM

Женско куче много лесно се познава кога е разгонено. Започва кръвотечение, кучето започва много често да си ближе вулвата, започва да се пишка много по-често. Разгонването тряе средно около 20 дни /може и повече/ като първите 10 дни женската не допуска мъжки, след което сама започва да ги преследва. Като цяло целия период е опасен ако не сте решили да заплождате. Хубаво е кучето през този период да е на каишка и да се извежда в часове, в които не се извеждат други кучета. Ако сте решили да заплождате най-добре е срещата с мъжки да е на 11, 13 и 15 ден от разгонването. В тези дни би трябвало кучето да допуска мъжки, може да не го направи от първия поглед, но след кратко опознаване започва да дава.
Всичко е от личен опит, успех и си пазете кучетата :)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#7 Потребителят е офлайн   ivelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2006 - 04:36 PM

Мерси за информацията!

София е бягала разгонена от къщи нямаше я една цяла нощ и не забременя.. до сега не съм имала проблем. Обаче нали ви казвам, всеки се влюбва! w) r) b) b) b)

#8 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2006 - 02:09 PM

Дайте ми съвет какво правите като се разгонят вашите кучета за да не цапат в къщи.Моята Сара днес се разгони за първи път и не знам какво да я правя oleeee

#9 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2006 - 02:26 PM

Има в магазините много удобни гащи. Струват от порядъка на 5-7 лева, има различни размери за различните породи. Вътре се сменя една ежедневна дамска превръзка. Много са удобни. На това разгонване на Багира аз за пръв път ги пробвах. Тя вобще не им обръща внимание и всичко е чисто.

#10 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2006 - 02:33 PM

Цитат

Дайте ми съвет какво правите като се разгонят вашите кучета за да не цапат в къщи.Моята Сара днес се разгони за първи път и не знам какво да я правя oleeee

Сори за оф-а, но вие нали мислехте да я кастрирвате Сарка? Какво стана?
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#11 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2006 - 02:55 PM

Не само мислех ами направо и щях да я кастрирам но сина ми не дава тя по принцип си е негово куче и като каза не давам и не можах да го убедя че е по добре за нея oleeee и за нас .На 6.9 я водих да и махнат два бебешки зъба и исках двете работи да минат на един път но не стана работата .Днес даже пак повдигнах въпроса но не дава и дума да се издума ouu
Ще попитам при нашата лекарка дано да има от теза гащички иначе непрекъснато се ближе .

#12 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 23 September 2006 - 09:53 PM

И добре прави ,че се ближе ,защото така се почиства и не цапа много. Ако има размер от гащите и за Сарка ,направо си взимай да опиташ с тях.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни